Şimdi Ara

>>Sony Vaio Paylaşım Görüşler S.S.S Kulübü-CLUB VAİO<< (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.071
Cevap
2
Favori
78.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: _halil_

evet sonunda recovery yaptım
    ihtiyacı olana yardımcı olmak için biraz anlatayım.
    ilk önce kendi dosyalarınızın yedeğini alıp bir kenara koyun.
    daha sonra bilgisayar açılırken VAIO yazısını görünce F10 a basın
    recovery ekranı karşınızda. şimdi bir kaç şeyi kabul ediyorum dedikten sonra
    nasıl recovery yapmak istediğinizi soruyor. ben sadece C yi seçtim en üstteki seçenek recomended yazıyor yanında.
    burada C veya C ve D gibi seçenekler var partitionla ilgili birşeyler de var oralara bakmadım.
    bundan sonra recovery işlemi başlıyor. işlemi 3 e ayırmış sony.
    ilk olarak C ye format atıyor daha sonra C ye birşeyler yüklüyor. bu adım benim bilgisayarımda ( FZ11M ) 18 dakika
    2. windows yüklenmesi. (bu kısım bilgisayarı ilk açtığınızdaki gibi aynı ) süresi 19 dakika
    son olarak windowsun yüklenmesi bitip kendi restart yapınca application recovery başlıyor.
    burada bütün programları kuruyor seçim şansınız yok malesef en uzun süren bu 24 dakika .
    sonra bir restart daha ve toplam 66 dakikada bilgisayarınız ilk açtığınız günkü haline geri döndü.
    (ben recovery i harddiskteki partitiondan yaptım bu yüzden süreler ona göre verildi. dvd ile yapınca heralde çok daha uzun sürer. dvd okuma performansı desktop pc ile kıyaslanamaz, hele harddiskle hiç tüm bunları yaparken bilgisayarı şarza takmayı ihmal etmeyin

diyelim ki harddiski c ve d olarak ikiye böldük.
    Bu recovery olayı d'deki dosyaları da silliyor mu?
    yoksa d'yi depo olarak kullanabilir miyiz?

• Merhabalar
    Daha once eg_sample arkadasin tespit ettigi ekran ve ekran cercevesi arasindaki bosluk ve kavis ki bunlari resim olarak onceki sayfalara yansittik bu konuda resimli sony vaio nun avrupa servisine asgidaki maili attim ayrica bu sayfadaki linkide bildirdim. Asagidaki sayfada benim gonderdigim maili goreceksiniz. Bir sonrakinde de sony vaio nun cevabini.
    Benim yolladigim mail.

Hello
    I got sony vaio FZ11s laptop 2 weeks ago from a sony center. I found pleasure in this product until I ve seen gap screen and screen frameunder start menu. Also I ve noticed that dust and user's hair can belocated in this gap. It is really a dissatisfaction for me. I asked manyusers about that gap also other F11s and m users corrected me also theyhave the same problem and they are not happy.
    Please see problem on the picture and find the other users complaintsabout the same problem the following linkhttp://forum.donanimhaber.com/m_15703039/mpage_13/key_/tm.htm<http://forum.donanimhaber.com/m_15703039/mpage_13/key_/tm.htm>
    I m looking forward to receiving a satisfactory answer
    BR omer

• Dear OMER
    Thank you for your email. This problem would be related to the design of the unit and we can't change anything about the design of the units. Have you tried to spray air in this gap to have this dust blowned away. If you need any over advise and want to discuss thie matter ,you can contact SONY VAIO Link by telephone from Monday to Friday 08:00-18:00. Please have at hand your VAIO, the product serial number and your customer details. Please follow this link bellow to find all contact details depending to your country:http://support.vaio.sony.co.uk/contacts/contacts.asp?site=voe_en_GB_cons If you find a problem contacting us , then please provide us your telephone number and free time to contact you. Best regards, Sony VAIO Link Support TeamSupport:http://www.vaio-link.comAccessories:http://www.sonystyle-europe.com

Yukardaki mail sony vaio dan geldi. Adamlar bunun unitenin tasarimindan kaynaklandigini yazmislar ama ben cok inandirici bulmadim ve bu boslukta biriken saç ve tozlarin hava spreyi ile giderilecegini belirtmisler. Bende cok sey beklemiyordum. Bu konuda isterseniz konusup bir paltform olustura biliriz.

