Merhaba sony vaio notebook açılış düğmesine bastığımda açılmıyor.Açmak için dışarıdan hdd nin olduğu bölüm ile klavye arasındaki plastik bölüme pc boot olana kadar kuvvetllice bastırmam gerekiyor.Sorun HDD olabilir diyip yeni HDD alıp yeni sistem (w7) kurdum ama sorun yine aynı (sistem kurarkende bastırdım).Acaba Anakartda mı bir sorun var ki içine açtığımda oraya kadar gelmiyordu sanki anakart.Açıldıktan sonra yani masaüstü geldikten sonra ben kapatana kadar herhangi bir donma,kapanma olmuyor tek bilgisayarı kapat dediğimde "kapatılıyor" ekranında donup kalıyor manuel kapamak zorunda kalıyorum.Diğer yandan başka bir sorun yok sony kalitesini belli ediyor bu arada pc 4-5 yıllık sony vaio yardımlarınız için teşekkürler.
Arkadaşlar Ufak Bilgisi veya öneride bulunak varsa sevinirim.
leptop daha önce açılmışsa kablo düzgün yerleştirilmemiş veya kırılmış olabilir bi temassızlık var sanırım genelde dv6000lerde bu sorun oluyo ve power kablosundan oluyo bi notebook tamircisine göstermeni tavsiye ederim
bu sorun olmadan önce ben içine hiç müdahale etmedim laptop arkadaşımdaydı arabanın bagajında soğukta kalmış arızaya sebep olan bu sanırım Benim model sony vaio VGN-FS215B (pcg-7a1m) sen hp lerden bahsediyorsun sanırım teknik servis ile uğraşmak istemiyorum biraz bilgim var söküp takma ile arızayı bulsam parça alıp değiştircem.
servisle ugras derim ne kadar bilsende elinde teknik parça yok yani değiştireyim sunu bunu derken sana laptop parası kadar fıyat harcamıs olacaksın git servis e vaio gibi bi bilgisayarıda çöpe gönderme vaionun servisi iyi ve hızlıdır bildiğim kadarıyla eğer emin olmak istiosan sikayet var.com u googledan aratıp sony ile ilgili servis sikayetlerine bakarsın ama o bilgisayara kesinlikle servis eli lazım
Buradan sonuca ulaşmak zor zaten dediğiniz gibi en son çare olarak bir servise götüreyim sorun değil ama açarken laptopun üstüne abanmak biraz abes kaçıyor :) tek tuşa basıp açmak varken Teşekkürler :)
eğer kendin açabiliyorsan söküp bak o bölgeye, tahminen bir temassızlık vardır
soğuk lehim oluşmuş. sanırım bga da sorun lehimler tazelenırse düzelir. çipi de değiştirebilirler arızalanmış olabılır. garantısı bıttıyse sok laptopu o baskı yaptıgın yerın aldında kare şeklinde bır çip göreceksin onu ısıt sıcak hava tabancasıyla. ısıtmadan önce mutlaka flux enjekte edin çip altına (enjektörle)
Çok büyük ihtimal chip arızası...
hava tabancası ve flux bulma şansım var tecrübemde var şimdi açmadım daha ama chip satan bildiğiniz yer var mı karaköy/tahtakele elektronik eleman satan yerlerde bulma şansım varmıdır ? teşekkürler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme