Şimdi Ara

Sony HT-DDW880 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
0
Favori
9.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tecrübeleriniz detaylı yazdığınız için teşekkürler fakat bu setin rengi çok rezil, salonda armut gibi olacak..
    o yüzden farklı bir renk alternatifi çıkar diye bekliyorum..

Bende de philips 5960 var. Dts yok.. Bu ne kadar problem.Yani üzerinde sadece DTS olan bir dvdden ses alamayacakmıyım şimdi. O kısmı tam anliyamadım doğrusu...
  • @MUTLUPASA

Benim salonum kiraz ağacından o yüzden uydu ve özellikle bu rengi seçtim. az daha bekle 6-8 ay kadar. DDW-1500 ü çıktı yurt dışında. O çok daha güçlü ve şık. 2 Subwooferli Dev kolonlu 7.1 bir sistem. gümüş renkli ama fiyanı ~1,500 $ civarı olacak.

Gelelim DTS olayına. Sadece DTS ile kodlanmış bir filmi seyredemezsin. Ama ben bu olayı PC ile çözeceğim. Çünkü bu DVD player in okuması çoook iyi.
  • bu hangi altyazı formatlarını görüyor
    filmle altyazının adı aynı olması lazım mı?
  • evt lazım. benim denediklerimi görüyor. Fakat aynı isimle olması lazım.
  • Sonunda bende edindim. Renk olayınıda mobilyacı akrabama götürüp koyu renk vernik veya boya ile halledeceğim gibi...
    Sistemden de oldukca memnunum..

brus77 hocam playerin okuması çok iyi diyosunda dts sesleri oynatamaması çok kötü..
    http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=257207

mesela burda bahsi geçen dosyaları oynama şansım yok.. şimdi işin yoksa 5960 la aynı özelliklere sahip dts li sistem ara

• [simage][/simage]

Sony HT-DDW880

Sony HT-DDW880

Sony HT-DDW880

• brus77

Sana bahsetmiş olduğum kolonları bu şekilde yaptırdım. 1 ayak 15 ytl'ye maloldu.
  • @MUTLUPASA
    DTS okumuyo fakat Coaxial kablo ile bağladığımda DTS ile filmi açtığımda bu sistemin amfisi (STR-K880) DTS yi algılayıp kendi çözüyo.

@tatari
    Ayakların yüksekliğini ne kadar yaptın? Ben de bu aklam yaptıracam, fakat ben MDF düşünüyorum.
  • brus77

takriben 1 veya 1.10 dur sanıyorum ölçmedim daha önceden bahsettiğim gibi bauhaus'daki masa ayaklarından yaptım.ayaklar ise mdf , ağırlık yapması şart olduğu için.Kolon ve mdf ayakların renklerini tutturabilirsin kolonun birtanesini yanında götür,marangoza..

1.ayaklar ( Bauhaus )
    2.10'luk civata
    3.marangozdan 20'ye 20 mdf ayak plaka
    4.L şeklinde kolon tutucuları :))
    5.kolonun arkasına somun ve civata (kaliteli olmasında fayda var )
  • @tatari

bende ayakları yaptırdım.

Sony HT-DDW880
  • Güzel olmuş brus77 hocam.. Hoparlorlere de siyah bi vernik atsan tam takım olacak..
  • @MUTLUPASA

Aslında pek düşünmüyorum. Özellikle ayakları o renk yaptım. Kocağım odada köşeli koltuk takımım var ve onunda köşesi VENGE rengi. Ayaklar gibi. Bu rengin hoparlörleri daha da vurgulayacağını düşündük marangoz arkadaşla.
  • Sony HT-DDW880

tavsiye etmem. giriş seviyesi ve eğlenmek için tamam denir lakin önermem.tannoy küçük; bookself hoparlörleri olmasa piyasa da buna alternatif zor olur.
  • brus77

begendim , bencede hoparlörün ana rengini değiştirme gayet şık ve güzel olmuş ama sanki biraz yer kaplamış gibi ?
  • @tatari

O alt tarafları koltuk arkasında ve altında kalacağından pek yer kaplamayacak. Ama tabi bu koyduğum yer geçici. Daha sonra başka bir odaya yerleştireceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brus77 -- 19 Ocak 2007; 8:40:58 >
  • Değerli arkadaşlar bende Sony HT-DDW880 almayı düşünüyorum, ancak bu konularda bazı bilgilere ihtiyacım var sizden.

Öncelikle bu seti Voxline DVD-933 ile kullancagım (hani şu meşhur Dvix Playerimiz :) ) Voxline in arkasında Coaxial, Optical, 5.1 ve 2.1 channel olmak üzere 4 farklı çıkış bulunmakta.

Sony HT-DDW880

Şimdi sorularım şöyle :

1. Sony setten en güzel DVD, Divx seslerini alabilmek için coax mı baglamalıyız, optic mi (her ne kadar optik kısmında siyah aparat gibi birşey olsa da oraya baglanıyor diye düşünüyorum) veya 5.1 Channel mi, vereceğiniz cevaba göre haricen ne almak gerekecek, örneğin Coax baglayacaksak coaxial kablo mu alıcaz, coax baglantı ya da opticb baglantıda gereken ekstra aparatlar var mı, keza sonyden gelen o kadar kablo nasıl oluyorda coaxial ya da optic olan tek bir girişe girebiliyor aradaki baglantı aracı nedir?

