Şimdi Ara

Sony Ericsson XPERIA X1i | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar | (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
588
Cevap
2
Favori
60.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

XPERIA'yı gördünüz mü yoksa kullandınız mı? Takdir edersiniz ki görmek ile kullanıp tecrübe etmek arasında çok fark var. Ben de XPERIA'yı foto ve incelemerden biliyorum henüz kullanma şansım olmadı. Ve Fotolarını daha ürün satılmaya başlamadan önce ilk gördüğümde vurulmuştum ve P1i'den sonraki telefonum bu olacak dedim. Ama maalesef Türkiye'de satışa sunulmadı. Sonra da TR ve ING incelemelerini takip ettim hep... Çok sayıda WM ve symbian (UIQ 3 ve S60 series) telefon ve PDA'ları değişik zamanlarda kullanıp denemiş biri olarak direkt söyleyebilirim ki, symbian ve WM arasında çok fark var.

Eğer XPERIA kullanıyorsan, bize bu kararının (NOKIA kullanmama) sebebini / sebeplerini paylaşır mısın?

Teşekkürler

quote:

Orjinalden alıntı: Mamiy

2 adet Nokia 9210i
    2 adet Nokia 9500 kullanan biri olarak Sony Ericsson XPERIA X1 gördüğümden beri Nokia telefon kullanmama kararı aldım bu alet muhteşem inceleme için tesekkurler

• Bildiğim kadarıyla, yani teknoloji dergi haber sitelerindeki Türkçe haberlere göre, Sony Ericsson, XPERIA X1'i Türkiye'de satışa sunmayacak...

Bunu teyit edemem ama, kendimce şöyle düşünüyorum. Cihaz yurtdışında satışa sunulalı 6 aydan fazla oldu. Eğer, Türkiye'de satılacak olsa idi, aylar önce (Avrupa'dan yaklaşık 2-3 ay sonra) Türkiye'de satışa sunulurdu, diye düşünüyorum....

quote:

Orjinalden alıntı: hako93

Bu telefon ne zaman Türkiye'ye gelecek. Şu an Gittigidiyor'dan almayı düşünüyorum ama yurtdışından geldiği için garantisi olmuyor. Bence pek sorun olmaz ama babam garantisiz almamı istemiyor.
  • Arkadaşlar,

Kendim için yaptığım, geliştirme aşamasında oldğum mobil internet sitesi : www.ceblebi.com

Cep telefonumda başlangıç sayfası olarak kullanıyorum.

Mümkünse telefonunuzun browser'ında inceleyip yorum verir, önerilerinizle zenginleştirmeme yardımcı olursanız sevinirim.

Özel mesajda atabilirsiniz.

Teşekkürler.
  • Sonyericsson'u aradım sonunda. Dispiratör firmayla sorunları varmış. Telefonun geleceği tarihle ilgili birşey demediler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hako93 -- 17 Temmuz 2009; 19:18:20 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: hako93

Sonyericsson'u aradım sonunda. Dispiratör firmayla sorunları varmış. Telefonun geleceği tarihle ilgili birşey demediler

X1 den bahsediyorsan öyle bir tarih olmucak.
  • Evet arkadaşlar bayağı uğraştım yerli yabancı forumları 3 gündür yuttum sonunda başardım anlatıyorum.

Benim Cihazım Sony Ericsson Xperia X1i Hollandaca T-Mobile.

Öncelikle efsane&afilika yapımı şu programı indirip Pc nize çıkartın.
    Cihazınız hangi dilde olursa olsun,hangi modelde olursa olsun %100 Türkçe olur.
    İndirin:http://www.ctrlpda.com/attachment.php?aid=1361

Daha sonra ActiveSync le Xperia nın içine atın.(Activesync i ilk başlattığınızda masa üsütünde oluşan klasöre koyup sync lemeniz yeterli)(Ayrıca bu dosyanın gizli dosya ve klasörleri göster seçeneğini işaretleyin)

Sonra programs klasöründeki Hollandaca adı Verkenner olan Dosya üzerinde büyüteç işaretli programı çalıştırın.Buradan MyDocuments e girin, bu dosyanın içeriği masaüstünüzdeki dosyayla aynıdır.Sync yaptığımızda dosyayı PDA daki bu bölüme atmış olduk.Sırasıyla htc li ve sunny li dosyaları kurun.

