Şimdi Ara

Sony Ericsson XPERIA X1i | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar | (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
588
Cevap
2
Favori
60.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: hece

Sony Ericsson, Xperia ile windows mobile dünyasına gerçekten güzel bir giriş yapabilirdi ancak gerek satış politikası, gerekse ürünü piyasa sürmede gecikmesi gibi temel hatalar yaptı malesef. ama sonuçta bu cihazı aldım, kullandım ve pek çok yönden gerçekten memnun kaldım. özellikle tasarımı ve bener donanımdaki rakiplerine kıyasla az da olsa dahi iyi perfoemans sergilemesi cihazı ayrı bir yere taşıyor. çok çok yüksek performans beklentisi olmayan ve konforlu ve şık tasarımlı bir cihaz arayan kullanıcılar için hayal kırıklığına uğratmayacak bir cihaz.

laax kardeşim kral hala cebinde olduğuna göre motosikletten vazgeçtin anladığım kadarıyla.

N97 ile karşılaştırılması ilginç olmuş. link için teşekkürler Reis-i Eagles.

gerçekten öyle vaz geçtik gibi oldu ama bakalım :D

• massenger'a daha onceden wi-fi ıle baglanabılırken reset attıktan sonra bırden wi-fi ıle baglanamamaya basladım ozel bır ayarı varmı bılmedıgım yardım eden olursa cok sewınırım
  • xperia nın tadına doyumsuzluk katıcak birkaç özellik o siyah kasada şu ekranlara lütfen bakın ben delirdim hemen uygulamaya geçiyorum

http://www.pocketpc.gen.tr/mobile-vista
  • Arkadaşlar, iGO8 v8.3.2.83157'i yükledim gayet güzel bir şekilde çalışıyor, tıkanma filan olmuyor. Ama bir sorunum var, igo'yu File Explorer içerisinden çalıştırıyorum bunu nasıl programların içine atabilirim yani igo programını programlar içine nasıl atabilirim ?
  • Resco Explorer kullanıyorsan bunu yapmanın kolay bir yolu var. iGO8.exe dosyasının üzerinde basılı tutup gelen menüden Send To-Start Menu as Shortcut seçmen yeterli.

quote:

Orjinalden alıntı: Colin82

Arkadaşlar, iGO8 v8.3.2.83157'i yükledim gayet güzel bir şekilde çalışıyor, tıkanma filan olmuyor. Ama bir sorunum var, igo'yu File Explorer içerisinden çalıştırıyorum bunu nasıl programların içine atabilirim yani igo programını programlar içine nasıl atabilirim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hece -- 27 Haziran 2009; 0:01:06 >
  • uzun bır aradan sonra merhaba arkadaslar en son sonyerıcsson p1 kulanıyuordum p serısı kullanan arkadaslrımız bılırler eskı bır p serısı fanatıgıydım sonyerıcsson xperıa x1 ıma ulasana dek kısa bır gecıs donemınde nokıa n95 8gb kullandım ama ınanın o p1 ımı bu kadar ozlıyecegımı hıc sanmazdım ama ozledım valla su an londraya tasındım ve 3 haftadır burdayım geldıgımın 2. gunu ılk ısım bır carephone warehouse bulup x1 almak oldu burda bu ısın yanı telefon satısının erbabı carephoneware house ısımlı fırma ee neyse 3 haftadır bu cıhazı kullanıyorum ama ınanın xperıa p serısının elıne su bıle dokemez yanı resmen bır hayal kırıklıgı aslında cıhaz ıyı bır cıhaz ama wın mobıle kullanılması cıhazı berbat etmıs cunku wın mobıle demek sorunlu bır ısletım sıstemı demek hata demek donmalara lazım oldugunda telefonu acammaya ıkıde bır batarya cıkartmaya alısmak gerekıyor ustelık batarya kapagını sacma bır sekılde acılması ıcın dızayn eden tasarımcıların aklına sasıyorum bır baska dez avantaj ıse ekran boyutların ekran dıger wınmobıle cıhazlara gore bıraz daha fazla boyutlu oldugu ıcın bırcok program calısmaya bılıyor aslında bu cıhazda wınmobıle degılde p1 dekı gıbı bır stabıl ısletım sıstemı kullansalarmıs cok daha ıyı olucakmıs ben eskı p serısı cıhazlarımdan hıc bırınde asla keske almasaydım demedım ama ılk defa x1 de keske almasaydım dıyorum aslında satıcı bana nokıa n97 cıkıcak yarın gelıyor bekle dedı ama ben beklıyemedım keske bekleseydımde onu alsaydım ama ne yazıkkı x1 ı orange ıle yaptıgım anlasma sonucu aldım ve 18 aylıgına 45 paund 1200 dakıka konusma sınırsız txt mesaj ıle aldım bu yuzden 18 ay bunla ıdare edıcez ama almayı dusunenlere kesınlıkle almayın dıyebılıcem bır ızlenım kaldı bende cunku p serısını kullananlar bılır ben ılerı derece bır telefon kullanıcısıyım ve benım gıbı telefonun tum ozellıklerını kullanacagım dıyorsanız sakın almayın bırde merak edıyorum bır yerde gordum ama emın degılım 8 gun e kadar batarya suresı cıktı dıyen arkadaslar ben bır gun kullanamıyorum sabah full aksama bos donuyorum eve sızınkı nasıl oluyorda 8 gun gıdıyor sırf telefonu sus olarak bıle tasısan yanında 8 gun gıtmez bu benım dusuncem kaldıkı x1 multımedya ıcerıklı koca ekranlı gps lı bır cıhaz o ekrana multımedya ozelıklerıne gps ıne hıcmı ıhtıyac duymuyorsunuz duymuyorsanız zaten sız o telefonu bosuna tasıyorsunuz paranızı zıyan etmıssınız neyse uzun lafın kısası tek kelıme x1 artık uretılmıyor bıldıgım kadarı ıle ve turkıyeye resmı nolarak gelmıycek londrada bıle bu cıhazı bulmak cok zor ben 6 tane magazaya baktım enson bır yerde buldum sıyahı zaten hıc kalmamıs bendekı gumus ve hala ekran jıletını duruyor ıcınden kart cıkmadıgı ıcın 8 gb kart almak zorunda kaldım ve onada 35 paund verdım
    eger bu cıhazı almak ısteyen olursa satmayı dusnuyorum ılgılenen bana ozelden mesaj yazarsa goruselım saygılarımı sunuyorum eyvallah

• serif61 arkadaşım,

daha önce hiç wm işletim sistemine sahip bir cihaz kullanmadığın için bu şekilde hayal kırıklığı yaşamışsın. ben xperia için hiçbir zaman "keşke almasydım" demedim. piyasada mevcut wm işletim sistemli cihazların pek çoğunu kullandım ve xperia onların arasında benim için çok farklı bir yerde.

sana bugün wm işletim sistemine sahip hangi cihazı verirsek verelim tepkin aynı olur.

aslında senin cihaz tercihin değil işletim sistemi tercihin yanlış.

cihazın pilinin 8 gün gittiğini ben söyledim. kullandım, tecrübe ettim ve yazdım. cihazı yanımda süs olarak taşımıyorum. satın almış olmanın ilk her dakika kurcalamadığıman ve sadece ihtiyaç duyduğumda kullandığımdan pil uzun süre dayanabiliyor. yorumlarda çok yoğun kullanımla pilin 1 günde de bitebileceğini zaten belirtmiştim. bu konudaki ifadenden dolayı seni kınıyorum, yorum yaparken daha uygun bir dil kullanmalısın.

benim yorumum : "xperia, wm işletim kullanan cihazlar arasında benim için gerçekten farklı bir yere sahip. benzer donanıma sahip cihazlar arasında hem tasarımı hem performansı ile sağlam bir yerde duruyor. wm işetim sistemini kullanmasını bilen ve memnun kalanlar için kısa süre öncesine kadar iyi bir tercihdi. ancak kısa süre içerisinde 1MHz işlemcili yeni cihazlar çıkyor ve bekleyebilecek arkadaşların tercihlerini yaparken bunları da dikkate alması lazım".

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hece -- 2 Temmuz 2009; 10:47:16 >

• merhaba arkadaşlar
    bende yaklaşık iki haftadır kullanıyorum daha önce diamond da kullanmıştım
    xda sitesinden nx1i romunu yükledin naked bir rom ve çok hızlı sorunsuz
    bir defa bile kilitlenmedi telefon şimdiye kadar
    ben telefondan çok memnunum satmayı düşünüyordum ama vazgeçtim
    zamansızlıktan şu aralar çok fazla ilgilenemiyorum telefonumla
    hece arkadaşıma katılıyorum wm işletim sistemine sahip cihazlar arasında bence güzel bir cihaz
    batarya konusunda da birşeyler söylemek isterim
    tüm gün bluetooth kulaklık ile kullanıyorum (akşamları hariç)
    telefonumun şarjı 3 gün gidiyor çok sık telefon görüşmesi yapan biriyim bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şimdikizaman -- 2 Temmuz 2009; 10:15:59 >
  • dogubankda ilk katta soldaki dükkanlardan birinde sıfır xperia x1 satılıyor. 1200 tl. ilgilenenlere duyurulur.
  • Merhaba Arkadaşlar,

TyTN II ve Xperia arasında kaldıktan sonra kararımı verip dun gece saat 01:30 dan itibaren bende Xperia ailesine katıldım :)

Telefonu Windows XP makinama USB ile bağladığımda "Generic RNDIS" diye tanımaya çalışıp driver ı yukleyemiyor.

