Şimdi Ara

Sony Vaio Nvidia GPU hatası!!! ??? Yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarım durup dururken birden bire dondu enrandaki görüntü renkler birbirine geçti ve zııııı tonda bi ses takıldı kaldı 3-4 saniye sonra bilgisayar kendini yeniden başlattı ve ekran parlaklığı 0 a düştü.
    Aygıt yöneticisine baktığımda ekran bağdaştırıcılarının yanında ünlem var yani ekran kartımın.
    Bilgisayarımın modeli Sony VPCF 23p1e
    Ekran kartım: Nvidia GT 540M

"Nvidia Gpu'ya bağlı bir ekran kullanmıyorsunuz" uyarısı alıyorum ekran kartı sorunu olduğunda.
    Bilgisayarım normal çalışmıyor bu olay olduktan sonra. 3 kere format attım ama her seferinde ekran kartım sorun çıkardı. Bazı konumlarda (bilgisayarn ekranının bulunduğu kenarı masanın kenarına koyup bilgisayarın altını boş bıraktığımda ve biraz hafif aşşağı eğimli olduğunda) ekran kartım sorunsuz çalışıyor gözüküyo ama fanımda çok kararsız hızlanmalar meydana geliyo ve bilgisayar yük altındaymış gibi ses çıkarıyor. Bilgisayarım tamamen güncel durumda. Ekran kartı sürücüsü süreklü hata veriyor ve bu durumdan kurtuldu diyo. Bir çalışıp bir çalışmaması çok sinirimi bozmuş durumda. Garantisi halen sürmekte bayramdan sonra teknik servise kendi ellerimle teslim edicem fakat Trabzondaki teknik servise pek güvenmiyorum. Bu arızayı almadan yaklaşık 4-5 ay önce hard diskim yine hiçbişey yokken bozuldu ve değiştirildi. SONY sağlamdır uzun süre kullanırız diye aldık ama bu konuda biraz şanssız çıktım. Bu hatanın teknik servise götürmeden bir çözüm yolu yok mudur??? Lütfen bi yardım edin arkadaşlar.

• Arkadaşlar bilgisayarımın fanından hava çok az çıkıyor acaba fan tıkanıp da ekran kartını yakmış olabilir mi birileri bişeyler yazsın lütfen.
  • smlchn kullanıcısına yanıt
    Servise gotur bi fanini temizlesinler birde o izgaralarida temizlesinler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar servise verdim 1 hafta sonra teslim aldım. Sorun ANAKART' taymış. Anakartımın tamir gördüğünü söylediler. Umarım tekrar böyle bir sorunla karşılaşmam. Fanımın ve ızgaraların temizlenmesini istemiştim. Fandan çıkan hava hacminde pek bi değişiklik yok sanırım bi temizleme söz konusu olmamış. Kasayı kendim açıp temizlemeyi düşünüyorum ama kasam tümleşik kasa yani açması çok zor açarken zarar veririrm diye korkuyorum. Model: VPCF23P1E
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.