Xperia nızı kapatıp açın.Size hata verecek soft reset yapmanızı tavsiye edecektir kabul etmeyin herhangi bir tuşa basın.

Şimdi biraz bekleyince Türkçeleşecektir.Ancak Başlat menüsünü ve X-Panel tuşunu kullanamıyoruz.Şimdi bunlarıda düzeltmemiz lazım.

1.Başlat menüsü:

Xperia nız Pc ye bağlı olsun ActiveSync den Araçlar dan Pocket Pc aygıtını keşfeti seçin.ActiveSync tarafından ilk kurulan dosyanın içerisindeyiz şimdi dosyalar ve mobil aygıtın simgesi var.Aygıtın simgesine tıklayarak aygıtın içine girelim.Burada Windows klasörünün içine girelim.Burada yanyana Startmenu ve Start menu adında 2 dosya var bunlarda değişiklik yapmamız lazım ama ben PDA nın içinden bunu başaramadım isimler değişmiyor onun için Startmenu adındaki dosyayı masa üstüne kopyala yapıştır yapın.Şimdi rahat rahar değişiklik yapabiliriz.

Öncelikle Startmenu ------Start menu olarak değiştirin.
    Start menu dosyasının içinde 3 dosya vardır isimleri Settings,Programs,Office Mobile olacak şekilde değiştirin.
    Programs ın içinde ki Hollandaca adı spelletjets olan dosyayı(Ki başka dosya yok zaten diğerleri kısayol) Games yapın.

şimdi Start menu halindeki dosyamızı masaüstünden PDA daki yerine kopyala yapıştır yapın.(PDA ya uygun hale getiriyimmi falan diye sorarsa evet deyin).Eski Startmenu yu boşuna silmeye uğraşmayın silinmiyor.
    Evet kopyalama işlemi bitince artık başlat butonumuz kullanıma hazır.

2.X-Panel kurulumu:

Yukarıdaki işlemler yaptıktan sonra Xperia nız Pc ye bağlı olsun ActiveSync den Araçlar dan Pocket Pc aygıtını keşfeti seçin.ActiveSync tarafından ilk kurulan dosyanın içerisindeyiz şimdi dosyalar ve mobil aygıtın simgesi var.Aygıtın simgesine tıklayarak aygıtın içine girelim.Burada yanyana 2 dosya var Program Files ve Hollandacası Programmabestanden dosyası bu dosyayıda masaüstüne kopyala yapıştır yapın adını Program Files olarak değiştirin tekrar PDA ya kopyala yapıştır yapın.Bu sayede programlar ve xpanelde çalışır duruma geldi.

Hepsi bukadar %99 oranda Türkçe olan Xperia mız hayırlı uğurlu olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weak -- 23 Temmuz 2009; 17:35:42 >

• Arkadaşlar Windows mobil'den nefret ediyorum
    Sony'ye aşığım : )
    C905 düşünüyordum standart telefon olsun canavar foto çeksin felsefesi ile : )

Sonra aklıma X1 geldi : )

Hastasıyım bu aletin : )

Bu hafta sonu alabilirim fakat kortuğum iki nokta var..

1) Çatlayanlar sadece gri renkte olan kasalarmış sanırım.. Peki bu şans olabilir mi ?_ Yani diğer kasalar neden çatlamasın ? ? ?
    2)Çatlayıp elimde patlayacak korkusu : )

Android ve Windows arasında gitgeller yaşıyorum...

Aynı fiyata HTC Magic 'de var kafam karıştı : /(

Diğer sorum ise Win 6.5 çıktığı zaman onu X1 kurabilecekmiyiz : )
  • ben sadece çatlama konusuna cevap vereyim
    sadece gri renkli olanlar çatlıyor diye birşey yok, mesela bende siyah renkli vardı çatladı, o ara yurtdışındaydım garantiye verdim değiştirdiler sıfır telefon verdiler, artık Türkiye de olduğumuz için çatlamasın diye dua edicez.

ama genel olarak gümüş renklerin çatlaması doğal çünkü bu siyahda plastik olan arka kısımlar gri de çok kaliteli olmayan bir metalden. o da çok gevrek sanırım.

ama dediğim gibi siyah olan çatlamayacak diye birşey yok şans işi biraz. ama yabancı forumlarda okuduğum kadarı ile özellikle belirli bir üretim serisinde imiş bu hata. tam hatırlamıyorum hangi ayda üretilenlerde olduğunu ama dikkat etmekde fada var.
  • Haftasonu iki tane X1 buldum ikinci el : )
    İkiside siyah fakat laptop olarak kullanılmış sanırım ? ! ?! ? Alt kapak komple çizik içinde aşınmış , boyası kalkmıştı :(
    Birisinin ekranında saplanmış tırnak izi vardı resmen sol üst köşede :)
    800TL istediler güldüm kaçtım : )
  • xperia x1'i birkaç gün önce satın aldım. Xperia satın almak isteyipte çekinenler bilmeyenler için yardımcı olmak üzere aşağıdaki inceleme sonuçlarını yazıyorum.

Daha önce Touch Diamond kullandım daha kolay anlaşılması için aradaki olumlu olumsuz farkları yazacağım.

Xperia artıları:
    RAM çok yüksek: Diamond'da kullanılabilir free RAM 50-60 MB arasıyken Xperia'da free RAM 150-120 arası kullandığınız roma göre değişiyor. Bu sebeple neredeyse hiç kasılmıyor poera 9.5'te diamond bazen kasılırken bu xperida olmuyor.

Ekran büyük: Ekran diamondu standart 2.8 inc ekranına göre biraz dar karşılaştırdım yaklaşık 2 mm dar ama 1 santimden biraz fazla uzun. Ekran Diamond kadar parlak değil sanırım bataryadan tasarruf için ışığı daha kısık tutmuşlar. Göze batmıyor ama Diamondun o parlak müthiş ekranıyla yanyana getirince farkediliyor. Keşke ekranı içeri gömülü olmasaydı da Diamond gibi kasayla aynı hizada olsaydı.

Batarya: Tam 1500 mah daha ne diyebilirim ki? Diğer firmalarada bunu uygulamayı Allah nasip etsin.

Telefon ses kalitesi: Telefonla konuşurken ses çok temiz görüşmeler problemsiz yapılıyor. Çekim gücünde de problem yok.

Klavye: Pocket pc cihazları klavye ile ullanmak gerçekten bir başka oluyor. Yine otobüsteyseniz mecbur tek elle olduğunuz için ayaktayken klavyeyi açamıyorsunuz ekrandaki sanal klavyeyiy kullanmak gerekebiliyor.Ayrıca klavye üstündeki tuşların isimleri açık renk yazılmış dikkatli bakmak gerekiyor. Ama touch pro mu xperia mı derseniz xperia derim.

Kasa kalitesi: Benim kullandığım model siyah özellikle siyah aldım gri renklerin kötü bir şöhreti var. Diamondun yanında pek estetik duramıyor ama sonuçta sağlam kaliteli malzemeden yapılmış. Sandığınız kadar kaba değil korkmayın. N 73 ile yakın boyutlarda. Hatta sanırım daha inceydi yanlardan da 2-3 mm genişti.

Ayrıca telefon çalarken ses dışa verdiği ses Diamonda göre biraz daha fazla ama çok çıkmıyor mesela n73 çok çok fazla ses veriyor. Bu telefon için söyleyebileceğim şey kasılma takılma falan yok panelerde birakç gündür hiç takılma olmadı bunuda belirteyim free RAM ne kadar zorlasam hiç 80'in altına indiremedim. Tavsiye ediyorum ama hava atmak dikat çekmek için alacaksanız Diamond alın Xperia ise bariz daha kullanışlı.

