Şimdi Ara

Sony kalitesine devam edilmeli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2006 yılında 4000 tl ye aldığım vaio laptobuma daha bir defa bile tamir görmemişken veda etme zamanım geldi arkadaşlar. Şimdi msi düşünüyorum, sizce bu bmw den inip opele binmek gibi bişey mi olur? vaio o kadar harika bir makine ki, 4000 tl nin her kuruşu helal olsun.. 2000 tl bütçem var, 2 gb ekran kartı, 8 gb ram li sony bulamam sanırım değil mi?

• bende sizin gibi sony malzeme kalitesini iyi buluyorum pc kullanmadım. ama cep tl w800'başladı şuan experia p.

pc gelince tamam siz 7yıl sony kullandınız benim dell 5 yıl oldu burda önemli olan makinaların ne kadar açık kalıp kullanıldığı.
    benim dell gece,gündüz upload,download çalıştı hala sorun yok şimdilik çalışıyor. gelgelelim ihtiyaca göre özellikler.
    geri kalıyor. sony maalesef yeni çıkan yüksek ekran kartı kullanmada dell ve msı ve asus'dan geri kalıyor. fotoğraf makinaları gibi pc ağırlık vermesi lazım.bence sizde alışkanlığını değiştirip benim yaptığım gibi benim kendi bütçeme uygun lenova z580 geçtiğim gibi sizde başka bir markada devam edebilirsiniz. yada sony düşük model ekran kartlı bir modelini tekrar alarak. zor karar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: justinbjk

2006 yılında 4000 tl ye aldığım vaio laptobuma daha bir defa bile tamir görmemişken veda etme zamanım geldi arkadaşlar. Şimdi msi düşünüyorum, sizce bu bmw den inip opele binmek gibi bişey mi olur? vaio o kadar harika bir makine ki, 4000 tl nin her kuruşu helal olsun.. 2000 tl bütçem var, 2 gb ekran kartı, 8 gb ram li sony bulamam sanırım değil mi?

Şöyle ifade edeyim 2009 da büyük bir üniversitede hem öğrenciydim, hem bilgi işlemde çalışıyordum, sonradan üniversitenin bir web projesine transfer olsum. Çevrede tanıdık, muhabbet falan hoş olunca millet bilgisayarla ilgili işlemlerini çekinmeden bana sorabiliyordu. Velhasıl 20 ye yakın farklı marka model laptop aldırdım önerdim öncelikle tabiki parasına göre belirlemek durumunda kalıyordum. % 100 memnun olan yıllar sonra bile bataryasında dahi bir sorun vermeyen tek marka Sony oldu. Ayrıca tasarıma gelince kaldığım yurt 70 kişilikti ve 50 ye yakın bilgisayar odasında şahsa ait bilgisayar vardı. Hepsi bir tarafa Beyaz Sony bir tarafa, istersen 500 çekirdek işlemci olsun ister 50 terabayt hdd. O düşlük eski 4 yıl kullanılmış cihazın tasarımı kadar çarpıcı bir cihaz daha yoktu. Ha diyebilirsin ki aynı işlemci aynı ram değişen ne? değişen şey çok; soğutma sisteminde kullanılan bakır iletkenin kalitesinden tutun, ısınan parçaların farklı şekilde yerleştirilmesin kadar marka farkını ortaya koymuş. Şunu söyleyeyim aynı özellikteki masaüstü ve laptopu karşılaştırsanız masaüstü ezer, çünkü soğutma sistemi ve havalandırma önemli faktördür. Sony şahsi tecrübelerime göre masaüstüne en yakın performasnsı veren cihazdır. Eski Sony kullanıcısı olduğunuza göre belki piyasadaki çoğu iyi laptopun plastik ve malzeme kalitesi size göre aşırı itici ve alt seviye olacaktır.. Alacağınız cihazı iyi araştırın, aldığınız i7 cihazın "ASD" tuşlarının olduğu kısım 30 derece "KLŞ" nin olduğu kısım 20 derece olursa Ah eski Sony'im dedirtir. ve piyasadaki çoğu cihaz böyle... Fakat sunu da unutmamak gerekirki Bi Acer, Asus kötü bir marka değil. diğerleri kötü pis demek istemiyorum fakat Sony parası olan biri için kesinlikle tavsiye ederim. Ben Acer'i aldığımda benim cihaz 2,000 tl Sony 3000 tl idi aynı özellikler o kadar da fiyat farkı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73181344B -- 23 Ocak 2013; 21:39:43 >

