Şimdi Ara

Sony: PS5 Pro satışları PS4 Pro satışlarını geçti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
3.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sony: PS5 Pro satışları PS4 Pro satışlarını geçti
    Sony, yeni nesil grafik teknolojileri sunma hedefiyle piyasaya sürdüğü PlayStation 5 Pro'nun, lansman dönemindeki satışlarda PlayStation 4 Pro'yu geride bıraktığını doğruladı. Sony, yeni konsolu yüksek bir fiyattan piyasaya sürerken firmanın CFO’su Hiroki Totoki’ye göre, PS5 Pro’nun fiyatına yönelik eleştiriler şirketin beklentilerini olumsuz yönde etkilemedi.

PS5 Pro satışları memnun etti

Sony'nin son mali raporunda, PlayStation 5 Pro'nun lansmandan sonraki performansı hakkında bilgiler paylaşıldı. PlayStation 5 serisinin "ara nesil yenilemesi" olarak değerlendirilen PS5 Pro, geçen hafta piyasaya sürülmesine rağmen, PS4 Pro'ya göre daha iyi bir başlangıç yapmış görünüyor. Totoki, eleştirilere rağmen cihazın satış performansının beklentilerin üzerinde olduğunu belirterek, “Ürünün aynı dönemde PS4 Pro'nun ön siparişlerinden biraz daha güçlü bir performans sergilediği izlenimine kapıldım, bu nedenle ürünün satış planını olumsuz etkilediğini düşünmüyorum” dedi.

Ayrıca Bkz.Steam Deck ve ROG Ally rakibi: Ayaneo 3'ün ilk tanıtımı yapıldı

Totoki’nin açıklamaları, yeni konsolun yüksek fiyatına rağmen ilgi görmeye devam ettiğini gösteriyor. PlayStation 4 Pro’nun kendi dönemindeki satışlarının toplam PlayStation 4 satışlarının yüzde 15-20’sini oluşturduğu göz önüne alındığında, PS5 Pro'nun bu oranları aşabileceği değerlendiriliyor. Bununla birlikte Sony, yeni konsolunda “çekirdek müşterileri” hedefliyor. Bu, firmadan en iyiyi isteyen hevesli oyuncular anlamına geliyor. Dolayısıyla Sony, fiyat noktasındaki eleştirilerden çok da rahatsız değil.

Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/101566/sony-confirms-playstation-5-pro-sales-are-already-beating-ps4/index.html

• ben avrupada yasiyorum ps5 pro satislari durgun ,her yerde bolca stokda var kimsede ilgilenmiyor ama gta6 cikinca eger iyi performans optimize izlenimi verirse satislari belki biraz artar onun haricinda sony fanboylari haricinde simdilik kimse pro almiyor burada, tabii bu söyledigim skandinavya ülkeleri icin gecerli ,avrupada savas endiseleri durgun ekonomi ve sony nin yüksek fiyat ve icerik yoksunu paketleme politikasi yüzünden satislar yok denecek kadar az fakat amerikada konsol 700 dolar haliyla almak daha kolay yine japonyada uzakdoguda daha ucuz yani sony pro satislarindan sadece amerika ve uzakdoguda memmun olabilir ....avrupada iyi satmiyor ps5 pro bizzat takip ediyorum
    Türkiye'deki algımız, adaletsiz vergilendirme, ekonomik gerçeklerimiz ile Edirne'den ötedeki dünya farklı.

bir de insanlar oyun için platform olarak konsol tercih ediyor, konsola özel oyun az olsa bile PC'ye çıkan bütün oyunlar zaten Playstation'a çıkıyor.

ekran kartı, işlemci, ayar, sürüm, virüs, hile hurda uğraşmadan 4k tv'de 5 saniyede oyununa başlıyor.

Evet. Konsolları çoğumuz, salona iyi gitmesi ve kafa rahatlığı için kullanıyoruz.

Ayrıca, PS'in arayüzü, hesapta biriken oyunlar ve trophy'ler önemli. Oyunların, PC'deki gibi, shader compilation stutter sorunu yaşatmadan çıkış yapması önemli. Bir de, Dualsense özelliklerinin her oyunda desteklenmesi olayı var.

Çoğu kişi, bütün Sony oyunları PC'ye day-one gelse bile konsolda devam eder.

Ben de, PC'lerin performansına rağmen, konsolda devam ederim. Zira PC'ler, hissedilen getiri anlamında, eski zamanlar kadar fark getirmiyor. Hele PS5 Pro gibi bir cihazdan sonra, PC'le uğraşmak için zerre sebebim yok.

Zaten günlük işler için de PC'ye gerek kalmadı. İlla PC gerektiren durumlar için de, kenarda 3060'lı dandik bir laptop var  Onu kullanıyorum. (Mesela yazıcıda bir sorun olursa, bakım için PC gerekiyor. Mürekkep kanalında hava boşluğu sorunu olursa, Canon'da onu düzeltecek komut sadece PC'den verilebilir. Böyle durumlarda iş görüyor )

Yine clickbait bir haber ile karşı karşıyayız, DH'nin bir prensip meselesi deyip kaynaksız haber üretecekse detay bilgisi vermesi lazım, yok eğer dış kaynak varsa orada da haberin buna uygun olup olmadığına bakılması gerekiyor.

