Şimdi Ara

Sony F 828 mi Fuji S9500 mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sizce bu iki makineden hangisi? Neden? Teşekkür ederim.

• Bu iki makineden birine yönlendirebilmek için iki makineyi de kullanmış olmak gerek, böylece aradaki farklar daha iyi görülebilir. Ben sadece fuji S9500 ü incelemiştim. Sony F828 hakkında bir bilgim yok. Daha önce yazmış olduğum S9500 hakkındaki görüşlerimi tyekrar aktarıyorum.

Öncelikle ele çok iyi oturan bir makine. Tam bir profesyonel görüntüsü var. Sağ grip kısmını çok iyi kavrıyor sol elle de objektif çok iyi bir şekilde tutuluyor. Tuş takımları yerli yerinde. Objektifin 28mm den başlaması büyük bir avantaj. 10x zoom da tele çekimleri için oldukça yeterli geldi bana. En çok hoşuma giden de manuel zoom yapabilmesi. Bu çok işe yarayan bir özellik, çok hızlı bir şekilde zoom yapabiliyorsunuz ve kadrajınızı da sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebiliyorsunuz. Manuel zoom kullanmayı sevmeyenler için ikinci bir seçenek olarak elektronik bir zoom yok, bu da makinenin kötü tarafı.
    LCD ekranın ve vizörün kalitesi iyi. Özellikle LCD vizör makine üzerinde çok iyi bir yere konumlandırılmış. LCD ekranın hareketli olması bir avantaj ama yukarı aşağıya yerine sağa sola hareket edebilseydi daha kullanışlı olurdu. LCD ekran ve vizörün kontrası yüksek olduğu için aydınlık ortamlarda görüntüde pixelleşmeler oluşuyor. Bu fotoğrafa yansımıyo ama ekrana bakınca rahatsız edici bir durum.
    Ben makineyi Fuji nin kendi 2300 amperlik şarjlı pilleriyle kullnadım. 4 adet kalem pille çalışıyor. Piller tam doluyken ne kadar çekim yapıyor saymadım ama tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim pil tüketimi konusunda oldukça cimri. Herhangi bir sorun yaşamadım. Bir zoom motoru olmadığı için ister istemez harcadığı enerji azalmış oluyor.
    Video çekimlerini Canon S2 nin ki kadar kaliteli olmasa dahi yinede oldukça başarılı. Aynı zamanda ses kalitesi de çok iyi. İç mekanlardaki video performansı da iyi. Aynı zamanda video modun da zoom yapabilmek büyük bir avantaj.
    Makine focuslama konusunda bana biraz yavaş geldi. Ama kimilerine göre de hızlı. Titreşim özelliği olmaması da diğer eksilerinden biri. Objektif 28m dyken yaptığınız çekimlerde sorun çıkmıyor ama zoom yaptığınızda makine ister istemez titriyor. Tripot kullanmak gerekiyor. Yüksek İSO da rakiplerine göre daha az noise üretmesi de avantaj. Fotoğraf kalitesine gelince daha çok yumuşak hatlara sahip fotoğraflar veriyor. Benim gibi daha çok keskin fotoğraflardan hoşlanan birini pek tatmin etmedi ama kalitesi kötü değil. Pazartesinden itibaren çektiğim deneme fotoğraflarını da gönderebilirim. Şimdilik yazıcaklarım bu kadar.

• Fuji S9500
  • Sayın xtolga ;
    "Manuel zoom kullanmayı sevmeyenler için ikinci bir seçenek olarak elektronik bir zoom yok, bu da makinenin kötü tarafı. " demişsiniz. Tam anlayamadım. Elektronik zoom ne demek. tşk.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.