Şimdi Ara

Sony Xperia 1 VII görüntüleri sızdırıldı: İşte tasarımı ve özellikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sony Xperia 1 VII görüntüleri sızdırıldı: İşte tasarımı ve özellikleri

Sony'nin yeni amiral gemisi Xperia 1 VII, ilk kez yüksek çözünürlüklü CAD görselleri ve 360 derece dönen bir video eşliğinde sızdırıldı. Bu sayede cihazın tasarımı ve birçok teknik detayı, resmi tanıtımdan haftalar önce ortaya çıkmış oldu. Mayıs ayında tanıtılması beklenen model, Sony'nin tasarım çizgisini korurken donanım tarafında iddialı bir yenilik sunuyor.

6.5 inç büyüklüğünde 4K OLED ekranla gelen Xperia 1 VII, 120 Hz yenileme hızını koruyor. Üst çerçevede 12 MP'lik bir ön kamera yer alırken, ekranın çerçeveleri önceki modellere kıyasla hâlâ biraz kalın. Telefonun boyutları 161.9 x 74.5 x 8.5 mm olarak ölçülürken, kamera çıkıntısıyla birlikte kalınlık 11 mm’ye ulaşıyor.

Sony bu modelde klasikleşmiş bazı detayları koruyor: Güç tuşuna entegre parmak izi okuyucusu, sağ yanda fiziksel kamera tuşu ve 3.5 mm kulaklık girişi bunlardan sadece birkaçı. Çift yönlü stereo hoparlörler, USB-C bağlantı noktası ve microSD destekli SIM yuvası da alt bölümde konumlandırılmış.

Ayrıca Bkz.Samsung’un yeni modeli Z Flip 7 FE, 700 dolarlık etiketiyle geliyor

Arka tarafta üçlü kamera sistemi dikkat çekiyor. 48 MP ana kameraya, 12 MP ultra geniş açı ve 70-200 mm arası optik yakınlaştırma yapabilen 12 MP periskop lens eşlik ediyor. Her ne kadar önceki sızıntılar tüm sensörlerin Sony'nin gelişmiş Exmor T serisinden olacağını öne sürse de, son bilgiler bunun tam anlamıyla gerçekleşmeyeceğini gösteriyor. Kamera modülünde ayrıca lazer otofokus ya da ek mikrofonlar için küçük boşluklar bulunuyor.

Xperia 1 VII’nin kalbinde Snapdragon 8 Elite işlemcisi yer alacak. 12 veya 16 GB RAM ile gelecek olan cihaz, 256 ve 512 GB’lık iki depolama seçeneği sunacak. Batarya kapasitesi ise en az 5.000 mAh olacak ve 30W hızlı şarj desteğiyle birlikte gelecek. Android 15 işletim sistemiyle kutudan çıkacak olan modelin başlangıç fiyatı 1.399 dolar seviyesinde olacak.

Sony, sadık kullanıcı kitlesini hedef alarak tasarımda köklü değişikliklere gitmemiş gibi görünüyor. Ancak donanım tarafında yapılan güncellemeler, Xperia 1 VII’yi 2025’in dikkat çeken amiral gemilerinden biri haline getirebilir.

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2025/04/03/sony-xperia-1-vii-renders-leak/

• batarya yükseltmesi olmalıydı 5500 mah gibi hızlı şarj da en azından 65watt olmalı güncelleme destekleri hala 3 yıl bununda artması gerekli

• 6 senedir aynı kasa birazdan fanboylar doluşur ulan sony ne alet yapmış diye ayin yaparlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiletosman -- 6 Nisan 2025; 15:23:48 >
  • Her ne kadar diğer telefonların kamerası iyi olsada otamatik çekimde, iş manuel e gelince sony nin telefonunun üstüne çekim yapacak bi telefon yok, profesyonel düğün çekimi yapanlar var sony telefonla, ister full hd olsun ister 4k olsun ekrandada öyle, batarya ve yazılımda biraz daha gelişmeli,

• Nerede o eski sony ah ahh

• Visionx st V kullanıcısına yanıt
    bizde seni bekliyorduk

• Nato mermer nato kafa adamlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kusura bakmayın ama vivo 200 pro nun üstüne telefon varsa çıksın ortaya... ben kullanacağım telefonda önce kullanım kolaylığına sonra da kullandığı malzemeye bakarım gerisi teferruat... şu anda bir telefon alacak olsam sony samsung ve elma kesinlikle almam...

• Ekranda yeniden 4K ya geçilmesi güzel olmuş. Bu kasa formu olması gereken eski düzen kasa formu. Ben çok beğeniyorum. Ancak neredeyse tüm telefonlara sensör satışı yapan bir firma kendisi kullandığında inanılmaz fark atması gerekirken yazılımdan sanırım kamerada diğer telefonlardan farkı olmuyor.

• Ulan Sony ne telefon yapmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alpha Centauri kullanıcısına yanıt
    Ulan Sony ne telefon yapmış. Ayin de yapmamız gerekiyor ama, iPhone ve samsunglarımızı ateşe verip üzerlerine de işeyerek ateşi güçlendirip ayin yapabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdic -- 4 Nisan 2025; 23:3:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • asdic A kullanıcısına yanıt

Ulan Sony ne telefon yapmış

Ayin tez başlasın

Sony Xperia 1 VII görüntüleri sızdırıldı: İşte tasarımı ve özellikleri

• dreamblue35 D kullanıcısına yanıt
    Evet Instagram optimizasyonu olmadığı için 94739393mp kameranla çektiğin story mobese kamerası kalitesinde yükleniyor ondan sonra. Hatta tüm sosyal medyada böyle.

Telefon yazılımdır, zaten bütün donanımı belli firmalardan alıyorlar. Bu konuya da android tarafında Samsung dışında kafa yoran firma yok. Ben 100 binlik telefonla arkadasima wp den video atarken rezil olmak istemiyorum açıkçası.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dreamblue35 D kullanıcısına yanıt
    Sen entegre sistem kullanmadığın için,

rahatlığını kolaylığını görmediğin için olabilir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 30w hizli sarj 😂
    Parmak izi ekranda yine YOK (ucuz Çinliler yapinca eksi diye degerlendiriliyor)
    Diger "herhangi" marka/modelden ne farki var?

Fiyat gene saçma sapan... iPhone pahali hadi alan var. Sony var mi ki alan olsun?

Neyse, gelsin alalim desen yok. Yurtdışından bakariz diyenler mevcut modele baksin bakalim var mi amazonda? YOK

• teknokaptan kullanıcısına yanıt

evet doğru söylüyorsunuz iş için değil benim kullanımım son kullanıcı olarak bu yorumu yaptım, son kullanıcı olarak kriterler ile iş için beklenen özellikler farklı olacaktır

• ardarulez A kullanıcısına yanıt

hocam size sayın Murat gamsız' ın yaptığı incelemeye bir göz atmanızı tavsiye ederim başkada bir sözüm yoktur...

• Sony Z4+'ını kullandım. Meşhur görüşme yaparken 40 dereceye çıkan SD810 ile...

O zamanlar Sony'nin meşhur "Stamina+" diye bir batarya koruma modu vardı. Pil %50'nin aşağısına düşünce otomatik devreye giriyor.

Özel fotoğraf çekme tuşu vardı.

Sony'nin sürekli reklamını yaptığı suya dayanıklılık...

Teknolojiye bak...

Sonra Z5 falan çıktı ve Sony telefonlar ortadan kayboldu.

Şimdi ben inovasyon göremiyorum. İşlemci, ekran, kamera sensörü, yazılım, yapay zeka? Sony bunların neresinde mesela?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.