Şimdi Ara

★ ★SONY XPERIA™ C5 ULTRA ★ ★ ||| ANA KONU ||| EN İYİ SELFIE TELEFONU (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.047
Cevap
61
Favori
208.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet. Aylarca araştırma sonucunda telefona kavuştuk.Şimdi dostlardan telefonu nasıl koruyabileceğim yani almam gereken ekstralar konusunda LİNK verilerek yardım istiyorum.

1.KILIF
    2.EKRAN KORUYUCU.

başka tavsiye edeceğiniz birşey varsa link verebilirmisiniz?

Edit: şu an araştırdığım kılıflar aşağıda.Kullandığınız varsa tavsiye bekliyorum.En önemli şey telefonun camının kırılmaması.

DERİ KILIF MODELLERİ

http://www.mobilcadde.com/eiroo-sony-xperia-c5-ultra-gizli-miknatisli-yan-kapakli-beyaz-deri-kilif-42630

http://www.mobilcadde.com/eiroo-phantom-sony-xperia-c5-ultra-gizli-miknatisli-pencereli-beyaz-deri-kilif-42830

SİLİKON OLAN KORUMA SAĞLAR MI BİLMEM

http://www.mobilcadde.com/eiroo-seams-sony-xperia-c5-ultra-deri-desenli-ultra-ince-seffaf-beyaz-silikon-kilif-42815

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi just_justice -- 23 Eylül 2015; 17:15:03 >

• Merhabalar bimeks sağolsun zorluk çıkarmadan değişim sağladı.

Yorumu c5 ten atıyorum. Telefon gayet seri ve güzel. On kamera şahane. Arka kamerayı denemedim henüz. Bana birisi cam kılıf vesaire link onerebilirmi. telefon yakışıklı ya.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şapkalı Mantar kullanıcısına yanıt
    Gözün aydın.bende media markt tan almıştım onlarda değiştirdi.ilk telefon ne renkti ve şu anki ne renk acaba.

N11 de 22tl olan var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hayırlı olsun, sonuçta 1 gün geç oldu ama güç olmadı. Zaten dediğinden belliydi ki bir üretim hatası vardı.

Arka kamera da güzel ki zaten göreceksin.

Bir de Enterasan olan, bazı yabancı incelemelerde okuduğuma göre arkası poli karbon ya da plastik ama camla kaplanmış. Belki de bundan dolayı nispeten parlaktır.

• TIMERIDER kullanıcısına yanıt
    1. beyazdı şimdide beyaz dostum :)
  • mert1905x kullanıcısına yanıt
    colourofthelife C kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim merdo.

Valla telefonun herşeyi çok güzel şekil olarak. Benim gözümde kozmetik olarak tek - 'si Arka taraf dümdüz beyaz ya şimdi, Telefonda malum 6"inç o arkadaki kamera sensörü çok minicik kalmış.kuş m*ku gibi :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şapkalı Mantar -- 23 Eylül 2015; 20:36:02 >
  • siyah renk olanı aldım telefon güzel yanlız bişey dikkatimi çekti sizdede öylemi yoksa bendeki mi hatalı ürün

telefon kapalıyken ekranın üstüne ışık vurduğunda ekranın tamamında yukarıdan aşağıya kesik şerit gibi izler var ekran açıkken de belli oluyor ampül ışığı ekrana vurduğu zaman

geri götürsemmi telefonu
  • C5i alip iade eden arkadaslar sorunlar neydi tam olarak haberimiz olsunki alirken bizde dikkat edelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: lewye

siyah renk olanı aldım telefon güzel yanlız bişey dikkatimi çekti sizdede öylemi yoksa bendeki mi hatalı ürün

telefon kapalıyken ekranın üstüne ışık vurduğunda ekranın tamamında yukarıdan aşağıya kesik şerit gibi izler var ekran açıkken de belli oluyor ampül ışığı ekrana vurduğu zaman

geri götürsemmi telefonu

Mesajınızı görünce denedim ben de. Evet aynı şeritler çıktı. Ben Hata olduğunu sanmıyorum. Siz yazmasanız anlamazdım bile.

• Ben de Ankara Mamak Anatolium Bimeks'e gittim. Beyaz için ödeme yaptım. Görevliyle incelerken güç düğmesinin diğer mağazalarda ve bulunduğum mağazadaki teşhir ürününde incelediğime göre sağlıklı basmadığını fark ettim. Sadece belli bir açıdan basıldığında sağlıklı çalışıyordu. Her defasında onu düşünerek basmam gerekecek yani. Mağaza müdürü de dahil resmen değişim olmaması için direttiler.

"Hep de beni buluyor, en azından kullanılmasına engel teşkil etmiyor" diyerek kabullendim. Neyse ölü piksel testi yapayım derken ekranda siyah bir nokta fark ettim. Gene mağaza müdürü (adına dikkat etmedim, kel bir adamdı) inceledi. ilk önce görmemiş ayağına yatar gibi yaptı. Ben gözüne sokarcasına gösterdim. Baktım sırıtıyor "ne sırıtıyorsun hocam?" dedim. Başımda aleyhime sonuçlanmış bir dava var olmasa orada anlayacağı bir tavır sergilerdim ya neyse...

"Küçük bir şey, sorun yok" demeye durdu. Sanki bana telefonu bedava bayram hediyesi olarak verdi. Sanki şahsi mağazası. Ben bir şey demeden "iade edin parayı" dedi. "İadeden bahsetmiyorum, değiştirmek istiyorum" dedim. Bu hala afra tafra pozlarında, en sakin adamı ayağı kaldırır. Değişime diretmedim, ben de parayı iade aldım.