Bilginize

• Unitenin tasarimdan nasil kaynaklaniyor eger unitenin tasarimindan kaynaklaniyorsa bu bir problem ve bunu hava sprey ile yok etmeyi soyluyorlar ve bunun bir hata oldugunu bence bu sekilde kabul ediyorlar. Sonra herhangi bir yardim icin Pazartesi ve cuma gunleri telefonla onlara ulasabilcegimi yada telefon numarami birakmam halinde beni ariyacaklarini belirtmisler. Tabiii bu unite tasarimi ile ilgili herhangi birsey yapamiyacaklarinida belirtmisler. Bende cok sey beklemiyordum ve bu problemi resimli olmasaydi goremiyecektim ama yinede problem bir suru para veriyoruz artik uretimde olmayan bir urun aliyoruz adamlar herhalde bizi ortadogu ulkesi sanip ne verirsek kuzu kuzu alirlar diyemi dusunuyorlar.

Sevgili arkadaslar bu konudaki yorumlariniza gore bu konuda hareket edelim gerekirse yine yazalim ve acip telde konusalim. Bisey degismesede bilincli bir tuketici oldugumuzu gostermis olalim. Bu konuda yorumlarinizi bekliyorum.
  • yav hani yok mu bir babayiğit.fz 21 s in fotoğraflarını verecek.bekliyoruz gelmiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gökhan_1907

yav hani yok mu bir babayiğit.fz 21 s in fotoğraflarını verecek.bekliyoruz gelmiyor.

Sony Vaio resmi sitesinde google da dünya kadar resim bulursun. FZ11S ye benziyor zaten şekil olarak farkı yok..
  • quote:

Orjinalden alıntı: rider30

quote:

Orjinalden alıntı: Gökhan_1907

yav hani yok mu bir babayiğit.fz 21 s in fotoğraflarını verecek.bekliyoruz gelmiyor.

Sony Vaio resmi sitesinde google da dünya kadar resim bulursun. FZ11S ye benziyor zaten şekil olarak farkı yok..

kardeş ben bulamadım.Bende biliyorum fz 11 s benzediğini (şekil yönünden) fakat kasa materyali nasıl?magnezyum mu yoksa normal plastikmi? fz 11 s de plastik.eğer googgledan bulursan (ben bulamadım) çok sevinirim.hepinize hayırlı günler.
  • arkadaslar su recovery dvd leri olusturmak icin recovery toolsa giriyorum ama dvd olusturma bölümüne bastigimda bir hata veriyor ve launcher dan bahsediyor.. yani dolayisiyla ben recovery dvd yi olusturamadim.. böyle bir sorun yasayan var mi ya da sorunun cözümünü bilen.. ne yapmam gerekiyor..

bu konu hakkinda bilgisi olan var mi?
  • Arkadaşlar merhaba, vaio kulüp forumunuzu bir aydır takip ediyorum. Ben fz11m ya da fz11s almak niyetindeydim; ama ekran çerçevesindeki sorunlar yüzünden vazgeçmiştim, bugün İzmir'de güvenilir bir mağazada sony avrasya garantili sz4xtn/c serisi vaio gördüm. Fiyatı 2.920 YTL kdv dahil ve peşin fiyatına 6 taksitle aldım. Büyük bir indirim yapmışlar. Sony shoplarda en son 4.700 olur dediler aynı makineye. Şu an bu mesajı da sz vaiodan yazıyorum. Çok güzel bir cihaz. Fz11 serileri de özellik olarak çok güzel ve fiyatı da uygun ancak taşınabilirlik ve malzeme kalitesi açısından artık bir sz kullanıcısı olarak sz modelini de size tavsiye edebilirim. bu forumda vermiş olduğunuz bilgiler için de teşekkür ederim. Saygılarımla...
  • arakadaşlar FZ-21E ile A-200 1AH modelleri arasında kıyaslama yaparsak hangisini almamı önerirsiniz burada en önemli fark tabiki ekran kartı ama çok farketmez derseniz sony alırım cevaplarınızı bekliyorum
  • arkadaşlar dün akşam nihayet bayram kutlamaları ve cumhuriyet yürüyüşü için orada bulunan insanların beni tebrikleri ile beraber fz11s imi aldım fazla kurcalayamadım ama burdan okuduğum dikkat çeken noktaları bir gözden geçirdim.