2. Alacagım plasmanın da sesini bu setten almam mümkün mü? Yoksa ya tv den ya da divxden mi ses alabilirim, aynı anda bu baglantı yapılabiliyor mu?

İlginelip cevap verebilecek arkadaşlarıma teşekkürler ediyorum

• Bahsettiğiniz dvd yi o cihaza ister 5.1 analog çıkışlarından RCA KABLOLAR kullanarak,isterseniz optik digital,isterseniz koaksiyal digital olarak 3 şekilde de bağlayabilirsiniz...optik digital çıkışının üzerindeki siyah plastik korumayı çekerek yerinden çıkarabilirsiniz.Bu cihaza plazma alacaksanız onu da bağlayabilir ve tv sesini de bu cihazdan alabilirsiniz.Ayrıca 2 adet daha (1 i önde 1 i arkada) görüntü ve ses girişi daha var.
  • @zapatero cevap için teşekkürler.

Ancak kusura bakmayın belki yeri değil ama en azından forumda kirlilik yaratmayayım, şimdi Coaxial bir baglantı yapıcaz diyelim. Gittim Profigold marka bir Coax kablo aldım, bu bildiğimiz iki ucu aynı olan bir kablo sanırım tamam bir ucu bizim dvd ye giricek peki diğer ucuna ne takacagız ki setlerden gelen 5+1 kabloları ucuna girsin böylelikle coax bir baglantı olmuş olsun?

Ayrıca Plasma da olur demişin ancak gene sormak isterim ki şöyle bir durum kafamda var : Ben TVden gelen sesleri setten alabilmek için setin uçlarını sanırım plasmaya takmalıyım, böylece setlerden ses alabilicem, bu durumda dvd izlemek istediğimde de gidip plasmadan çıkarıp dvd ye mi baglıcam tekrar?

Genel bir soru olarak özetlersem: Bu seti aldıgımda hem TV den sesi almak hem de dvdye baglantı yapmak mümkün mü ne gibi aparatlar gerekir?

Teşekkürler..
  • @eozen81

Arkadaşım, aşağıdaki topic te ben benim bağlantı şeklimi özetlemiştim. İstersen bir bak fikir olur. Takıldığın yer olursa tekrar sorabilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_11655991/tm.htm

Not: sistemin yanında coaxial kablo geliyor.
  • eozen81 , coax kablo her iki ucu da RCA olan, Koaksiyal kablo RCA-RCA olarak satılan bir kablodur..Bu kablonun bir ucunu dvd nin coax çıkışına bağlayıp, diğer ucunu ses sisteminin dvd coax in tarafına bağlayacaksın.Böylelikle digital sesi dvd den amfiye göndermiş olacaksın....başka bir ses bağlantısı yapmana gerek yok...ya da bir optik dijital kablo alırsın, bunun bir ucunu dvd cihazının o plastik korumalı yerindeki plastiğini çıkarıp oraya bağlar, diğer ucunu gene amfinin arkasındaki optical dvd in yazan yere girersin...bu da 2.bağlantı şeklidir...ama ikisini de aynı anda yapmana gerek yoktur..sadece birini yapman yeterlidir.5.1 analog kablo bağlantısını yapmana ise bu cihaz için gerek yok...bi sürü kabloyu bağlamak demek...zaten tek kablo ile deminki şekillerde bağlantı yapıyorsun.
    TV cihazını ise bu amfine bağlamak için, TV nin audio out L,R uçları olacaktır.Bu uçları 2 li RCA kablolar ile amfinin arkasındaki video 1 veya video 2 AUDİO IN kısımlarına bağlarsan, amfinin hoparlörlerinden sesi alırsın..Bunun için her defasında amfiye dvd yi , tv seyredeceksen de tv yi bağlayıp çıkarman gerekmiyor...hangi bağlantıyı dinlemek istiyorsan, amfinin uzaktan kumandasından bağlantı yaptığın kaynağı seçmen yeterli..dvd seyredeceksen , amfinin uzaktan kumandasından dvd yi seçersin , cihaz dvd çalışınca onun sesini hoparlörlerden verir...yok TV seyrediyorsan ve onun sesini hoparlörlerden almak istiyorsan, tv yi cihazın hangi bölümüne bağladıysan(video 1 veya video2 ) amfinin kumandasından onu seçersin, böylece tv nin sesi amfiinin hopalörlerinden gelmeye başlar...her seferinde sök tak gibi birşey yok yani.Başka bağlantı şekilleri de var tabii ama kafanı karıştırmak istemem...en basit şekli söyledim sana...eğer aldığında bir problemle karşılaşırsan , sana yardımcı olurum.brus77 arkadaşta olur, ama şu kadarını söyliyeyim , her türlü bağlantı yapman mümkün.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.