Şimdi Ara

Sony KDL-40W5500 (W5720) izlenimlerim! Ve Merak Edilen Sorular???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar en sonunda uzun incelemeler sonucunda Sony Bravia KDL-40W5720 Lcd’yi 2,350 TL'ye peşin paraya aldım.

Aşağıdaki SONY'nin kendi sitesinden TÜRKÇE kullanım kılacuzuna ulaşabilir gerekli tüm bilgileri bulabilirsiniz.

Hatta Sony yeni F/W (Güncelleştirme) burdan takip edebilirsiniz....

http://support.sony-europe.com/tv/lcd/lcd.aspx?site=odw_tr_TR&m=KDL-40W5720

İlk izlenimlerim yazıyorum;

1-) Next 9000 Ultra Cam Uydu alıcımı scarta Lcd'e bağladım ve tv' arasında gezdip durdum ve memnun kalmadım.
    Sd görüntülerde Tüplü tv'ye göre görüntüler biraz donuk, birazda cansız geldi bana.
    Sanırım uygu alıcımı değiştirmem gerekicek. Bu modelde hdmı bağlantısı ile en iyi görüntü alabileceğin uydu alıcı ne önerirseniz sevinirim.
    DT ve DSmart istemiyorum. Kendi uydu alıcım olsun istiyorum.

2-) Popcorn Hour A-110 cihazımla DvdRip filmler izledim bu görüntü çok hoşuma gitti.
    Divx olmasına rağmen görüntü neredeyse Hd kalitesinde gibiydi.
    Film izlerken kumandadan Theatre açık olmasına dikkat edin götüntüler mükemmel oluyor.
    HD filmleri söylememe gerek yok. SÜPER gösteriyor…

3-) Sitesindede (USB Photo Viewer Var - USB Music Player Var - USB Media Player Var) diye yazıyordu
    Cihaza 4 adet USB disk taktım;
    1 tane 4gb Kingston flash disk
    2 adet 2,5'inc 250gb lık ntfs formatlı disk
    1 adette 40 gb fat32 disk

Bunlardan sadece 4gb Kingston olanı otomatik kendi gördü ama ondada sadece jpg uzantıyı destekledi.
    Ama ne film nede mp3 formtını destekledi. Bunun sebebi nedir üstatlar...

- Merakımdan İstanbul Bilişim Sony w5720 modeli için teknik servise telefon açtım. Sorun şu idi;
    Bu modellerde usd disk girişi olduğu ve mp3, film seyrede bilirmiyim diye sordum?

Onlardan alıdığım yanıt sadece MPEG1 formatı desteklediğini söylediler.
    Ama koca Sony sadece bu formatı desteklediğini sanmıyorum.
    Bilgisi olanlar CEVAP yazarsa sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cukulata76 -- 17 Eylül 2009; 14:54:32 >

• Ben Hiremco X3 uydu alıcısı ve 40B651 kullanıyorum, SD yayın süper.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dedektif

Ben Hiremco X3 uydu alıcısı ve 40B651 kullanıyorum, SD yayın süper.
    3- ps3 sadece fat32 formatlı dikleri görüyor. bu da öyle olabilir belki...
  • Peki kardeş Hiremco X3 bürsürü modeli var hansisidir?

Birde sendede bu problem varmıydıki Hiremco X3 aldın?

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: Cukulata76

Peki kardeş Hiremco X3 bürsürü modeli var hansisidir?

quote:

seoul hd receiver da cıkarttı..bunuda inceleyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caution

quote:

Peki kardeş Hiremco X3 bürsürü modeli var hansisidir?

quote:

seoul hd receiver da cıkarttı..bunuda inceleyebilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Firmayla görüştüm 2-3hafta sonra HD Hiremco X3 çıkıyormuş. Bakalım fiyat ne olucak.

Evet arkadaşlar hdmı bağlantısı ile en iyi görüntü alabileceğin uydu alıcı önerilerinizi bekliyorum...

• quote:

Firmayla görüştüm 2-3hafta sonra HD Hiremco X3 çıkıyormuş. Bakalım fiyat ne olucak.

Evet arkadaşlar hdmı bağlantısı ile en iyi görüntü alabileceğin uydu alıcı önerilerinizi bekliyorum...

