90 TL fark var.hangisini tercih etmeliyim.Full Hd güzel de hangi oyunları full hd yükesk detayda kasmadan oynayabilirim.Siz oyunlarda hangi çözünürlükleri tercih ediyorsunuz ? Full hd de internet ve masaüstünde simgeler ve yazılar çok küçük görünüyor. bu problemi nasıl aştınız.cevaplarınızı bekliyorum.gerçekten kaçırılmayacak fiyatlar...
buradan orta boyutu seçtiğiniz zaman fontlar büyüyecek. (:
@ helsloot
Evet bende aynı düşüncedeyim.Zaten dijital ortamda artık ne var ne yok.Torrente devam
1920x1080 çözünürlükte tabiki performans düşecektir.Bu sefer gölgelerden , çevreden kısmak zorunda kalacaksınız fps yakalamak için.
1366x768 gayet yeterli geliyor 15.5'' için.
Sayınında dediği gibi yeterli elbette ancak bana kalırsa maddi durumunuz imkan veriyorsa alabilirsiniz. 1080 pikselde görüntü kalitesi baya değişiyor. Filmlerde de oyunların çoğunda da hd 5650 de aşırı bir kasma görmüyorsunuz. Durumu kurtarıyor diyebilirim. Ancak bir kısım oyunlarda detayları düşürmek zorunda kalabilirsiniz. Sonuçta hergün laptop almıyoruz aklınızda kalacağına cebinizde imakn veriyorsa elinizde kalsın.
Arkadaslar bilgisayar beklediğim gibi cıkmadı tum gun karıştırdım. İşlemci Üreticisi : Intel® İşlemci Modeli : Core™ i3 İşlemci Numarası : 370M İşlemci Hızı : 2,40 GHz Bellek : 4 Disk Kapasitesi : 500 GB Ekran Boyutu : 15,4" Ekran Kartı Belleği : 1 Ekran Kartı : ATI Mobility Radeon™ HD 5650 İşletim Sistemi : Windows 7 Home Premium Dahili Web Kamera : Evet/Var Ağırlık : 2.53 Ön Bellek (L2 Cache) : 3 MB Ekran Kartı Türü : Harici Max. Bellek Desteği : 4 Bellek Türleri : DDR3 Ekran Çözünürlüğü : 1366 x 768 px Kablosuz Ağ : 802.11b, 802.11g, 802.11n Optik Sürücü : Evet/Var Entegre SIM Kart : Hayır/Yok Optik Medya Türü : DVD±RW Entegre 3G Modem : Hayır/Yok
Bilgisayarım ozelikleri ama bilgisayar cok takılıyor ya windows 7 den yada sistemden anlamadım tam olarak??? mesale 2 program calıştırdım mı hatta sony programlarını hem cok gec acıyor hemde yawas sistem mi kotu
Merhaba arkadaşlar,
Ocak 2011 gibi notebook almayı planlıyordum ancak bugün Vatan'ın %25'lik indirimini görünce planlarımı tekrardan gözden geçirdim. Buna göre öncelikle internet mağazasından araştırma yaptım. İncelemelerim sonucunda ise aşağıdaki bilgisayarlar arasında kararsız kaldım.
- Sony EB3Z1E (i5 460M 2,53 GHz, 4GB ram, 500 GB HDD, Bluray, 1 GB HD5650, 1920x1080 HD ekran ---> Vatan'a özel fiyat: 1.769 TL
Forumdaki mevcut kullanıcıların Sony hakkındaki düşüncelerinin bir kısmını okumuş bulunuyorum, olumlu ve olumsuz yanlarını yazmışlar.
Ancak son dönemde bu iki bilgisayarı kıyaslamış olan kullanıcıların yorumlarını alabilirsem çok memnun olacağım. Zira, bundan sonraki notebook değişimin 2014 olur muhtemelen.
Fiyat/performans oranınında hangi ürün sizce orta-uzun vadede daha mantıklı bir seçim olur?
Değerli yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler.
