@ MEDUSAL Haklısın ama birazcık pahalı ve kapasiteleride düşük. Yani ne ekonomik olarak ne de kullanış olarak bence çok verimli değiller. Puan yükselsin diye sanki almanın alemi yok ben o paraya bilgisayarı yenilerim aga. :)
@00726
Ya enerji tasarrufu modunda yapmışım ilk derecelendirmeyi ondan puanlama düşük çıkmış, sonra bi daha yaptım grafik puanları yükseldi.
EB3Z1E/BQ modeli şuan en ucuz nerede var ? bu modelin bataryası kaç watt?
Evet bayram tatili bitti ve SAYIN da gelmişken benim eb3z1e model bilgisayarımı fabrika ayarlarına döndürmenin vakti geldi..Bu arada SAYIN bey çok teşekkür ediyorum sayenizde YEREL DİSK C mi ikiye böldüm..Gerçekten çok kolaymış..Şimdi de yeni böldüğüm YEREL DİSK E silinmeden YEREL DİSK C yi fabrika ayarlarına döndürmek..Ah bir kere öğrensem bir daha yazılarla başınızı ağrıtmayacağım...Kullanma kulavuzunu okudum Kurtarma bölümünden kurtarmak için ASSIST düğmesi olan modellerde (benimkinde var) vaio care rescue uygulamasını başlatmak için bilgisayar kapalı iken assist düğmesine basın.evet bende uzunca bastım ve bilgisayar açıldı ve karşıma Start recovery wizard çıktı..iki seçenek vardı yes I’d like to rescue now ve skip rescue çıktı bende yes olan ilk seçeneği işaretledim..daha sonra yine iki seçenek 1- EASY RESCUE save all data to an external starage device 2- CUSTOM RESCUE you can specify which files to rescue SORUM BU İKİSİ NE DEMEK NE İŞE YARIYOR..ben yine birinci olan easy rescue ye bastım ve ekrana select the drive to use for saving your data diye bir sayfa çıktı ve optik sürücü açıldı..yani daha önce hazırladığımız 4 dvd yi mi koyacağız.Ama kafamı karıştıran Drive yazan yerde drive 0 partition 2 bunda olunca altta Boot filan çıkıyor heralde dil ayarı mı bilmiyorum.sonra Drive yi drive 0 patition 3 yapıncada C sürücüsünün içindekiler gözüküyor..NE OLUSUNUZ YARDIM..Yanlış bir şey yapmaktan çok korkuyorum..Bu yüzdende bu kadar tafsilatlı yazıp sizi de meşkul ettim.Ama yanlışlık yaparsam daha da toplayamam..
Birde elimdeki mkv lerin ses özelliklerini nasıl öğrnebilirim..Yani dts mi ac3 mü diye.Bunun bir programı mı var?
Meryem sıkıştırmaya başladı bizi SAYIN.. Gardını al...
Videoların ses dahil tüm özelliklerini 'mediainfo' programı ile öğrenebilirsin.
Bu arada yukarıda LCD arka paneli soran olmuş.Değişim dahil 98 Euro.
Teşekkürler SAYIN.. Gerçekten hızır gibi yetiştiniz yine...Her forum sitesin de sizlerden bir tane olması lazım.Bu bakıma vaio cular biraz şanslıyız.ANTHYPATHY nin övdüğü kadar varmışsınız..Bu arada ANTHYPATHY sana da teşekkürler her vesile ile yardımcı olmaya çalıştın..Şu bir iki gün biraz yoğunum daha sonra yazılanları deniyeceğim..SAYIN birde film izlemek için neuview diye bir program yazmıştınız diğer sayfalarda birde k-lite codek diye bir program.Bu ikisi ayrı ayrı mı kullanılıyor.neuview diye programı kullanıyorum gerçekten çok ama çok fark ediyor çok beğendim.Ama belli bir süre sonra hemen programı aktif edin diyor görüntü bozuluyor.Onu indirebileceğim bir link de koyarmısınız..Birde bu e sata normal harici hard diskler için de hızlı mı?
Rica ederim ne güzel herkes elinden geldiğince birbirine yardım ediyor şu konuda.
E-sata bağlantısını kullanmak için e-sata çıkışı olan bir harici disk lazım.
K-lite codec pack adı üstünde codectir.Video çözücü olarak düşünebiliriz.Neuview ise oynatıcıdır basit mantıkta.
Pm atıyorum player linkini.
slm herkese sonunda sony vaio vpceb3m1e modeline kavuştum... benide ekleyin...
Walla elimizden geldiğince dilimiz döndüğünce meryem. Ama açıkçası benden daha zor sorular soran birisin zaman zaman. Beni aşıyorsun yani. Bu işlere hevesli olduğun belli. Sen yakında Sayınıda geçersin bu gidişle... :) @ focus838 Aman fazla zorlama konuyu bak şartelleri yeterince meryem zorluyo zaten.
arkadaşlar explorer kullanıyorum , internette gezinirken birden yazılar büyüyor ya da küçülüyor :S:S nedeni nedir sizce ???
