Şimdi Ara

>>Sony Vaio Paylaşım Görüşler S.S.S Kulübü-CLUB VAİO<< (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.071
Cevap
2
Favori
78.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bdurmus arkadasim sana cevap verilmisti ben belirttim dell 1520 ile basladim toshiba a200 1ah dedim sonra fz11 i aldim. Su ana kadarda iyiki almisim diyorum. Donanimsal anlamda toshibadan cok az geride ustunlukleri sarj konusunda toshibayi 2 ye katlar, ekran olarak 4 ile carpar, tasarim olarakda zaten sony i belirtmeye gerek yok. Bide fz11 ile verilen targus canta fena degil toshibanin cantasi fileli pazar cantasi gibi para senin secim senin.
    quote:

Orjinalden alıntı: bdurmus

quote:

Arkadaşlar geçen hafta teknosaya gittim toshiba a200 1ah mı yoksa sony vaio fz11s mi tavsiye edersiniz diye sordum, adam bana sonyi önerdi; tasarımı iyi, çok sağlam we uzun yıllar hiç bişey olmaz dedi.. Ama bugün başka bi teknosaya gittim aynı soruyu sorduğumda adam bana toshiba al çünkü performansı çok iyi dedi, işlemcisi, ekrankartı vs. bende biliyorm performans olarak daha iyi olduğunu ama çok oyun oynayan biri değilim yani ekran kartı fark etmez benim için, tek düşüncem işlemci ne kadar etkiler?? Sonuçta bikere alcağımız bi makine, aldığıma değsin, beni uzun yıllar idare etsin ve sorun çıkarmasın istiyorum.. Bana yardımcı olun lütfen çünkü ikisi arasında kaldım ve napcağımı bilmiyorm. Salı günü ikisinden birini alcam tabi sizin yardımlarınızla, cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar... şimdiden çok teşekkürler

ARKADAŞLAR CEVAP VERMİCEKMİSİNİZ BANA??

• Arkadaslar bu cihazlarda gorulen sagdaki soldaki kavisler filan konusunda cok degisik konusmalar var. Ben sample arkadasin resmi olmasa benim cihazdaki boslugu kesinlikle goremezdim bunun yaninda burda yazilanlardan sonra sagina soluna her yerine bakiyorum tekrar tekrar anormal bisey goremiyorum. Ben sony shop tan sony eurasia garantisi ile aldim kutuyuda kendim actim. Sizin aldiginiz urunler teshir yada donmus urunler olma ihtimali varmi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fb100.Yil

quote:

Orjinalden alıntı: _halil_

beyler vaio fz si olupta recovery utility ile recovery yapmış olan var mı.
    bilgisayar tamamen ilk açıldığı hale mi geliyor.
    vista ve vaio programlarına birşey olmuyor değil mi ?

bir de mesela bilgisayarı 1 ay kullandık, sonra recovery dvd hazırlamaya karar verdik.
    ilk anki duruma gore mi (fabrika gelişi) yoksa o anki kurdugumuz programlar vs. dahil olacak şekilde mi dvd oluşuyor?
    Harddisk bu sırada bölünebiliyor mu?
    Ya da bölünmüş harddisk recovery olayından sonra birleşip bilgileri siliyor mu?

sadece bir soruna cevap verebileceğim
    dvdleri sonra da oluştursan ilk haldeki gibi olur çünkü dvdler recovery partitiondan oluşuyor orası da sen silmedikçe değişmiyor.
    diğer türlü yedek almayı vistadan yapman gerekiyor.

harddiski bölmeyi de kurtarma kılavuzu gibi birşey var onda yazıyor. ama tam anlamadım onu da
    mesela kendi durumuma göre baktım.

quote:

bilgisayar sisteminizi kurtarmak yalnızca önceden yüklenmiş yazılımı (belli yazılımlar hariç) geri yükleyebilir. kendi yüklediğiniz yazılım uygulamalarını veya satın aldıktan sonra oluşturduğunuz verileri geri yükleyemez.

bilgisayar sisteminizi kurtarmak yalnızca Windows işletim sisteminizi geri yükleyemez.

Önceden yüklenmiş belli yazılım uygulamalarında ...........

diyor ne demek windows u yükleyemez. bence çeviri hatası olmalı

• quote:

Orjinalden alıntı: cemele

Arkadaslar bu cihazlarda gorulen sagdaki soldaki kavisler filan konusunda cok degisik konusmalar var. Ben sample arkadasin resmi olmasa benim cihazdaki boslugu kesinlikle goremezdim bunun yaninda burda yazilanlardan sonra sagina soluna her yerine bakiyorum tekrar tekrar anormal bisey goremiyorum. Ben sony shop tan sony eurasia garantisi ile aldim kutuyuda kendim actim. Sizin aldiginiz urunler teshir yada donmus urunler olma ihtimali varmi

yok hocam teşhir ürünü değil eminim bundan,ama ya bana problemli olan bilgisayarlar denk geldi,yada buradaki arkadaşlara nispeten daha çok detaya gözüm çarpıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eg_sample -- 21 Ekim 2007; 17:58:25 >
  • arkadaşlar fz21 serisi ne zaman gelir sony shoplara bi bilgisi olan warmı ve fiyatları çok mu pahalı olur??
  • Sanirim cok detaylara indigin icindir. Bende aslinda cok detayciyimdir. Para verip bide hoslanmadigim yer olursa aldiigm urune artik isinamam. Ama oncede belirttigim gibi sony centerda adam gozumun onunden raftan indirdi kutusu kapaliydi hatta kutunun kapagi sonyvaio nun sonyeurasia amblemli yuvarlak buyuk etiketi iel kapaliydi urunu bu sekilde de gorunce de icim rahatladi aldim getirdim kendim actim bahtimiza ne cikarsa diye bendeki o aciklik mevcut ama dedigim gibi cok ince bakmak gerekiyor baskada bisey goremedim. Walla sanirim her yonuyle sorunsuz bir urun bulmak zor yinede ben her konuda ( donanim, yazilim,uyum,uretim. tasarim) en az problemin sony vaio da olduguna inaniyorum. Bana HP, Dell ve toshibaya gore daha kullanisli ve daha kalite geldi. Diger modellere bisey diyemecegim.

Herkese sorunsuz ve formatsiz kullanimlar.

Sanyvaio kullanicisi olarak sehitlerimize rahmet diliyorum bu isin civisi cikmaya basladi sinir yetmez musul -kerkuk e girilmedikce bunlar temizlenmez.

alıntı: eg_sample

yok hocam teşhir ürünü değil eminim bundan,ama ya bana problemli olan bilgisayarlar denk geldi,yada buradaki arkadaşlara nispeten daha çok detaya gözüm çarpıyor.

• Recovery DVD'si için soru soran arkadaşlara şunu söyleyeyim;

FE31M için recovery DVD'si oluşturmuştum.. ve recovery partisyonunu da silmiştim.. Aradan geçen 6 aydan sonra bilgisayarı satacağım için recovery'den yükleme yaptım.. ve bilgisayar recovery partisyonunu da oluşturarak bilgisayarı tamamen ilk alındığı günkü haline getiriyor.. Yani recovery DVD'sini yapan arkadaşlar, yaklaşık bu 10GB'lik partisyonu da silebilirler.. Çünkü recovery dvd'si ile "complete restore" yapınca ilk günkü haline geliyor..

Ayrıca diyelim ki sadece C sürücüsünü tekrar yüklemek istiyorsanız recovery yaparken bu seçenekte mevcut yani D sürücüsüne hiçbirşey yapmadan sistemi (Windows, Drivers ve proğramlar..) tekrar yükleyebilirsiniz..
  • arkadaşlar sonunda karar verdim ve yarın gidip sony shoptan fz11s alcam.. orda bilgisayarı açıp bi sorun varmı diye bakayımmı, yoksa kutuyu ewdemi açayım?? bide bu recovey dvd sini nasıl yapacaz bana anlatabilirseniz sevinirim...
  • Vatich kardeş fotoğraflarını istememin sebebi fz 21 sin magnezyum kasamı,yoksa düzmü, hd 1080 özelliği varmı onu kontrol etmek içindi.benim dolaştığım bir site vardı.ama adını unttum.sitede sony vaioonun amerikan versiyonlarını orjinal resimleriyle gösteriyordu.ondan aklıma geldi.İNŞALLAH Fz 21 s almayı düşünüyorum da.
  • quote:

arkadaşlar sonunda karar verdim ve yarın gidip sony shoptan fz11s alcam.. orda bilgisayarı açıp bi sorun varmı diye bakayımmı, yoksa kutuyu ewdemi açayım?? bide bu recovey dvd sini nasıl yapacaz bana anlatabilirseniz sevinirim...

sen bilgisayarı al da dvd yapması kolay. 3 tane boş dvd alıp bilgisayarı şarza takıcan sonra her biri yarım saatten 1,5 saat dvd çekiceksin dvdlerin hazır. kalem de bulundur yanında hemen adlarını yazarsın.
    nerden yapacam dersen başlat --> programlar --> vaio recovery tool
    benim tavsiyem bilgisayarı orada açacaksan ilk önce fişe tak
    bilgisayar ilk açılışta yaklaşık 15 20 dakika arası vistayı kuruyor bu yarım kalırsa sorun olabilir yani orda açarsan bunu beklemen gerekir.

biri de bana cevap versin artık ya recovery yapınca ilk açıldığı hale mi döner kesin

yeni mesaj yazmadan bunu da ekleyeyim
    windows installerda bozuldu bilgisayara program da yükleyemiyorum artık
    virüs mü var acaba
    ilk recovery yapan ben olacağım heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _halil_ -- 22 Ekim 2007; 14:48:42 >

• saol halil yardımın için..
    sana reason isimli arkadaş cevap vermiş sanırım:

quote:

Recovery DVD'si için soru soran arkadaşlara şunu söyleyeyim;

FE31M için recovery DVD'si oluşturmuştum.. ve recovery partisyonunu da silmiştim.. Aradan geçen 6 aydan sonra bilgisayarı satacağım için recovery'den yükleme yaptım.. ve bilgisayar recovery partisyonunu da oluşturarak bilgisayarı tamamen ilk alındığı günkü haline getiriyor.. Yani recovery DVD'sini yapan arkadaşlar, yaklaşık bu 10GB'lik partisyonu da silebilirler.. Çünkü recovery dvd'si ile "complete restore" yapınca ilk günkü haline geliyor..

Ayrıca diyelim ki sadece C sürücüsünü tekrar yüklemek istiyorsanız recovery yaparken bu seçenekte mevcut yani D sürücüsüne hiçbirşey yapmadan sistemi (Windows, Drivers ve proğramlar..) tekrar yükleyebilirsiniz..

• quote:

Orjinalden alıntı: _Dilemma_

Arkadaşlar ben FZ 11 M laptopumu gecen gün sattım , askere gidecek olmamdan ötürü.6 - 7 ay sonra FZ 21 S almayı düşünüyorum.Bununla ilgili sizlere bi kac sorum olacak , cevaplarsanız sevinirim.

1 - Fz 21 s türkiyeye gelecekmi , sony ile bu konuda görüşen oldumu hiç , egerki gelmesse bu cihazı istanbul bilişimden almak dogru olurmu , sony eurosa garantisi olmadan yani.

2 - Üstündeki ekran kartı (8600 gs) , eski serideki 8400 ekran kartından bariz bir farkla daha mı iyi.Pes 2008 gibi yeni cıkacak bir oyunu rahatlıkla oynatırmı. ( cok fazla sistem gereksinimleri istemeyen bir oyun )

3 - Son sorumda 6- 7 ay içerisinde ülkemizde satısı baslarmı fiyatlar , biraz normala dönermi.

Cevaplayan herkese tesekkür ederim şimdiden.

FZ21S modelini Sony getirmiyor, 6-7 ay sonra daha yeni modeller gelebilir TR'ye. Ama Eurosa garantisi benim için önemli değil dersen İstanbul Bilişimden alabilirsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: rider30

quote:

Orjinalden alıntı: _Dilemma_

Arkadaşlar ben FZ 11 M laptopumu gecen gün sattım , askere gidecek olmamdan ötürü.6 - 7 ay sonra FZ 21 S almayı düşünüyorum.Bununla ilgili sizlere bi kac sorum olacak , cevaplarsanız sevinirim.

1 - Fz 21 s türkiyeye gelecekmi , sony ile bu konuda görüşen oldumu hiç , egerki gelmesse bu cihazı istanbul bilişimden almak dogru olurmu , sony eurosa garantisi olmadan yani.

2 - Üstündeki ekran kartı (8600 gs) , eski serideki 8400 ekran kartından bariz bir farkla daha mı iyi.Pes 2008 gibi yeni cıkacak bir oyunu rahatlıkla oynatırmı. ( cok fazla sistem gereksinimleri istemeyen bir oyun )

3 - Son sorumda 6- 7 ay içerisinde ülkemizde satısı baslarmı fiyatlar , biraz normala dönermi.

Cevaplayan herkese tesekkür ederim şimdiden.

FZ21S modelini Sony getirmiyor, 6-7 ay sonra daha yeni modeller gelebilir TR'ye. Ama Eurosa garantisi benim için önemli değil dersen İstanbul Bilişimden alabilirsin.

Peki istanbul bilişimden sony vaio alan arkadaşlar teknik destek ve satıs sonrası hizmetten yeterince memnun mu , alısverişi olan arkadaşlar cevaplarsa yol gösterici olur diye tahmin ediyorum.Rider arkadaşım fz 21s modelinin gelmeyeceği konusunda kesin cevap vermişşin , sanırım emin kaynaklardan aldın bu bilgiyi.

• kardeş ben istanbul bilişim yüzünde 1-1,5 ay bekletildim.ama bilgisayarım gelmedi.ben telefonla her aradığımda bana telefonunuzu verin biz sizi ararız diye hep geçiştirdi.bende sinirlendim tabi.nasıl sinirlenmeyim.sonunda paramı geri ödenmesini istedim.2-
    3 hafta sonunda paramın ilk taksitini aldım.banim arkadaşımda oradan almıştı.fakat servisinden memnun olmadığını söyledi.yinede sen bilirsin.ama garanti senin için çnemli değil, birde güvenilir (teknik konuda) bir arkadaşın varsa yurt dışına gidecek yurt dışından da alabilirsin.ama karar senin.
  • ARKADAŞLAR BEN BUNDAN ÖNCE 2 AY HP PAVİLİON DV6245US KULLANDIM.BİR SÜRÜ SORUN YAŞADIM. CD LERİN ÇOĞUNU OKUYAMIYOR VE YAZAMIYORDUM.ÇOK FAZLA CD SECİYOR TABİ DVD DE.AYRICA ADAMIN ASHABINI BOZAN BİR TİY SESİ VAR Kİ DAYANAMAZSIN.VAİO YU ALDIĞIM YERDEN ALMIŞTIM VE SATIP BUNU ALDIM.GERÇEKTEN DE 2 AYDAN BERİ DE BUNU KULLANIYORUM VE ÇOK MEMNUNUM.AYRICA ÇOK ŞÜKÜR DİYEYİM HİÇ BİR SORUNUM YOK.SADECE TÜRKÇE İŞLETİM SİSTEMİNİ KURUNCA VAİO YAZILIMLARINI KULLANAMIYORDUM.TEKRAR KENDİ VİSTASINA DÖNÜNCE O SORUNUMDA ORTADAN KALKTI.

BÜTÜN VAİOCULARA SORUNSUZ KULLANIMLAR DİLİYORUM.

ŞEHİTLERİMİZE TANRI'DAN RAHMET DİLİYORUM.

SAYGILAR...
  • evet sonunda recovery yaptım
    ihtiyacı olana yardımcı olmak için biraz anlatayım.
    ilk önce kendi dosyalarınızın yedeğini alıp bir kenara koyun.
    daha sonra bilgisayar açılırken VAIO yazısını görünce F10 a basın
    recovery ekranı karşınızda. şimdi bir kaç şeyi kabul ediyorum dedikten sonra
    nasıl recovery yapmak istediğinizi soruyor. ben sadece C yi seçtim en üstteki seçenek recomended yazıyor yanında.
    burada C veya C ve D gibi seçenekler var partitionla ilgili birşeyler de var oralara bakmadım.
    bundan sonra recovery işlemi başlıyor. işlemi 3 e ayırmış sony.
    ilk olarak C ye format atıyor daha sonra C ye birşeyler yüklüyor. bu adım benim bilgisayarımda ( FZ11M ) 18 dakika
    2. windows yüklenmesi. (bu kısım bilgisayarı ilk açtığınızdaki gibi aynı ) süresi 19 dakika
    son olarak windowsun yüklenmesi bitip kendi restart yapınca application recovery başlıyor.
    burada bütün programları kuruyor seçim şansınız yok malesef en uzun süren bu 24 dakika .
    sonra bir restart daha ve toplam 66 dakikada bilgisayarınız ilk açtığınız günkü haline geri döndü.
    (ben recovery i harddiskteki partitiondan yaptım bu yüzden süreler ona göre verildi. dvd ile yapınca heralde çok daha uzun sürer. dvd okuma performansı desktop pc ile kıyaslanamaz, hele harddiskle hiç tüm bunları yaparken bilgisayarı şarza takmayı ihmal etmeyin

• Gözün aydin Halil

Bence ayrintili anlatsan cok iyi olurdu recovery olayi cok iyi en azindan cep telefonlarindaki fabrika ayarlarina don gibi bi sey. Sen recovery nin dvd lerinide al bulunsun. 3 dvd gidiyor 1.5 saat e yakin suruyor.

• Arkadaslar
    Sony vaio lap toplariniz icin Notebook sogutucu kullananiz varmi? Ben Zalman in bir urunu var onu almayi dusunuyorum cihazda isinma yok ama uzun sureli oyun oynamalarda ve islemciye asiri yuk binmelerde makinayi rahatlatir dusuncesiyle.
  • quote:

Gözün aydin Halil

Bence ayrintili anlatsan cok iyi olurdu recovery olayi cok iyi en azindan cep telefonlarindaki fabrika ayarlarina don gibi bi sey. Sen recovery nin dvd lerinide al bulunsun. 3 dvd gidiyor 1.5 saat e yakin suruyor.

dvdlerimi yaptım ama harddisk daha hızlıyken onları kullanmanın anlamı yok.
    daha ayrıntılı anlatacak fazla birşey yok
    recovery kısmı ingilizce belki o bazılarına biraz sorun olabilir o kadar. bildiğim kadarını anlattım zaten korka korka yaptım. (korkumun nedenini diğer bir konuda servisin hakkındakileri okuyunca sizde anlarsınız
    kazıkçı servis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _halil_ -- 24 Ekim 2007; 0:14:06 >
  • O dvd leri her ihtimale karsi yapiyoruz bide hard disk de yeri sorun edenler eminim sen silmessin ama yer acam recvovery bilgisayardan kaldirabilirler DVD de ler yapilinca.
    quote:

quote:

Gözün aydin Halil

dvdlerimi yaptım ama harddisk daha hızlıyken onları kullanmanın anlamı yok.
    daha ayrıntılı anlatacak fazla birşey yok
    recovery kısmı ingilizce belki o bazılarına biraz sorun olabilir o kadar. bildiğim kadarını anlattım zaten korka korka yaptım. (korkumun nedenini diğer bir konuda servisin hakkındakileri okuyunca sizde anlarsınız
    kazıkçı servis

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.