Beelzebub be ilk başta alakadarlığınızdan dolayı teşekkür ediyorum.Ama ben başlatma menüsüne vaio recovery center yazdım fakat ne yazık ki bir şey çıkmadı.4 tane yüklediğim dvd den yapmaya çalışıyorum vaio care ye gidiyor fakat daha sonra ne yapacağımı bilemediğiden ve yanlış bir şey yapmaktan korktuğumdan bir türlü beceremiyorum..Bana adım adım yapacağım işlemleri anlatırsanız çok ama çok sevineceğim.Birde bilgisayardan direkt yapabiliyorsak o 4 tane dvd yi niye doldurduk..Gerçekten bu işler çok zormuş.Kendimi pusulasını şaşırmış bir gemi gibi görüyorum.. lütfen tam açıklamalı yardım�İkinci mesele ise benim ekran çözünürlüğü 1920-1080 i desteklediği için yazılar klasörler ve internette dolaşırken çok ufak oluyor.full hd 1080 model ekran kullanan arkadaşlar acaba sizler nasıl yapıyorsunuz.Böyle ufak yazılarla mı kullanıyorsunuz.hatta bazen çözünürlüğü 1280-720 ye indirip kullandığım bile oluyor..
Recovery Centerin bulunması lazım bilgisayarınızda lütfen birdaha kontrol ediniz belki gözünüzden kaçmıştır.DVD den format atmak için öncelikle bilgisayarınızın açılışında F2 ye basıp bios a gidiniz ve pc başlarken DVD den başlasın seçin.Yeniden başlattığınızda 1.DVD takılı halde DVD den başlarken lütfen bi tuşa basınız diye uyaracaktır sizi bastığınız an işlemlere devam ediniz.Fakat tekrar söylemeliyimki Recovery Center olmalı pcnizde ordan daha rahat atarsanız.Ekran çözünürlüğü hakkında 1366*768 seçeneğinde sanırım istediğiniz çözünürlüğü yakalayacaksınız..
Saygılar
teşekkürle beelzebub_be...
Çok makbule geçti yardımın.Ama şimdi biraz erteledim recovery yapmayı.Eloktoword un kampanyasından 449tl ye locitech z 5500 aldım.Şimdi bana güzel bir ses kartı lazım.Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bide UsB 3.0 ı olsaydı bende hemen alacaktım ama olmaması, beni ACER AS5943G-5464G64 ile SONY EB3Z1E/BQ arasında kararsız bırakıyor. Tamda bugün indirime girdi Sony Vatan'da. Off kafayı yicem
quote:
Orijinalden alıntı: bobbyfixe
Bide UsB 3.0 ı olsaydı bende hemen alacaktım ama olmaması, beni ACER AS5943G-5464G64 ile SONY EB3Z1E/BQ arasında kararsız bırakıyor. Tamda bugün indirime girdi Sony Vatan'da. Off kafayı yicem
Sadece ikisi arasında kaldıysan düşünmeden sony i almanı tavsiye ederim.
Yaaa ben ne beceriksizim!beelzebub be senin dediğini beceremedim.Recovery center ı da bulamadım.vaio care var onun içinde recovry ler var ama karışık..Kullanma kulavuzunu okudum Kurtarma bölümünden kurtarmak için ASSIST düğmesi olan modellerde (benimkinde var) vaio care rescue uygulamasını başlatmak için bilgisayar kapalı iken assist düğmesine basın.evet bende uzunca bastım ve bilgisayar açıldı ve karşıma Start recovery wizard çıktı..iki seçenek vardı yes I’d like to rescue now ve skip rescue çıktı bende yes olan ilk seçeneği işaretledim..daha sonra yine iki seçenek 1- EASY RESCUE save all data to an external starage device 2- CUSTOM RESCUE you can specify which files to rescue SORUM BU İKİSİ NE DEMEK NE İŞE YARIYOR..ben yine birinci olan easy rescue ye bastım ve ekrana select the drive to use for saving your data diye bir sayfa çıktı ve optik sürücü açıldı..yani daha önce hazırladığımız 4 dvd yi mi koyacağız.Ama kafamı karıştıran Drive yazan yerde drive 0 partition 2 bunda olunca altta Boot filan çıkıyor heralde dil ayarı mı bilmiyorum.sonra Drive yi drive 0 patition 3 yapıncada C sürücüsünün içindekiler gözüküyor..NE OLUSUNUZ YARDIM..Yanlış bir şey yapmaktan çok korkuyorum..Bu yüzdende bu kadar tafsilatlı yazıp sizi de meşkul ettim.Ama yanlışlık yaparsam daha da toplayamam..
