Şimdi Ara

Sony VAIO mu DELL mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni bir diz üstü bilgisayara ihtiyacım var. Sony ve DELL in bir modeli arasında kararsız kaldım.

Dell DELL Xps 1645 ->http://www.istanbulbilisim.com.tr/XPS_1645-BQ72P45-DELL-DUNYASI,14714.html
    Sony ->http://www.istanbulbilisim.com.tr/XPS_1645-BQ72P45-DELL-DUNYASI,14714.html

İkisinin özellikleri aynı hemen hemen. Ancak Dell in ekranının LED olduğunu bilmiyorum fakat Sony de bunu net olarak bulamadım.

Kasa olarak ve kararlılık bakımından sizce hangisi daha iyi. Hangisini önerirsiniz?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

• Ayrıca ekran kartları için

Sony'de
    NVIDIA GeForce GT 330M Max.2807 1gb

Dell'de
    1GB ATI Radeon HD 4670

Hanginden daha iyi performans alabilirim.
  • her iki linkteki de DELL yanlışlıkla yapıştırdın sanırım.
    Evet söylediğin gibi dell in ekranı led. ve kasası sony den daha güzel. aynı zamanda dellin servisi sony den daha iyi. ekran kartına gelince gt 330m ile 4670 arasında öyle ahım şahım bir fark olmamakla 4670 biraz daha önde. bende şuan dellin o makinesi incelemekteyim. eğer diğer özellikler bakımından sony önde değilse dell alınabilir.
  • cvp için teşekkürler..

Linki yanlış yapıştırmışım :d SONY için ->http://www.istanbulbilisim.com.tr/SONY-VAIO-_VPCF116FX-B-NOTEBOOK,14974.html bunu inceliyordum

fiyatlar hemen hemen aynı ama ekranın led olması ile sony nin ekranı arasında çok büyük bir fark var mı?

Ayrıca DELL e gelince üstünde blueray yazıcı da var bi 300 TL fark zaten burdan çıkar..

DELL ->http://www.hizlial.com/bilgisayar/tasinabilir-bilgisayarlar/dell-xps-1645b-intel-core-i7-720qm-1-6ghz-4gb-500gb-15-6-notebook-bq72p45_30.001.1296.0309.htm

mantıklı düşündüğümüzde DELL biraz daha ağır basıyor ama Sony nin adı da daha iyi gibi DELL den. O bakımından kararsız kaldım..

Fakat DELL için ısınma probelemi oluyor diyorlar.. Yorumlarda okudum..

Ancak sony için böyle bir durum yok..

• Yanlış okumuşum DELL in de blu-ray okuyucu.
  • Evet iki bilgisayarın özellikleri neredeyse aynı sadece markaları farklı.Burada seçim sana kalıyor. dell notebook larda biraz ısınma problemi var. Ben HP de kullandım Dell de dell ısınıyorsa hp yanıyordu illaki laptoplar ısınacak küçücük fanla bu gelişen teknolojide ki ekran kartı ve işlemcileri soğutmak sıkıntı.
    Sony kullanmadım kullannan arkadaşlar yorum yapsın onada. ancak dell in teknik servisi bence tr de şuan en iyisi.önemli olanda zaten satış sonrasıdır.
    bence git bir vatan bilgisayara ikisine de şöyle bak hangisiyle aranda duygusal bağ oluşursa onu al.

