Şimdi Ara

SONY vs. ASUS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2 notebook arasında kaldım:
    Biri Sony Vaio VGN-FW5ZTF/H
    http://www.bimeks.com.tr/urun/1002/108717/sony-sony-vaio-vgn-fw5ztf-h.aspx
    Ekran Boyutu : 16,4"
    Ağırlık : 3,20 kg
    Bellek : 8 GB
    Disk Kapasitesi : 500 GB
    İşlemci Modeli : Core™2 Duo
    İşlemci Numarası : T9600
    İşlemci Hızı : 2,80 GHz
    Ekran Kartı Türü : Harici
    Ekran Kartı : Ati Mobility Radeon HD 4650
    Ekran Kartı Belleği : 1 GB

Diğeri ASUS G60J160DV
    http://www.hepsiburada.com/asus-g60j160dv-intel-core-i7-720qm-1.6ghz-4gb-500gb-16-tasinabilir-bilgisayar/productDetails.aspx?categoryid=98&productid=bd750495
    İşlemci 7200QM
    İşlemci Cache 6 MB L2 cache
    İşlemci FSB 1066Mhz
    İşlemci Hızı 1.6 Ghz
    İşlemci Platformu Intel Core i7
    Ekran Özelliği 16 " / 1366 x 768 WXGA
    Ekran Kartı Nvidia® Geforce GTX260M DirectX 10
    Ekran Tipi WXGA Parlak Ekran
    Ekran Kartı Hafızası 1024 MB
    Max Ekran Çözünürlüğü 1366 x 768
    Ram Tipi DDR2 (core i7 DDR3 le beraber gelemsi gerekmiyor mu? boğaziçi bilgisayarda DDR3 gözüküyor)
    Sistem Belleği 4 GB 800MHz
    Sabit Disk Kapasitesi 500GB 5400RPM 8MB
    Optik Sürücü DVD Dual Yazıcı

Asus henüz Türkiye'de satılmıyor. 1-2 yer bi dahaki ay içinde getirebileceklerini söylüyorlar. ASUS her haliyle önde fakat SONY de iyi bir makine. Sadece ekran kartı iyi değil. Fiyatı da 500TL düştü. Sizce hangisi alınmalıdır?

• FullHD film izlerim ben sürekli dersen Sony al. Yoksa Asus için beklemeye değer bence. Ekran kartı 4650'ye göre daha iyi sonuçta. Şu benchmarklara bir göz at istersen. Kafanda bir fikir oluşturması açısından yardımcı olabilir.

http://www.notebookcheck-tr.com/NVIDIA-GeForce-GTX-260M.17154.0.html
    http://www.notebookcheck-tr.com/ATI-Mobility-Radeon-HD-4650.17162.0.html

• teşşekür ederim. peki core i7 işlemcide ekran kartının veya normal ram'in DDR2 olması mümkün müdür? Çünkü aşağıdaki adreste ASUS DDR3 olarak gözüküyor. sıkıntı hepsiburda.com'dan mı kaynaklanıyor sizce?
    http://www.bogazici.com.tr/Details.aspx?sm=an-310-9
  • GiJal ayrıca sizin verdiğiniz adreste de ekran kartının belleği DDR3 olarak gözüküyor. bazı sitelerde DDR2 derken bazıları DDR3 yazıyor. bir fikriniz var mı?
  • DDr2 DDr3 en ufak bir performans farkı yok,,,,tomshardware de DDR2 DDR3 DDR ramleri kapıştırmışlar, 20 dolarlık ramle servete satılan 200dolarlık ram arasında yüzde 2 gibi çok komik bir fark var, adamlar da sonuc olarak ram e servet ödemeyin diyorlar....Sen anladığım kadarıyla oyuncusun, o yüzden 4650 gtx260m in yanından geçemez, yaklaşık 2 kat performans farkı var,,, ama asus'un kasada işçilik kötü,lcd yaramaz gibi yorumlar var alanlarda....ama performans olarak
    yok ben oyun cok kasmam arada oynarım dersen Sony al, ikinci elde bile yüzünü güldürür sony, ve stili var makinenin, çözünürlük ve panel kalitesi de önemli,,,,
  • quote:

Orijinalden alıntı: puprst

GiJal ayrıca sizin verdiğiniz adreste de ekran kartının belleği DDR3 olarak gözüküyor. bazı sitelerde DDR2 derken bazıları DDR3 yazıyor. bir fikriniz var mı?

