Şimdi Ara

// \\ SONY VAIO E SERİSİ // \\ Kullananlar Kulübü... ( GÜNCEL ) (97. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.452
Cevap
10
Favori
192.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • baktığın cıhaz S serisi bizim makinalarımızdan kasası tamamen farklı. Ekrankartı ise rakama aldanma 5650 den daha alt seviye bir kart. Şimdi alınırmı meselesine bakarsan eğer kullanım amacını nasıl bir kullanıcı olduğunu bilmek lazım.
    Bu arada i5 ile i7 arasında elbette fark var. Çünkü i5 çift çekirdekli bir işlemci iken i 7 4 çekirdekli. ( İ3 ve i5 işlemciler sanal çift çekirdek yani hipertrading) Tabibu bu performansı fakettirir ancak bu bu ekran kartıyla senin sıkıntın zaten işlemci olmayacak ekran kartı olaacak. eğer tabi oyun vs için düşünüyosan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANTHYPATHY

baktığın cıhaz S serisi bizim makinalarımızdan kasası tamamen farklı. Ekrankartı ise rakama aldanma 5650 den daha alt seviye bir kart. Şimdi alınırmı meselesine bakarsan eğer kullanım amacını nasıl bir kullanıcı olduğunu bilmek lazım.
    Bu arada i5 ile i7 arasında elbette fark var. Çünkü i5 çift çekirdekli bir işlemci iken i 7 4 çekirdekli. ( İ3 ve i5 işlemciler sanal çift çekirdek yani hipertrading) Tabibu bu performansı fakettirir ancak bu bu ekran kartıyla senin sıkıntın zaten işlemci olmayacak ekran kartı olaacak. eğer tabi oyun vs için düşünüyosan.

kardeş o zaman şu cihaza yönelmem mantıklı olur sanırım...ne dersin ?

arada fazla fark yok... bu da 2700 vatanda... bu arada, en üst serisi hangisi Vaio nun ?

• vaioda f serisi ve z serisi üst seriler.
    Tabi kullanıcıları farklı.
    :D
    Neyse baktığın bilgisayar f serisinden br makina ama ekrankartı modeli bu sayfada yazmıyor. Ama bildiğim kadarıyla gt540 m kullanıyor. Yani sınıf 2 dediğimiz bir skategoride vede oyun vs için oldukça yeterli olacağını düşünüyorum.
    tabi çok daha fzla performasn istiyorsan zaten SONY ye bakma. Ama elnbette bunun üstünün fiyatıda zaten çok değişiyor.
    Neyse sana önerim şu kullanımına bağlı olarak bir seçim yap. işini görmeyecek bir cıhaz alma, yada tam tersi kullanmayacağın birsürü özelliği olan cıhazada para verme.
  • Bana yanıt yazan tüm arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum; sorunumu çözdüm....Aynı sorunla karşılaşabilecek arkadaşlara yardımcı olmak adına sizlerle çözümü paylaşmak istiyorum;
    Türkiye Sony ve Microsoft'tan yeterli yanıtı alamayınca USA microsoft forumuna yazdım anında çözüm geldi.

social.technet.microsoft.com
    An Unknown Account on Security Tab of Folder Properties
    http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/w7itprosecurity/thread/6f62d2a2-b481-460e-8299-789962994cf0

komut penceresinde icacls komutunu çalıştırarak sorunu çözebildiysem de tatmin olmadım ve back-up alıp format attım, şu an Vaio'm ve ben çok mutluyuz...:)))

@Sayın
    Kaspersky Pure Antivirus, Threatfire ve Zemana Antilogger kullanıyorum iyi korunduğuma inanıyorum....Selamlarımla...