@Meryem_54 Recoverylerden önce vaio updateden bir updateleri gerçekleştirmeni öneririm. Bende şu an VAIO recovery center var menüde ordan yapıyorum. Ancak henüz format atmadım. Ancak asistle format aterken Recvery DVDni yerleştirip ordan dvd deki imajı seçmen gerekir. Bunun yanında gene c sürücüsünde kullanamadığımız bir yer mevcut zaten oraya back up alıpta girdiğim menüden aldığım backup'ı seçip yeniden yükleme yapman mümkün. Ancak dediğim gibi ben ne henüz format attım ne de backup aldım zaten Harddiskim yeter,nce dolu olduğu için ben c sürücüsüne back up alma taraftarı değilim. Şu save data muhabbeti ise yanılmıyorsam senin bilgisayarındaki kişisel bilgilerini yedekleme olayı. Yani seçeceğin yere kişisel dosyalarını yedekleyecek. Dahas önce bu tarz bir yedekleme ile bir arkadaşın bilgisayarında karşılaşmıştım. Ama görmeden net konuşmak pek mümkün değil açıkçası. İstersen biraz acele etme ben bayram dönüşü bir harici disk alırsam format atacağım. Yardımcı olurum attıktan sonra. Bu arada herkese iyi bayramlar. Az et yiyin. Malum bünye alışkın değil... (Doktor tavsiyesi.)
Teşekkürler ANTHYPATHY
Artık kimse yardım etmezse senin bayramdan sonra bilgisayarını fabrika ayarlarına çevirmeni bekleyeceğim.Şimdi yanlış birşey yaparsam daha kötü olur.Halbuki bir tuşa basıp yedekleme olsa yada kullanma kılavuzunda tam adım adım anlatsa ne iyi olurmuş.Belli bir yere kadar anlatıyorlar daha sonra işin içinden çıkamıyoruz.SAYIN imdada koşarsa belki erken bitiririz.
Millet tatilde şimdi... malum sayın ben gibi mğrencilerde eğer sınavlarıda bittiyse memlekette...
Elleme senin bilgisayar bi bayram görsün öyle format atalım.
Tamam ANTHYPATHY
Artık bayramdan sonra yastamızı ameliyat masasına yatırırız..Şaka şaka bir hastalık yok.Gün geçtikçe daha da memnun oluyorum açıkçası..Ah keşke şair veya yazar olsaydım. İçimdeki yanardağların lavları gibi oluşan manaları bilgisarımın ekranına dökebilseydim. Bir fırtına gibi gönül denizinizi dalgalandırabilseydim. Bir şelale gibi haşmetli zemzemelerle ruhunuzun en derin noktalarına inebilseydim. Belki o zaman sony vaio mun hakkında methiyeler yazabiilirdim..Şimdi aslında en büyük sorunum Logitech z5500 ümden 5+1 ses olarak istifade edememek.Acaba z 5500 kullanan arkadaşlar veya 5+1 hoporlör kullanan arkadaşlar varsa yardım istiyorum..Usb li bir ses kartı lazım ama forumlarda da fazla istifade edememiş gibi geldi kullanan arkadaşlar.Zaten bilgisayarımızın en zayıf yanı sesi..İnşaallah bir bilen çıkar..ANTHYPATHY sen de güzel bir tatil yap zaten bayram telaşı derken bende siyah prensimden ayrılacağım heralde akrabalar derken ev işleri derken ...Herkese iyi tatiller..
ne oluyo kopmuş gitmiş millet sony sevdasına evet bu sony ler çok zarif iyi tatiller herkesee
Arkadaşlar hazır indirim varken bende sony nin bu modelini ( SONY EB3Z1E/BQ ) almayı düşünüyorum :
www.vatanbilgisayar.com
Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
Ve bi arkadaş galiba sesinin kötü olduğunu fln söylemiş, yüksek seste müzik dinlerken fln nasıl tarif ediyim böyle tiz bir ses geliyormu seste bozukluk oluyor mu acaba? ve son olarakta sürekli fan sesi geliyor mu?
quote:
Orijinalden alıntı: ManJaQ_Blade
Arkadaşlar hazır indirim varken bende sony nin bu modelini ( SONY EB3Z1E/BQ ) almayı düşünüyorum :
www.vatanbilgisayar.com
Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
Ve bi arkadaş galiba sesinin kötü olduğunu fln söylemiş, yüksek seste müzik dinlerken fln nasıl tarif ediyim böyle tiz bir ses geliyormu seste bozukluk oluyor mu acaba? ve son olarakta sürekli fan sesi geliyor mu?
aynını ben de düşünüyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: Capt. Jack Sparrow
quote:
www.vatanbilgisayar.com
aynını ben de düşünüyorum.