Yazım hataları olabiliyor bazen. İki ürün hakkında da bir bilgim yok benim. Sadece sizin mesajınız üzerine özelliklerine göz atarak ufak bir kıyaslama yaptım o kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: theVATANSEVER

DDr2 DDr3 en ufak bir performans farkı yok,,,,tomshardware de DDR2 DDR3 DDR ramleri kapıştırmışlar, 20 dolarlık ramle servete satılan 200dolarlık ram arasında yüzde 2 gibi çok komik bir fark var, adamlar da sonuc olarak ram e servet ödemeyin diyorlar....Sen anladığım kadarıyla oyuncusun, o yüzden 4650 gtx260m in yanından geçemez, yaklaşık 2 kat performans farkı var,,, ama asus'un kasada işçilik kötü,lcd yaramaz gibi yorumlar var alanlarda....ama performans olarak
    yok ben oyun cok kasmam arada oynarım dersen Sony al, ikinci elde bile yüzünü güldürür sony, ve stili var makinenin, çözünürlük ve panel kalitesi de önemli,,,,

DDR2 ile DDR3 arasında bu kdr az bi fark olduğunu bilmiyodum ama yine de araştırmak lazım. sonuçta fiyat farkettiriyor. performans olarak da farketmesi lazım. sony gerçekten çok kaliteli ekran görüntüsüne sahip ama diğer özelliklere ve fiyat/performansa vurunca asus çok ağır basıyor. teknoloji olarak da heralde sony'den bir sene daha fazla gider. bu ram konusunda soru işaretlerim vardı. yardımlarınız için teşekkür ederim..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sony ya da philips ?
    18 yıl önce açıldı
    ASUS PC + SONY 17" Monitor
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yok ddr2 mi 3 mü diye kafana kesinlikle takılmasın,,,,Sony 8GB ram, yarın birgün photshop kasarsan çok çok işine yarar,,,ya da mühendislik programları kullanacaksan özellikle sonlu elemanlar analizleri gibi ram hayatını kurtarır.BlueRay yazıcı da aslında çok faydalı bir alet, 4tane BR ye arşivini sığdırırsın :) ileri de daha da yaygınlaşacak....Oyun için alıyorsan asus'u al derim....Bu arada ramler DDR2, amerika'da satılan modellerinde de DDR2 var Asus'ta....

Çok baydı şu Dell reklamı ya....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVATANSEVER -- 17 Aralık 2009; 12:15:03 >
  • Eğer senin için oyun performansı önemliyse kesinlikle Asusu al,250 Lira da cebinde kalsın.
    Yok eğer Multimedia kullanıcısı isen tabiki sony.
    Ha ben olsam tabiki de ASUS
  • gerçekten iki bilgisayarda muhteşem.ben şu an sony vaio vgn fs-415M modelini kullanıyorum.alalı 3 yılı geçti.sony farkı ekran kalitesi farkı?
    bu güne kadar her marka bilgisayarı gördüm.sony farkı bu anlamda çok fazla...benim bilgisayarı ablama vereceğim. 1aydır araştırıyorum.
    Asus G60J modelini araştırdım.ben de almayı düşünüyorum.ram DDR 3 kesinlikle ekran kartı süper.performans çok iyi.ama 3 yıldır bir sony kullanıcısı olarak sonyvaio modeli de gerçekten güzel.yorumlara katılıyorum.internete çok girerim,film de çok izlerim,bilgisayarı da ileride Lcd televizyona bağlarım diyorsan bunlarda kalite arıyorsan Sony vaionun bu modelini al.Teknik servis çok iyi çalışıyor sony nin. ÖZEL BİLGİ İŞLEM.sony servisi.alırken de İstanbul bilşimden sakın alma.sony servisine bağlı değil.çok sıkıntı çıkıyor.
    Asus G60J modelinde ise 3 sene yeni çıkan her oyunu full oynarsın,ama ekran kalitesi ve film izlerken sony nin tadını vermez.benim sony vaio 178 derece açı derler ya işte öyle filmi izleyebiliyorum.bir de Asus G60J modeli için araştırma yaparken asusun teknik servisinin çok sorunlu olduğunu hem bizzat şahit oldum hem çok sorunlu.
    bana sorarsan sony vaio nun i7 şlemcilisi çıksa bir de şu ati 4650 modelinden kurtulup ne bileyim asustaki ekran kartını taksa kesinlikle sony vaio...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.