• Arkadaşlar ısınma konusu gemişken ben bilgisayarımın temizliği konusunda birkaç şey söylemek istiyorum ayda bir iki defa elektrikli süpürge ile tozunu alıyorum tuş takımları ve fan kısmından bu zarar veriri mi ileride çıkabilecek sorun yaratırmı varmı böyle sıkıntı yaşayan varsa bu kadar sık temizlemeyeyim diyorum. ses konusunda temizledikten sonra ekseri daha sessiz çalışıyor yada bana öyle geliyor.
  • Benim fanda fazla ses çıkarmaya başladı bi servise götürüp orada mı temizletmeliyim yoksa elektrik süpürgesi iş görür mü?
  • :)
    Önce elektirik süpürgesi o iş görmzse öyle servis. Servis bu iş için ücret isteyebiliyor ama vermeyin ben vermedim. Biraz çığırtkanlk yapıverin
  • @Basteryus

İmzanızdaki "DİKKAT!!! BU FORUMDAKİ KİŞİ VE KONULAR TAMAMEN HAYAL ÜRÜNÜDÜR" cümlesini kabul etmiyorum, çünkü burada yazışan, sorunlarına çözüm arayan ben ve arkadaşlarım ve de açtığımız konulardan sizden daha fazla gerçektir sevgili Basteryus...Kendi adınıza konuşsanız, siz hayal ürünü iseniz bunu belirtseniz , ben imzanızdaki bu ibareyi kabul etmiyorum ve bir tür hakaret gibi algılıyorum, lütfen forumu ve üyelerini rencide edebilecek bu gibi ibareleri imzanızda kullanmayın....
  • quote:

Orijinalden alıntı: GRETACASH

@Basteryus

İmzanızdaki "DİKKAT!!! BU FORUMDAKİ KİŞİ VE KONULAR TAMAMEN HAYAL ÜRÜNÜDÜR" cümlesini kabul etmiyorum, çünkü burada yazışan, sorunlarına çözüm arayan ben ve arkadaşlarım ve de açtığımız konulardan sizden daha fazla gerçektir sevgili Basteryus...Kendi adınıza konuşsanız, siz hayal ürünü iseniz bunu belirtseniz , ben imzanızdaki bu ibareyi kabul etmiyorum ve bir tür hakaret gibi algılıyorum, lütfen forumu ve üyelerini rencide edebilecek bu gibi ibareleri imzanızda kullanmayın....

Bunu bu kadar ciddiye almana gerek yoktu , öylesine yazılmış bi yazı sonuçta
  • GRETACASH arkadaşımıza katılıyorum ama bence imzalarda kullandığımız ürünleri belirtirsek bilgi almak isteyen arkadaşlar içinde daha yararlı olur gibime geliryor.Gerçi çok fazla forumu kullanamıyorum ama imzada kullanılan ürünler yer alırsa kıyaslamalar daha sağlıklı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GRETACASH

@Basteryus

Sende bi hayal ürününe cevap vermezsin olur biter hocam boşver takılma bu kadar.
  • quote:

:)
    Önce elektirik süpürgesi o iş görmzse öyle servis. Servis bu iş için ücret isteyebiliyor ama vermeyin ben vermedim. Biraz çığırtkanlk yapıverin

Bence elektrik süpürgesi riskli sonuçta fanın çift dönme ekseni yok ya saat yada tersi eğer dönme ekseninin tersi kuvvet uygularsanız fan milinden gevşeme yapacak ve ilerde "tatakta-tatataktata" şeklinde muhafazasına vurucak ve bu sizi daha çok sıkıntıya sokacak servis ücret falan talep edemez garantideki bilgisayara, bilgisayar çok ısınıyor ve kapanıyor şikayetiyle verin zaten onlar temizliyorlar.

• Walla açıkçası benim süpürge çok kuvvetli çekmediği için sorun olmuyordu. ZAten hava akımı o kadar güçlü gitmiyo havayı aldığı alan makinanın birdne fazla olduğu için.
    Açıkçası servisten bu öneriyi verdi bana birazda ona güvendim.
  • arkadaşlar
    VPC-EB3S1E makinem 15. ayında şarjdan çıkartıp kullanayım dediğimde maksimum 3-5 dk sonra kapanıveriyor. pil çok hızlı düşüyor.
    aslında sürekli olarak dengeli güç modunda kullanıyordum %80 dolulukta ve sürekli şarjda duruyordu.

