Şimdi Ara

*** SONY lcd'de Dünya da ( 1 ) Numara ! ***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
4.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  *** SONY lcd'de Dünya da ( 1 ) Numara ! ***

*** SONY lcd'de Dünya da ( 1 ) Numara ! ***

quote:

Sony #1 in LCD; Biggest Names Hold Fast, But Cheap-o Brands Taking Out Weaker Competition

Last quarter was an all-out TV-maker battle, and you my friends were the territory. DisplaySearch's results for Q4 '07 declared the victor in the US LCD category to be Sony for the very first time. Panasonic handily crushed all comers in the smaller US plasma race, and Samsung, with strong #2 finishes in both, ended up remaining the #1 overall TV brand in the country. LG also held its own. But while these Big Four gained ground—often by keeping profit margins slim and exploring cheaper manufacturing—other well-regarded brands like Sharp, Philips and Hitachi fell back. The strongest competition in LCD came from Vizio and Polaroid, but many other brands clashed like barbarians at the gate. DisplaySearch's charts with market share number are just after the jump, but first answer this simple question:

SONY ve Diğerleri , OKADAR !!!

Kaynak :http://gizmodo.com/353571/sony-1-in-lcd-biggest-names-hold-fast-but-cheap+o-brands-taking-out-weaker-competition

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ps3_Ology -- 7 Şubat 2008; 15:25:04 >

• evet sony en iyisi bence de ama bu işe model bazında bakmak en doğrusu bence
  • bende sony i beğeniyorm
    lcd paneli samsung danmı alıyor halen
    duyduğuma göre bu konuda en büyük argeye samsung sahipmiş buda doğrumu?
  • serkes kardeş...
    samsung ve sony lcd panel üretiminde %50-%50 ortak...

beraber üretiyorlar...

quote:

Orjinalden alıntı: serkes

bende sony i beğeniyorm
  • sony nin lcd de çok iyi olduğunu düşünmüyorum açıkçası sırf isim yapmış
  • Elinize sağlık,güzel bir aydınlatma oldu.

quote:

Orjinalden alıntı: albani

Sn.PS3

Bu gördüğün haber yada kaynak külliyen "yalan" bak yanlış bile demiyorum,aynen yalan,ama ben sana böyle USA kaynaklı
    bir sürü haber bulurum,şaşırıp kalırsın!!
    Hatta öyle ilgisiz marka/model birinci olurki yine şaşarsın!!

Böyle haberler>>yemleme-gazlama olayları USA da o kadar olurki,onsan dolayı birileri sürekli kendisini Dava edilmiş bulur
    Hakim karşısında!!!
    ------------------------------
    Ben o piyasayı gerek orada bulunmam gereksede sürekli izlemem ben bir sürü sitede üye olam sebebiyle çok iyi bilirim.....
    Bu senin verdiğin bilgi gibi sözde araştırmalarda çok fazladır,sürekli bir firma birinci gelir,bunları geçin bir kalem...

--------------------------------------
    Gelelim asıl doğru ve çarpıcı konuya;
    1-O yukarıda verilen bilginin son cümlesinde bir marka belki dikkatinizi çekmiştir!!
    VIZIO(ben bununla ilgili geçmişte bazı çarpıcı bilgiler vermiştim) işte bu firmanın toplama panelleri USA piyasasında
    bir numaradadır!!!Polaroid,Sylvania v.s gibi bir çok USA bazlı yazma/toplama firmalarıda çok ciddi konumdadır,zaten
    Vizio panel işinde son 3 senedir Lider ve pazar payı ortalama %60/65 lerdedir!!!

2-Sony nin ise USA da sadece satışları oransal olarak artmıştır!!gerçi o haberde Q4(yılın son çeyreği) de ilk defa atak yaparak öne geçtiği söyleniyor ama nerede???
    Pazardaki satış oranına göre(siz oradaki "hileyi" göremiyorsunuz tabiki!!)

3-Sony bir kere asla bir numarada olamaz ve bir numara bir çok kritere göredir bu yukarıda o da belli değildir,NEDEN??
    çünkü açıklama "hilelidirde" ondan,ayrıca piyasada bir sürü kriterler vardır bu işlerde

4.Panny için verilen bilgide "sakat"!!zira piyasada ufak ekran PDP bir tek Matsushita dan gelir!!!

