Şimdi Ara

// \\ SONY VAIO E SERİSİ // \\ Kullananlar Kulübü... ( GÜNCEL ) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.452
Cevap
10
Favori
192.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet ekran kartım ati hd 5650. internetten full hd izlediğimde donuyor.. bilgisayardaki filmlerde böyle bir şey olmuyor. zaten bilgisayardaki filmler hd şekilde görünmüyor pek , görüntü kötü baya :( sizce 100 lira verip çözünürlüğü daha iyi olanı almalı mıyım , farkeder mi çok ? bir de artık türkiyedeki bütün sonylerin üretim yeri çin mi yoksa modelden modele farkedebilir mi , yani gitsem japon malı bulabilir miyim başka sony modelinde ??
  • Üretim yeri konusunda bi fikrim yok ama bence laptopu geri götürün hem sorununuzu söyleyin yoksa değişimi kabul etmeyebilirler eğer gidip elden aldıysanız?
    100 TL fazla verip full HD ve blu-ray li modeli almanız daha iyi olucaktır diye düşünüyorum..
  • Çok teşekkürler ilgilendiğiniz için.. değiştirmekten vazgeçtim nasıl olsa mkvlerle uğraşmayacağım için , diğerlerinde de görüntü farkı pek olmuyormuş zaten..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sunshine_87

Çok teşekkürler ilgilendiğiniz için.. değiştirmekten vazgeçtim nasıl olsa mkvlerle uğraşmayacağım için , diğerlerinde de görüntü farkı pek olmuyormuş zaten..

ya siz bakmayın sony nin full hd falan yazdığına bide çöznrlk yuksekmş ama oda etkilemiyo lcd sonucta led olsaydı daha kalite olurdu görntü o başka ama lcd den pek bişey beklemeyin
    zaten bu ekranlarda hd yi destekliyo ben izledim bi kaç tane film ve hakkını verdi yani dandik bi ekran değilki bu vaio ekranlar.o kalite filmin görüntü kalitesine bağlı onu bilmek lazım siz gerekli ayarları yapın yeter ben yazmıştım geçmiş sayfalarda doğru ayar için.
    onun haricinde zamanla alışırsnz ve uzun zamandr kullanıyorum ben hiç bir eksiğini görmedim hatta artısını çok gördüm
    kapış kapış gidiyo zaten bu modeller ve şikayet eden yok ha birde kullanmaya alışınca diğer bilgisayarlarla uğraşmak işkence geliyo

• Arkadaşlar yaklaşık 21 gündür Sony EB3Z1E model kullanıyorum.Zaten bilgisayar geldiğinden beri bir tek gece yatarken kapanıyor..Ben bıraktım mı hemen kardeşim bu sefer oyun oynamak için alıyor..
    Gerçekten ben çok ama çok memnunum..Yanlız daha önce de yazdığım gibi ses için veya düşük çözünürlüklü divx cd formatında videolar izleyecekseniz hayal kırıklığına uğrarsınız.Ben ses sorununu z 5500 alarak hallettim.ama filmleri 5+1 olarak izlemek için acil bir ses kartı önerisine ihtiyacım var.Yani dediğim gibi ses ve düşük çözünürlüklü filmler hariç bence muhteşem..Hele kardeşim oyun oynarken seyrediyorum 1920-1080 çözünürlükte cam gibi..İnsan oyun oynaması geliyor yani..
  • Arkadaşlar bu gün windowsu puanlandırdım ama puanlar çok düşük çıktı bunun nedeni ne olabilir ?
    Resim linki :

http://img18.imageshack.us/img18/4647/sonypuanlama.jpg

// \\ SONY VAIO E SERİSİ // \\ Kullananlar Kulübü... ( GÜNCEL )
  • Yaklaşık 20 gündür setteydim arkadaşlar kusura bakmayın yazamadım foruma.

Puanların düşük olmasının sebebi güç tasarruf modunda olmasından kaynaklanabilir.
  • Aynen hocam yüksek performans moduna aldım puanlar değişti. Bu puan değerleri iyimidir sizce ?

http://img25.imageshack.us/img25/3688/sonyvaiopuan.jpg
     // \\ SONY VAIO E SERİSİ // \\ Kullananlar Kulübü... ( GÜNCEL )
  • @ sunshine_87
    Artık malesef çin malı haricinde SONY bulman özellikle yeni modellerde pek mümkün değil. Açık konuşmak gerekirse bir japon markası olam NEC dahi artık Çin'de üretiliyor. Yani Çin Tayvan Vietnam vs gibi ülkelere üretimler kaydırılmış durumda. Hiç bir markada bulabileceğini zannetmiyorum. Bu endüstri artık Çin'de. Ayrıca üzerinde made in EU yada farklı ibareler olsa bile artık aldanmayın arkadaşlar çoğu parçaz zaten Tayvan çin gibi uzak doğuda ki düşük işçilikli ülkelerde üretiliyor. Zaten bizim marka saydığımız pek çok üreticinin de kökeni oralar. (Asus, MSI bunlar pazarda kart konusunda sözü geçen büyük pzar sahibi olan aklıma gelen ilk isimler.)