1-şu ekranın çerçevesindeki malum yamukluk: aslında sadece orası değil çerçevenin tamamı yamuk, bu kullanılan malzemenin kalitesizliğinden kaynaklanıyor. sert plastik çerçeve tam olarak oturmadığı için ekranla birleştiği herhangi bir noktaya dokunduğunuzda gıcırdıyor. arada boşuk da var tabi ama şu an çözüm bulamadım, bulduğumda paylaşırım ancak o kadar dert edilecek bir şey değil. almaya niyetlenenler kafaya takmasın

2-harddisk 160 olmasına rağmen toplamda 137 ve kullanılabilir 112 civarı birşey gösteriyor ki bu hiç mantıklı değil daha önce bahsedildiği üzere. bu akşam etraflıca kurcalayıp bir çözüm bulmayı umuyorum.

3-sesiz ortamda gerçekten de harddiskten korkunç sesler gelebiliyor ama cidden sessiz bir ortamda, normal ofis gürültüsü ya da gündüz vakti ev ortamında duymak pek mümkün değil. sessiz diyorum çünkü gece saat 1 civarı ve dışardan en ufak bir ses bile gelmiyordu. buna kendi kulaklarımın hassaslığını da ekleyebilirm aslında.

4-şu bataryayı çıkarıp kullanmak konusunda da aldığım yere (Sony Center bağdat cad.) sorduğumda aldığım cevap şu şekilde idi: "valla ne yalan söyleyeyim eğer uzunca süre prize takılı kullancaksanız bataryayı çıkarıp öyle kullanın bunların da ömrü var sonuçta."
    şimdilik aklıma gelenler bunlar denedikçe ben de görüşlerimi yazarım ama tekrar söyleyeyim almayı düşünenler için bu bahsettiklerim kafalarıı karıştırmasın, çok büyük dertler değiller ha belki kullandıkça farklı donanımsal ya da yazılımsal problemler gelir o zaman belirtirim şu şu var uak durun yahut bu bu var alma tercihidir diye.

• quote:

Orjinalden alıntı: 05apo222

arakadaşlar FZ-21E ile A-200 1AH modelleri arasında kıyaslama yaparsak hangisini almamı önerirsiniz burada en önemli fark tabiki ekran kartı ama çok farketmez derseniz sony alırım cevaplarınızı bekliyorum

kardeş Sony vaio almanın en önemli nedenlerinden biriside Ekran kalitesidir.haa her sony vaio da mevcutmu? değil.ancak çift lamba teknolojisi yazanlarda bu farkı görebilirsin.sen iki marka ve onların birer modelini yazmışsın.şimdi onları karşılaştıralım.Önce sony vaio fz21 e modeline bir göz atalım.

http://vaio.sony.co.uk/view/ShowProduct.action?product=VGN-FZ21E&site=voe_en_GB_cons&category=VN+FZ+Series

burada ki özelliklerden benim bir şey dikkatimi çekti.ekran kartı geforge 64 mb 8400 (max 831 mb) birde işlemci core 2 duo 2.0 ghz 800 mhz 2 mb cache.

birde A200 1AH modeline bakalım.

http://www.weblebi.com/UrunDetaylari.aspx?Id=ZYQvo4HNo3KmeXEc6MUd0g

burada dikkat edilmesi gereken husus ekran kartı ATI MOBILITY RADEON™ HD2600 HyperMemory™ teknolojili, 256 MB yerleşik, 1,023 MB kullanılabilir grafik belleği, 16x PCI Express

İşlemcisi ise Intel® Core™2 Duo T7300(2.0 GHz, 4 MB L2 cache, 800 MHZ FSB)

yani her bakımdan A200 1AH önde.benim sana tabs,iyemde bu olur.illa fz alacağım diyorsan en aşağı fz 21 m al.ekran kartı 256 mb 8400 (max 1023 mb).illa ekranı da iyi olsun dersen fz 21 s derim.ayrıca ekran kartı ve işlemciside iyidir.

• arkadaşlarrrr ACER 5920G deki özellikler sony vaio da var mı??? yüksek özelliklere sahip bir sony vaio arıyorum..
    işlemcisi en 2.4 GHZ olmalı, ram 2.0 GB, hard-disk en az 150 GB, ekran kartı 512 olsa süper olur.. web-cam bluetooth wireless bunları söylememe gerek bile yok sanırım.. cevaplarınızı bekliyorum... şuanda kadar bulduğum en iyi sony bu
    http://www.sonyvaiobilgisayar.com/sonyvaio_notebook_b30.htm
    acer i merak edenler içinhttp://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=2561

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _absolut_ly_ -- 30 Ekim 2007; 16:30:39 >

• FZ serisinde çok iyi makinalar var onlarada bak derim.
  • xp olayını çözemedik ayrıca değil mi?
    bir de kapalı ve şarja bağlı veya değil iken "on" tuşu yanıp sönüyor bu normal mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ra_Messu -- 30 Ekim 2007; 22:50:55 >
  • hayirli ugurlu olsun gule gule kullan su ekrandaki yamukluklari benin HP nc8430 da da belirgin bisekilde var alet 6 aydan fazla elimde hic farketmemistim. Hard disk teki azalma ile cok sey yazildi korkulacak bir durum ayni sey ben de de var ilgili sayafalari oku. Ses sorunu filan da yok oyunda oynuyorum isinmada yok. Bataryasiz kullanma konusunda da ben hem fikir degilim enerjide herhangi bisey olursa olan batarya ya olsun.

quote:

Orjinalden alıntı: Ra_Messu

arkadaşlar dün akşam nihayet bayram kutlamaları ve cumhuriyet yürüyüşü için orada bulunan insanların beni tebrikleri ile beraber fz11s imi aldım fazla kurcalayamadım ama burdan okuduğum dikkat çeken noktaları bir gözden geçirdim.

1-şu ekranın çerçevesindeki malum yamukluk: aslında sadece orası değil çerçevenin tamamı yamuk, bu kullanılan malzemenin kalitesizliğinden kaynaklanıyor. sert plastik çerçeve tam olarak oturmadığı için ekranla birleştiği herhangi bir noktaya dokunduğunuzda gıcırdıyor. arada boşuk da var tabi ama şu an çözüm bulamadım, bulduğumda paylaşırım ancak o kadar dert edilecek bir şey değil. almaya niyetlenenler kafaya takmasın

2-harddisk 160 olmasına rağmen toplamda 137 ve kullanılabilir 112 civarı birşey gösteriyor ki bu hiç mantıklı değil daha önce bahsedildiği üzere. bu akşam etraflıca kurcalayıp bir çözüm bulmayı umuyorum.

3-sesiz ortamda gerçekten de harddiskten korkunç sesler gelebiliyor ama cidden sessiz bir ortamda, normal ofis gürültüsü ya da gündüz vakti ev ortamında duymak pek mümkün değil. sessiz diyorum çünkü gece saat 1 civarı ve dışardan en ufak bir ses bile gelmiyordu. buna kendi kulaklarımın hassaslığını da ekleyebilirm aslında.

4-şu bataryayı çıkarıp kullanmak konusunda da aldığım yere (Sony Center bağdat cad.) sorduğumda aldığım cevap şu şekilde idi: "valla ne yalan söyleyeyim eğer uzunca süre prize takılı kullancaksanız bataryayı çıkarıp öyle kullanın bunların da ömrü var sonuçta."
    şimdilik aklıma gelenler bunlar denedikçe ben de görüşlerimi yazarım ama tekrar söyleyeyim almayı düşünenler için bu bahsettiklerim kafalarıı karıştırmasın, çok büyük dertler değiller ha belki kullandıkça farklı donanımsal ya da yazılımsal problemler gelir o zaman belirtirim şu şu var uak durun yahut bu bu var alma tercihidir diye.

• Bu kulüp üyelerine Sony Vaio Yetkili servisi olarak bir jest yapmak istiyoruz.
    - Vaio'lara ücretsiz bakım olabilir.
    - Arızada işçilikte %20 indirim olabilir.

Başka mantıklı önerilerede açığız.
    Hepinize selamlar, sevgiler.

Cihan Elektronik
  • quote:

Orjinalden alıntı: behson

Bu kulüp üyelerine Sony Vaio Yetkili servisi olarak bir jest yapmak istiyoruz.
    - Vaio'lara ücretsiz bakım olabilir.
    - Arızada işçilikte %20 indirim olabilir.

Başka mantıklı önerilerede açığız.
    Hepinize selamlar, sevgiler.

Cihan Elektronik

bence orijinal sony ürünlerinde (mouse, pil, aksesuar vs vs) bir miktar indirim de olabilir.

quote:

Orjinalden alıntı: cemele

hayirli ugurlu olsun gule gule kullan su ekrandaki yamukluklari benin HP nc8430 da da belirgin bisekilde var alet 6 aydan fazla elimde hic farketmemistim. Hard disk teki azalma ile cok sey yazildi korkulacak bir durum ayni sey ben de de var ilgili sayafalari oku. Ses sorunu filan da yok oyunda oynuyorum isinmada yok. Bataryasiz kullanma konusunda da ben hem fikir degilim enerjide herhangi bisey olursa olan batarya ya olsun.

ekran yamukluklarını bende de var diye yazdım yoksa zerre umrumda değil gayet memnunum ilk kullanımdan.
    dediğim gibi ses olayı benim hassaslığımdan ve ortamın gerçekten çok sessiz olmasından olabilir.

pil olayında ise sürekli pil takılı kullanıyorum zaten ama şimdi aklıma takılan şu: eğer pil boşsa ve bir yandan şarj edip bir yandan da kullanarak boşaltıyorsan bu bence pilin ömrünü azaltır. bundan sonra da eğer pil dolduktan sonra entegre üzerine gelen akımı kesiyor da direkt cihaza veriyorsa herhangi bir dalgalanma sözkonusu olduğunda zaten direkt cihaza geleceği için pilin üzerinde koruma amaçlı durmasının da pek manası olmaz. umarım anlatabilmişimdir karışık gibi geldi biraz.

ısınma olayı: arkadaşların dell,hp,packard bell laptopları yanında bu alet fazla soğuk, hatta çok soğuk. özellikle mousepadi bir süre sonra nerdeyse kullanılamayacak kadar ısınan p.bell yanında

harddiskte azalma da öyle çok birşey değil zaten, forumun tamamını okudum aynı durumun bende de olmasından ötürü yazdım. toplam 160GB'nin 10GBsi DVD'lere yazdığımız Recoveryler zaten geriye 150GB kalıyor bunun da 12küsür kadarı windows olunca haliyle o kadar kalıyor ama ben zaten 2'ye böldüm şu an sıkıntı yok.

yanında verdikleri çantayı çok beğendim ayrıca, cep telefonu cebine telefon koyduğunuzda çekmiyor:)

cihazı her özelliği ile kullanacağımdan bundan sonra sürekli yazarım tecrübelerimi paylaşırım. kulübe de üye yaparsanız mutlu olurum ben:)

• arkadaşlarrrr ACER 5920G deki özellikler sony vaio da var mı??? yüksek özelliklere sahip bir sony vaio arıyorum..
    işlemcisi en 2.4 GHZ olmalı, ram 2.0 GB, hard-disk en az 150 GB, ekran kartı 512 olsa süper olur.. web-cam bluetooth wireless bunları söylememe gerek bile yok sanırım.. cevaplarınızı bekliyorum... şuanda kadar bulduğum en iyi sony bu
    http://www.sonyvaiobilgisayar.com/sonyvaio_notebook_b30.htm
    acer i merak edenler içinhttp://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=2561

kardeş sen ya sony vaio yu tam olarak tanımıyorsun.yada olayı çok geriden takip ediyorsun.Acer le Sony vaioyu kıyasarsan eğer işimiz var.Acerin özellikleri güzele benziyor.ama işi bilene sor bakalım sony vaio mu der yoksa senin bahsettiğin acer mi der.şuna bir bak

http://vaio.sony.co.uk/view/ShowProduct.action?product=VGN-AR51SU&site=voe_en_GB_cons&category=VN+AR+Series

sony de bulunan ekran kalitesi acerde yok.full hd özelliğini saymıyorum.blu ray mı?hadi onu da saymıyalım.ne diyim başka kasalarında kullandığı karbon,magnesyumdan mı bahsedeyim.yorum sizlere ait.

• forumdan bir arkadaş bunu önerdi
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/SONY-VAIO-_VGN-FZ290N6-4-GB-NOTEBOOK,3668.html
    özellikleri aykırı olacak kadar süper ama sanırım toplamaymış bi arkadaşımız öyle söyledi..?
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.