Sony Vaio VPCEB3Z1E/BQ listesine beni de ekleyebilirsiniz artık, sipariş verildi...
quote:
Orijinalden alıntı: helsloot
Merhaba arkadaşlar biraz önce %25 lik indirimden faydalanarak 1680 TL 'ye vatanın sitesinden ;
www.vatanbilgisayar.com
Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
linkteki ürünü aldım biraz acelecimi davrandım bilmiyorum ama aynı modelin fullhd'li modeli vardı onu oyunlar yüksek çözünürlükte kasar diye tercih etmedim , ama özelliklerine baktığımda blueray okuyucuda olduğunu farkettim arada 90 lira gibi bir fark vardı hatamı ettim sizce
%25 indirim kaçmaz fırsat her 2 modelinde fiyatı çok iyi bence, ama 90 lira blu-ray + full hd için değer diye düşünüyorum :)
quote:
Orijinalden alıntı: _GreeNEyEs_
Merhaba arkadaşlar,
Ocak 2011 gibi notebook almayı planlıyordum ancak bugün Vatan'ın %25'lik indirimini görünce planlarımı tekrardan gözden geçirdim. Buna göre öncelikle internet mağazasından araştırma yaptım. İncelemelerim sonucunda ise aşağıdaki bilgisayarlar arasında kararsız kaldım.
- Sony EB3Z1E (i5 460M 2,53 GHz, 4GB ram, 500 GB HDD, Bluray, 1 GB HD5650, 1920x1080 HD ekran ---> Vatan'a özel fiyat: 1.769 TL
Forumdaki mevcut kullanıcıların Sony hakkındaki düşüncelerinin bir kısmını okumuş bulunuyorum, olumlu ve olumsuz yanlarını yazmışlar.
Ancak son dönemde bu iki bilgisayarı kıyaslamış olan kullanıcıların yorumlarını alabilirsem çok memnun olacağım. Zira, bundan sonraki notebook değişimin 2014 olur muhtemelen.
Fiyat/performans oranınında hangi ürün sizce orta-uzun vadede daha mantıklı bir seçim olur?
Değerli yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler.
Vatan'ın kampanyanın bitmesine 19 dk kaldı ve ben de notebooku almamaya karar verdim.
Uzun uzun yorumları okudum ve pil-ses-görüntü üçlüsünün ortak sıkıntılı alanlar olduğunu fark ettim. Ayrıca web cam 0,3 mp, bu beni çok şaşırttı.
Sonuç olarak, indirim ve fiyat çok iyi olsa da eski planıma döndüm. Beklemeye devam...
merhabalar,
Dün gece Vatan Biligisayardan ben de 1 adet EB3Z1E/BQ aldım. Normal çözünürlüklü modeli olmadığı için full HD olan modeli almak zorunda kaldım. Daha çok oyun amaçlı kullanacağım ancak tabii ki Full HD ile ile bu ekran kartı çok zor. Sizden ricam; ben bir türlü (1366x768) çözürlüğü bulamadım. Ne yapmam gerek? Şimdiden çok teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: vademacum
merhabalar,
Dün gece Vatan Biligisayardan ben de 1 adet EB3Z1E/BQ aldım. Normal çözünürlüklü modeli olmadığı için full HD olan modeli almak zorunda kaldım. Daha çok oyun amaçlı kullanacağım ancak tabii ki Full HD ile ile bu ekran kartı çok zor. Sizden ricam; ben bir türlü (1366x768) çözürlüğü bulamadım. Ne yapmam gerek? Şimdiden çok teşekkürler.
hocam 1366x768'e aldığın zamanda ekranın bolzulduğunu ve flu bir görüntü verdiğini göreceksin be nsırf bu yüzden 1366x768 lik versiyonunu aldım
quote:
Orijinalden alıntı: helsloot
quote:
Orijinalden alıntı: vademacum
merhabalar,
hocam 1366x768'e aldığın zamanda ekranın bolzulduğunu ve flu bir görüntü verdiğini göreceksin be nsırf bu yüzden 1366x768 lik versiyonunu aldım
Çok düşündüm S serisini (1366x768) almayı ama Z serisini tavsiye ettiler... Bilgisayarı daha önce görmedim, bu bir sorun oluşturuyor mu ? Çözümü var mı ? Tam çözünürlükte yazılar çok mu küçük oluyor ? Ayrıca şarj süresinin S serisi daha çok gittiğini söylüyor Sony'în resmi sitesi. (30 dakika) Belkide hata yaptım bilmiyorum ama makina gelsin göreceğiz... : |
yok hocam Z serisini dün gittim inceledim s ile z serisi arasında hiçbir fark yok tüm donanım özellikleri aynı ekran ve blueray farkı var , , ben dediğim gibi oyuınların full çözünürlükte kasacağını bildiğim için vazgeçtim blueray de cok öenmli değil benim için 1080p mkv indiriyorum zaten
Anladım teşekkür ederim hocam. Bu arada forumda bir arkadaşımızda vardı bu makinadan yanlış hatırlamıyorsam, onunda Z serisiydi ve bir çok oyunu mükemmel bir şekilde oynadığını söyledi. (Meryem idi ismi) Hatta küçük kardeşi oyun oynayacakmış, yüklemiş ve oyunların kalitesini gördükçe oda oynamaya başlamış. Donma olmadığını iletmişi, belkide oyunlar için onu almalıydınız... Neyse artık, hayırlısı olsun, memnunsanız sorun yok..
