Şimdi Ara

Sony HT-DDW880 (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
0
Favori
9.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 880'i peşin alırsanız 800 e bırakıyorlar SONY'ler bilginiz olsun
  • Bunun hop. satmakla falan bir ilgisi yok ki...sistem zaten 6.1 olarak satılıyor...isteyen 5.1 başka sistem alır,isteyen de bunu...ayrıca ne kadar fazla kanal olursa sesin daha çok çevreleyen ses etkisi yaratması gerçekliği artacağını adamlar söylüyorlar ve hatta 10 dan fazla surround a çıkılması gerektiğini belirtiyorlar...tabiii bu ev ortamlarında çok zor olduğundan vazgeçiliyor...ama 7.1 kısa süre sonrasının kanal sayısıdır.

quote:

Orjinalden alıntı: Ham-Solo

quote:

Orjinalden alıntı: eozen81

İyide 6.1 olarak kullanmak zorunda değilsin ki ben yanlış mı biliyorum, sen 5.1 sesi sanal olarak 6.1 e almadıkça 5.1 hop. ile dinleyemiyor musun ki sistemde 6 hop olsa da ?

Tabiiki fakat o arada sana bi hoparlör satmayı biliyorlar arada. :)
    Dediğim gibi yukarıda, cevahirdeki teknoloji markette var, 890 ytl gibi bir fiyatı vardı.

• Şu HDMI kafamı çok kurcalıyor dostlar, yani acaba diyorum benim gibi Voxline i ile Divx izleyecek biri için LCD TV si HDMI destekli olsa dahi HDMı destekli bir AVR gerekli mi değil

Forumdan okudugum kadarıyla ONKYO sistemleri de gayet kaliteliymiş sadece HDMI yok ve 700 YTL civarı sony'den 150-160 ytl daha ucuz yani off off zaten SONY piyasada da bulunmuyor
  • Aslında bende bu HDMI işinde biraz takılıyorum,
    HDMI i receiver dan direkt tv ye gönderebiliyoruz zaten reciverdan da ses i alabiliriz şu halde HDMI ne işe yarar?
    Sadece HDMI çıkışı olan birşey üretilirse o ayrı...
    Genelde fiberoptik ses çıkışı mevcut bildiğim kadarıyla...

hoparlör sayısı ile ilgili tartışmaya fazla bir ek getiremeyeceğim. 2 iyi höparlörün verdiği sesi 10 ortalama hoparlör veremez onu biliyorum :).
    Film izlerken seslerin farklı yerlerden gelmesi gerçekçiliği arttırıyor. ama ses kalitesine bir etkisi yok. o yüzden ben oyumu az öz hopalörden yana kullanırım tabii bu görüş işi herkes istediği gibi düşünmekte özgür.

eözen81'in 5.1-6.1 konusunda yaptığı yoruma karşılık olarak yazmıştım cevabı umarım anlaşılmıştır. Bildiğim kadarıyla dvdlerde 5.1 ses desteği veriyor.
  • onkyo cihazlar iyidir..ama almadan evvel sistemi dinleme imkanın olursa dinlemeni tavsiye ederim..HDMI olayına gelince eğer kullanım amacı bahsettiğiniz divx ise ve başka cihaz almayacaksanız o zaman buna HDMI gerekmez zaten...ama hesaplı bir paraya size HDMI desteği sunan bir cihaz varsa,buna da kayıtsız kalınmaz.
    HDMI sesi ve görüntüyü dijital olarak taşımak amaçlı üretilmiş bir teknoloji...bir diğer avantajı da fazla kablo olayından kurtuluş ve tek kabloda her işi bitirmek...alacağınız cihazda HDMI yok ve eğer 5.1 analog giriş varsa, yeni nesil ses sistemli ileride çıkan bir dekoderli cihazı aldığınızı düşünün...bu cihazda ben olsam HDMI çıkış desteği olmasını isterim...dekoderli ise tek kablo ile bu cihazdaki sesi pcm olarak avr ye iletme şansınız olur...öbür türlü 6 kablo ile her kanal için sesi avr ye bağlantı yapmanız gerekir..(analog da ki bağlantılar ile ses kayıpları da cabası)
  • Peki şunu sorsam, HD bir yayına geçtik diyelim TR'de, atıyorum Smart-D tüm yayınlarını Higd Definition olarak vermeye başladı bende de HD READY bir LCD var uydu alıcısında da sanırım HDMI çıkış olacak ki HD yayını alabileyim, buraya kadar ok yani görüntüyü hallettik sıra geldi sese. Şimdi ben uydu alıcısından HDMI çıkışı tv ye attıgıma göre sesi nasıl ses sistemime atacagım,

Farzedinki DDW-880 miz var ama uydu alıcısından çıkacagım HDMI bir çıkış kalmamış olacak TV ye aktardıgım için görüntüyü yanlış mı düşünüyorum ?

Ya da özetlersek HDMI destekli 3 ürünümüzde varsa elimizde (TV, Uydu Alıcısı ve Ses Sistemi) bu üçü arasında HDMI baglantı nasıl yapılabiliyor ki?
  • Genelde uydularda ses için ve görüntü için birden fazla bağlantı seçeneği vardır.HDMI çıkışı direkt olarak avr ye gidersiniz...avr lerde de genelde 2 giriş 1 çıkış vardır.(şu anda..ileride daha da fazlalaşır)Böylece sesi de eğer dijital yayın varsa avr den dinleme şansınız olur..ayrıca sesi ve görüntüyü bunun haricinde uydudan scart ile de tv ye gidersiniz , böylece her zaman avr yi açıp sesi almanız gerekmez...direkt tv den sesi ve görüntüyü izler ve duyarsınız...avr de 2 giriş 1 çıkış olduğu içinde, 2. grişe bir cihaz daha bağlama şansınız olacak...
    Kısıtlı(1 adet) hdmı girişi olan tv ler için , avr de hdmı giriş çıkışı olması bir avantajdır.
  • mesela, uydu reciever dan av reciever a bir bağlantı yaptınız.
    birde player dan (playstation, HD-DVD yada blueray) gerekecek. AV reciever a giren iki HDMI giriş bunu sağlıyor sanırım.
    1 çıkış ise tv ye gelen görüntüyü aktatırıyor.
    total de 3 adet HDMI destekli cihaz çalışabiliyor. AV reciever hariç.
    Eğer HDMI çıkış olmasaydı uydu reciever a da bağlanabilir, genelde uydu recieverda HDMI olmasada video girişleri mevcut.
    Uydu yayını kullanırken tv yi uydudan kullandığımızı düşünürsek, dvd yi uyduya bağlayarak scarttan video yu direkt tv ye, sesi ise AV reciever a bağlanabilir. tabii kablo karmaşası ve kullanımda karışıklık yaratacaktır.
    Kısaca HDMI bu kargaşayı kayıpsız dijital veri ile karıştırmadan çözüyor.
    Şu anda hdmi çıkışı olan reciever lar 600 ytl civarında bunların ileride standart olacağını düşünmemiz gerekir.
    http://www.hepsidijital.com/shop/default.asp?gb=urun&id=671

• Bugün tekrar ep-center(cevahir) de sistemi denedim, 880 sesinden memnun kalmadım, konvansiyonel hoparlöre döneceğim.
    Neden yetersiz geldi derseniz ses kalitesi ile ilgili yukarıda belirttiğim çekincelerimi tatmin etmedi...

Gitti gidiyorda güzel bir B&W buldum eğer sorun çıkmazsa onu düşünüyorum.
    Bununla birlikte bunu iyi bir AV 5-7.1 anfi bakıyorum. HDMI olsa da olur olmasada. Tavsiyeniz olursa sevinirim.
  • @ham solo ne yanar döner adamsın be kardeşim ilk mesajında ama iyi diyordun

hehe şaka yapıyorum he, neden tam begenmedin, ilk izleniminde gayet makul diyordun fiyatına göre, almayı düşündüğün sisteme ne kadar vereceksin? Açıkçası bende nedense ONKYO sistemleri kampanyada oldugu için onlara bakayım diyorum HDMI in şu an için çokda gerekli olmadıgı kanısına git gide vardıgımdan sanırım ama kafayı yemezsem iyidir
  • Fikir değişikliğinin sebebi bu fiyata alacağım sistemin beni tatmin etmeyeceği gerçeği oldu. Yoksa bu fiyata HDMI anfi olarak sony gerçekten iyi.

Fakat, eğer bu fiyata sistem alsaydım sanırım ONKYO S-590 alırdım.

HDMI konusunda haklı olabilirsin. zaten öğrendiğim kadarıyla bu çözücülerin giriş çıkıştan daha fazla fonksiyonu var içinde çözücüler barındırıyor. i-p durumu daha sonra baş ağrıtabilir. Ayrıca alternarifide var (fiberoptik). Görüntü aktaraımını playerdan direkt tv ye yaparsan reciever a gerek kalmaz.
  • ya arkadaşlar ben de aldım bi tane caaaanım sistemden.
    ama ps2 ye optic ten bağlayamıyorum. şunu adım adım anlatacak biri var mı?

yaptığımı anlatayım.
    optikten ps2yle cihazı biribirine bağladım. sonada monitörden tv ye verdim. daha ne yapacam? çok mu beleşçiyim?
  • emregurtunca sorununu çözdünmü bilmiyorum ama yapman gereken input selectordan bağlantı yaptığın optik çıkışına göre video 2 yada video 1'i seçmen
  • Sevgili arkadaşlar;
    Herkese Merhabalar,Marantz 4600 A/V Receiver`ım var.Marantz ile kullanabileceğim 5+1 veya 7+1 hoparlör tavsiyeleriniz nelerdir? 55 metrekarelik salonda kullanacağım.Herkese şimdiden teşekkür ederim.
  • sony ddw serisi ev sinema sistemlerini uygun fiyata ankarada nerede bulabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alone61 -- 3 Ocak 2008; 18:07:40 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.