Şimdi Ara

Sony HT-DDW880 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
0
Favori
9.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende Estore'den siparişi verdim.Bakalım , inşallah hafta sonuna kadar gelirde incelerim biraz
  • Güzel sistem ama biraz tuzlu
  • Eveeeet arkadaşlar. DDW-880 sahibi oldum. Dün akşamı bir çok deneme ile geçirdim. Sormak istediğiniz ne varsa sorun. Dilim döndüğünce anlatacağım.

Yalnız aldığım philips 5140 Dvd/Divx player de DTS yoook :( Teknosadan almıştım. Değiştirebilirsem DTS li bir model ile değiştireceğim. Cihazın okumasında bir problem yok ama DTS olmayışı dezavantaj. Kumandasında ses kontol düğmeleri yok demiştim bir yazımda, fakat bu ses sisteminin kumandası akıllı cinsten :) dvd yi kumandaya tanıttım, artık onun kumandası gerekmiyooor :)

Coaxial bağlantıdan bağladım dvd yi amfiye sesi 6.1 e kendisi çıkarıyor ama sadece DOLBY ve NEO ile. DTS çıkışı olmadığı için DTS performansını henüz keşfedemedim.
  • Hayırlı olsun Brus. Ben hala beklemedeyim
  • Hayırlı olsun arkadaşım....dvd olayı biraz kötü olmuş...dts out özelliği yok mu bu dvd nin yaaa....hayret bişii...bence imkanın varsa dvd yi değiştir derim o zaman.
  • @zapatero

DVD yi değiştirmeyi ben de düşünüyorum, fakat bunun kadar her bişeyi okuyan ve okumada problem yaratmayan bu fiyatta başka DVD bulamadım. Aklımdaki düşünce Creative 7,1 ses kartı alıp DTS olayını bilgisayardan direkt amfiye aktarmakla çözmeyi düşünüyorum. Ama tabiki öncelikle değiştirmeyi deneyeceğim. Çünkü coaksiyel giriş 1 tane. Pioneerin bi dvd si var teknosada 189 ytl onda karar kıldım. bilen kullanan var mı acaba?
  • @ arkadaşlar;
    yukarıda da bahsettiğim DTS problemim için aklımda bir soru var. Biraz araştırma yaptım ama net bişey bulamadım. Benim Pc de S/PDIF çıkış var, asus A8X-X model ana kart. Acaba Power DVD-6 ile DTS özellikli filmleri izleyebilir miyim? Daha doğrusu izliyorum da coaxial kablo ile bağladığımda AVR ye aktarabilir miyim? Deneyen var mı acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: brus77

@ arkadaşlar;
    yukarıda da bahsettiğim DTS problemim için aklımda bir soru var. Biraz araştırma yaptım ama net bişey bulamadım. Benim Pc de S/PDIF çıkış var, asus A8X-X model ana kart. Acaba Power DVD-6 ile DTS özellikli filmleri izleyebilir miyim? Daha doğrusu izliyorum da coaxial kablo ile bağladığımda AVR ye aktarabilir miyim? Deneyen var mı acaba?

Yukarıda sorduğum soruyu akşam kendim denedim. Gladyatör filmi ile denedim. S/PDIF tan bağlantıyı yaptım. DTS ile açtım ses çıkmadı, DOLBY ile açtım ses vardı. Demekki ya Power DVD.6 DTS desteklemiyor yada DTS için farklı bir yazılım gerekli. Sizce?
  • benzer bir olayla bende karşılaştım...ben bilgisayarı receiver a değil dekoder a bağladım. DD aldım ama DTS alamadım...teknika arakadaş, bilgisayara format at ve tüm cihazı yeniden kur olacak dedi...denemedim, gözüm yemedi çünkü o kadar işi.
    Bunu pc ses sistemleri bölümünde topic açıp yazarsan belki daha sağlıklı bilgi alabilirsin.
  • @zapatero
    çok mersi :)
  • @tatari
    Arkadaşım aldın mı sistemini?
  • :) :) :) :)

Ben başardııım. Akşam Asus un sitesine girdim ve ana kartın ses kartı için (1980)yeni driver olduğunu gördüm. Ana kartım A7V8X-X. Driveri indirip kurdum ve hemen Gladyatör filmini açtım. DTS ile başlattım veee DTS ile artık sesi alabiliyorum. AVR nin ekranında da DTS ışığı yandı. NEO:6 Cinema modunda DOLBY den daha ii ses olduğunu söyleyebilirim.