Sizce pil ömrü bitti mi yoksa başka bir sorun mu vardır. yada pil için garanti verebilirler mi?
    Bu arada makinemin fan sesi ve sıcaklığı da artmış durumda.

aynı cihazdan olan arkadaşların durumu nedir acaba?

Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi environment -- 15 Mart 2012; 8:46:57 >
  • Şimdilik ilk tavsiyem pilini birkaç kez boşaltıp doldurman olucak. Ben şahsım adına bilgisayarım 2. seneya yaklaşıyor ortalama haftada bir doldurup boşaltakar kullandım pili ve rahat bir saat halen gidiyor.
    Cıhazım imzamda mevcut aramızda sadece işlemci farkı var. Pilini şimdiye kadar hiç kullanmadıysan bu rumu muhtemel pilin ömrünü kısaltmıştır. GAranti konusunda ise açıkçası piller garanti dahilinde değil. (Bu cep tel dahil tüm mobil cihazlarda böyle) Yani yapabileceğin pek birşey yok.
  • quote:

Şimdilik ilk tavsiyem pilini birkaç kez boşaltıp doldurman olucak. Ben şahsım adına bilgisayarım 2. seneya yaklaşıyor ortalama haftada bir doldurup boşaltakar kullandım pili ve rahat bir saat halen gidiyor.
    Cıhazım imzamda mevcut aramızda sadece işlemci farkı var. Pilini şimdiye kadar hiç kullanmadıysan bu rumu muhtemel pilin ömrünü kısaltmıştır. GAranti konusunda ise açıkçası piller garanti dahilinde değil. (Bu cep tel dahil tüm mobil cihazlarda böyle) Yani yapabileceğin pek birşey yok.

Sayın ANTHYPATHY teşekkür ederim.
    tavsiyenizle 1-2 kez boşaltıp tekrar dolum yaptım. Vaio Care den % 80 i değiştirip %100 e getirdim .
    %100 doluluktan tam bitmesi 51 dk kadar sürdü.Aynı işlemi 1-2 kez daha yaparak sonucu kontrol edeceğim.
    daha sonra %80 doluluktan sıfıra düşme süresine de bakacağım.

• environment:
    bende de bir kaç defa oldu bu sorun ayarları kontrol et sistem fişte takılı iken ve fişten çıkmışken ayarları değiştir özellikle ekran parlaklığı çok etkiliyor şarj süresini.ben öyle yaptım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vkarani

environment:
    bende de bir kaç defa oldu bu sorun ayarları kontrol et sistem fişte takılı iken ve fişten çıkmışken ayarları değiştir özellikle ekran parlaklığı çok etkiliyor şarj süresini.ben öyle yaptım.

teşekkürler .kontrol edeceğim.
  • Arkadaşlar bu modeli almayı düşünüyorum.

Sony Vaio nun kendi sitesinde parmak okuyucunun düzgün çalışmadığından bahsetmiş bir kullanıcı.

USB modem, 3 G sistemi dogru calismiyor halbuki bunu one surerek sattilar... bunun yaninda bazen hizli calismasi gereken yerde yavas calisiyor, parmak izi iyi calismiyor..

Ve başka bir başlıkta kasa kalitesinin eskisi gibi olmadığını düştüğünü öğrendim.Gerçekten öyle mi?Asus F3 serisinde yaşadığım darmadağın kasa faciasından sonra düşük donanımlı da olsa kaliteli bir marka almak istiyorum.
    Bilgisayarda oyun vs. oynamam.HD film vs izlerim en fazla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enginckc -- 26 Mart 2012; 12:46:28 >

• @ enginem
    pc güzel ama hd film için ona led tv lazım 13,3 inç te pek tadı olmaz gibi bence fiyatı daha cazip hale gelince düşünün derim. bana biraz tuzlu geldi
  • 
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.