|
Bildirim
|
kardeş satta sen de kurtul biz de kurtulalım
|
Merhaba! 43W805C kullanıcısıyım ve teknolojiyi yakından takip etmeye çalışan bi teknisyenim! Televizyonumdaki uzun süredir peydah olan wifi bağlantıda internetten kopma sorunu için buraya bi bakayım dedim! En son güncellemeyi özellikle yapmadım ve önceki güncellemeyi yaptığıma da pişmanım! Çünkü bu sorun o güncellemeden sonra peydah oldu ki sizlerin yorumlarınızı okuyunca da bunun doğruluğunu teyit ettim! Arkadaşlar muhakkak duymuşsunuzdur eğer duymayan varsa benden duymuş olun; üreticiler artık 'planlı eskitme' diye bi politika izliyorlar! Dikkat edrseniz bunu her alanda görürsünüz; başta telefonunuz, televizyonunuz olmak üzere klimanız ve hatta otomobilinizde bile! Bu konuda en sağlam sandığınız marka bile bunu yapıyor ki ki ELMA markasının güncellemelerle telefonlarının hızını ve batarya ömrünü kısalttığını itaraf etmek zorunda kalmasıyla da karşılaşmıştık! Eskiden aldığımız cihazlar yıllarca tıkır tıkır çalışırken son yıllarda aldığımız ürünlerin garantisinin biter bitmez durduk yere bozulması maalesef tesadüf değil! Bu yüzden garantisi biten hatta bitmeye yaklaşmış cihazlarınıza güncelleme yüklememenizi şahsen 'tavsiye' ediyorum! Yüklemeyin demiyorum; bu karar size ait fakat yüklememenizi tavsiye ederim ki ben kesinlikle artık güncellemeyeceğim!(Garantiden sonra gelen her güncelleme 'artık bunu at, yenisini al' güncellemesidir)
Gelelim sorunla nasıl baş ettiğime?! Genellikle YouTube izlediğim için bu sorun sanırım en çok benim canımı sıkıyor! Daha önce ethernet kablosu çekmiştim fakat oyunları hızlı indirmek için onu oyun konsoluna bağladığım için tv de mecbur wifi kullanıyorum! YouTube izlerken bağlantı kopup video durakladığında videoyu biraz geri alıp oynat dediğimde devam ediyor! Fakat tv yi kapatıp ertesi gün açtığımda internete bağlanmıyor! Ağ ayarlarından bağlanmaya çalıştığımda da çok nadir bağlanıyor ama genelde 'ağ bulunamadı' diyor! O yüzden artık bununla vakit kaybedip strese girmek yerine; 'tv açık iken fişini çekip 3-5sn sonra tekrar takıyorum' ve açıldıktan sonta internet bağlantım kendiliğinden sorunsuz bağlanıyor! Bunun güncelleme kaynaklı olduğundan artık emin olduğuma göre ve garantisininde bittiğini de düşünürsek; daha büyük bi sorunun çıkmayacağını ümit ederek bu sorunla bu şekilde başa çıkmaya razı olacağım maalesef! Bu arada ağ bağlantımda sorun yok iken Netflix de hiçbir sorun yaşamadım! Sanırım bunu en son güncellemeyi yüklemememe borçluyum.?! ;) |
26 kasım 2015 ten beri kullanıyorum acaba kaç sene daha gider.
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alinza -- 3 Ağustos 2015; 12:56:22 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|