PS5 Pro'nun durumu ortada sıkıntılı halde, oyun sayısının azlığı devam ediyor geleceğe yönelik tek cümle yok, bu mevzuda SONY GTA6 'ya bel bağlamış gibi sanki şebekeden elektrik verecekler. :)) bu tür belirli bir kitleye hitap ediyor.... konsolun itiş gücü ne idüğü belirsiz gelişim tatavası özellikleri.

Siz önce oyunlarla gelin görelim, paso laf üretip habercileri bağlayıp piyasayı reklam haberlerle algılarla domine etmeye çalışmanızdan bıktık SONY, elin çinlisi güzel açık kaynak bir yapı konsol yapısı kursa da sektörden gideceğiniz döneme girsek..

PS4pro’yu bile ilk çıktığı günlerde almıştım ama PS5pro hiç cazip gelmiyor bana. İşin komiği yıllar boyu 30 FPS limitini savunup “sinematik etki” vs. diyenler forumda PS5 Pro’yu övüyor.  

Ve evet, bütün playstation serilerine sahip olup özellikle ps3 zamanında çok keyif alan biri olarak söylüyorum ki PS5 dönemi oyunsuzlukla kıvranan kısır bir dönemdir benim için. İnsanların çok da ilgi duymadığı oyun türlerini sırf yüksek puanlı diye (ve pek de oyun olmadığı için) oynadığını görüyoruz. Eskiden seçim vardı, artık ne yazık ki mecburiyet var. Hem PC’de hem de PS5’te olan oyunları kendime göre birçok sebepten dolayı PC’de oynamayı tercih etsem de sırf şu TV altındaki konsol arada çalışsın diye konsola alıyorum. Durum vahim yani.

Bir de gelip PC problemliymiş de PS5 mükemmel deneyim sunuyormuş havası yaratanlar var. PS5’te yaşadığımız frame dropları, texture yükleme problemlerini, oyundan atma gibi sıkıntıları göz ardı etmemek lazım.

PS5’im olmasaydı belki yurtdışından nispeten daha uyguna PS5 Pro alırdım ama zaten piyasadaki ilgimi çeken çekmeyen birçok oyunu tüketmişken sırf GTA6 için bu cihazı alacağımı sanmıyorum. Almayı düşünenlerin de kendilerine göre vardır bir bildikleri.  

• ps5 satışları düştü diye sevinenler oldu.Ben dedim ki ps5 pro pekleniyor o yüzden dedim

• Playstation markası pc ye oyun getiriyor diye düşmez. Çok sevinmeyin

• Türkiye'deki algımız, adaletsiz vergilendirme, ekonomik gerçeklerimiz ile Edirne'den ötedeki dünya farklı.

bir de insanlar oyun için platform olarak konsol tercih ediyor, konsola özel oyun az olsa bile PC'ye çıkan bütün oyunlar zaten Playstation'a çıkıyor.

ekran kartı, işlemci, ayar, sürüm, virüs, hile hurda uğraşmadan 4k tv'de 5 saniyede oyununa başlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oly1786 -- 12 Kasım 2024; 10:38:10 >
  • oly1786 kullanıcısına yanıt
    Fransa’da hükümet teknolojik ürünlerden böyle vergi alsın ne olur biliyormuşsun o bütün teknolojik mağazaları hükümet binalarını yakarlar…..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sırf GTA 6 yüzünden Slim'den Pro'ya geçsem mi diye düşünüyorum.

• Oyunları çok pahalı xbox game pass aylık 300₺ ye güzel oyunlar veriyor o yüzden Türkiye de çok paran yoksa xbox tercih et görüntü kalitesi aynı zaten

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • xbatmanx X kullanıcısına yanıt

Evet. Konsolları çoğumuz, salona iyi gitmesi ve kafa rahatlığı için kullanıyoruz.

Ayrıca, PS'in arayüzü, hesapta biriken oyunlar ve trophy'ler önemli. Oyunların, PC'deki gibi, shader compilation stutter sorunu yaşatmadan çıkış yapması önemli. Bir de, Dualsense özelliklerinin her oyunda desteklenmesi olayı var.

Çoğu kişi, bütün Sony oyunları PC'ye day-one gelse bile konsolda devam eder.

Ben de, PC'lerin performansına rağmen, konsolda devam ederim. Zira PC'ler, hissedilen getiri anlamında, eski zamanlar kadar fark getirmiyor. Hele PS5 Pro gibi bir cihazdan sonra, PC'le uğraşmak için zerre sebebim yok.

Zaten günlük işler için de PC'ye gerek kalmadı. İlla PC gerektiren durumlar için de, kenarda 3060'lı dandik bir laptop varSony: PS5 Pro satışları PS4 Pro satışlarını geçti  Onu kullanıyorum. (Mesela yazıcıda bir sorun olursa, bakım için PC gerekiyor. Mürekkep kanalında hava boşluğu sorunu olursa, Canon'da onu düzeltecek komut sadece PC'den verilebilir. Böyle durumlarda iş görüyorSony: PS5 Pro satışları PS4 Pro satışlarını geçti )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sony: PS5 Pro satışları PS4 Pro satışlarını geçti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Castle Bravo kullanıcısına yanıt

Kesinlikle. PC'yi satmadan önce salona kurmuştum. O kadar sırıttı ki anlatamam. TV'nin yanında x işhanında bulunan 3. kat erotik shop ürünü gibi duruyordu. :D RGB ışıklar falan. Eşim de istemedi tabi, sonra konsola devam ettim. Evli, çocuklu, çalışan insan ürünü gibi geliyor konsol bana. Ha mutlaka bekarlar da kullanır ama zaten günün çoğu bilgisayar başında geçiyor, akşamları iki büklüm olup strateji oyunu oynamayıversem bir şey kaybetmem yani.

Bunun dışında satışlar umarım Sony'e o özlenen IP'leri devam ettirmeleri konusunda bir kıvılcım olur. Yoksa her sene 1 exclusive ile olacak işler değil. PS3 döneminde 3 adet Uncharted oyunu görmüştük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkka -- 12 Kasım 2024; 11:16:17 >
  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    Oyun çıksın, incelemeleri düşsün, pro ile farkını gözle görelim öyle geçilsin derim ama bence değmez, bunun yerine (PC'niz yoksa) yeni bir xbox alınabilir (gamepass oyun kütüphanesi bile çok iyi bence)

• PC oyunların yeterince PC optimize edilmemesi nedeniyle konsollar hala cazibesini korumağa devam ediyorlar.

Sony Pro Gta 6 ile satış rakamları artar düşüncesindeyim.

• PS4 Pro döneminde çip krizi yüzünden arz düşüklüğü yok muydu? Bunun da etkisi büyük olur.

• Alıntı

metni:
    “Ürünün aynı dönemde PS4 Pro'nun ön siparişlerinden biraz daha güçlü bir performans sergilediği izlenimine kapıldım, bu nedenle ürünün satış planını olumsuz etkilediğini düşünmüyorum” dedi.

Keşke bu izlenimini bir de veriyle doğrulasaydın. Rakamlar nerede, rakamlar?

• ben avrupada yasiyorum ps5 pro satislari durgun ,her yerde bolca stokda var kimsede ilgilenmiyor ama gta6 cikinca eger iyi performans optimize izlenimi verirse satislari belki biraz artar onun haricinda sony fanboylari haricinde simdilik kimse pro almiyor burada, tabii bu söyledigim skandinavya ülkeleri icin gecerli ,avrupada savas endiseleri durgun ekonomi ve sony nin yüksek fiyat ve icerik yoksunu paketleme politikasi yüzünden satislar yok denecek kadar az fakat amerikada konsol 700 dolar haliyla almak daha kolay yine japonyada uzakdoguda daha ucuz yani sony pro satislarindan sadece amerika ve uzakdoguda memmun olabilir ....avrupada iyi satmiyor ps5 pro bizzat takip ediyorum

• Yine clickbait bir haber ile karşı karşıyayız, DH'nin bir prensip meselesi deyip kaynaksız haber üretecekse detay bilgisi vermesi lazım, yok eğer dış kaynak varsa orada da haberin buna uygun olup olmadığına bakılması gerekiyor.

PS5 Pro'nun durumu ortada sıkıntılı halde, oyun sayısının azlığı devam ediyor geleceğe yönelik tek cümle yok, bu mevzuda SONY GTA6 'ya bel bağlamış gibi sanki şebekeden elektrik verecekler. :)) bu tür belirli bir kitleye hitap ediyor.... konsolun itiş gücü ne idüğü belirsiz gelişim tatavası özellikleri.

Siz önce oyunlarla gelin görelim, paso laf üretip habercileri bağlayıp piyasayı reklam haberlerle algılarla domine etmeye çalışmanızdan bıktık SONY, elin çinlisi güzel açık kaynak bir yapı konsol yapısı kursa da sektörden gideceğiniz döneme girsek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_clk -- 12 Kasım 2024; 22:48:54 >
  • Bu konsol tam bir GTA 6 makinesi olacak. Rockstar, GTA videoları yayınladıkça insanlar gaza gelip PS5 Pro alırlar.

Ha bu arada bu konsolu yurt dışından ucuza almak çok mantıklı duruyor. PSSR, DLSS ayarında kaliteli bir teknoloji olmuş. Sandığımdan iyi çıktı. Memleketten ise 50 bin TL’ye hiç alınmaz, kesinlikle alınmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulduren -- 12 Kasım 2024; 12:36:5 >
  • Bence yalan söylüyor. Pazarlama stratejisi

• Yalan.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.