• Bence F serisinden şimdilik uzak durmak gerek.fan olayı hala çözülmüş değil,bi çok arkadaş şikayetçi. o konu için forumda başlık var bakabilirsiniz.Dell inde ısınma probleminin çok fazla deniyor ama bilgim yok.Belki Vaio E serisini düşünebilirsiniz.
  • Zamanında XPS M1530 alırken bende benzeri bir ikilemde kalmıştım. Hemen hemen aynı özelliklere sahip Sony VAIO'da fazladan Blu Ray okuyucu vardı. Ama ekran kartı biraz daha düşük modeldi. O zamanlar(2.5-3 sene önce) Sony'nin şarjı azami 2 saat dayanıyordu. Bende hareketi esas aldığım için Dell XPS M1530 aldım. Özellikleri oldukça iyi, kasasıda sağlam. Ama 2 kere sorun yaşadım. Şimdi bozuldu. Eğer tamir edilmezse Sony almaya karar verdim. Benim kullandığım Dell'in ekranı LED değildi. Işıkta çok parlıyordu ve ekranı okuma sorun oluyordu. Aynı şekilde aşırı ısınıyordu. Eğer hala aynı sorunlardan bahsedenler varsa Sony al derim. Tabi ekran kartları arasındaki farkıda unutmamak gerek. Eğer oyun oynamayı da önde tutuyorsan ve yukarıda bahsettiğim sorunlar yoksa Dell'i tercih etmelesin. Çünkü 4670'e göre 330M o kadar da iyi bir ekran kartı değil.
  • ısınma sorunu i7 işlemcilerden kaynaklanıyor olmalı...
    Sony-Dell-Hp faketmiyor i7 olan serilerinde ortak bu problemden bahsediliyor..
    bence i5 serisinden HD56xx ekran kartlı bir model tercih etmek daha mantıklı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: toz-koparan

ısınma sorunu i7 işlemcilerden kaynaklanıyor olmalı...
    Sony-Dell-Hp faketmiyor i7 olan serilerinde ortak bu problemden bahsediliyor..
    bence i5 serisinden HD56xx ekran kartlı bir model tercih etmek daha mantıklı...

Arkadaşımda i7 işlemcili Casper var. Saatlerce oyun oynanmasına rağmen ısınmıyor. Bence ısınma sorunu direkt olarak markaya ve modeline bağlı.
  • arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkürler.. gerçi tam bir karar veremedim daha :d

Artık kısmet hangisi olursa valla bakacaz..
  • Arkadaşlar http://www.netsiparis.com/detay/11201290394/SONY-VAIO-VPCEB3M1E-BQ-I3-370-4GB-500GB-15-5-W?ref=akakce&v=1.66.7 bu adresteki cihazı 1,300 tl.ye alabiliyorum personel indirimiyle.
    1,300 tl.ye bu cihaz mı önerirsiniz yoksa
    i5 480 m işlemcili DELL İNSPRON 5010 Serisinin 1,350 tl civarında ürünleri var
    onu mu alırsınız. önerilirenizi bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .ugur.

Evet iki bilgisayarın özellikleri neredeyse aynı sadece markaları farklı.Burada seçim sana kalıyor. dell notebook larda biraz ısınma problemi var. Ben HP de kullandım Dell de dell ısınıyorsa hp yanıyordu illaki laptoplar ısınacak küçücük fanla bu gelişen teknolojide ki ekran kartı ve işlemcileri soğutmak sıkıntı.
    Sony kullanmadım kullannan arkadaşlar yorum yapsın onada. ancak dell in teknik servisi bence tr de şuan en iyisi.önemli olanda zaten satış sonrasıdır.
    bence git bir vatan bilgisayara ikisine de şöyle bak hangisiyle aranda duygusal bağ oluşursa onu al.

sony vaio benim pc. sabah 10 da açıp akşam 1-2 gibi soğuyucusuz kullanmamarağmen hep soğuk. sadece 5-6 saat boyunca sıf tam ekran fazla cpu ve ram kullanan oy unları oynayınca yandaki deliklerden biraz daha sıcak hava atıyor. yoksa tam ekran oyunu 2saati yada 3 saati geçirmeyince ister 24 saat açık dursun hiç ısınmıyor.. kuzenimin delli var aşırı derecede kalın.. hee benim pc led ekran.. incecik. işlemcim i7 ram 8 gb. ekran kartı 4 gb..

• gt 330 m ekran kartıyla yeni nesil oyunlarda sorun yaşarsın dostum. bende vpcf13s0e var. gtm425m erkan kartı var. crysis2 oynayamadım. gta4 de pek sorun yoktu. call of duty serisinide güzel sayılabilcek şekilde oynarsın. ama sonylerin premium ekranı piyasadaki çoğu ledlerden daha güzel. gidip görmelisin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.