Sony-erricson un sitesinde de driver ını goremedim, eksik olan nedir acaba ?

GPRS i engellemek icin NODATA programını buldum fakat Igo 8 in temiz bir versiyonuna ait linke ulaşamadım :(

Yardımlarınız için teşekkürler
  • 2 sorunumda halloldu :)

1 - ActiveSync nin son versiyonunu yükledim OK.
    2 - Igo8 i yukledim.

Sadece Igo harita bilgilerinin 800*480 için olanını bulmadıgım için mecburen 320* 320 kullanıyorum.

Bu dosyaları olan varsa link gonderebilir mi ?
  • hece arkadaşımızda telefonu linux yapmak için bile bilgiler mevcur sanırım :Ddjfsfjk size yardımcı olacaktır aramıza hoşgeldn bu arada bi fun club kuralım arkadaşlar biz özel bir seriyiz yani xperia bir prestijdir o ağırlığı metal kasası elmas navigasyon tuşları herkes iphone ile karşılaştırır ama ppc farklı bişeydir ha kalsa baya kişide xperia cı olur ama maddi durum işte
  • Gerçekten de özel bir seri...
  • ee arkadaslar basa gelen cekılır madem bu cıhazı kulanıcaz elınde w.m 6.5 turkce rom u olan varmı buna turkce bır rom atalımda kullanalım barı aslında yenı bır rom attım baya stabıl calısıyor ama ıngılızce ben turkce rom ıstıyorum elınde olan varsa yardımcı olursa lınk verırse yollayabılırse sevınırım

bu arada arkadasım nıyetım kotu olarak yorum yapmadım ama cıdden burda yanı ıngılterede o kadar cok yenı model cep telefonları pda lar varkı bende bır hevesle gıdıp x1 aldım bır gun sonra n97 satısa cıktıgı ve daha ucuza elde edıcem halde bırde bu sekılde sorunlar yasayınca hırsımdan oyle yazdım afedersın ama yıne tekararlıyorum bu cıhaz yanı xperıa abartıldıgı kadar ıyı degıl ornegın o ılk lanse edıldıgınde donderıp durdukları paneller abartıldıgı kadar ıyı degıl sureklı donmaları sınır bozuyor ıyı olan yonlerıde var tabı ornegın optıcal joystıck ı guzel ama sastıgım olay ne bılıyormusun neden bu kadar teknolojık bır cıhaza menuyu anımasyonlu fılan yapmamıslar ı phone kı o kadar anımasyonlu bır menuye sahıp burda cocukların elınde bıle ı phone var bunda nasıl olmaz soyle sekıllı acılıp kapanmalar sakın arayuz yuklede yap demeyın cunku arayuz sevmıyorum ben p serısınde de de tracker vardı gdesk vardı ben onlarıda sevmezdım ama dedıgım gıbı turkce 6.5 rom u fena olmazdı aslında ben turkcelestırmede baya ıyıymdı yanlız bunda dosya sıstemı farklı ve dıl dosyaları bıle nerde bılmıyorum ama sanırım exelerın ıcınde bu ıse ele atardım ama 31 yasımdan sonra okula gıtmeye basladım ve hıc vaktım olmuyor malum dıl ogrenmem lazım artık burda yasıycam neyse arkadaslar xperıa da deneyımlı arkadaslar bana ozelden msn adresınızı atabılırmısınız bıraz yardım alalım verelım dımı msn uzerınden bılgı paylastıkca cogalıur saygılarımla

• Güzel bir cihaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: apok46

arkadaslar bırı bana p990 dakı rehberımı nasıl buna atıcagımı soyleyebılırmı.aletın ıcınde sunnysoft contacts programı var rehberı orda goruntuluyor bılmıyorum sızde de varmı bu dıger teldekı rehberıde .vcf dosyası halınde atıım x1e ama ustune tıkladıgımda "kaydetme basarısız alınan verıler tamam olmayabılır" dıyor.sunnysoft programının ıcındekı dosyalara atatrark acmayıda denedım ama olmadı nasıl olurkı bu ıs???

Bende Sony Ericsson K750i telefonumdaki kayıtları notebook a attım. Ama tum listeyi Xperia ya nasıl alırım simdilik bulamadim :(
  • quote:

Orjinalden alıntı: emrahdincer

quote:

Orjinalden alıntı: apok46

arkadaslar bırı bana p990 dakı rehberımı nasıl buna atıcagımı soyleyebılırmı.aletın ıcınde sunnysoft contacts programı var rehberı orda goruntuluyor bılmıyorum sızde de varmı bu dıger teldekı rehberıde .vcf dosyası halınde atıım x1e ama ustune tıkladıgımda "kaydetme basarısız alınan verıler tamam olmayabılır" dıyor.sunnysoft programının ıcındekı dosyalara atatrark acmayıda denedım ama olmadı nasıl olurkı bu ıs???

Bende Sony Ericsson K750i telefonumdaki kayıtları notebook a attım. Ama tum listeyi Xperia ya nasıl alırım simdilik bulamadim :(

bluetooth ıle atmayı dene herturlu rehber bılgınıde(resımler,dogumgunlerı falan)kaybetmeden atabılıosun

• 600 euro almanya satış fiyatıymış bugun öğrendim
  • Xperia ailesine (laax kardeşimin tabiriyle Xperia Fan Club'a) hoş geldin. cihazını güle güle kullan.

çözünürlük ile ilgili bilgiler haritada değil de data.zip dosyası içerisinde bulunuyor. programın destekleyebildiği çözünürlüklere ait arayüz dosyaları bu data.zip dosyasında yer alıyor. çözünürlük ile ilgili ayarlar harita için değil tüm programın çalışması için gerekli. bununla ilgili olarak Xperia için igo8 klasöründe yer alan sys.txt dosyasını içeriğine aşağıdaki bilgilerin girilmesi gerekir.

resolution_dir="400_240"
    vga=1

[rawdisplay]
    class="landscape"
    highres=1
    screen_x=800
    screen_y=480

quote:

Orjinalden alıntı: emrahdincer

2 sorunumda halloldu :)

1 - ActiveSync nin son versiyonunu yükledim OK.
    2 - Igo8 i yukledim.

Sadece Igo harita bilgilerinin 800*480 için olanını bulmadıgım için mecburen 320* 320 kullanıyorum.

Bu dosyaları olan varsa link gonderebilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hece -- 4 Temmuz 2009; 22:01:29 >

• paneller konusunda sana katılıyorum. iyi düşünülmüşler ama geçiş animasyonlarındaki takılmalar falan can sıkıcı olabiliyor.

htc touch flo ya da spb mobile shell gibi arayüzler ile bu animasyonlu menü olayını aşabilirsin. arayüz yüklemeden bu işin olması Windows Mobile için mümkün değil. işletim sisteminin mevcut arayüzü bu şekilde.

wm için Türkçe rom malesef mevcut değil. ancak yüklenen yamalar ile Türkçeleştirmek mümkün. ama eğer ingilizce olarak kullanabiliyorsan kesinlikle Türkçe yama yükleme derim.

quote:

Orjinalden alıntı: serif61

ee arkadaslar basa gelen cekılır madem bu cıhazı kulanıcaz elınde w.m 6.5 turkce rom u olan varmı buna turkce bır rom atalımda kullanalım barı aslında yenı bır rom attım baya stabıl calısıyor ama ıngılızce ben turkce rom ıstıyorum elınde olan varsa yardımcı olursa lınk verırse yollayabılırse sevınırım

bu arada arkadasım nıyetım kotu olarak yorum yapmadım ama cıdden burda yanı ıngılterede o kadar cok yenı model cep telefonları pda lar varkı bende bır hevesle gıdıp x1 aldım bır gun sonra n97 satısa cıktıgı ve daha ucuza elde edıcem halde bırde bu sekılde sorunlar yasayınca hırsımdan oyle yazdım afedersın ama yıne tekararlıyorum bu cıhaz yanı xperıa abartıldıgı kadar ıyı degıl ornegın o ılk lanse edıldıgınde donderıp durdukları paneller abartıldıgı kadar ıyı degıl sureklı donmaları sınır bozuyor ıyı olan yonlerıde var tabı ornegın optıcal joystıck ı guzel ama sastıgım olay ne bılıyormusun neden bu kadar teknolojık bır cıhaza menuyu anımasyonlu fılan yapmamıslar ı phone kı o kadar anımasyonlu bır menuye sahıp burda cocukların elınde bıle ı phone var bunda nasıl olmaz soyle sekıllı acılıp kapanmalar sakın arayuz yuklede yap demeyın cunku arayuz sevmıyorum ben p serısınde de de tracker vardı gdesk vardı ben onlarıda sevmezdım ama dedıgım gıbı turkce 6.5 rom u fena olmazdı aslında ben turkcelestırmede baya ıyıymdı yanlız bunda dosya sıstemı farklı ve dıl dosyaları bıle nerde bılmıyorum ama sanırım exelerın ıcınde bu ıse ele atardım ama 31 yasımdan sonra okula gıtmeye basladım ve hıc vaktım olmuyor malum dıl ogrenmem lazım artık burda yasıycam neyse arkadaslar xperıa da deneyımlı arkadaslar bana ozelden msn adresınızı atabılırmısınız bıraz yardım alalım verelım dımı msn uzerınden bılgı paylastıkca cogalıur saygılarımla

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.