Piyasada HD olmayan (SD olan) ancak HDMI çıkışı olan birkaç model var: Yumatu, Hiremco X3 gibi. Bu modeller içinde en çok tutulanı Hiremco X3.
    Ancak HD uydu alıcısı alacaksanız seçenek çok fazla.
  • quote:

fiyat 300-320 arası olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caution

quote:

fiyat 300-320 arası olacak.

Alıntıları Göster
    KATHREIN UFS 910 Sİ HD UYDU ALICISI
    veya
    TECHNİSAT DigiCorder HD S2
    Veya almışken Dreambox 800hd pvr alabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: loko

KATHREIN UFS 910 Sİ HD UYDU ALICISI
    veya
    TECHNİSAT DigiCorder HD S2
    Veya almışken Dreambox 800hd pvr alabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Dreambox uydu alıcıların D-Smartı vede Lig tv'yi hilegal yöntemle çözenler olduğunu duymuştum.

Dreambox 800hd uydu alıcısıda çok pahalı benimn bildiğim buna gücüm yetmete bilir.

HD Hiremco X3 fiyaınında 300-350 arası diye bende duymuştum. bakalım nolcak...

• quote:

Dreambox uydu alıcıların D-Smartı vede Lig tv'yi hilegal yöntemle çözenler olduğunu duymuştum.

Dreambox 800hd uydu alıcısıda çok pahalı benimn bildiğim buna gücüm yetmete bilir.

HD Hiremco X3 fiyaınında 300-350 arası diye bende duymuştum. bakalım nolcak...

Alıntıları Göster
    Sony 40W5500 serisi olan w5720 modeli alınabilir. Fiyat olarakda uygun özellikle W serisi şuan en çok satılan serisi Sony nin ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ati_1903

Sony 40W5500 serisi olan w5720 modeli alınabilir. Fiyat olarakda uygun özellikle W serisi şuan en çok satılan serisi Sony nin ..

Alıntıları Göster
    Değerli arkadaşım televizyonunuzu güle güle kullanın.Size kesinlikle HD uydu alıcısı önermem çünkü hd yayınlar şifreli, alacağınız cihaz sd yayınları göstermekten başka hiç bir işe yaramaz.Bulunduğunuz bölgede kablo tv varsa teledünyaya abone olmanızı öneririm.sd görüntü kalitesi dijital kablo yayında muhteşem ve 2 tanede HD kanal var.Ancak kabloya abone imkanınız yoksa size dreambox 500s klonlarını öneririm.gittigidiyor.com gibi sitelerden 150-160 tl ye sıfırını alabileceğiniz 500s inanın piyasadaki tüm uydu alıcılarından çok daha kaliteli bir görüntü izlemenize yol acacaktır.
    Ben sony 40x3500 tv kullanıyorum.Teledünya dijitale modüllü üyeyim.Ayrıca teledünyadan önce dreambox 500sklon da kullandım.Dijital kablo yayına abone olmadan önce neredeyse tüm uydu alıcıları denemiştim.bu cihazlarda sadece eski nokia 9600 serisi ve dreambox dan memnun kalmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prosecutor -- 14 Eylül 2009; 21:37:36 >

• Verdiğin bilgi için teşekkür ederim.

Bende bu soruların cevabını arıyordum.

Lcd ekranda en iyi görüntüyü nasıl alabilirim????

Hd yayın sistemi daha yangınlaşmadığı için şimdilik SD yayın yani uydudan görüntü benim için önemli...

Ben şu an Next 9000 Ultra Cam altın uçlu scartla kullanıyorum. Ama memnun değilim.

Dreambox 500s aşağıdaki linkten 145 TL gördüm. dediğin gibi iyiyse bunu alabilirim.
    http://www.digitalborsa.com/Products/Dreambox-500-S-23-51-20.php

quote:

Orijinalden alıntı: prosecutor

Değerli arkadaşım televizyonunuzu güle güle kullanın.Size kesinlikle HD uydu alıcısı önermem çünkü hd yayınlar şifreli, alacağınız cihaz sd yayınları göstermekten başka hiç bir işe yaramaz.Bulunduğunuz bölgede kablo tv varsa teledünyaya abone olmanızı öneririm.sd görüntü kalitesi dijital kablo yayında muhteşem ve 2 tanede HD kanal var.Ancak kabloya abone imkanınız yoksa size dreambox 500s klonlarını öneririm.gittigidiyor.com gibi sitelerden 150-160 tl ye sıfırını alabileceğiniz 500s inanın piyasadaki tüm uydu alıcılarından çok daha kaliteli bir görüntü izlemenize yol acacaktır.
    Ben sony 40x3500 tv kullanıyorum.Teledünya dijitale modüllü üyeyim.Ayrıca teledünyadan dreambox 500sklon da kullandım.Dijital kablo yayına abone olmadan önce neredeyse tün uydu alıcıları denemiştim.bu cihazlarda sadece eski nokia 9600 serisi ve dreambox dan memnun kalmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cukulata76 -- 14 Eylül 2009; 19:30:17 >

• quote:

Verdiğin bilgi için teşekkür ederim.