Değerler gayet iyi maksimum puanın 7 olduğunu düşünürsen derecelendirmede gayet başarılı. Pek çok laptop bu seviyelere ulaşamıyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANTHYPATHY -- 22 Kasım 2010; 16:31:02 >

• Maksimum puan 7 değil 7.9 :)
  • Pardon.. Orda bir hata yapmışım. Kalwyeyle aram çok iyidir de benim.
    :)
  • yani ben mkv formatı dışında ne izlersem izleyeyim 1920x1080 ile 1366x768 arasında görüntü farkı olmayacak herhalde ?
  • Ben mkv de 1080 ve 720 pikselde denedim ikisindede gayet başarılı. Ama denememi istediğim herahangi bir format varsa bulunduğu yeri özelden link olarak atarsan bakabilirim.
    Ancak online izlemelerde donma yaşıyorsan bu muhtemel siteden yada bağlantıdan kaynaklanır.
    Yani o boyutları online izlemen zor.
  • yok ben yanlış anlattım, laptopların biri 1920 çözünürlükte full hd , diğeri 1366x.. çözünürlükte. bu iki laptop arasında mkv dışında formatlarda , mesela avi , izlerken görüntü farkı olur mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANTHYPATHY

Pardon.. Orda bir hata yapmışım. Kalwyeyle aram çok iyidir de benim.

7.9 a göre de puanlar normal yani ?

Gerçi çok umursamam bu puanları ama ne biliyim düşük çıkınca soruyim dedim :)
  • Yok gayet güzel baktımda. zaten puanı düşürem hdd ve onunda çaresi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 00726

quote:

Orijinalden alıntı: ManJaQ_Blade

Bu gün itibari ile SONY EB3Z1E/BQ almış bulunuyorum benide ekleyebilirsiniz kulübe.
    Sesi denedim çok yüksek sesten ziyade ince seslerde fln eski laptopumda ses cızırdaması oluyordu ondan çekiniyordum öyle bir problemi yok gördüğüm kadarıyla şimdilik herşey güzel umarım sorun yaşamadan kullanabilirim laptopu :)

quote:

Orijinalden alıntı:
    sürekli çantasında taşımama rağmen küçük beyaz lekeye benzer çizikler oluştu. kolonyağıyla sürttüğüm halde çıkmadı ve hatta orada biraz daha tahriş oluştu. bunu nasıl halledebilirim. kapağın yüzeyi değişebiliyor mu?

öncelikle hayırlı olsun güzel tercih yapmışsınız ses konusu kafanıza takılmasın yeterli bence problem yok.

kapağın yüzeyi evet değiştirilebiliyor sony bayisiyle görüşün yardımcı olurlar.

teşekkür ederim

• merhaba EB3Z1E/BQ modeli şuan en ucuz nerede var ?
    ekleme:bu modelin bataryası kaç watt?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_capkan -- 22 Kasım 2010; 23:54:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANTHYPATHY

Yok gayet güzel baktımda. zaten puanı düşürem hdd ve onunda çaresi yok.

SSD HOCAM ÇOK FARKETTİRİR....ÇOOOK...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ManJaQ_Blade

Arkadaşlar bu gün windowsu puanlandırdım ama puanlar çok düşük çıktı bunun nedeni ne olabilir ?

ya zaten biliyosunuz puanlar arasından en düşük puan verilir bilgisayarınıza sizinde windows aero içn masaüstü performansı çok düşük çıkmış o baza alınmış ama önemli olan neden bu kadar düşük olduğu çünkü bende görsellik önplanlı yaptım ayarları 5.9 cıkıyo genelde
    onun haricinde başka ayarlar yaptınızmı bilmiyorum ama o okadar önemli değil diğerleri gayet iyi

ekran çöznrlük olayı mesela 1920x1080 gibi, bunlar görüntü kalitesini çok etkileyen unsurlar arsında değil sadece boyutla alakalı bişeyki genelde bu yuksek çöznrlük olayını çok çok büyük ekranlarda anlarsınız ki zaten ihtiyacınız olmaz ancak projektorle cok geniş alana yansıtma durumunda devereye girer ve daha yogun goruntu almanızı saglar.

şöyle söyliyim 1920X1080 şuanki lcd led tvlerde sizi idare eder yani
    full hd olayına gelince şuanki bilgisayarınzn ekranındanda hd olayından fazlasyla verim alırsınz.

quote:

Orijinalden alıntı: Capt. Jack Sparrow
    teşekkür ederim

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.