Şimdi Ara

Sony PSP Go'nun işlemcisi, PSP-3000'den %44 daha hızlı olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sony tarafından resmi tanıtımı kısa bir süre önce yapılan yeni oyun konsolu PSP Go'nun, satışı devam eden ve PSP Go öncesinde serinin en güncel modeli olan PSP-3000'den daha hızlı olduğu söyleniyordu ancak aradaki farkın detayları bilinmiyordu. Gelen son haberlere göre PSP Go, PSP-3000'den %44 daha hızlı olabilir zira PSP-3000'de kullanılan 333MHz'lik işlemciden (222MHz'de sabitlenmiş ancak firmware 3.50 ile geliştiriciler 333MHz olan maksimum hıza ulaşabilmişti) farklı olarak, PSP Go modelinde 480MHz'de (en yüksek hız) çalışan daha yüksek frekanslı bir işlemciye yer verildiği iddia ediliyor

PSP-3000 ile kıyaslandığında %43 daha fazla parlaklık sunan 3.8-inç ekrana sahip olan PSP Go, 16GB bellek ile geliyor ve üzerinde herhangi bir UMD sürücüsü bulunmuyor. Daha fazla depolama alanı için Memory Stick Micro slotuna sahip olan cihaz, aynı zamanda Bluetooth desteği de sunuyor. PSP-3000 ve PSN yani PlayStation Network kanalıyla uyumlu olan PSP Go'nun arttırılan işlemci hızı gibi detaylarla Sony'nin önümüzdeki dönemde ağırlık vereceği portatif konsol olması kuvvetle muhtemel. Zira iPhone başta olmak üzere çok amaçlı mobil cihazların taşınabilir oyun konsolu olarak ta kullanılması, PSP ailesinin pazar payını etkilediği/etkileyebileceği yönünde çeşitli yorumları ve analizlerin olduğu biliniyor.

Güncelleme: Bahsi geçen frekans bilgisinin Sony'e dayandırılan bazı yeni bilgilere göre işlemci hızı yerine, USB ara birimiyle ilgili oldabileceği belirtiliyor. Tasarım anlamında mevcut PSP jenerasyonundan farklı bir yola giren PSP Go'nun, performans noktasında neler yapabildiği ise bir süre daha merak konusu olacak gibi görünüyor.

• http://forum.donanimhaber.com/m_32797648/tm.htm

Bir arkadaş konuyu açmıştı ama olsun daha fazla ayrıntı var teşekkürler fx57
  • yazık psp alanlara sony nin kazığını yemiş oldular. sanki psp ye çok oyun çıkardılar şimdi de pspgo ya özel oyunlara agırlık verip psp sahiplerini ikinci plana itecekler.
  • bence hiç güzel olmamış bu psp go o altta sürgülü yere bi klavye koysalarmış daha güzel olurmuş hemde kullanışlı
  • bide tel. ozelligi caksalar makıneye basıtinden...
  • İşlemci hızı değişmişse alınabilir bir konsol neredeyse yarı yarıya bir değişme söz konusu...Tabii kırılırsa çok daha iyi olacaktır bu sene için Türkiye'de fazla satılmaz am 2010'un sonlarına doğru Türkiye'de satış açısından patlama olabilir belki ek birkaç özelliği daha olabilir.Ama genede analogu nyeri berbat ve ekran daha küçük(oyunalr daha kaliteli gözükebilir ama genede ekran boyutu düşürülmemeliydi)...Ve sanırsam öye görünüyorki GT PSP-GO'ya çıkan ilk özel oyun olabilir :)...
  • 16 gb dahili hafızayı işlemek için mecbur işlemci hızını yükselteceklerdi, kaldı ki bunda oyun direk (sadece)hafızadan oynanıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tuş takımı pek ergonomik gözükmüyor. eli yorabilir diye düşünüyorum..
  • aslında güzel bir alet ama ben bu kadar ufak birşeyi konturol edemem diye istemiyorum elimin içinde kaybolur gider...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sadtneverdie

yazık psp alanlara sony nin kazığını yemiş oldular. sanki psp ye çok oyun çıkardılar şimdi de pspgo ya özel oyunlara agırlık verip psp sahiplerini ikinci plana itecekler.

Arkadasım PSP GO PSP2 degil yeni PSP modeli bunu soylemekten bıktım Ayrıca PSP GO ya ozel oyunda YOK!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: Party Starter

quote:

Orjinalden alıntı: sadtneverdie

yazık psp alanlara sony nin kazığını yemiş oldular. sanki psp ye çok oyun çıkardılar şimdi de pspgo ya özel oyunlara agırlık verip psp sahiplerini ikinci plana itecekler.

Arkadasım PSP GO PSP2 degil yeni PSP modeli bunu soylemekten bıktım Ayrıca PSP GO ya ozel oyunda YOK!!
    Elinde resmi bir haber vs varmı arkadaşım yoksa şu an için herşey olabilir.Kesinlikle yoktur diye birşey olamaz.PSP 333 MHz görülse bile aslında 222 MHz ve 2 katından daha fazlaya çıkarılmış işlemci hızı...Ve hala daha adam akıllı açıklama yapılmadı PSP-GO ile ilgili şu an kesin birşey söyleyemezsin.Bende ilk başta UMD'nin kaldırılmasına bir anlam verememiştim hadi kaldırdınız işlemci neden değişmedi diye.Ama görüyorum farklı şeyler olabilir PSP-GO PSP-2 değil elbette ama diğer PSP modellerine göre daha üstün gibi görünüyor aynı DSi gibi...Bu yüzden şimdiden kesin yargılara varmak saçmalıktan başka birşey değildir ancak çıkmasına yakın nasıl bir cihaz olduğuna karar verebiliriz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cırık -- 6 Temmuz 2009; 15:15:31 >