Eğer bir dizüstü bilgisayarın kendi hoparlörü ile yüksek seste müzik dinlemeyi planlıyorsan hayal kırıklığına uğrarsın. Editör olarak çalışırken çoğu Apple olmak üzere elimden birçok dizüstü bilgisayar geçti. Özel seri olmayan dizüstüler içinde en iyi ses kalitesini Harman-Kardon sistemli Toshiba'da yakaladım ve kullanıyorum (A505 modeli) ama açıkca söyleyeyim ki o bile tatmin etmiyor. Ses kalitesi diğer dizüstülere göre birkaç gömlek üstün olsa da son seviye bile ne yazık ki yeterli gelmiyor. Yani müzik dinlemeyi seviyorsan güzel bir 2+1 hoparlör seti şart.
Bu gün itibari ile SONY EB3Z1E/BQ almış bulunuyorum benide ekleyebilirsiniz kulübe. Sesi denedim çok yüksek sesten ziyade ince seslerde fln eski laptopumda ses cızırdaması oluyordu ondan çekiniyordum öyle bir problemi yok gördüğüm kadarıyla şimdilik herşey güzel umarım sorun yaşamadan kullanabilirim laptopu :)
quote:
Bu gün itibari ile SONY EB3Z1E/BQ almış bulunuyorum benide ekleyebilirsiniz kulübe. Sesi denedim çok yüksek sesten ziyade ince seslerde fln eski laptopumda ses cızırdaması oluyordu ondan çekiniyordum öyle bir problemi yok gördüğüm kadarıyla şimdilik herşey güzel umarım sorun yaşamadan kullanabilirim laptopu :)
ben de aldım vatandan. normal fiyatı vatanda 2.358 lira. sony de 2600 liradan nakite 2500 e düşüyor. şuanlık memnunum
quote:
Orijinalden alıntı: Capt. Jack Sparrow
quote:
ben de aldım vatandan. normal fiyatı vatanda 2.358 lira. sony de 2600 liradan nakite 2500 e düşüyor. şuanlık memnunum
demiştim ama şöyle de bi sorunum var:
sürekli çantasında taşımama rağmen küçük beyaz lekeye benzer çizikler oluştu. kolonyağıyla sürttüğüm halde çıkmadı ve hatta orada biraz daha tahriş oluştu. bunu nasıl halledebilirim. kapağın yüzeyi değişebiliyor mu?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: sürekli çantasında taşımama rağmen küçük beyaz lekeye benzer çizikler oluştu. kolonyağıyla sürttüğüm halde çıkmadı ve hatta orada biraz daha tahriş oluştu. bunu nasıl halledebilirim. kapağın yüzeyi değişebiliyor mu?
öncelikle hayırlı olsun güzel tercih yapmışsınız ses konusu kafanıza takılmasın yeterli bence problem yok.
kapağın yüzeyi evet değiştirilebiliyor sony bayisiyle görüşün yardımcı olurlar.
Merhaba arkadaşlar , bugün EB3S1E/BQ aldım fakat görüntüyü görünce dediğiniz gibi gerçekten şok geçirdim başta. sonra bahsettiğiniz ayarlamaları yaptım bir parça düzeldi. ama pek tatmin olmadım açıkçası. 100 lira farkla gidip EB3Z1E/BQ ile değişmeyi düşünüyorum. ne önerirsiniz ? divx , mp4 falan izliyorum aslında , kalitede ciddi bir fark olur mu ?
bir de internetten full hd bişey izlemeye çalışıyorum , çok hafif bir donma oluyor arada , ekran kartı mı yetersiz kalıyor acaba ??
Ekran kartıyla alakalı olacağını sanmıyorum. Ekran kartın ati HD 5650 değil mi? Bu modelse çok iyi bi ekran kartı ama ekran kartın kötü bile olsa böyle film izlerken fln donmalara neden olacağını sanmıyorum. t6600 işlemcili samsungumla bile full hd film izlerken donma gibi birşey söz konusu değildi..