• ben teskkur ederim taken21 hala hatirlanmak guzel evet aynen seninde dedigin gibi uiq3 ten sonra winmobile berbat geldi bana inan bu cihaz tam bir hayal kirikligi hic degmezmis almaya
    quote:

Orijinalden alıntı: taken21

@Serif61,
    UIQ3 bence şimdiye kadarki en stabil işletim sistemidir. Bende UIQ3 kullaniyorum. WM de sorunlarin oldugu zaten bilindik bişeydi. ama o cihazda bu tip sorunlari görmemezlikten gelmek lazım.
    Seni gecmiste yakından takip ettim. Editledigin programlar hala bilgisayarimda duruyor. burdanda tesekkür ederim sana. neyse konuyu dagittim biraz. esen kalin.
  • yogun arastırmalarım sonucunda tocuh pro ve xperia x1'den xperia'da karar kıldım. aralarında genel anlamda pek fark olmasa da xperia'nın daha iyi oldugu söyleniyor.

almaya karar verdim bütçem de hazır ama aklıma tek birsey takılıyor. o da kasanın çatlaması. ben siyahlar çatlamıyor diye biliyordum o yüzden içim rahattı ama şimdi siyahların da çatladıgını duydum ve bir anda almaktan sogudum. o yüzden her an touch pro'ya dönebilirim ama touch pro alırsam aklım xperia'da kalacak ondan da eminim.

ben teknolojik aletlerde cok titiz bir kullanıcıyımdır. dikkatli kullansam bile kasanın çatlama ihtimali var mı? bir de çatlama nedeni tam olarak nedir durup dururken çatlaması garip değil mi?

bir de bu çatlamanın belli bir seride oldugu söyleniyor. hangi seride oldugunu öğrenme imkanımız var mı? çünkü alırsam ikinci el alıcam ve o seriden almak istemiyorum.

• Ben bir P1 kullanıcısıyım telefonunumdan çok memnunum fakat flash lite a destek vermemesi beni bayagı kastı X1 de flash lite desteği varmı, varsa flash lite 2.X ? 3.X ?

Sadece youtube deil tüm video paylaşım sitelerine sorunsuz girebilirmiyim? Youtube da ilen ''watch in high quality?'' e tıklayıp yüksek videonun kaliteli versiyonununu takılmadan izleyebilirmiyim?

Rapid-share veya mega-upload tarzı sitelerden dosya indirebilirmiyim?

Ekranı 800x480 fakat 800x480 pixel tamammını video izlemek için kullanabilecekmiyiz? ( divx .avi? mp4? ) en fazla kaç pixel çözünürlükte filmler izlenecek bu alette?

Özellikle son sorumu cvplayacak birileri olursa çok sevinirim
  • telefonu kullanmadım ama testlerden hatırladıgım kadarıyla 800x480 çöüznürlükteki vidyolarda takılma oluyordu.
  • objektif ve çok faydalı yorumların için teşekkürler.

quote:

Orijinalden alıntı: hakanxml

xperia x1'i birkaç gün önce satın aldım. Xperia satın almak isteyipte çekinenler bilmeyenler için yardımcı olmak üzere aşağıdaki inceleme sonuçlarını yazıyorum.

Daha önce Touch Diamond kullandım daha kolay anlaşılması için aradaki olumlu olumsuz farkları yazacağım.

Xperia artıları:
    RAM çok yüksek: Diamond'da kullanılabilir free RAM 50-60 MB arasıyken Xperia'da free RAM 150-120 arası kullandığınız roma göre değişiyor. Bu sebeple neredeyse hiç kasılmıyor poera 9.5'te diamond bazen kasılırken bu xperida olmuyor.

Ekran büyük: Ekran diamondu standart 2.8 inc ekranına göre biraz dar karşılaştırdım yaklaşık 2 mm dar ama 1 santimden biraz fazla uzun. Ekran Diamond kadar parlak değil sanırım bataryadan tasarruf için ışığı daha kısık tutmuşlar. Göze batmıyor ama Diamondun o parlak müthiş ekranıyla yanyana getirince farkediliyor. Keşke ekranı içeri gömülü olmasaydı da Diamond gibi kasayla aynı hizada olsaydı.

Batarya: Tam 1500 mah daha ne diyebilirim ki? Diğer firmalarada bunu uygulamayı Allah nasip etsin.

Telefon ses kalitesi: Telefonla konuşurken ses çok temiz görüşmeler problemsiz yapılıyor. Çekim gücünde de problem yok.

