Şimdi Ara

SONY VAIO VGN-FW4ZTJ/H (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
0
Favori
13.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ziyanettin

2 haftadır ben de bu modeli kullanıyorum. Son derece memnunum genel performans olarak. Hoparlörleri çok başarılı sayılmaz, ekran kalitesi çok iyi, çözünürlükten bahsetmeme gerek yok. Daha önce HP Pavillion kullanıyordum, ondan sonra ilaç gibi geldi. Ben genelde internetten 720p veya 1080p film indiriyorum ve inanın bana film izlemek müthiş bir zevk bunda. HDMI çıkışı da mevcut olduğundan 55 inç LED tvde de bir kaç hd film izledim cidden büyük keyifmiş. Menteşeleri elimde kalacakmış korkusu bende de var ama kasası gayet başarılı diyebilirim. Tuş takımı macbook pro vari olmuş. Pil ömrü ise yaklaşık 2 saat ancak yeni laptopların çoğunda böyle.

hocam nerden aldın sen??
  • dogrusu uzun zamandir sony'lerin yanindan gecip firsat buldukca inceliyordum. sony'nin cikarmis oldugu bu modeli ciddi anlamda guzel olmus. donanim olarak oldukca guclu sayilabilir. bu modeli almayi planliyorum ancak alanlara sormak istedigim birkac sey var:

1) onceden hp'nin dv5 1040 modelini kullaniyordum. sony'nin bu bilgisayarinda bulunan ses sistemi hp'deki altec lansing'e gore nasil? ekran kalitesi cozunurluk haricinde parlaklik ve zitlik olarak nasil?

2) windows 64 bit kullanirken programlar veya oyunlarda bir sorun ile karsilasan oldu mu? hiz olarak nasil?

3) windows 7'ye upgrade secenegi sunuluyor mu?

4) eger istanbulbilisim'den alirsam verecekleri garanti eurosia'nin garanti kapsamina girer mi?

tesekkurler.. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: drselcuk

ziyanettin arkadaşım hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan ..bende bu modelı takıpteyım sana sorularım avar cevaplarsan sevınırım??ne kadara nerden aldın?oyun oynama performansı nasıl?hangı oyunları oynar hangılerını oynamaz?6gb ram tumuyle kullanabıluıyormusun?wın 7 ye yukseltme varmı ucretsız verıyormu?ıslemcısı 64 bıt sence 32 ye göre nasıl?vısta çok kasıyormu bılgısayarı?antı virus programı kaspersky yuklesek bu pc nın performansı ne olur bana acıklarmısın??

2.900 e şirket indirimiyle beraber aldım bir yerden. İlgilenmedim o kadar sadece modeli söyledim. Şu ana kadar sadece FM oynadım ama aletin özelliklerine bakınca bir çok oyunu oynatacağını düşünüyorum, crysis'i high level da oynamadığınız sürece. Win7 ye ücretsiz yükseltme var dediler ama görücez, daha önceki bilgisayarımda 32 ydi ben bu işlemden yeterince memnunum, vista'dan nefret ediyorum ama çok kasmıyor. Kaspersky kullanmadığımdan kesin bir cevap veremiyeceğim. 6 gb ın tamamı nedense kullanılamıyor 2.5 u kullanılıyor.

edit : o problem sanırım windows vista ile alakalıymış 64 bit windows 7 da tamamını kullanabilirsin sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziyanettin -- 21 Temmuz 2009; 20:40:46 >

• Ben de aynı problemi yaşıyordum.
    Üzerindeki gelen Windows Vista 64-Bit Service Pack 1 ile belleğin tamamını görmüyordu, ne zaman ki SP2 yükledim belleği görmeye başladı...

Windows 7 ücretsiz gönderilecek (bkz. vaio.sony.com.tr). Ancak alınan ücret "Shipping & Handling" için...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sheva24

yılbaşında abim amerikadan gelecek bunu istemeyi düşünüyorum sizce nasıl iyimi galiba 1200 dolar amerikada

Amerika'dan daha iyisini-AW serisi örneğin- getirebilirsin.Ya da FW4 serisinden istediğin konfigürasyonu yapman daha mantıklı olabilir.
  • sony vaıo fw-4ztj/h modelını 3130 8 taksıtten aldım hayırlı olsun:)
  • @drselcuk; hocam öncelikle hayırlı olsun, güzel günlerde kullanman dileğiyle...

Yalnız benim öğrenmek istediğim bir nokta var arkadaşlar, özelliklede bu modelin kullanıcılarından...
    Şimdi bi sitede okuduğuma göre bu laptopun çözünürlüğü high definition HD 1080 (1920*1080) ve gerçekten de başarılı... Fakat araştırma yaparken bulduğum bir sitede okuduklarıma göre, bi alt çözünürlük ayarı sadece 1280 imiş...Yani ben bu çözünürlükden bi alt seviyeye indiğim vakit, ekranın çözünürlüğünün çok kötü olacağı aşikar...