Saygılar.
  • hımmmm....denemekte fayda var...bende bi bakiim bari audigy nin yeni driver ı na felan...saol kardeş verdiğin bilgi için.
  • quote:

Orjinalden alıntı: brus77

@tatari
    Arkadaşım aldın mı sistemini?

mesajını yeni gördüm brus77 kusura bakma.Evet aldım nerdeyse 1 ay olacak kullanıyorum ve memnunum saol...sen memnun musun ?
  • Bu arada arkadaşlar sistemin SL - SR ve SB kolonlarına ayak yaptım.Ve harika olduğunu söyleyebilirim.Bütün malzemeler Bauhaus'da var...Bir ara resmini çekip göstereceğim.Orjinal gibi nerdeyse ve uygun rakama tabiki....
  • @tatari

Memnunum tabi ki. Adamlar yapmışşşşşşşşşşş :) Ayak meselesine ben de öyle bir çözüm düşündüm. Mobilyalarımı yaptırdığım bi marangoz arkadaşım var. Ben ona yaptıacam bayramdan sonra. Yerleşim düzenini fotoğraflayıp forumda yayınlar mısın? Benim aklıma takılan SB hoparloru nasıl yerleştireceğim. Çünkü direkt koltuk ile duvar arasında kalacak ve koltuğa neredeyse yapışık olacak. Koltuğu öne alma şansım pek yok. Oda daralacak? Tavsiyen var mı?
  • Arkadaşlar cihazlarınız hayırlı olsun.Başlangıç seviyesi için oldukça uygun, tatminkar ve donanımlı bir set aldınız.Güle güle kullanın.
  • Yaw arkadaşlar benim 3 sorum olacak. Biz bu hapörlörleri anfinin neresine nasıl takacağız. Anfinin arkasındaki kapakları çıkarıp oraya bağlayayım dedim ama beceremedim .2ci olarak mesela dvdnin video outunu illa amfiye takmak zorundayız. Direkt tv'ye takmakla arasında fark varmı ? 3ncü olarak dvdden dolby digital ses almak için illa optik bağlantı yapıp, 5+1 yada 6+1'mi bağlamamız gerekiyor ? Yanıtlarsanız sevinirim
  • @theraptorx

1- Amfinin arkasındaki kapakları derken vida şeklindeki koni kapaklardan bahsediyorsan, onları çıkarmana gerek yok; biraz gevşet ve hangi hoparlörü takacaksan ordaki yerine kablonun ucunu sok ve o vidalı kapağı kabloyu tutacak kadar sık. O vidalı kapağın altı metal yüzey. Takacağın kablonun ucu o metal yüzeye deyecek ve vidalı kapak onu oraya sabitleyecek.
    2- Dvd nin video out unu illa amfiye bağlamana gerek yok. Bende bağlamadım zaten. Extra kablo maliyeti olmasın diye, Dvdnin outunu tv scartına bağladım. Satellite receiveri ise Tv de tos giriş var oraya bağladım. Fakat dvd den coaxial kablo ile sesi amfiye verdim. Satellite receiverin sesini de, Video 2 ye L/R den girdim. Takacağın cihazların video out larını amfiye takarsan amfiden dvd yi veya vidao/1+2+3 ü seçtiğinde görüntü ve ses te direkt değişir, tv nin kumandasına ihtiyacın olmaz. Çünkü Tv ye amfiden görüntü gidecek. Kablo aldığımda ben de öyle yapacağı, çünkü 4 tane kumanda ağır oluyo :)
    3- Dvd den DOLBY veya DTS ses almak için muhakkak Coaxial veya optikten bağlaman gerekli. Dvd de 5.1 analog çıkış varsa onlada bağlayabilirsin ama kablo karmaşası açısından coaxial en basiti ve piyasadaki optik kabloların kalitesi göz önünde bulundurulduğunda en verimlisi :)

Not: Benim Dvd im Philips 5140 - kumandası çok kıl ve hoşuma gitmedi. Bu sistemin (DDW-880) kumandası benim dvd ime munada edebilecek şekilde programlanıyormuş. Denedim oldu. Şu an dvd nin kumandası rafta kalktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brus77 -- 3 Ocak 2007; 19:41:52 >

• Brus 77;

Cevapların için teşekkür ederim. Dediğin şekilde bağlantıyı kurmaya çalışayım, umarım becerebilirim :) Ondan sonra XBOX360'ı toslink kablosuyla amfiye bağlayayım, bakalım ne olacak :)
    Dolby ve DTS konusunu açıkcası çok merak ediyorum. En yakın sürede deneyip, amfi hakkında düşüncelerimi yazarım. Kumanda konusu ise gerçekten ayrı bir sorun.Bununla ayrıca ilgileneceğim.

Saygılar,
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.