Şimdi Ara

Sony Rx100 m3 VS Sony Hx90v

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir kaç yıl evvel Canon 550d almıştım, alış o alış bi kenarda duruyor kit lensi ile beraber. Malesef dslr benlik bi olay değilmiş, zaten fotoğrafçılık hakkında bilgim yok benim için hiç iyi bi tercih olmadı.

Kompakt bir makine almaya karar verdim ve araştırınca Rx100 m3'ün gayet başarılı olduğunu ve iyi bir tercih olacağını okudum.

Ben bas-çek-paylaş yapıcak biriyim, hiç bir ayar yapmayı bilmiyorum (diyafram-iso-enstantane).

Tam almaya karar vermişken forumda bir arkadaşım hx90v al bence sen deyince kafam karıştı. Arada ciddi bir fiyat farkı var. Benim bütçem 2.300-2.400tl fakat dediğim gibi ayar mayar yapmayı bilmiyorum, bu bütçeyle herhangi bir ayar ve fotoğraf üzerinde islem oynama yapmadan en kaliteli, en canlı göze en hoş gelen fotoğraflari cekip paylaşmak istiyorum..Tamamen tek tuşa basıp çekip paylaşıcam :) hal böyle olunca eğer arada gözle görülür görüntü kalitesi ve güzeliği farkı olucaksa ben rx100 m3 alabilirim, ama yok bu şekilde çekimlerde iki makine arasındaki fark %5 ' i geçmez derseniz hx90v alırım :)

• Rx100 hx90v göre çok üstün bir cihaz. Nacizane tavsiyem diyafram iso enstantane gibi ayarları öğrenmen.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayar yapmayı bilmiyor olmanız sorun değil; rx100m3 otomatik modlarda da harika... ayrıca rx100m3'ün sensörü daha büyük olduğu için çok daha güzel gece fotoğraları çekebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mortarxl

ayar yapmayı bilmiyor olmanız sorun değil; rx100m3 otomatik modlarda da harika... ayrıca rx100m3'ün sensörü daha büyük olduğu için çok daha güzel gece fotoğraları çekebilirsiniz.

Tamamdır hocam rx100 m3 te karar kıldım, çok teşekkürler ilginize.. Bu arada fotopazar.com güvenilir bir site midir?
  • PVH kullanıcısına yanıt
    biraz bekleyin bence; yakında rx100m5 duyurulması muhtemel. m4 ve m3'ün fiyatları düşebilir hatta hoşunuza giderse bütçenizi arttırıp m5 bile alabilirsiniz. pahalı ürünlerin internetten alınması taraftarı değilim; hangi şehirdesiniz?
  • quote:

biraz bekleyin bence; yakında rx100m5 duyurulması muhtemel. m4 ve m3'ün fiyatları düşebilir hatta hoşunuza giderse bütçenizi arttırıp m5 bile alabilirsiniz. pahalı ürünlerin internetten alınması taraftarı değilim; hangi şehirdesiniz?

Istanbuldayım hocam, şimdi kafam karıştı açıkçası.. Böyle bir bilgi var mı m5'in çıkacağına dair?
    dedikodular var; hatta bu ay duyurulmasy ihtimali bile var...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sony a6400 vs a6500 ?
    5 yıl önce açıldı
    Sony Xperia X Compact
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ayar yapmayı bilmiyor olmanız sorun değil; rx100m3 otomatik modlarda da harika... ayrıca rx100m3'ün sensörü daha büyük olduğu için çok daha güzel gece fotoğraları çekebilirsiniz.

Canon 550D güzel bir makinedir, ayar yapmayı öğrenip hiç masrafa girmeden kullanabilirsiniz.
    Ama derseniz ki ben gömlek cebimde taşımak istiyorum, her yere götüreyim, o zaman Rx 100M3 almanız en uygunu.
    Canon g1x, ikinci elde 750 ye bulunyor sensörü de baya büyük.
  • Hocam ben bir yakınıma geçan hafta RX100 M4 satın aldım. Fiyatı 2550₺. Çok uygun fiyat. Bu arada henüz tanıtımı dahi yapılmamış m5'i beklersen 6 ay raha beklemen gerekir ki 6 yl sonrası malum kış:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.