4-Samsung ise genel sıralamada her zaman 2.nci sıradadır ama onlarda hem LCD hem PDP hemde DLP v.s vardır!!!!
    Ve USA pazarında "doğrudan ithal yabancılar" içinde bu geniş ürün gamıyla aslında bir numaradadır ama genel sıralama itibarıyla
    elbette Vizio nun ardından 2.gelir!!

5-Sharp ise dünyada toplam LCD pazarı payında %14/16 lık bir payı vardır tek başına!
    USA de ise yine LCD de bir numarada olan üreticidir,sadece LCD olarak,çünkü genel Display Unit ler içinde Samsung yukarıda dediğim
    gibi 1.sırada ama sadece LCD baz aldığımızda Sharp ın gerisinde kalmaktadır!!
    -dolayısıyla Sharp,Philips,Hitachi için geriye düştü.....bilgiside yalnıştır,çünkü değerlendirmeler o haberde yazdığı gibi yapılmıyor.....

Birde USA da yıl içinde ve çoğunlukla bir Q(Quarter period)dedikleri 4 defa çeşitli anketler v.s yapılır,bu süre zarfında örneğin X firması 4.olur
    Q1.de ama Q4 de 1.olabilir,veya genel toplamda 1.olabilir veya 2.gibi
    Dolayısıyla yukarıdaki bilgi yalan-yanlış olduğu gibi,bir USA panel gerçeğindende tamamen uzaktır!!!
    Ancak bunu değil sizler,Amerikalılar bile anlamıyor,zaten heriflerin kafası sürekli böyle "anketlerle" meşgul ediliyor ama düzgün sitelere girerseniz,
    bu işin Ustalarının neler yazdıklarını görürseniz olayı net olarak anlarsınız yani böyle işlere Amerikalı lar "Marketing Tool" derler!!!
    --pazarlama taktikleri gibi gelirsede bunun daha amiyane Türkçesi>>yemleme/yönlendirme/gazlama demek tam uygun düşer!!
    -----------
    Şimdi siz yukarıda haberden yola çıkarak aman başka yönlere gitmeyin,her pazar ayrı yürür,hele hele USA pazarı,özellikle USA pazarı
    çok farklı gider,NEDEN???
    Çünkü dünyada üretilen toplam panel üretiminin neredeyse %80 ni USA satılmaktadır!!

Saygılar

p.s:ancak şunuda belirteyim Sony nin LCD pazarında ciddi bir yükselişi devam etmektedir,buda XBR4-5-6 serileri ile oldu(bunlar bizde yoktur
    daha doğrusu hiç bir yerde yoktur>>USA/Canada/Japan/Korea gibi sınırlı pazarlarda vardır)Bilginize+

• arkadaş sony satıyor galiba

lcd konusunda bence ilk sırada samsung geliyor.
    toshiba, philips, sharp, sony ve lg daha sonra.
  • Reklamda Sony 1 numara evet, ama LCD'de bence Sharp daha iyidir
  • OLED i ilk bulan Samsung değilmiydi yahu
  • Arkadaşlar kim ne derse desin sony düşünmeden alınır diğer markalar daima sony le karsılaştırma yapıldıktan sonra fiyat avantajıda varsa alınır ben bunu bilir bunu söylerim
  • quote:

Orjinalden alıntı: thdentist

bu sadece senin derdin son mesajlarıma bakarsan 2-3 gün önce PS3 aldığımı, Sony 40D3000 modelini inatla aradığımı ve forumda gözükmez ama playasiadan uncharted aldığımı bilmeni isterim. o gece bi karmaşa sonucu hata oldu ve iyi niyetim yüzünden mesajı editledim. o konu güncel bile değil 2. sayfaya düşmek üzere fakat editledim sende eşlik ettin.

Şimdi buradaki konuya gelirsek "albani" nicki kişiyi nick olarak tanıyorum mesajlarını takip ediyorum ve bana tarafsız görüşüyle bilgi kattığınıda biliyorum.

