Şimdi Ara

// \\ SONY VAIO E SERİSİ // \\ Kullananlar Kulübü... ( GÜNCEL ) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.452
Cevap
10
Favori
192.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    :)
    Mevcut biç çözüm var mı soprun için. Yada farklı daha az sorun çıkartan bi player önerirseniz sevinirim.
  • filmin değişik bir versiyonunu indirip deneyebilirsiniz. bdrip'ini mesela. bdrip'lerin boyutları düşük ve kaliteleri yüksek olur. bdrip'ler genellikle 720p'dir. zaten yanında yazar.

onun dışında, filmi kmplayer'da açıp sol alttan video codec'i nedir ona bakın. sonra kmplayer video işleme ayarlarından o codec için kmplayer'ın dahili çözücüsünü iptal edin. bu şekilde sistemin codeclerini kullanacaktır, büyük ihtimalle görüntü düzelir. ancak kmplayer'ın dahili codecleri birçok player'dan ve harici codecten daha kaliteli görüntü verdiği için bu seçeneği tavsiye etmiyorum.

son olarak da media player classic'in 64 bit sürümünü (sisteminiz 64 bit ise tabi) deneyebilirsiniz. hafif ve kullanışlı bir player.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed - -- 26 Kasım 2010; 1:50:24 >
  • @ Crosshair
    Teşekkür ediyorum. zaten bu gidişle medyaplayer clasici indirmeyi düşünüyordum sorun olan dosyalar için. Deneyeyim hepsini.
  • 5 yıldır Sony Vaio Fz31E kullanıyorum ve o günden bugüne 1 kez dahi ne format attım ne servise götürdüm, ne de sorun yaşadım. Bu yüzden aldığım her elektronik ürün sony oluyor. Fotoğraf makinası, laptop, televizyonuna sahibim. Hepsinden de çok memnum...Belki diğerlerine göre daha pahalı ancak. Aradan aylar yıllar geçince çok daha para verip ya yeni ürün alıyorsun yada ürünü tamir için tonlarca para harcıyorsun...Her zaman en kaliteli ürün en hesaplı ürün oluyor...dediğim gibi seneler sonra anlıyorsun.....
  • bilgisayarın bir incelemesini okuyordum;

burada önemli bir cümle var;

"ccording to GPU-Z, the chip clocks with 450 and the DDR3 with 790 MHz. Sony has also opted for downclocking the core, also as in the first EB1S1E/BJ. Whilst all other manufacturers, like Acer, Toshiba, Dell or HP, clock the HD 5650 with 550MHz in the core (exceptions: 600 MHz), the EB3 has to manage with less power."

ATI HD5650 diğer marka notebooklarda 550 mhz hızında çalışırken Sony'de düşük güç tüketimi kaygısıyla 450 mhz'ye indirilmiş.

• Evet default değer 450 MHz , fakat ufacık bir overclock programı ile 600 MHz'de sorunsuz kullanılıyor.

Isı veya herhangi bir zararlı durum söz konusu değil.
  • hah,

overclockta sorun yoksa güzel. notebooklarda genelde soğutma problem olabildiğinden overclock yapılabilir mi diye düşünüyordum, bunu söylediğiniz iyi oldu. işlemci saat hızı 600, memory saat hızı kaçta çalıştırılabiliyor ?
  • Default 450/790 çalışıyor.

Ben Zalman soğutucu ile 600/950 kullanıyorum.Soğutucusuzda kullandım aynı değerlerde.

Isınma konusunda en ufak endişeniz olmasın.Full yükte veya oyun oynarken klavye ısınmıyor.
  • VPCEB13FA markalı leptop um var Ekran kartı deiştirebiliyomuyum Deiştirebilyiosak nerden deiştirebiliriz?
  • Şu PES 2011 oynarken 3 tuşa basamama olayına deli oldum ve galiba bu durumun bi çözümü yokmuş?
  • @ VvB
    ekran kartı meselesini teknik servise sorabilirsiniz. Değiştiriliyor olabilir. Ancak maliyeti muhtemel yüksek olur.
    @ ManJaQ_Blade
    Oyuncu arkadaşlar ona bi çözüm olarak USB klawye kullanıyorlar. Ben zaten PES oynamadığım için böyle bir sorunla karşılaşmadım.
  • Intel Graphics Media Accelerator HD onboard bir kart olduğu için malesef değişim gibi bir seçenek söz konusu değil.

Klavyede 3 tuş olayına takılmayın.Alın bir joystick keyfinize bakın.

Ondan sonra ben klavye ile nasıl oyun oynuyor muşum diye sorarsınız kendinize.Logitech Chillstream tavsiyemdir.
  • Crosshair ben sony eb3z1e modelini kullanıyorum..