• quote:

Orjinalden alıntı: cırık

Elinde resmi bir haber vs varmı arkadaşım yoksa şu an için herşey olabilir.Kesinlikle yoktur diye birşey olamaz.PSP 333 MHz görülse bile aslında 222 MHz ve 2 katından daha fazlaya çıkarılmış işlemci hızı...Ve hala daha adam akıllı açıklama yapılmadı PSP-GO ile ilgili şu an kesin birşey söyleyemezsin.Bende ilk başta UMD'nin kaldırılmasına bir anlam verememiştim hadi kaldırdınız işlemci neden değişmedi diye.Ama görüyorum farklı şeyler olabilir PSP-GO PSP-2 değil elbette ama diğer PSP modellerine göre daha üstün gibi görünüyor aynı DSi gibi...Bu yüzden şimdiden kesin yargılara varmak saçmalıktan başka birşey değildir ancak çıkmasına yakın nasıl bir cihaz olduğuna karar verebiliriz...

Bunun cevabını diger acılan konuda vermistim Sony bicok kez acıkladı PSP GO ya exc yok diye simdi kaynak bulamam sana ama cıkan oyunların UMD versiyonlarınında olacagı ve UMD ile oynamak isteyenler icin PSP GO nun PSP 3000 ile birlikte satılacagı soylenmisti. Hızının artmasının nedeni ise kasmaları azaltmak ve yapılacak PSP Programların (belkide bunlar PSP GO exc olabilir) performansı icin olacak

Yukarıda arkadas Sony kazık atmıs falan demis ama kazıgı atan Nintendo. DSi yı cıkararak kazıgı attı bildigim kadarıyla onun exc oyunları var. Sony boyle bisey yapmak istese PSP 2 yi cıkarırdı. Sony PSP GO icin PSP evriminin bir parcası diyor PSP 1000-2000-3000-GO ------>PSP2 ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Party Starter -- 6 Temmuz 2009; 16:16:43 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Party Starter

quote:

Bunun cevabını diger acılan konuda vermistim Sony bicok kez acıkladı PSP GO ya exc yok diye simdi kaynak bulamam sana ama cıkan oyunların UMD versiyonlarınında olacagı ve UMD ile oynamak isteyenler icin PSP GO nun PSP 3000 ile birlikte satılacagı soylenmisti. Hızının artmasının nedeni ise kasmaları azaltmak ve yapılacak PSP Programların (belkide bunlar PSP GO exc olabilir) performansı icin olacak

Yukarıda arkadas Sony kazık atmıs falan demis ama kazıgı atan Nintendo. DSi yı cıkararak kazıgı attı bildigim kadarıyla onun exc oyunları var. Sony boyle bisey yapmak istese PSP 2 yi cıkarırdı. Sony PSP GO icin PSP evriminin bir parcası diyor PSP 1000-2000-3000-GO ------>PSP2 ???

Hayır onunda exc. oyunları yok sadece dsiware oyunları varki onlar çok basit oyunlar kimse gta:cw varken onları alıpta oynamaz
    ki dslite'ında şöyle bir avantajı var guitar hero oyunları ve gba oyunları ds lite ve phat exc. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malcolmx -- 6 Temmuz 2009; 17:20:50 >

• Hayır sadece Nintendo DSi'da çalışacak ve tüm özelliklerini kullanacak exc oyunları çıkaracağı NİNTENDO zaten duyurdu.Diğer oyunlar DS'tede çalışacak ama DSi'da kamera vs özellikleri kullanabilecek bunun dışında dediğim gibi RAM'inden hızından yararlanan oyunlar oalcak bunları DS çalıştıramayacak...
  • quote:

Hayır sadece Nintendo DSi'da çalışacak ve tüm özelliklerini kullanacak exc oyunları çıkaracağı NİNTENDO zaten duyurdu.Diğer oyunlar DS'tede çalışacak ama DSi'da kamera vs özellikleri kullanabilecek bunun dışında dediğim gibi RAM'inden hızından yararlanan oyunlar oalcak bunları DS çalıştıramayacak...

Öyle birşey olacağını zannetmem DSi'ın sadece ekstra ram'i var oda web browser'ı çalıştırmak için(o dediğin söylenti kaynak varmı?-resmi-)
    Herşeyden öte hiçbir yapımcı 100 milyonluk dsl/phat satışını gözardı edip DSi'a özel oyun çıkartmaz
  • Sony 480 Mhz'in işlemci hızına değiş USb desteğine ait olduğunu belirtti.

www.bolumsonucanavari.com
    SCE :PSP Go'daki 480 MHz, USB Desteği İçin
    http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-SCE__PSP_Godaki_480_MHz_USB_Destegi_icin-704.htm

• quote:

İşlemci hızı değişmişse alınabilir bir konsol neredeyse yarı yarıya bir değişme söz konusu...Tabii kırılırsa çok daha iyi olacaktır bu sene için Türkiye'de fazla satılmaz am 2010'un sonlarına doğru Türkiye'de satış açısından patlama olabilir belki ek birkaç özelliği daha olabilir.Ama genede analogu nyeri berbat ve ekran daha küçük(oyunalr daha kaliteli gözükebilir ama genede ekran boyutu düşürülmemeliydi)...Ve sanırsam öye görünüyorki GT PSP-GO'ya çıkan ilk özel oyun olabilir :)...

www.us.playstation.com'a girip bakarsan GT'nin diğer psp serileri için de çıkacağını görebilirsin.

• Arkada;lar ben aldim ve cok memnunum ses harika kulaklikla beraber super bi ses kalitesi var grafiklari onceye nazaran daha iyilestirilmis tavsiye ediyorum hemde siddetler
  • Face deki bu sayfadan haberi olan va rmı acaba.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.