Şimdi Ara

// \\ SONY VAIO E SERİSİ // \\ Kullananlar Kulübü... ( GÜNCEL ) (116. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.452
Cevap
10
Favori
192.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ben geçtim 8.1 yalnız değiştirilebilir grafikte sürücü sorunu yaşıyorum. bilgisayarda ccc hiç çalışmıyor amd sayfasında sürücüler yok Sony'nin sayfasına bakmaya daha fırsat bulamadım. tatildeyim yavaş internette sürünüyorum resmen
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkayer62

evet zaten bilgisayar almamdaki en büyük tercih sebebim :)

Tavsiyem sizdeki gt740 grafik işlemcinin bellek denetleyicisine bir göz atın. 64 bit mi 128 bit mi? 64 bitlikte oyunlarda kasmalar oluyor forumlarda gördüğüm kadarıyla.
  • mesajınızı geç gördüm. geçmiş bayramınız mübarek olsun.

dediklerinizi uygulayacağım. tekrar teşekkürler.
  • sony vaiolardaki GT740m ekran kartlarında hangi modellerde 128 bit kullanılış. paylaşalım arkadaşlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uwais -- 20 Ekim 2013; 20:37:17 >
  • dostlar bu dvdv-rom olayını çözmek için fowmat atmaya karar verdim ama cd ile bile atamıyorum formatı sürücü eksik hatası veriyor. dvd yi okuyor. formata başla dediğimde hata veriyor bi çözümü var mı?
  • airman_mg kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Burada olduğumuz sürece daima.
  • Ekran kartı sorununu çözdüm ancak ters tıklayınca bekleme gitmedi. Üçüncü nesil 3230m işlemci de yazılım sorunu olduğu doğrulandı. Amd için leshcat 13.9 sürücüsünü kurdum sorun kalktı. Ancak kurarken intel için en altta modern kutucuğunu işaretlemek gerekiyor. Yoksa kurulum başarısız oluyor. Bilgisayarı arkadaşıma sattım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hgwxx/7

quote:

Orijinalden alıntı: tmetalkaya

quote:

quote:

Vaio control center kurulmuyor. ayrıca amd 'nin cc control center detaylı değil windows 7 de. daha doğrusu sürücüler windows 7 de sorunlu. windows 8 istemiyorum. hdmi kullanamıyorum. ille de windows 8 diyor. nasıl çözebiliriz sorunu? fikir var mı?

Ben de windows 8 kullanmak istemediğim için 7 kurdum, ama driver sorunu yaşamadım. Ancak, sadece sony' ye has bir dirver var: SFFP. Bu sonynin kullandığı özel bir I/O. Bunu yüklediniz mi?

hayır. onu nereden bulabilirim ve ne işe yaramakta söyler misiniz?

Sony Firmware Extension Parser Device demek. Ama bunu unutun şimdilik çünkü anladığım kadarıyla siz doğru driverları indirmemişsiniz. Bu sebeple size link gönderiyorum aynı sırayla kurmaya çalışırsanız daha iyi olur:

http://www.sony-mea.com/support/download/561332

Kolaylıklar.

Ekran kartı sorununu çözdüm ancak ters tıklayınca bekleme gitmedi. Üçüncü nesil 3230m işlemci de yazılım sorunu olduğu doğrulandı. Amd için leshcat 13.9 sürücüsünü kurdum sorun kalktı. Ancak kurarken intel için en altta modern kutucuğunu işaretlemek gerekiyor. Yoksa kurulum başarısız oluyor. Bilgisayarı arkadaşıma sattım. Son olarak fn tuşları için yazılımların nasıl kurulacağını buldum ancak, elimdeki modelin windows 7 için fn tuşu yazılımları yok. Bundan sebep olmadı. SVE14A1S1EB modelinin ise sürücüleri mevcut.

• SVE14A1S1EB kullanan var mı?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Vaio control center kurulmuyor. ayrıca amd 'nin cc control center detaylı değil windows 7 de. daha doğrusu sürücüler windows 7 de sorunlu. windows 8 istemiyorum. hdmi kullanamıyorum. ille de windows 8 diyor. nasıl çözebiliriz sorunu? fikir var mı?