Klavye: Pocket pc cihazları klavye ile ullanmak gerçekten bir başka oluyor. Yine otobüsteyseniz mecbur tek elle olduğunuz için ayaktayken klavyeyi açamıyorsunuz ekrandaki sanal klavyeyiy kullanmak gerekebiliyor.Ayrıca klavye üstündeki tuşların isimleri açık renk yazılmış dikkatli bakmak gerekiyor. Ama touch pro mu xperia mı derseniz xperia derim.

Kasa kalitesi: Benim kullandığım model siyah özellikle siyah aldım gri renklerin kötü bir şöhreti var. Diamondun yanında pek estetik duramıyor ama sonuçta sağlam kaliteli malzemeden yapılmış. Sandığınız kadar kaba değil korkmayın. N 73 ile yakın boyutlarda. Hatta sanırım daha inceydi yanlardan da 2-3 mm genişti.

Ayrıca telefon çalarken ses dışa verdiği ses Diamonda göre biraz daha fazla ama çok çıkmıyor mesela n73 çok çok fazla ses veriyor. Bu telefon için söyleyebileceğim şey kasılma takılma falan yok panelerde birakç gündür hiç takılma olmadı bunuda belirteyim free RAM ne kadar zorlasam hiç 80'in altına indiremedim. Tavsiye ediyorum ama hava atmak dikat çekmek için alacaksanız Diamond alın Xperia ise bariz daha kullanışlı.

• cihazın video oynatma performansı konusunda çok bir beklentin olmasın. özellikle yüksek çözünürlükteki videolarda takılmalar olabiliyor.

quote:

Orijinalden alıntı: tanerergul

Ben bir P1 kullanıcısıyım telefonunumdan çok memnunum fakat flash lite a destek vermemesi beni bayagı kastı X1 de flash lite desteği varmı, varsa flash lite 2.X ? 3.X ?

Sadece youtube deil tüm video paylaşım sitelerine sorunsuz girebilirmiyim? Youtube da ilen ''watch in high quality?'' e tıklayıp yüksek videonun kaliteli versiyonununu takılmadan izleyebilirmiyim?

Rapid-share veya mega-upload tarzı sitelerden dosya indirebilirmiyim?

Ekranı 800x480 fakat 800x480 pixel tamammını video izlemek için kullanabilecekmiyiz? ( divx .avi? mp4? ) en fazla kaç pixel çözünürlükte filmler izlenecek bu alette?

Özellikle son sorumu cvplayacak birileri olursa çok sevinirim

• evet cihaz yüksek çözünürlüklü videolarda takılabiliyor fakat normal kalitede bir divx .avi dosyasını rahatlıkla izleyebiliyorsun. mesela axxo yada fxg, fxm gibi yükleyicilerin filmlerini rahat izlrsin core player ile. birde forumda geçmiş sayfalarda bir converter paylaşılmıştı convert süresi bayaa bir uzun fakat bittiğinde kaliteli bir video izleyebilirsin media player ile.

bu çatlama olayıda biraz şans gibi, hatalı malzeme seçimi ve çook hatalı batarya yuvası tasarımından kaynaklandığını düşünüyorum ben az buçuk bir tasarımdan anlayan biri olarak en azından anladığımı düşünüyorum
  • merhaba arkadaşlar. ben xperia x1 kullanıcısıyım. kullanan arkadaşlara bir sorum olucak. sizde uzun süre kullandığınızda cihazınız aşırı şekilde ısınıyormu. ben hem bilgisayara bağladığımda hemde bir kurcalarken aşırı derecede ısındığını gördüm.
  • ısınıyor evet özellikle bilgisayar bağlandığında veya video-film falan izlerken çok ısınıyor. Ama sanırım arka kapağın metal olması nedeniyle biraz daha fazla hissediyoruz ısıyı. Hp nin DV serilerinde olduğu gibi aslında aşırı bir ısınma yoktur ama kasanın el ile temas bölgeleri metal olması nedeniyle çok fazla hissedilir sıcaklık.
    umarım düşündüm gibidir, yoksa biraz tehlikeli olurdu
  • Sony Ericsson Xperia X1 3G Görüntülü görüşme özelliği
    varmi
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.