Aşağıya, konu hakkında bilgi edindiğim siteyi eklemeden önce sormak isterim ki;
    1) Kullanıcı arkadaşlar (sanıyorum fw31zj de aynı çözünürlükde onlardan da sormuş olayım) beni aydınlatabilirler mi? Yani 1920*1020 den sonra ki çözünürlük değeri 1600*900 olması beklenir, gerçektende sadece 1280 seviyesine mi indirebiliyoruz ?
    2) genel olarak ekran kartının (4650 atı sanırım, catalyst control var benim şu anki bilgisayarımda[eski X600 serisi bir kart], ona benzer bir uygulama mevcutdur) sanırım driverlarıyla bunu düzeltebilmek mümkün olabilir mi?....
    Şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.
    Konuyla ilgili alıntı ve link burada;

"...Hız görüntü kalitesi harika her şey çok güzeldi takiiii ekran çözünürlüğü ayarlarına girmeme kadar. Lanse ettiği çözünürlük zaten özelliklerinden de görebileceğiniz gibi 1920X1080 eğer bu çözünürlüğün bir altına inmek isterseniz 1280 e inebiliyorsunuz inanılır gibi
    değil arada hiç bir ayar yok 1920 den 1280 e düşünce tabii görüntüdede bozulmalar blurlanmalar oluşmaya başlıyor. Eğer tasarımcıysanız ve yaptığınız bir siteyi müşteriye sunmaya gidecekseniz 1920 çözünürlülükte müşterinize birde yakın gözlüğü takmasını tavsiye edebilirsiniz...."

http://www.kadinerkekmoda.com/index.php/2009/07/sony-vaio-vgn-fw4ztjh/

• arkadaşlar her türlü oyunu rahatlıkla oynuyorum sorun yok..ama şu vista varya cidden kötü işletim sistemi..win 7 ye yükselince her sey duzelecek..klavyesı ve ozellıkle fılm seyretmesı cok guzel.ekran genıs..ben çok memnunum ha su var aynı ozellıkde asus n51f modelı var bazı eksıklerıde var asusun ama fıatı 2250 idi ben 800 tl daha kıydım bunu aldım alacak arkadaslara tavsıyemdır ..
  • ekran bouyutu 16:9 oldugu ıcın 1920x1080 arkadaslar..evet o sıtede yazan arkadasın dedıgı dogru 1280x720 ye dusuyıor..ama neden o degere ındıreyımkı bunu anlamadım?
  • Hocam yanlış anlaşılma olmasın, sizin ihtiyaçlarınız ve (ya) laptop performansının bunu gerektiğinden sormuyorum...

Sunumlar içinde ben bu bilgisayarı kullanmak istiyorum, ve açıkcası okuduğum yorum kafamı karıştırdı; yani ben office üzerinden sunumlar hazırlayıp sunabileceğim; hem film(daha çok hd filmler) ve oyun (çok kasıcak türden değil) perforsmanının iyi olduğu bir bilgisayar arıyorum. Hani daha iyi alternatifler de söz konusu olabilir fakat kararım bu, açıkcası bu konuda (pek bilgim olmadığı için soruyorum) bilgisi olan bi arkadaşım var mı??

**Ayrıca, bir projectöre bu çözünürlükde bağlayıp sunum yaparken (powerpoint) herkese dürbün dağıtmam da gerekir mi?? :D (aslında mantıken olmaması gerekir, en boy oranını kendi ayarlayabildiğinden ama)

-cevap verebilecek arkadaşlarıma teşekkürler, karar aşamasındayım, mantıksız sorularsa kimse kusura bakmasın-

• ben de bu modelden almayı düşünüyorum.en uygunu ib den sonra 3087 ile sadecenotebook.com da.umarım ben alana kadar düşer fiyatı.:S.ucuza bulabileceğimiz mağazalar varsa yazarsanız çok sevinirim arkadaşlar.
  • ben 3130 8 taksıt ankara armadadan aldım...ancak vista yüklü oldugu ıcın cok sorun yasıyorum pc de haberınız olsun..fılm seyretmek oyun oynamak mukemmel..eksileri suana kadar sunlar:pc acılıp kapanırken guncellestırme yapılandırmaları cıkıyor acıp kapama 5 er dakıka ve bu sorunu ne mıcrosoft cozebıldı nede sony vaıo..ayrıca sadece turkıyede ıstanbul cıhan elektronık ılgılenıyor dıger hıcbır servıs bakmıyor servıs sorunu var..vısta berbat bır ısletım sıstemı wın 7 yı beklıyorum kayıt oldum bakalım en zaman cıkcak..
  • sonylerde korktuğum yedek parça. çok pahalı. hep işin yan sanayisine kaçılıyor. bir pil fiyatına yeni bir notebook alabilrim herhalde
  • arkadaslar bende bu laptoptan almak istiyorum en ucuz bu sitede buldum 2650 tl. ne kadar guvenilir bilemiyorum ama iyi fiyat fakat sanal olarak degilde elden kontrol ederek almayi dusunuyorum yorumlarinini bekliyorum

http://www.rakipsizfiyat.com/?catalogId=174&businessPartnerId=110&itemId=17284&ref=akakce&v=1.90.4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VAİOMAN -- 8 Ağustos 2009; 22:14:09 >
  • vaıoman arkadasım bosver bu sıteyı dogru duzgun yerden al görerek al paranıda aldıktan sonra öde..tavsıyem bu sana..
  • 3 tuş problemı var bu pc de ne yapacagım soylermısınız??
  • Arkadaşlar yorumlarınızı okudum ama inanın pek fazla birşey anlamadım, performans süper, performans kötü, oyun oynanır, oyun oynanmaz, 6gb bellek var 2.5`ini kullanıyor felan diye yazılar okudum.

Laptop alacağım ve önümde 2 tane seçenek var ancak inanın hangisini alayım diye çok kararsızım. Para hiç sorun değil, bunu göz önüne almanızda yarar vardır.

Seçenekler;

1-) Hp Pavilion DV6-1146ET

Buradan detaylı anlatımına bakabilirsiniz;
    http://forum.donanimhaber.com/m_31976626/tm.htm

Core2Duo T9550 2,66GHz | 6MB Ön-Bellek | 4GB DDR2 Ram | ATI HD4650 1GB GDDR3 Ekran Kartı | 320GB SATA Hdd | 15,6" 16:9 Ekran | Çift Katmanlı LightScribe DVD | HP Web Kam. |
    Parmak-İzi Okuyucu | Intel Wi-Fi Link 5100 | Realtek Ethernet | 5/1 Kart Okuyucu | 3 USB, 1 E-SATA | 1 HDMI, 1 VGA | HP Uzaktan Kum. | 6 Hücreli Li-İyon Pil

Sony Vaio VGN-FW4ZTJ/H

Arkadaşlar şimdi sizlere benim ne yapmak istediğimi anlatayım sizlerde buna göre hangisini almamı söylersiniz.

Film izlemesini çok seven biriyimdir.
    Oyun oynamak benim için büyük bir zevktir ancak öyle ahım şahım oyunları son oyunları takip etmem.
    Photoshop, Sony Vegas vs gibi programlar kullanan biriyim.
    Film arşivi yaptığım için HDD benim için önemli, uzun ömürlü olmalı.
    aldığım birşeyi 10-15sene kullandığım için aldığım laptopun iyi olmasını istiyorum.

Hp Pavilion 2.100 ila 2.400 arası
    Sony Vaio ise 2800-3600 fiyatları arasında.

Yardım eden ve etmeyen herkese şimdiden çok teşekkürler.

Ek olarak Istanbuldan bu ürünleri temin edebileceğim bir mağaza bilen varsa :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mitsuomi -- 14 Ağustos 2009; 2:18:06 >

• arkadasım bende 4ztj modelı var ancak fıfa oyunları oynayamıyorum sebebıde 3 tus problemı aynı anda 3 tuşa basılamıyor..ama fılm seyretmek süper renkler ekran kalıtesı ama fıfa harıc oyunları oynuyorum sorun yok..ben sonyden memnunum ozellıkle sony destek hattı dıye bısey var ılgılı ınsanlar..
  • sony iyi hoş ama bazı özellikleri sinirlendiriyor beni.
    misal o fiyata bilgisayar veriyosun ama homepremium vista yüklü.insan ultimate verir.
    şimdi windows7 çıktı.sanal xp kuramıyoruz.biosta seçenek yok VT açmak için.mecbur biosa mod yapmak lazım.ama hala becerebilmiş değilim.

o şarj yeride dikkatli kullandıktan sonra kırılmaz.e bi zahmet loptopu dikkatli kullanıverin arkadaşlar.3000 tl az değil....
  • carman1tr arkadasım tamamen haklısın sonynın görünmtüsü güzel kasası falan renklerınıde begenıyorumayrıca fılm seyretmek muhtesem evde lcd var ama aılecek sonyde seyredıyoruz..ama dedıgın gıbı 3000 tl az degfıl ısletım sıstemını en dusuk kalıtedevermısler bakalım wın 7 ye yukseltmeyı kaça yapacaklar..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.