İki parmağınla touchpad'e dokunuyor olabilir misin acaba? Arada bende yapıyorum onu. Multi touch özelliğiyle iki parmağınızı koyup birbirinden uzaklaştırdığınızdan yazılar büyür tersini yaparsanız küçülür.
konu da açtım ama cevap veren olmadı bende de eb3s1e modeli var dün format attım win 7 64bit kurdum tüm sürücüler tamam bi tek şu fn ve özel tuşlarınki hariç formattan önce yedeklerini almıştım zaten ama yüklenmiyo tıklıyorum pencere açılmadan kapanıyo internetten indirdiğimde de sadece 32 bit var sürücü var ama yüklenmiyo nasıl yapabilirim acaba
selamlar,
www.vatanbilgisayar.com
Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
sony eb3z1e modeli ile ilgileniyorum. kasa dizaynı ve 1920x1080 çözünürlük özellikle ilgimi çekiyor. kullanıcılarından yorum bekliyorum;
-klavyenin ön kısmı zamanla ellerin terlemesinden dolayı renk atıyor mu?
-windows puanları nedir, 1920x1080 çözünürlükte ekran kartı puanları düşüyor sanırım ama bunun oyun performansı üzerinde bir etkisi olmayacağını düşünüyorum?
-malzeme kalitesi nasıl, geçen gün vatan'a kurcalama şansım oldu ama acelem vardı, tam bakamadım. biraz ucuz plastik gibi, pek dayanıklı değil gibi geldi. gerçekten böyle mi yoksa ben yanlış mı düşünüyorum?
- touchpad hassasiyeti nasıl, packard bell TJ 75'teki gibi hafiften kütük mü, yeterli mi? :)
- laptop hoparlörleri benim için bir kriter değil, ancak kasadan cızırtı gelmesi olayı önemli bir rahatsızlık veriyor mu?
- pil tasarrufu modunda 3 saati görüyor musunuz?
konuyu genellikle okudum diyebilirim ancak E serisi için genel konu olduğundan pek fazla yorum bulamadım :) kullanıcılar yazarlarsa sevinirim.
quote:
Orijinalden alıntı: ANTHYPATHY
İki parmağınla touchpad'e dokunuyor olabilir misin acaba? Arada bende yapıyorum onu. Multi touch özelliğiyle iki parmağınızı koyup birbirinden uzaklaştırdığınızdan yazılar büyür tersini yaparsanız küçülür.
evet aynen öyle yapıyorum sanırım :)) teşekkür ederim.. multi touch özelliğini kapatabiliyor muyuz peki ?? bir de yarın laptopu alalı 1 hafta olacak , şu an hala değiştirme şansım var , ama diğer gün böyle bir şansım olmayacak.. benim laptop EB3S1E. 1920x1080 çözünürlüğü olan full hd EB3Z1E'de divx vs izlerken ciddi bir görüntü farkı olur mu benimkine göre ? hani mkv izlerken mutlaka olacak kıyaslanmayacak derecede onu biliyorum ama diğer formatlarda hiç bir fark olmaz diyorlar , sizin de fikrinizi alabilir miyim ?
Touchpad problemi multitouchtan kaynaklanabilir.
EB serisi kasa yapısı tüm modeller aynı sanıyorum.
Klavyenin ön kısmı piano black olduğu için boya atma sorunu oluşmaz.
Malzeme kalitesine gelirsek , arka panel çok hassas ve kolaylıkla çiziliyor.Ama onun dışında çok çok iyi.Sağına soluna bastırdığınızda gıcırtı duymuyorsunuz.Ekran menteşeleride çok iyi.Yanyana bir Acer ile denerseniz çok daha iyi farkına varırsınız.
Touchpad gayet kullanışlı.
Hoparlör yetersiz evet.Cızırtı olayı yok.Gaipten gelen bir ses gibi birşey var sanırım (Rivayete göre AMD ajanları intel i5 işlemcilere bu sesi modüle etmişler)
3 saat ne yaptığına bağlı ama 2.5 saati rahatlıkla görüyorum.
teşekkürler (:
İnanılmaz bir sorun yaşadım bugün. Az önce daha doğrusu. Çok ilginç ama. Şimdi olayımız şu MKV formatında film indirip izleyen biriyim. Tabi zaman zaman 720 p yada 1080 p olabiliyor. Ancak mesele onun ile alakalı değil. Şu an bilgisayarımda KM player kullanarak MKVleri izliyorum. Ancak şöyle bir sıkıntı yaşadım bugün indirmeyi bitirdiğim 1080 p Resident Evil filmini i<zlerken bir olayın farkına vardım. Filmde Maviler kırmızı kırmızılar mavi görünüyor. Bunun üzerine aynı filmi GOM player ile oynatmayı denedim kodecleri indirince başarılı oldum ve sonuç ilginç film normal yani kanlar artık kırmızı fakat bu kezde GOm alt yazıyı göstermedi. Gerçi o sıkıntı değil her türlü alt yazıyı bulurum ama bu KM player diğer filmlerde renkleri normal gösterirken neden bu filmde bu şekilde bir soruna neden oldu onu anlamadım. Konu hakkında bilgisi olan varsa sevinirim.
KMPlayer bazen sapıtabiliyor. KMPlayer videoları oynatırken kendi dahili codeclerini kullanır, çok fazla güncellenmeyen bir program olduğu için de bazen codecler eski kalıp uyumsuzluk yaratabiliyor. böyle durumlarda genellikle 720p ve 1080p videolarda ses-video senkronizasyonunda problem çıkarıyor, bazen de bazı renkler bozuk çıkıyor. ters bir durum yok yani (: