Şimdi Ara

>>Sony Vaio Paylaşım Görüşler S.S.S Kulübü-CLUB VAİO<< (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.071
Cevap
2
Favori
78.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: crower74

quote:

Orjinalden alıntı: hortlek

quote:

Orjinalden alıntı: crower74

arkadaşlar şunu gözardı etmemek lazım,
    hepimiz hilafsız güçlü makineler istiyoruz fakat bir işlemci veya ekran kartı ne kadar güçlenirse ve içlerindeki transistör sayıları artarsa o derece fazla ısınmaya başlıyolar ve stabil çalışabilmek için de o derece güçlü soğutma sistemlerine ihtiyaç duyuyorlar.
    günümüzde yüksek konfigürasyona sahip çoğu makinelerde ısınma, fanın sürekli çalışması ve buna bağlı fan sesi sorunu mevcut.
    yani bunu eski makinelerle karşılaştırıp da eskiden hiç fan sesi yoktu ama şunda bu ses var bunda şu kadar ısınma yok gibi değerlendirmemek lazım.
    sadece artık günümüzde tercih edilmeye başlanan tüm bu güçlü notebook taleplerimize karşılık üretici firmaların da cihaz içindeki soğutma sistemlerinde fazla geç kalmadan nitelikli bir devrim yapması gerekiyor çünkü yavaş yavaş fanlar bile çare olamayacak bu ısınma sorununa...

Ya tabiiiki haklısınız ancak bir makıneye 2000-3000-4000 lıra vwerıpte ısınması ve bu ısının performansı dusurmesı aynı zamanda bu ısıyla birlikte zaman ıcınde zarar goren arcalar olması aıl karı değil.
    Bu yapıyorsan sogutacaksında sonucta para verılıyor bunlara ben sony'i verdim asus g2 aldım bakalım ne olacak bunun sonu,faka ısı bir makıneın sonu olur ve ısınan makıneden kımseye fayda gelmez zamanla bozulan parcalar hantallaşan makıne kımsenn ısıne gelmez.
    bu deneyımlerımle soyleyebılecegım karar kesınlıkle ve kesınlıkle ısı olamayacak.

tamamen haklısınız, ben de aslında aynı şeyi dile getirdim, üreticilerin biran önce artık yeni bi soğutma teknolojisiyle mi yoksa yeni bir fan sistemiyle mi ne olursa olsun bir atılım yapması gerekiyor....
    soğuturken ses olayını da unutmamaları lazım tabi ki
    yoksa yüksek konfigürasyon demek yüksek ısı demek bu da dediğiniz gibi performansa olumsuz etki eder....

tabii ki mesela asus g2 aldım kullanıyorum sony den 10 derece daha az ısınıyıor ıslemcı graphıc kartı herseyı ama herseyı daha guclu ama soguk ve performanslı.
    Demek oluyorki bu sony esk osny degıl veya ucuz uretıyor veya oda pıyasaya uydu veya ne biliyim hepsi oyle dememek gerek.
    Harkesde aynı sorun yok genel olarak ısı buyuk sorundur,aafakat her makıne ısınır yanlış bence

• Neden bilmiyorum, Türkiye de Sony notebook piyasasını ikinci plana atmış resmen. Yani ürün zenginliği hiç yok kaç ay geçti hala Santa Rosa nın yeni SZ modelleri bile gelmedi.. Bu politika yüzünden millet garantiyi falan düşünmeden sıf daha ucuz diye yurtdışından veya İstanbul Bilişim den alıyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: drisert

quote:

Orjinalden alıntı: hsacan

merhabalar
    amerikadan sony vaio VGN-FZ290 CTO series getirttiriyorum. türkiyede fiyat olmadığı için karşılaştırmda yapamıyorum doğal olarak
    bu makinanın bana gelişi 1.190 usd
    sizce bu fiyat iyimi?
    makinanın özellikler :

Intel Core 2 Duo Processor T7250 (2.0GHz)
    Microsoft Windows Vista Home Premium
    2 GB DDR-SDRAM (DDR2-667, 1 GBx2)
    120GB SATA Hard Disk Drive
    SuperMulti DVD±R DL / DVD±RW / DVD-RAM Drive
    LCD 15.4" WXGA (XBRITE-HiColor™)
    NVIDIA® GeForce® 8400M GT
    WLAN 802.11 a/b/g/n w/Integrated Bluetooth®
    Keyboard (White)
    Standard Battery (BPS8)

Sana Sony Vaio VGN-FZ240E/B öneriyorum.
    Amerikadan bir siteden linkini de veriyim:
    http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=8514235&type=product&id=1186006196444
    işlemci aynı
    ram aynı
    Harddiski 250 GB
    Ekran kartı Intel X3100 (Sanırım 8400M GT den iyi)

300$ indirimde şu anda.
    Şu anki fiyatı (indirimli olarak) 999,99$

Not: İstanbul bilişimde bu laptop var. Ancak Ram 2 değil 1GB.
    Fiyatı da 2.358 ytl.

Ben adresini verdiğim siteden VGN-AR605E modelini getirtcem.
    17" lik bu.
    fiyatı da 999.99 $.

Bende bir sony vaio almak istiyorum. İstanbul bilişimde karar kılmıştım formda biraz dolaştıktan sonra, bunun pek iyi bir fikir olmadığınına karar verdim.

Bahsettiğiniz sitedeki cihazı sipariş ettik diyelim, bunun bize ulaşması nasıl gerçekleşiyor, türkiye girişinde ekstra bir vergilendirme varmı.
    Yoksa kredi kartınızdan ödüyorsunuz, siparişi veriyorsunuz ve adresinize kargo ile geliyormu. Yardımcı olursanız sevinirim..

• quote:

Orjinalden alıntı: mybo37

quote:

Orjinalden alıntı: snynt_35

Mybo37 arkadaş forum ortamını boş bulmuş sanırım.Yada Vaio dan haberi yok.Arkadaşım gerçek ithalatçı ne demek ya Başkaları şaka mı yapıyor ya da başka firmalar sony burda mı yapıyor.Gözünüzü seveyim yıllardır vaiocu arkadaşlar var bu forumda sadece bu topici değil genel vaio lar ile ilgili topicleri okuyalım biraz öyle yorum yapalım.Aksi takdirde gülünç duruma düşüyorsunuz.Farklı firmaları zan altında bırakmayalım.

boş konuşuyorsun.Türkiye ye giren sony vaiolar ocak 2007 den beri sonyeurasia garantisindedir.ve tamamen Türkiye şartlarına göre üretilmiştir.istanbul bilişim bugüne kadar getirdiği vaiolar da Türkçe Q klavye bulunmadığından yapıştırma Türkçe klavyelerle , orjinalinden eksiltilmiş ram lerle sanki daha ucuzmuş gibi piyasaya sürmüştür.Ayrıca teknik servisçilik anlayışı ile sınıfta kalmıştır.

Ben windows 95 den bu yana bilgisayar, 2003 den beri de dizüstü serileri kullanıcısıyım.dell toshiba hp sony markalrını kullandığım gibi yaşım 45 bilgi beceri ve araştırma ve yaşadıklarımla konuşurum.

Senin karşında arkadaşın falan yok. haddini bil ............

Bu konuda yeterli bilgiye sahip olmadiginizi yazdiklarinizdan anladim. Sony Euroasia Aralik 2006 dan bu yana Avrupa serilerini Turkiyeye ithalatini yapmaktadir. Tuslarini Avrupadaki kendi matbaasinda bastiriyor. Bununla alakali sunu da belirtmeden gecemeyecegim. Klavyeler tasarlanirken Turkce karakterlerin basimi dusunulmustur. Ayrica Sony Vaiolarda F klavye yoktur. Turkiyeye bu markanin ithalatini yapan tum firmalar Q kalvyesiyle beraber ithal ederler. Fakat Sony Euroasia disindaki firmalar baskisiz klavye ile getirtip musterilerine baskisiz klavye secenegini sunmaktalar. Ayni seyi RAM secenkleriylede alternatifli bir sekilde musterilerini sunuyorlar. Teknik servis konusunu detayli bilmiyorum. Fakat teknik servisinde sorun olan ithalatcilar gunumuz sartlarindaki bilincli tuketici karsisinda varliklarini pek surdurememektedirler.
    Yasiniza hurmeten cok fazla detaya girmek istemiyorum. Belki de bunlari zaten biliyordunuz..

• ürünlerin garantisi yokmuş gibi ifade etmişsiniz yoksa ben mi yanlış anladım getiren firmalarla görüştünüz mü neye dayanarak bunları söylüyorsunuz anlayamadım !!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: cnggrl
    Bende bir sony vaio almak istiyorum. İstanbul bilişimde karar kılmıştım formda biraz dolaştıktan sonra, bunun pek iyi bir fikir olmadığınına karar verdim.

Bahsettiğiniz sitedeki cihazı sipariş ettik diyelim, bunun bize ulaşması nasıl gerçekleşiyor, türkiye girişinde ekstra bir vergilendirme varmı.
    Yoksa kredi kartınızdan ödüyorsunuz, siparişi veriyorsunuz ve adresinize kargo ile geliyormu. Yardımcı olursanız sevinirim..

Ben ABD'den bi yakınım vasıtasıyla getirtiyorum.
    İnternetten siparişlerle ilgili bir bilgim yok.
    Ama forumun başka yerlerinde genel olarak yurtdışı siparişleri ile ilgili bi konu vardı.
    Oralara bakmak lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bilgeolun

quote:

quote:

Mybo37 arkadaş forum ortamını boş bulmuş sanırım.Yada Vaio dan haberi yok.Arkadaşım gerçek ithalatçı ne demek ya Başkaları şaka mı yapıyor ya da başka firmalar sony burda mı yapıyor.Gözünüzü seveyim yıllardır vaiocu arkadaşlar var bu forumda sadece bu topici değil genel vaio lar ile ilgili topicleri okuyalım biraz öyle yorum yapalım.Aksi takdirde gülünç duruma düşüyorsunuz.Farklı firmaları zan altında bırakmayalım.

boş konuşuyorsun.Türkiye ye giren sony vaiolar ocak 2007 den beri sonyeurasia garantisindedir.ve tamamen Türkiye şartlarına göre üretilmiştir.istanbul bilişim bugüne kadar getirdiği vaiolar da Türkçe Q klavye bulunmadığından yapıştırma Türkçe klavyelerle , orjinalinden eksiltilmiş ram lerle sanki daha ucuzmuş gibi piyasaya sürmüştür.Ayrıca teknik servisçilik anlayışı ile sınıfta kalmıştır.

Ben windows 95 den bu yana bilgisayar, 2003 den beri de dizüstü serileri kullanıcısıyım.dell toshiba hp sony markalrını kullandığım gibi yaşım 45 bilgi beceri ve araştırma ve yaşadıklarımla konuşurum.

Bu konuda yeterli bilgiye sahip olmadiginizi yazdiklarinizdan anladim. Sony Euroasia Aralik 2006 dan bu yana Avrupa serilerini Turkiyeye ithalatini yapmaktadir. Tuslarini Avrupadaki kendi matbaasinda bastiriyor. Bununla alakali sunu da belirtmeden gecemeyecegim. Klavyeler tasarlanirken Turkce karakterlerin basimi dusunulmustur. Ayrica Sony Vaiolarda F klavye yoktur. Turkiyeye bu markanin ithalatini yapan tum firmalar Q kalvyesiyle beraber ithal ederler. Fakat Sony Euroasia disindaki firmalar baskisiz klavye ile getirtip musterilerine baskisiz klavye secenegini sunmaktalar. Ayni seyi RAM secenkleriylede alternatifli bir sekilde musterilerini sunuyorlar. Teknik servis konusunu detayli bilmiyorum. Fakat teknik servisinde sorun olan ithalatcilar gunumuz sartlarindaki bilincli tuketici karsisinda varliklarini pek surdurememektedirler.
    Yasiniza hurmeten cok fazla detaya girmek istemiyorum. Belki de bunlari zaten biliyordunuz..

evet zaten yazdıklarınızın benim açıklamalarımdan bir farkı yok.Ama bilinen bir şey var ki bir markanın Türkiye gibi bir ülkede bir den fazla ithalatçısı varsa işte o zaman işin içine çirkin rekabet giriyor ve fiat kırma adına çakma cihazlar piyasaya sürülüyor.Sonyeurasia nın yetkili teknik servisleri başka diğer ithalatçıların başka.Kriter nedir? Tabi ki bana göre pahalı satan ithalatçı müşteri memnuniyetini daha önde tutar.Gidersiniz hiç başınız ağrımadan hemde donanımsal bir sorun olduğu bile doğru dürüst araştırılmadan sırf ısınan ve biraz sesli çalışan fan için cihazınızı iade edersiniz.

Ucuza satan ithalatçı da eminim ki sırf müşteri memnuniyetsizliği yüzünden iade kabul eder!!!!!!!! Eminim.....

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: bilgeolun

quote:

quote:

evet zaten yazdıklarınızın benim açıklamalarımdan bir farkı yok.Ama bilinen bir şey var ki bir markanın Türkiye gibi bir ülkede bir den fazla ithalatçısı varsa işte o zaman işin içine çirkin rekabet giriyor ve fiat kırma adına çakma cihazlar piyasaya sürülüyor.Sonyeurasia nın yetkili teknik servisleri başka diğer ithalatçıların başka.Kriter nedir? Tabi ki bana göre pahalı satan ithalatçı müşteri memnuniyetini daha önde tutar.Gidersiniz hiç başınız ağrımadan hemde donanımsal bir sorun olduğu bile doğru dürüst araştırılmadan sırf ısınan ve biraz sesli çalışan fan için cihazınızı iade edersiniz.

Ucuza satan ithalatçı da eminim ki sırf müşteri memnuniyetsizliği yüzünden iade kabul eder!!!!!!!! Eminim.....

Rekabet ugruna çakma notebook satildigini dusunmuyorum. Distrbutor firmalara her zaman karsiyimdir. Cunku zamanla piyasaya hakim oluyorlar ve musteri memnuniyetini gozardi ediyorlar. İstedikleri fiyattan da satiyorlar. Yurtdisi ile aramizdaki fiyat farklari ortada. Diger ithalatci firmalarin varligi herzaman iyidir. Rekabet sadece fiyatta degil hizmette de kendini gosteriyor. Gunumuz toplumu daha bilincli. İnsanlari kandirmak eskisi gibi o kadar kolay degil..

• Sipariş konusunu gelince bi arkadaşım ürün almış istanbul bilişimden call center numaralırından arıyosun ve siparişini alıyorlar. Mail order formunu doldurduktan sonra kımlık ve kredı kartı fotokopını onlara faxlıyorsun. Aynı gün stoktan sevkiyat yapıyorlar ve bır gun sonra urun elınde.

Yok ben kargoya guvenmem dıyosan merkez showroomlarında urunu gorerek elden teslım alabılırsın...
  • Bende sony ciyim yani kaliteciyim VGN-FE21M Kullanıyorum üye olmak istiyorum benide üye yaparsanız sevinirim
  • 2 Aydır forumu takip edemedim...Üye olmak isteyen varsa soylesin hemen yapıyım...sorunuz varsada sorabilirsiniz...Bende artık sony vaio yok bundan dolayı CLUB VAİO'nun başkanlığını sony vaio sahibi tecrübeli birine bırakmak istiyorum...Gönüllü olanlar Özel mesajdan veya msn adresimden ulaşabilirler...
  • Üye olanlar ilk sayfadaki club kodunu imazalarına eklerler ise çok sevinirim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: paşa87

Sipariş konusunu gelince bi arkadaşım ürün almış istanbul bilişimden call center numaralırından arıyosun ve siparişini alıyorlar. Mail order formunu doldurduktan sonra kımlık ve kredı kartı fotokopını onlara faxlıyorsun. Aynı gün stoktan sevkiyat yapıyorlar ve bır gun sonra urun elınde.

Yok ben kargoya guvenmem dıyosan merkez showroomlarında urunu gorerek elden teslım alabılırsın...

ya kredi kartı fotokopisi vermek ne derece doğru yani bana ters geldi kredi kartı bilgilerini göndermek..
  • merhaba arkadaşalr bugun fz21m aldım ,performansı ve fotograflarını ekleyeceğim fakat merka ettiğim bir kaç hussus var hardisk bolunmeden gelmiş sony viao programı ile bolebiliyorsun diyor fakat boldugumde vista ucmasın cunku bana cdsiz sony geldi kurtarma 3 dvd oluşturdum hardiski nasıl bolebilirim partition magic denemeyi dusunutyorum ama sony viao kabul etmeyecek gibi geliyor bakalim,sizin bilginize ihtyacım var birde bu kurtarma dvd komplmei c yi yedek aldı yoksa sadece wistayımı teşekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bonjurkes -- 12 Ocak 2008; 20:57:20 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: bonjurkes

merhaba arkadaşalr bugun fz21m aldım ,performansı ve fotograflarını ekleyeceğim fakat merka ettiğim bir kaç hussus var hardisk bolunmeden gelmiş sony viao programı ile bolebiliyorsun diyor fakat boldugumde vista ucmasın cunku bana cdsiz sony geldi kurtarma 3 dvd oluşturdum hardiski nasıl bolebilirim partition magic denemeyi dusunutyorum ama sony viao kabul etmeyecek gibi geliyor bakalim,sizin bilginize ihtyacım var birde bu kurtarma dvd komplmei c yi yedek aldı yoksa sadece wistayımı teşekkurler