Bende bu soruların cevabını arıyordum.

Lcd ekranda en iyi görüntüyü nasıl alabilirim????

Hd yayın sistemi daha yangınlaşmadığı için şimdilik SD yayın yani uydudan görüntü benim için önemli...

Ben şu an Next 9000 Ultra Cam altın uçlu scartla kullanıyorum. Ama memnun değilim.

Dreambox 500s aşağıdaki linkten 145 TL gördüm. dediğin gibi iyiyse bunu alabilirim.
    http://www.digitalborsa.com/Products/Dreambox-500-S-23-51-20.php

quote:

Orijinalden alıntı: prosecutor

Ben sony 40x3500 tv kullanıyorum.Teledünya dijitale modüllü üyeyim.Ayrıca teledünyadan dreambox 500sklon da kullandım.Dijital kablo yayına abone olmadan önce neredeyse tün uydu alıcıları denemiştim.bu cihazlarda sadece eski nokia 9600 serisi ve dreambox dan memnun kalmıştım.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bugun İstanbul Bil. Sony w5720 modeli için teknik servise telefon açtım. Sorun şu idi;

Bu modellerde usd disk desteği olduğu ve mp3, film seyrede bilirmiyim diye sordum?

Sitesindede bunların olduğu yazıyordu. (USB Photo Viewer Var - USB Music Player Var - USB Media Player Var )

4 adet disk taktım 1 tane 4gb Kingstann 2 adet ntfs 2,5 disk, 1 adette 40 gb fat 32 disk.

Bunlarfdan sadece 4gb Kingstann olanı gördü ama ondada sadece jpg uzantıyı gördü. Ama ne film nede mp3 formtını destekledi.

Bunun sebebi nedir üstatlar...

• quote:

Arkadaşlar bugun İstanbul Bil. Sony w5720 modeli için teknik servise telefon açtım. Sorun şu idi;

Bu modellerde usd disk desteği olduğu ve mp3, film seyrede bilirmiyim diye sordum?

Sitesindede bunların olduğu yazıyordu. (USB Photo Viewer Var - USB Music Player Var - USB Media Player Var )

4 adet disk taktım 1 tane 4gb Kingstann 2 adet ntfs 2,5 disk, 1 adette 40 gb fat 32 disk.

Bunlarfdan sadece 4gb Kingstann olanı gördü ama ondada sadece jpg uzantıyı gördü. Ama ne film nede mp3 formtını destekledi.

Bunun sebebi nedir üstatlar...

Alıntıları Göster
    Albanez üstadın yazdığı...

quote:

Beyler Sony deki Video Player özelliği ".mpg uzantılı MPEG1" destekler sadece!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cukulata76 -- 16 Eylül 2009; 18:41:06 >

• quote:

Albanez üstadın yazdığı...

quote:

Beyler Sony deki Video Player özelliği ".mpg uzantılı MPEG1" destekler sadece!!!

Alıntıları Göster
    Bugun forumlarda okuduğum bilgiye göre,

Hd uydu alıcısı alıp örneğin,

Next Ye 2000 Super HD - 500 ila 650 TL arasında satılıyor.
    DreAmBox 800 HD - 1,050 ila 1.100 TL arasında satılıyor.

Bu cihazlarda server satın alınıp DigiTurk, D Smart taki Full paketleri tamamını ve hatta avrupada Hp yayın yapan 10 yakın şifreli kanalların tamamını 1 yıllık 300TL karşılığında hepsi seyredilebiliyormuş... Ama D-Smart spor paketi hariçmiş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cukulata76 -- 16 Eylül 2009; 18:57:45 >

• quote:

Bugun forumlarda okuduğum bilgiye göre,

Hd uydu alıcısı alıp örneğin,

Next Ye 2000 Super HD - 500 ila 650 TL arasında satılıyor.
    DreAmBox 800 HD - 1,050 ila 1.100 TL arasında satılıyor.

Bu cihazlarda server satın alınıp DigiTurk, D Smart taki Full paketleri tamamını ve hatta avrupada Hp yayın yapan 10 yakın şifreli kanalların tamamını 1 yıllık 300TL karşılığında hepsi seyredilebiliyormuş... Ama D-Smart spor paketi hariçmiş...

Alıntıları Göster
    HD yayın yapan 3 plartform için için ufak bir araştırma daha sizlerle...

1-) Teledünya'da Nat Geo HD ve Eurosport HD olmak üzere 2 HD kanal var.

2-) D-Smart'ta 4 HD kanal var ama D-Smart'ın Eurosport HD'si Teledünya'da da var, Discovery ise Nat Geo HD ile aynı tür bir kanal, HD TV Smart sinema ve şampiyonlar ligi, Kanal D HD'de bildiğimiz Kanal D'nin HD'si. sinema önemli değil demişsiniz, o zaman D-Smart'ın kutu ücretinde 500 YTL'lik, aylık ücrette de 15 YTL'lik farkı şampiyonlar ligi ve Kanal D için.

3-) Digiturk'te 5 HD kanal var. 2'si Teledünya ile aynı. Diğer üçü ise MovieMax HD, Lig TV HD ve SporMax HD. Yine sinema önemli değil dediğiniz için MovieMax'i atarsak, Digiturk'ün kutu ücretinde 700 YTL'lik, aylık ücrette (spor paketine göre) 80 YTL'lik farkı türkiye ligi, ingiltere ligi ve türkiye basketbol ligi için.

Teledünya'da 210 YTL'lik kutu ücreti HD kutu için gayet uygun bir fiyat.
    Diğer kanallar şu anda çok az. Ama ileride kanal sayısı artınca Teledünya daha rekabetçi konuma gelebilir.

• quote:

HD yayın yapan 3 plartform için için ufak bir araştırma daha sizlerle...

1-) Teledünya'da Nat Geo HD ve Eurosport HD olmak üzere 2 HD kanal var.

2-) D-Smart'ta 4 HD kanal var ama D-Smart'ın Eurosport HD'si Teledünya'da da var, Discovery ise Nat Geo HD ile aynı tür bir kanal, HD TV Smart sinema ve şampiyonlar ligi, Kanal D HD'de bildiğimiz Kanal D'nin HD'si. sinema önemli değil demişsiniz, o zaman D-Smart'ın kutu ücretinde 500 YTL'lik, aylık ücrette de 15 YTL'lik farkı şampiyonlar ligi ve Kanal D için.

3-) Digiturk'te 5 HD kanal var. 2'si Teledünya ile aynı. Diğer üçü ise MovieMax HD, Lig TV HD ve SporMax HD. Yine sinema önemli değil dediğiniz için MovieMax'i atarsak, Digiturk'ün kutu ücretinde 700 YTL'lik, aylık ücrette (spor paketine göre) 80 YTL'lik farkı türkiye ligi, ingiltere ligi ve türkiye basketbol ligi için.

Teledünya'da 210 YTL'lik kutu ücreti HD kutu için gayet uygun bir fiyat.
    Diğer kanallar şu anda çok az. Ama ileride kanal sayısı artınca Teledünya daha rekabetçi konuma gelebilir.

Alıntıları Göster
    Aşağıdaki SONY'nin kendi sitesinden TÜRKÇE kullanım kılacuzuna ulaşabilir gerekli tüm bilgileri bulabilirsiniz.

• quote:

Alıntıları Göster
    Merhaba,

Sony tvlerde genel olarak usb den divx oynatma özelliginin Lg ve Samsung kadar başırılı olmadığı söyleniyor ne derece dogru bu bilgi ,, Sony W serisi kullanan arkadaşlar var ise bu özellik hakkında bilgi verebilirlermi ??????????*

• Valla bende Sony w5720 serisi var. Forumlarda araştırma yaptım. Hiç bir şey doğru düzgün film açmıyor. Bu yüzden film oynatıcı olarak bu cihazı asla almayın.

quote:

Orijinalden alıntı: sametayd

Merhaba,

Sony tvlerde genel olarak usb den divx oynatma özelliginin Lg ve Samsung kadar başırılı olmadığı söyleniyor ne derece dogru bu bilgi ,, Sony W serisi kullanan arkadaşlar var ise bu özellik hakkında bilgi verebilirlermi ??????????*
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.