Yani 1920-1080 çözünürlük kardeşimin oyunları için ve 1080p film seyretmekten başka bir şeye yaramıyor.Hatta çözünürlüğü düşük filmlerde dezavantaj bile oluyor.İyi ki SAYIN neuwiev diye bir oynatıncı tavsiye etti de biraz görüntü iyileşti...Ve bir başka dezavantajı da internete girince yazılar çok küçük oluyor..Atrısı sol alt köşedeki Full HD 1080 yazısı havalı duruyor..Ama hiç gerek yok..Ban keşke 1920-1080 çözünürlüklü almasaydım diyorum..Zaten evde mkv 1080 filmleri samsung 40 c 650 tvden seyrediyorum.Bir dizi indirip izleyince düşük çözünürlük olduğu için hiç iyi göstermiyor..
    Ama ses ve düşük çözünürlüklü filmler hariç vaio dan çok memnunum.Klavyesi çok güzel ve zarif.Hiç ısınmıyor ve hızlı.En önemlisi de havalı mı havalı..Hemen gören arkadaş ooo vaio mu diyor..Hele oyunlarda kardeşim çok memnun abla ne ısınıyor ne de kasılıyor diyor.Ve hep 1920-1080 çözünürlükte oynuyor.Artık bende alıştım oyunlara..çünkü çok net ve güzel oluyor gerçek gibi.Sanırım 1920-1080 çözünürlük burada giriyor devreye..Sözün özü ben mutluyum siyah prensimle..Tabi 2. bir artı da SAYIN ve ANTHYPATHY arkadaşlar bu forumda çok yardımcılar..Bayağı birşey öğrettiler sağolsunlar..

• Sayın bey size yine bir sorum olacak logitec z 5500 aldım ama bilgisayarımdan 5+1 ses alamıyorum.Nadıl bir ses kartı almalıyım.Çünkü aynı zamanda vaio mu televizyonda dvd ve mkv player olarak da kullanıyorum.Yardımlarınız bekleniyor..Birde kulaklık ve mikrofon girişini ikisinide kulaklık girişi olarak kullanmak için ne yapmak lazım..Ve mkv lerde hangi player ı kullanıyorsunuz..Gerçekten şu anda tek eksiğim güzel bir usb li ses kartı.Ama piyasada da yok gibi..Bilen kullanan arkadaşlardan acil yardım bekliyorum..
  • www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/creative-xfi_surround_51-x-fi-surround-5.1-harici-ses-karti/productdetails.aspx?I_ID=34569

Ben konuyu Sayınlada görüştüm baya. Araştırdığıma göre aradığın cihaz bu. Aynı zamanda optik çıkışda mevcut cıhazda. Z 5500 le gayet güzel bir performans alırsın.
    Farklı yerlerden farklı fiyatlara bak ama bence. Ben de aynı şekilde bir ses kartı arayışındayım ama şimdilik daha ekonomik bir kart alıcam istersen onuda göndereyim ama Türkiyede mevcut değil yurt dışından getirtmeyi düşünüyorum. Elbette özellik olarak bundan biraz daha alt ve fiyat olarak da ekonomik. Bu konuda Türkiyede malesef fazla seçeneğimiz zaten yok.
    Ben MKV lerde KM player ve gomu beraber kullanıyorum şimdilik. Ancak ikisinden de tam olarak memnun olduğum söylenemez. KM bazı filmlerde renk problemi yaşatıyor Gomda ise dil ve alt yazı seçeneklerinde sıkıntı olabiliyor. Alt yazı işini ayrıca alt yazı indirerek çözüyorum. İşin aslı idare ediyorum şimdilik ama arayıştayım bende.
    Ayrıca dizilerinde HD versiyonlarını bulman mümkün. İndirmek için ne tür bir sistem kullanıyorsun bilemiyorum ama.
    @ sayın
    Ah ben o joystikleri bi kullanabilsem bir türlü alışamadım.
    :)
    Gerçi Pes oynamayınca pek lazımda olmuyor.

Bu arada cıhazı dün gece LCD 106 bir tv ye bağlayıp F1 2010 oynadım. Görüntü ve akıcılık gayet güzel. Ayrıca çok da zevkli oyuyor. Oyun oynayan arkadaşlar varsa tavsiye ederim en azından bir denesinler.

• Şimdi codec ve player olayı epey detaylı.

Ben k-lite mega codec ve neuview kullanıyorum.Neuview'e ffdshow ile çözdürüyorum videoları.Önerim budur.

KM , Gom , Media Player Classic , VLC vs vs hepsini kullandım neredeyse.

Ses kartı benimde kullandığım Creative X-fi 5.1 tavsiye ederim.Z5500'e direkt optic bağlantı yaparsınız.

Mic girişini çıkış olarak kullanamazsınız.

@ANTHYPATHY

Oyun oynamıyorsan alışmana gerek yok ama oyun oynayan birisinin vazgeçilmez ekipmanıdır Joystick
  • @ Sayın oyun oynuyorum ama bi türlü joystiklere alışamadım. Klawye en iyisi diyenlerdenim ben.
  • Klavye yerine göre çok iyi tabiki.FPS zaten joystick ile zevk vermez.

Ama ne bileyim bir Grid veya Hot Pursuit oynarken R2 ile dereceli gazlamak , analog ile direksiyon derecesini kontrol etmek ayrı bir duygu bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANTHYPATHY

@ Sayın oyun oynuyorum ama bi türlü joystiklere alışamadım. Klawye en iyisi diyenlerdenim ben.

Aynen katılıyorum. Klavyede döktürüyorum ama joystickle bi halt yapamıyorum
    Neyse belki zamanla alışırım bi joystick almak şart oldu :)
  • bu klavye sorunu gerçekten sinir bozucu. bazı ucuz gamepad'lerde bile aynı sorun olabiliyor. notebook klavyesiyle oyun pek verimli olmaz zaten, harici bir şeyler almak lazım (:
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.