Telefonla şikayet bölümüne ulaştım, şikayetimi yaptım. Şikayetvar sitesine yazdım. Müsait olduğum ilk anda tüketici mahkemesine gideceğim. Olumlu sonuçlanmasa bile o bimeksi temsilen biri karşıma çıkacak, mahkeme için 10 adım fazladan atsa bile yağlarım erir.

Genel müdürlük telefonunu buldum yarın arayacağım. Açan olmaz büyük ihtimalle ama pazartesi de arayacağım.

Belki de böyle olması daha iyi oldu. Çünkü telefonu ilk açtığımda pili %58'de idi. Toplamda deneme esnasında 15 dk. falan ekran açık kalmıştır. Pil hemen %50-52 civarı seviyeye indi. Yani @colourofthelife adlı arkadaşın paylaştığı görsellerdeki gibi 8-9 saat ekran süresi verebilecek bir pil performansına sahip telefon gibi durmuyordu. Yabancı forumlarda da Sony'nin dediğinin aksine 2 güne kadar pil ömrü sağlayacak bir telefon olmadığından bahsediliyor.

Açıkçası soğudum diyebilirim. Htc One E8 telefonunu pil süresi sebebiyle sattım. 4 saat kullanım süresi alacaksam almanın bir mantığı yok. Iphone 6 Plus serisinin gözünü seveyim de onda da sıfır kutudan telefonun yamuk çıkması gibi sıkıntılar yaşadım.

Düzenleme: Yazım hatası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TechTR -- 24 Eylül 2015; 1:11:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lewye

siyah renk olanı aldım telefon güzel yanlız bişey dikkatimi çekti sizdede öylemi yoksa bendeki mi hatalı ürün

geri götürsemmi telefonu

Hocam ben onu sattığım Htc One E8'de ekran açıkken bile fark ettim. Hatta mağazalarda teşhirlere baktım onlarda da vardı. O çizgiler ya dokunmatik panele/aksama, ya da ekrana ışığı verena panele/aksama ait. Hatta sizdeki ürünü mağazada kurcalarken ben de fark ettim ki kullandığım Htc'de de aynı şeyin olduğunu hatırlayarak dikkate almadım bile. Büyük ihtimal soru değil yani, bilginiz olsun.

• arkadaşlar telefonu almayı düşünüyorum kardeşime alayımmı yoksa başka bişeymi bakalım ?
  • TechTR T kullanıcısına yanıt
    Hocam gecmis olsun teknoloji sans isi diyecegim ama cok kucuk bir grubuz suan telefon cok yeni ama bu kadar problem cikmasi sasirtti beni soru isaretleri yaratti bimeks uygun fiyata veriyor diger magzalara gore ama dikkat ettiyseniz cogu magazada teshir urunu gorunuyor ister istemez dusunuyor insan.

• Geçmiş olsun bu işler şans işi paranı iade etmişler takılma fazla.. Sana sorunlu ürün denk gelmiş bu adamlar 1milyon tane cihaz satıyorlarsa misal içinden 300 tane sorunlu çıkması normal.. Seninkisi şansızlık bunun gibi her markada binlerce yorum okudum. Başka markaya yönel tabi ama ondada riskin %50 %50 yani yarı yarıya sonuçta bu cihazlar allah yapısı değil geçmiş olsun.. Sony mağazasından almak direk daha mantıklı 100 tl fazla olsun kendi mağazasından olsun.

• Aynen öyle, heryerde 1399 TL iken neden bazı firmalar, kampanya mampanya diyerek 100-200 TL ucuza satıyor? Neden bu kampanyaların çoğunluğu webe özel oluyor?Neden bu kadar kısa sürüyor? İade ya da sorunlu cihazlar bitene kadar belki. Nasreddin hocanın dediği gibi, ya tutarsa, ya müşteri farketmezse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HarleyDavidson

arkadaşlar telefonu almayı düşünüyorum kardeşime alayımmı yoksa başka bişeymi bakalım ?

Nasıl bir cihaz aradığına bağlı?
  • TechTR T kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, o power tuşu problemi ciddi birşey çünkü o tuş belki de en çok kullanılan fiziksel tuş, malum çift tıklama ile açma yok.

Batarya konusunda, tamamen kullanıma bağlı. Mesela o Hardwareplus incelemesindeki arkadaş yoğun kullanımda günü çıkarıyormuş ve normal kullanımda 1.5 güne kadar uzuyor, tabii bu o arkadaşın kullanımı ve ayarları, başkası başka sonuçlar alabilir. Yabancı forumlarda okuduğum kadarıyla kimi çok memnun bataryadan kimi de şikayetçi. Şahsi düşüncem, eğer batarya ya da telefonda bir problem yoksa, normal kullanımda günü çok rahat çıkarır ama saatlerce oyun oynarsan 3-4 saat ekran süresini geçeceğini sanmam ki geçebilen telefon da bilmiyorum.

Diğer dediğin doğru, o ekran kapalyken oluşan ışıklı çizgiler IPS ekranların özelliği, marka model ayırmadan her IPS ekranlı telefonda oluyor az ya da çok.
  • Arkadaşlar iyi bayramlar.mesaj bildirim sesini nasıl kısabiliyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: TIMERIDER

Arkadaşlar iyi bayramlar.mesaj bildirim sesini nasıl kısabiliyoruz.

Cümleten iyi bayramlar.

Ayarlar-Ses ve bildirim-Bildirim sesi- hiçbiri.

Bu iptal ediyor.

Kısmak dersen, Ayarlar- ses ve bildirim- zil sesi düzeyi veya ses aç-kapa tuşlarından da olur.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.