• MSI yı sallla kalitesiz malzeme kullanıyor

Şuan piyasa bulabileceğin bu fiyata en kaliteli dizüstü bu
    ASUS N56VZ-S4283H, INTEL i7-3630QM, 16GB RAM, 1TB HDD, 15.6'' FullHD LED, Nvidia GT650M 4GB, Blue-ray, Windows 8 250
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=8735

Tek eksiği SSD dir 1TB diski taşınabilir yapıp SSD ye geçebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 23 Ocak 2013; 23:15:23 >
  • Sony Vaio SVE1512Y modeli var i7 li. 2000 tl civarinda inceleyin bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Msi malzeme kalitesini kötüleyenler olmuş. Bir asus kullanıcısı olarak msi ge60 öneririm kasası n56vz kadar sağlam değil ama oyun performansı olarak n56vz yanından geçemez. GTX660m gddr5 ekran kart mevcut. Isınma sorunu yaşayan hiçbir kullanıcıya rastlamadım şu zamana kadar.http://www.pcdepo.com/msi-ge60-414xtr-notebook-urun8959.html
  • önerileriniz için sağolun arkadaşlar, msi ge60 modelini alıyorum, freedosmuş, nasıl win7 yükliyecez bakalım ona.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben bu yazıya şu an piyasadaki bazı sony modelleri için katılamayacağım yahu yeni modellerdeki o touchpad nedir öyle..o kadar sert touchpadmi olurmuş...

bence üst seviye serisi hariç sony de kalite çok düştü kesinlikle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 25 Ocak 2013; 20:50:09 >
  • sony kalitesini hiç düşürmez diğer markalar dan pahalıdır ama marka imajından ziyade kullanılan malzemden kaynaklanıyor sony vaio laptoplarını diğer markaların yapmadığı çok zor testlerden geçiriyorhttp://www.sony.com.tr/hub/vaio-kalitesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: justinbjk

2006 yılında 4000 tl ye aldığım vaio laptobuma daha bir defa bile tamir görmemişken veda etme zamanım geldi arkadaşlar. Şimdi msi düşünüyorum, sizce bu bmw den inip opele binmek gibi bişey mi olur? vaio o kadar harika bir makine ki, 4000 tl nin her kuruşu helal olsun.. 2000 tl bütçem var, 2 gb ekran kartı, 8 gb ram li sony bulamam sanırım değil mi?

http://www.hepsisony.com/?urun-5407-Sony-SVE1513Y1E-SI---Windows-8---i7-islemci---8-GB-Ram.html fiatı 2000 tl çanta ofis programı hediyeli

• quote:

Orijinalden alıntı: ncap

Vaio s serisi güzel cihaz ama kullandığım e serisi için bunu söyelemem...Kasası plastik,tasarımı iyi de olsa kasa kalitesi yeterli değil...Çalışma olarak stabil ve ısınmıyor da olsa kasasının çok uzun gideceğini sanmam...Fakat s serisi alüminyum magnezyum kasa ile oldukça hafif ve gerçek sony kalitesinde....

http://www.pcdepo.com/sony-svs1512v1es-notebook-urun8770.html

hocam ben e serisi olarak piyasada bulunan kendi sınıfındaki diğer markalara göre malzeme kalitesi iyi dedim s serisiyle kıyaslama e serisi vaionun giriş serisi zaten eğer e serisindede s sersinin malzemesini kullansalardı fiyat bir okadar artardı maliyet söz konusu....

• SONY KALİTESİNE NON STOP DEVAM NİYEMİ SONY GİBİ İYİ ÜRÜN YAPAN BİR MARKA DAHA TANIMIYORUM .... ÖZELLİKLE PC, BRAVİA TV ,KAMERA VS VS VS TARTIŞMASIZ GÖRÜNTÜ VE SES KONUSU OLUN CA SONY MUHAKKAK TARTIŞMASIZ 10 NUMARA....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ploto -- 15 Şubat 2013; 20:30:16 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.