arkadaslar merhaba yeni bir sony laptop aldim fz11s hdd ile bir sorunum var bilgisayari kullandikca hdd kendiliginden dusuyor bilgisayara yukledigim dosya miktari 5 gb felan ama windows yuklendiginden beri yaklasik bi 25 gb gitti hepsini topladigimda windows da dahil 17 gb felan yapiyor isin komik yani int te felan gezindikce 100 er mb lik dususler oluyor hdd de nereye gittiginide cozemedim bu arada vista kullaniyorum yardimci olursaniz cok sevinirim tesekkurler
yardımcı olan yokmu ya ???
100mb düşme sebebi tarayıcı ayarlarlarında ne kadar sayfa açarsan tarayıcı tempory files ediyor yani önbellekleyip daha sonra o sayfaya tekrar bağlanman hızlı oluyor bunu tarayıcı ayarlarından kapatabilirsin böylece hdd yerinden olmazsın ve indirdiğin kurduğun yazılımlar temp klasörüne açıyor kendini ordan yüklüyor onlar silinmediğinde hdd boşuna yer kaplıyor diğer bir neden ise sistem geri yükleme geri yükleme noktası oluşturduğunuzda sizin göremediğiniz bir klasör var c: altında _systemvolume gibi orda bir çok dosya saklanıyor bunları bir çırpıda kaldırabilmek için ccleaner prg kullanın google adını yazarsanız indirebilirsiniz..
temp ı sılınce cok fazla bı degısıklık olmuyo ama ıkıncı dedgınız cok mantıklı geldı vısta yı felan yazdırdıktan sonra dedgınızı yapıcam tesekkurler