quote:
Orijinalden alıntı: rMurdoc
Anladım teşekkür ederim hocam. Bu arada forumda bir arkadaşımızda vardı bu makinadan yanlış hatırlamıyorsam, onunda Z serisiydi ve bir çok oyunu mükemmel bir şekilde oynadığını söyledi. (Meryem idi ismi) Hatta küçük kardeşi oyun oynayacakmış, yüklemiş ve oyunların kalitesini gördükçe oda oynamaya başlamış. Donma olmadığını iletmişi, belkide oyunlar için onu almalıydınız... Neyse artık, hayırlısı olsun, memnunsanız sorun yok..
şimdi oynadığı oyuna göre değişir o 5650 öyle ahım şahım bir kart değil bens testlere baktım bayağı zorlanıyor 1920*1080 de , bunları bir kenara bırakırsak asıl önemli olan fan sesi pil durumu ekran kalitesi önemli hocammmmm
@ helsloot
5650 orta segmentte çok iyi kart aslında.Nvidia zaten bu sınıfta yok oldu resmen.
Şuana kadar güncel oyunlarda hiçbir sıkıntı yaşamadım.
Mafia2 , Dirt2 , Grid , MW , Bad Company 2 , Hot Pursuit , F.E.A.R 2 , Black Ops , Medal of Honor , Metro2033 , Resident Evil 5 , GTA4 , vs vs.
Bunların hepsinden iyi FPSler aldım.GTA4 zaten optimize olmadığı için bahsetmeye gerek yok.
Tabiki 1920 x 1080 'de FPSler düşücektir.Ama 1366 x 768 için 5650 iyi kart.
Ben ilk E serisi çıktığında almıştım.Sanırım 8-9 ay oldu.Fan sesinde bir değişim yok.Keza pil süreside aynı.
Ekranıda LED bir Samsung ile karşılaştırmıştım daha önce.Kontrast farkı mevcut ufaktan.
quote:
Orijinalden alıntı: Sayın
@ helsloot
5650 orta segmentte çok iyi kart aslında.Nvidia zaten bu sınıfta yok oldu resmen.
Şuana kadar güncel oyunlarda hiçbir sıkıntı yaşamadım.
Mafia2 , Dirt2 , Grid , MW , Bad Company 2 , Hot Pursuit , F.E.A.R 2 , Black Ops , Medal of Honor , Metro2033 , Resident Evil 5 , GTA4 , vs vs.
Bunların hepsinden iyi FPSler aldım.GTA4 zaten optimize olmadığı için bahsetmeye gerek yok.
Tabiki 1920 x 1080 'de FPSler düşücektir.Ama 1366 x 768 için 5650 iyi kart.
Ben ilk E serisi çıktığında almıştım.Sanırım 8-9 ay oldu.Fan sesinde bir değişim yok.Keza pil süreside aynı.
Ekranıda LED bir Samsung ile karşılaştırmıştım daha önce.Kontrast farkı mevcut ufaktan.
fan da tiz ses varmı hocam sende de ? ekran kalitesi nasıl kontrast farkı derken sony mi daha iyi demek istedin
Fanda tiz bir ses yok.Gece sessizliğinde duyabiliyorum fanı sadece.
Bu sayfada karşılaştırmam mevcut.Ledde bazı detaylar kaybolmuş.Kontrast daha fazla Ledde.
Arkadaşlar corsair veya Ocz ssd kullanan var mı varsa win 7 puanları nedir...
@Sevgili Sayın kardeşim, şükürler olsun dün gece verdiğim sipariş bugün kargoya verilmiş ve şuan Kamyon yolda.. Kaza yapmazsa ALLAH göstermesin en geç yarın öğlen elimde olur. (Z serisini aldım). Bu bilgisayarı ilk elimize aldığımızda yapmamız gerekenler nedir ? Yok şu kadar saat şarj edilmeli vb. yapmam gereken konular var mı ? Veya acil olarak şunu yapmalısın! dediğiniz şeyler... Kısaca özetlerseniz google'a da düşmüş olur, diğer arkadaşlarımızda faydalanır.. Şimdiden teşekkür ederim...
Z serisi bugun elıme ulaştı ekran cok soluk tam olarak nasıl bunu duzeltebılırım acıba?