Şimdi Ara

Sony Görüntü Kalitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir kaç gün önce 32 inch sony LCD tv aldım (Sony KDL 32S5600 ) Kablo tv kullanıyorum ama bir türlü görüntüden memnun kalmadım. Daha önceden ufacık bir televizyonum vardı ondan sonra böyle büyük bir televizyon izlediğim için mi memnun değilim, yayından mı yoksa tvden mi bilemedim.
    Görüştüğüm bir iki kişi kontrast oranı daha yüksek bir televizyon daha net görüntü sağlayabilir dedi, bu doğru mudur?
    O kadar para verip bir de görüntüyü garipseyince insanınn canı sıkılıyor. Daha yeniyken gidip bari değiştireyim diyorum. Fikirlerinizi paylaşırsanız memnun olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daylan_tr -- 12 Ocak 2010; 12:25:37 >

• 1) standart kablo TV ile full HD bir LCD'de asla kaliteli görüntü alamazsın. Dijital yayına (Teledünya) geçersen fikirlerin değişebilir, bana şimdi dijital yayından sonra analog kablo Tv görüntüsü çamur gibi geliyor.
    2) S5500 serilerinde BraviaEngine3 görüntü işleme çipi yok o sebeple özellikle hızlı görüntülerin işlenmesinde V5500 veya W5500 kadar başarılı değiller, Sony alıyosun ama içinde Tofaş motoru var gibi düşün, Sony'nin V ve W serileri dışındaki modelleri o paraay çok anlamlı değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: daylan_tr

Bir kaç gün önce 32 inch sony LCD tv aldım (Sony KDL 32S5600 ) Kablo tv kullanıyorum ama bir türlü görüntüden memnun kalmadım. Daha önceden ufacık bir televizyonum vardı ondan sonra böyle büyük bir televizyon izlediğim için mi memnun değilim, yayından mı yoksa tvden mi bilemedim.
    Görüştüğüm bir iki kişi kontrast oranı daha yüksek bir televizyon daha net görüntü sağlayabilir dedi, bu doğru mudur?
    O kadar para verip bir de görüntüyü garipseyince insanınn canı sıkılıyor. Daha yeniyken gidip bari değiştireyim diyorum. Fikirlerinizi paylaşırsanız memnun olurum

Sayın Daylantr ,

Almış olduğunuz model ne yazıkki üst sınıf bir ürün değil. Bu sebeple çok fazla birşey beklemeyin. Okean arkadaşımız size açıklayacak şekilde yazmış . Zaten uzman sayılan forum büyüklerimiz , 32 inç almayın diye defalarca yazdı. Herhangi bir firmanın 32-40 inç gibi serileri daha düşük kaliteli panel içerebiliyor. Üst ebatlarda daha kaliteli olma durumu var.

Yalnış anlamayın sonuçta bu iş biraz da bütçe meselesi ama en azından bir sonraki tv alışverişinizde sizin için yol gösterici olur . 2500 liraya sony varken ben 1.500 liraya sony aldım ama nasıl ve ne kalitede birşey aldım durumu yaşarsınız Tv alırken şunları aklınızda bulundurun :

1. Her markanın iyi ve kötü modelleri vardır. Sony dünya çapında kendisini kanıtlamış bir elektronik devidir. Teknoloji bulan , geliştiren bir firmadır ama her Sony ürünü dünyanın en iyi ürünü değildir. Ekonomi ve piyasa şartları gereği daha düşük kaliteli malzeme ile daha ucuz ürün üretebilirler.

2. Bu söylediğim sadece tv işi için değil hayatın her alanında kullanabileceğiniz bir alışveriş tavsiyesidir. Her markanın çok kaliteli ve pahalı bir ürünü olur ama malesef fiyayı ederinin üstündedir. Bunun bir alt seviyesi genelde fiyat-performans lideri olur. 2 alt seviyesi ekonomik modeli olur. 3 alt seviyesinde ise " ne kadar ekmek o kadar köfte " mantığı işler. Mümkün oldukça bir alt seviyedeki ürünlere yönelin , 3 alt seviye ürünlerden uzak durun.

3. Beğendiğiniz cihazın illaki kullanıcıları mevcuttur. Bunların yorumlarını okuyup ne alabileceğinizi ve ihtiyaç ve istekleiniz ne kadar karşılayacağını öğrendikten sonra alma-almama kararı veriniz. Mesela sizin durumunuzda " kontrast oranı daha yüksek bir televizyon daha net görüntü sağlayabilir " tavsiyesi sizi yine başka bir yanlış götürecektir. Firmaların verdiği kontrast değerleri "gerçek" değildir. Yani şu anda kullandığınız tvninki 30.000 ise siz 100.000 olanı alınca 3 kattan fazla bir kontrast değerine sahip olamazsınız. Gerçek kontrast değerleri 4000-8000 arası değişiyor. Ekran ebatlarında bile değişiyor.

4. LCD tv ve plazma tvler doğaları gereği kaliteli ve yüksek çözünürlüklü (HD) yayın veya medyayı oynatmak üzere üretiliyorlar. Standart çözünürlüklü yayınlarda (SD) ise çok iyi görüntü veremiyorlar. VCD seyrederken , "aman yaa bunun görüntüsü çok kötü , hep karelenme ( piksellenme) var " diyor musunuz? Veya deseniz , cevap olarak size " Git DVD al izle , bak baklım görüntü nasıl süper oluyor diyecekler". Yayın kaliteli olmadıkça alacağınız sonuç çok iyi olamayacaktır.

5. Şu anki durumunuz için yapılacak birkaç şey var. Bu tvyi DVD-bluray , PC monitör , PS3 gibi amaçlarla kullanmak . Buradaki elde edeceğiniz görüntü kalitesi sizi memnun edecektir. Sonrasında ise ikinci tv olarak yatak odası , çocuk odası mutfak vs. değerlendirmek.

6. Eğer sorunsuz değiştirme imkanınız varsa ve bütçeniz de elveriyorsa sony W5500 ( W5710 ) veya samsung 650 serisi tv alın.

Umarım yazdıklarım canınızı sıkmamıştır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    IPTV Görüntü Kalitesi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.