Kurtarma için aldığın DVD sistemi komple yedekler.. Vista, sürücüler, proğramlar vs..vs.. tekrar bu DVD'den kurulum yaptığında bilgisayar ilk günkü haline gelir.. Tabi kurtarma seçeneği olarak bu yedekte dursun diye alınıyor.. Yoksa açılışta F10'a (hiç kullanmadığımdan yanlış hatırlamıyorsam ...) basarak zaten bu yedeği hdd'deki gizli bir partisyondan da yükletebilirsin.. HDD'yi bölmeyi düşünüyorsan bu gizli bölüme dokunma istersen.. Zaten proğram yaklaşık 10GB'lık bir alan....

HDD'yi vistanın kendi içinden de bölebiliyorsun... Denetim Masası\Yönetimsel Araçlar\Bilgisayar yönetimi\Depolama\Disk yönetimi'nden hardiski seçip "Birimi küçült" diyerek Hdd'yi bölebilirsin....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reason -- 12 Ocak 2008; 21:24:22 >

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reason -- 13 Ocak 2008; 0:25:14 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Reason

quote:

Orjinalden alıntı: bonjurkes

merhaba arkadaşalr bugun fz21m aldım ,performansı ve fotograflarını ekleyeceğim fakat merka ettiğim bir kaç hussus var hardisk bolunmeden gelmiş sony viao programı ile bolebiliyorsun diyor fakat boldugumde vista ucmasın cunku bana cdsiz sony geldi kurtarma 3 dvd oluşturdum hardiski nasıl bolebilirim partition magic denemeyi dusunutyorum ama sony viao kabul etmeyecek gibi geliyor bakalim,sizin bilginize ihtyacım var birde bu kurtarma dvd komplmei c yi yedek aldı yoksa sadece wistayımı teşekkurler

Kurtarma için aldığın DVD sistemi komple yedekler.. Vista, sürücüler, proğramlar vs..vs.. tekrar bu DVD'den kurulum yaptığında bilgisayar ilk günkü haline gelir.. Tabi kurtarma seçeneği olarak bu yedekte dursun diye alınıyor.. Yoksa açılışta F10'a (hiç kullanmadığımdan yanlış hatırlamıyorsam ...) basarak zaten bu yedeği hdd'deki gizli bir partisyondan da yükletebilirsin.. HDD'yi bölmeyi düşünüyorsan bu gizli bölüme dokunma istersen.. Zaten proğram yaklaşık 10GB'lık bir alan....

HDD'yi vistanın kendi içinden de bölebiliyorsun... Denetim Masası\Yönetimsel Araçlar\Bilgisayar yönetimi\Depolama\Disk yönetimi'nden hardiski seçip "Birimi küçült" diyerek Hdd'yi bölebilirsin....

Bilgi için saol

• Reason sana nasıl teşekkür ederim bilmiyorum,nerde bir sorunum olsa sen aniden bilgilerinle yardımda bulunuyorsun,çok teşekkur ederim beni çok buyuk dertten kurtardın.
  • Selam Arkadaslar..Sony Vaio Fs285h laptop um var.Fn ve s1 s2 tuşları çalışmıyor Daha öncede lisanssız xp yüklemiştim ama sony nın kendi sayfasından indirdiğim utill dosyasıyla bu sorun hallolmustu..Fakat şimdi aynı yöntemi yapıyorum çalışmıyor kısayol tuşlar..Yardımcı olursanız çok sevinirimm.Şİmdiden Teşekkürler
  • SONY VAIO VGN-C2S/H NOTEBOOK
    arkadşlar bu model laptop satıyorlar biryerde büyük indirim var eğer düşürebilirsem alıcam

ben hiç vaio kullanmadım öneriniz nedir sizce almak mantıklı mı?
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.