Ayrıca seninle yada sizinle ilgili bir mesajım olmadığı halde neden bu kadar içerledin bunu da merak etmiyor değilim

NEDEN Mİ ? HAFIZA KAYBI VAR GALİBA ! ALTTAKİ YAZIYI YAD EDELİM !

quote:

@albani
    Sizi TF den bilen biliyor. Seviyenizi her zaman koruduğunuz için de teşekkürler.

Bu ne şimdi ? Arkadaşını korumak mı ? bana gıcıklık olsun mu ? ORtamı germek için mi ? Bana sorarsan hiç demogoji yapmaya gerek yok !
    Tamamen ORTAMI GERİCİ ve hiç te İYİ NİYET taşımayan konu ile ilgili olmayan ( En azından 2 kişi tartışırken 3 ) olayı ! Ne diyim artık !!!

• İyiki sony almışım abim samsung almıştı benim evden çıkmıyor nedense Bencede 1 numara
  • bizim arkadaş 2 sene önce 5milyara 40 inch sony lcd almıştı tvye bakasınız gelmez çok mat renkleri var ama şimdikileri bilmiyorum,samsungların gerçekten o kadar güzel canlı renkleri var ki sırf o renkleri ve ayrıntıları görmek için hiç sevmediğiniz dizileri bile izleyebilirsiniz.
  • Sony den başka TV tanımam
  • quote:

Orjinalden alıntı: kayaer07

serkes kardeş...
    samsung ve sony lcd panel üretiminde %50-%50 ortak...

beraber üretiyorlar...

quote:

Orjinalden alıntı: serkes

bende sony i beğeniyorm

Bu bilgiye dayanak bir site adresi varmı. Bildiğim kadarı ile Samsung Sony nin panel tedarikçilerinden biri.
  • SONY " panel/CRT tüp vs... " Herşeyi üretir Hem japonya olsun hem dünyanın bir çok ülkesinde KENDİ FABRİKALARINDA !
    Unutmadan : Tüplü Tv'de DÜZ EKRAN TÜPlÜ TV'yi de SONY icat etmiştir . DUYURLUR !

Hikayemiz : Inazawa japonyanın merkezinde olan Nagoya'ya yakın SONY FABRİKASINDA, diye başlıyor

quote:

Sony to turn out 3 millionth made-in-Japan LCD TV

Sony’s main LCD TV factory in Japan is due to produce its 3 millionth flat-panel television set on Wednesday.

The landmark is being reached just over five months since the factory produced its 2 millionth LCD TV set and less than two years since it started LCD TV production, said Etsuro Yamamoto, general manager of flat-screen TV production at factory-operator Sony EMCS, in an interview.

The pace of production is testament to the rapid growth in the LCD TV market that has come from consumer demand sparked by lower prices.

Global LCD TV shipments totaled 9.4 million units in the second quarter of this year, according to DisplaySearch. That’s a jump of 35 percent on the same period in 2005. Sony ranked fourth in market share at 11 percent but its concentration on large-screen models, which are more expensive, meant the company enjoyed the top rank in terms of revenue at 15.1 percent, according to DisplaySearch.

The Sony factory, in Inazawa near Nagoya in central Japan, began producing Trinitron televisions in 1969 but production of CRT models ended in late 2004 and the facility was retooled in four months to handle LCD TV production.

When production restarted on March 3, 2005, the factory was responsible for producing LCD TVs for all regions but today it produces models for Japan, other Asian markets and Australia and New Zealand. The increasing popularity of LCD TVs around the world has pushed Sony to spread production of LCD TV sets between Inazawa and factories in Mexico and Spain. Last week Sony said it would open a second LCD TV plant in Europe. The factory, in Slovakia, is due to begin production in September next year.

However Inazawa remains a “mother factory” and produces partly-assembled TV sets for the factories in Spain and Mexico at which country-specific components, such as power supplies and tuners, are added to result in a finished TV set.

Sony is locked in a competitive battle with companies such as Sharp and Samsung for leadership in the LCD TV market.

This year is the first in which Sony expects LCD TV shipments to surpass those of CRT sets. Including sets sourced from OEM makers, Sony shipped 2.8 million LCD sets in the year to the end of March 2006 and expects to ship 6 million in the current fiscal year. CRT shipments are expected to be 5.5 million sets this year and projection TV set shipments to be 1.8 million.

KAYNAKÇA :http://www.digitalworldtokyo.com/index.php/digital_tokyo/articles/sony_to_turn_out_3_millionth_made_in_japan_lcd_tv/

• albani bu bilgilendirme için teşekkürler...
  • Bana gore Sony Bravia X3500 su an piyasanin gelmis gecmis en iyi lcd tv si bircok tv ile karsilastirdim birsuru hd yayinlari yerinde kiyaslama sansina sahip oldum ve bu tv kusursuz W3000 de bu tv nin motion flow 100hz olmayan hali gibi dusunebiliriz oda super benim icin tv denince birinci sony ikinci samsung tur ve bir ucuncu yoktur plazmada da tek kral pioneer
  • quote:

Orjinalden alıntı: turusan

Arkadaşlar kim ne derse desin sony düşünmeden alınır diğer markalar daima sony le karsılaştırma yapıldıktan sonra fiyat avantajıda varsa alınır ben bunu bilir bunu söylerim

Arkadaşım istersen ne alırsan al bir kere düşün... Sonuçda markaların modellerine göre bile kalite değişebilir. Aklında bulunsun derim.
  • Albani !

Şimdi sen BENİM BAŞLIĞIMDA bir hışımla SONY'yi küçümseyen yazınla girdin dolayısıyla da haberi , sonra CRT,PANEL üretemez gibi laflar ...
    Çok yazı yazmak önemli değil kısa öz ve açıklayıcı yazılar da uzun yazılardan daha bilgilendirici olabiliyor ! Yok yetmez dersen sana cvp yazmak için seni geçmem için 6-7 paragraf yazı yazmam gerekiyor ise ben 4 sayfa yazarım Forum sayfası ! Rahatım yani o konuda ! Konuya gelince sen bilgi sahibiysen başkaları da bilgi sahibi olabiliyor ! Şimdi önce ben sana şunu söylim ben SONY FAN'ıyım aklına hayaline sığmayacak kadar . Kitabını da okudum SONY BİR JAPON MUCİZESİ tavsiye ederim sana da ! Şimdi sen çalıştım diyosun fabirkalarda senin yaşın yetmez SONY'nin ilk yıllarına , sanırım bebeydin o zamanlar belkide doğmamıştın ! DİMİ ?
    SONY tüp de üretti kendi ! panelde ! Şimdi üretmiyor ! FARK VAR YANİ !
    Bak TV'den bahsetmiyorum TÜPÜNDEN bahsediyorum ! Evet SONY kendi fabrikalarında CRT tüp üretmiştir . En son da Kendi geliştirdiği DÜZ EKRAN TÜPÜ !
    Sen bak bilmiyordun mesela CRT DÜZ EKRAN TÜP'ün SONY'ye ait olduğunu ! Öğrenmiş oldun ! Bak şu farkı unutma ben SONY'den bahsediyorum . Neden kendi üretti çünki teknolojiyi geliştiren bir firma ! Dünya savaşın'dan sonra Yoktan var oldular . O zaman yoktu senin saydığın lg samsung vs... ! Ha diyeceksin JAPONYA'da Tüp üreten firmalara yaptırıyodu ! Bu sonradan oldu yillar içinde LCD paneli , Crt tüpü başka yere yaptırması vs... belkide kendi yan sanayisine de yaptırmış olabilir !
    Tüp üretimi de çok basittir ayrıca !
    SONY'nin teknolojisi yetmiyor gibi tarzında cümleler olmasın bir daha çok YANLIŞ ! Konu çamur atmak gibi geldi bana ve O yüzden tepkimi bu şekilde koydum Kaynaklarım ile ortaya ! Ben hala da yazıyorum dünyanın en büyük Teknoloji firması ARGE VE ÜRETİM olarak GENEL anlamda SONY'dir ! Hep ilklere imza attı ve atmaya da devam ediyor ! O gerçek anlamda bir dünya devi Birde senin yazılarını sildirdim yazına yine tav oldum bu konuda başarılısın !
    Sağda şikayet tuşu var bende bastım bak senin de gitmiş bazı yazılar ! Tanıdık değil yani yöneticiler !!!!!!!!!! Ama silinebiliyor ! Tribüne oynama işini de bırak artık ! Sadece bilgi anlamında çarpışmak istersen ZEVKLE herzaman varım

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.