Ben de windows 8 kullanmak istemediğim için 7 kurdum, ama driver sorunu yaşamadım. Ancak, sadece sony' ye has bir dirver var: SFFP. Bu sonynin kullandığı özel bir I/O. Bunu yüklediniz mi?

Sony Firmware Extension Parser Device demek. Ama bunu unutun şimdilik çünkü anladığım kadarıyla siz doğru driverları indirmemişsiniz. Bu sebeple size link gönderiyorum aynı sırayla kurmaya çalışırsanız daha iyi olur:

Kolaylıklar.

Ekran kartı sorununu çözdüm ancak ters tıklayınca bekleme gitmedi. Üçüncü nesil 3230m işlemci de yazılım sorunu olduğu doğrulandı. Amd için leshcat 13.9 sürücüsünü kurdum sorun kalktı. Ancak kurarken intel için en altta modern kutucuğunu işaretlemek gerekiyor. Yoksa kurulum başarısız oluyor. Bilgisayarı arkadaşıma sattım. Son olarak fn tuşları için yazılımların nasıl kurulacağını buldum ancak, elimdeki modelin windows 7 için fn tuşu yazılımları yok. Bundan sebep olmadı. SVE14A1S1EB modelinin ise sürücüleri mevcut.

Son olarak bişey sormak isterim : ne kadara sattınız pcyi?
    birde Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu gibi bir hata alıyor muydunuz?
    Hayırlısı olsun.

• Merhaba vaio kullanıcıları bir sorum olacaktı. Notebookunuzundan memnun musunuz? Hp den çok çekmiş biri olarak beni bir 5 yıl sorunsuz götürecek laptop arıyorum. Oyunla işim olmaz sadece sorun çıkartmasın yeter. 1.700 e kadar önerebileceğiniz model var mı? Özellik olarak sadece klavvye aydıntması istiyorum o da sonylerin neredeyse hepsinde var galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phoenix_88 -- 26 Ekim 2013; 14:05:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ncap

İlla ki sony olsun diyorsanız SVF1521LSTB alın derim.. İşlemcisi i7 ultrabook işlemcisidir.. i5 3210m - 3230m arası performansı olduğu gözüküyor..

www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/sony-svf1521lstb-svf1521lstb-notebook-core-i7-200ghz-8-gb-750-155-2gb-w8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=68910

Daha uyguna i3 işlemci ayarında i5 ultrabook işlemcisi olan SVF1521VSTW modeli var..

www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/sony-svf1521vstw-svf1521vstw-notebook-core-i5-180ghz-6gb-1tb-2gb-155-w8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=68064

Cihazlarda gt740m ekran kartı var.. Ayrıca dahili hd4000 intel ekran kartı ile pil tasarufu yapıyor normal kullanımda..

Selam kardeşim,

Bişey dikkatimi çekti yeni çıkan vaoilarda hep ultrabook işlemcisi var sanki yanlışım varsa düzeltin. Ama bildiğim kadarıyla bunların performansı daha düşük oluyor öyle değil mi?

• quote:

İlla ki sony olsun diyorsanız SVF1521LSTB alın derim.. İşlemcisi i7 ultrabook işlemcisidir.. i5 3210m - 3230m arası performansı olduğu gözüküyor..

www.vatanbilgisayar.com
    http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/sony-svf1521lstb-svf1521lstb-notebook-core-i7-200ghz-8-gb-750-155-2gb-w8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=68910

Daha uyguna i3 işlemci ayarında i5 ultrabook işlemcisi olan SVF1521VSTW modeli var..

www.vatanbilgisayar.com
    http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/sony-svf1521vstw-svf1521vstw-notebook-core-i5-180ghz-6gb-1tb-2gb-155-w8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=68064

Cihazlarda gt740m ekran kartı var.. Ayrıca dahili hd4000 intel ekran kartı ile pil tasarufu yapıyor normal kullanımda..

Ferdî görüşüm, SONY SVF1521LSTB modelinde sırf i7 işlemcisi var diye hız artışı olacağını zannetmemeli kimse. Dizüstü bilgisayarda i3 işlemci bile yeterli. Katı hal sürücü olmadıktan sonra i7 işlemcinin manası yoktur. Uygun bir bilgisayar, gerek toplam 4 adet usb girişleri gerek ses girişlerinin sol tarafta olması vs. Ancak aydınlatmalı klavyesi var mı? Vardır muhtemelen. Bunların bazı alt modellerinde aydınlatmalı klavye yok. Aydınlatmalı klavye var ise uygun bir bilgisayar. Ancak sabit disk kapasitesi gereksiz yere yüksek. Plaka sayısı fazlaysa arıza riski yüksektir. Ram olarak ta 6 gb olabilirdi. 8 gereksiz kalıyor bir dizüstü bilgisayar için. Üstünde radeon 7970m ya da gtx760 olsa oyun bilgisayarı olurdu o zaman 8gb ram mantıklı olabilirdi. Ram kapasitesi ile adam kandırıyorlar. Yemeyin. 4 gb ya da grafikçiler ve orta sınıf oyuncular için 6 gb ram gayet yeterli. Verimliliği en çok etkileyen bileşen sabit disktir. Ram, işlemci sonradan gelir. Oyunlarda performans sınıfı bir grafik işlemci gerekli. Adamlar orta sınıf kartla yüksek ayarlarda oynarsa kasma vs şikayet olması olağan durumdur. Mesela Lenovo z500 'ün en uygun ve akıllıca seçilecek modeli Z500 59-366657. Hem işletim sistemine para vermezsiniz hemde grafik işlemcisi gt645m. Fiyatı da gayet uygun. 1270 TL. Fazla uçmayın.

• quote:

quote:

http://www.notebookcheck.net/Intel-Core-i7-3537U-Notebook-Processor.87766.0.html

Selam kardeşim,

Bişey dikkatimi çekti yeni çıkan vaoilarda hep ultrabook işlemcisi var sanki yanlışım varsa düzeltin. Ama bildiğim kadarıyla bunların performansı daha düşük oluyor öyle değil mi?

Usta sakın sırf i7 olacak diye i7 işlemciye yönelme. Greksiz. i5 işlemci de her türlü işini görür. Hatta i3 bile. Bu millette i7 işlemci takıntısı var. Sanıyorlar işlemci i7 olursa hızlı olacak. Aksine sabit diskin ve belleklerin el verdiği sürece işlemcin hızlı işlem yapacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taoson -- 1 Kasım 2013; 2:24:22 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kolaylıklar.

Son olarak bişey sormak isterim : ne kadara sattınız pcyi?
    birde Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu gibi bir hata alıyor muydunuz?
    Hayırlısı olsun.

Yakın bir arkadaşıma sattım 1300'e. Bana iyilikleri olduğundan o fiyata sattım. Evet aynı hatalar mevcuttu. Ancak bunun sebebi AMD değil, İntel idi. Üçüncü nesil tümleşik grafik işlemcilerde (amd çakması) sözde intel grafik sürücülerde birçok sorun çıktı. Hem AMD hemde nvidia'da çıkan sorunların temelinde intel üçüncü nesil tümleşik grafik işlemciler yatıyor. Bu zamanda ya ikinci nesil alacaksın, ya amd alacaksın, ya da dördüncü nesilleri deneyip görüp öyle alacaksın.

• Arkadaşlar benim e serisi sony vaiom var.Ve içinde play station 3 için program var.Ben vaiomla play station 3 de neler yapabilirim ne işe yarar bu program.
  • Sony bu dönem modellerde neden ultrabook işlemci kullanıyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: metekarahan

Sony bu dönem modellerde neden ultrabook işlemci kullanıyor ?

Onu bilemiyorum ama bildiğim bişey varsa bu dönem maalesef sony den uzak durmamız gerektiği. Özellikle işlemci koduna dikkat etmeliyiz. Eğer sonunda U harfi harsa bu ultralowpower anlamına gelir ve ultra book işlemcisidir.
  • hgwxx/7 kullanıcısına yanıt
    Şahsi tahminim üçüncü nesil işlemcilerde tümleşik grafik sorunu olduğundan olabilir. Mesela bende core i5 3230m tümleşik grafik işlemcide hd 4000'de sürücü sorunu vardı. Masaüstünde ters tıklayınca 2 saniye bekleme yapıp sonra yenile kutucuğu çıkıyordu. Model Sony SVE14A3V1E. Ve Radeon 7670'i GPUZ 'de 32 bit gösteriyor.
  • meryem_54 M kullanıcısına yanıt
    Grafik işlemciniz ne söylermisiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taoson -- 1 Kasım 2013; 2:35:44 >
  • 
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.