Şimdi Ara

★ ★SONY XPERIA™ C5 ULTRA ★ ★ ||| ANA KONU ||| EN İYİ SELFIE TELEFONU (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.047
Cevap
61
Favori
208.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Mobil bağlantı ayarlarından yalnızca gsm seçin full çeker.çok fazla telefon değiştirdim hepsinde aynıdır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TIMERIDER

Mobil bağlantı ayarlarından yalnızca gsm seçin full çeker.çok fazla telefon değiştirdim hepsinde aynıdır.

Evet dediginiz gibi yapmistim. Bu sekilde sebeke full cekiyor ama internet edgeye dusuyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bimba kullanıcısına yanıt
    Google playde 2g 3g switch var onunla kısayoldan yapabilirsiniz.Bundan kurtuluş yok,symbian lı nokialardan iphone a kadar hepsinde aynı,hepsini kullandım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslanoto

quote:

Orijinalden alıntı: Bimba

Yemin ederim telefondan soğudum...Mobil veri kapalı wifi açıkken 2 diş. Mobil veriyi açınca 2-3 diş arası gidip geliyor. Orjinal nano sim kart aldım yine aynı... İade edeyim dedim servis raporu hede hödö muhabbetleri oldu. Servis raporu almak için telefonu Muğla'dan Antalya'ya yollamam gerekiyormuş. Hem alacaklar sıfır telefonun içini açacaklar hem de Allah bilir kaç günde geri yollayacaklar. Sonra ben aldığım yere yollayacam da iademi alacam. Uğraş dur...

kaç diş çektiği önemli değilde, gelen giden arama da sıkıntımı var aramada kaliteli ses konuşma bağlantı yapamıyormusun ?

Su an sehir merkezinde kopma olmasa da sadece vodafone ortalama cektigi calistigim yerde cekmez ise mecbur 2g secerek gsm sinyalini yukseltip kullanacagim. Ugrastigimiz islere bak ya

• quote:

Orijinalden alıntı: TIMERIDER

Google playde 2g 3g switch var onunla kısayoldan yapabilirsiniz.Bundan kurtuluş yok,symbian lı nokialardan iphone a kadar hepsinde aynı,hepsini kullandım.

Hemen bakayim dediginiz programa. Tesekkurler...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aslanoto

quote:

Yemin ederim telefondan soğudum...Mobil veri kapalı wifi açıkken 2 diş. Mobil veriyi açınca 2-3 diş arası gidip geliyor. Orjinal nano sim kart aldım yine aynı... İade edeyim dedim servis raporu hede hödö muhabbetleri oldu. Servis raporu almak için telefonu Muğla'dan Antalya'ya yollamam gerekiyormuş. Hem alacaklar sıfır telefonun içini açacaklar hem de Allah bilir kaç günde geri yollayacaklar. Sonra ben aldığım yere yollayacam da iademi alacam. Uğraş dur...

kaç diş çektiği önemli değilde, gelen giden arama da sıkıntımı var aramada kaliteli ses konuşma bağlantı yapamıyormusun ?

Su an sehir merkezinde kopma olmasa da sadece vodafone ortalama cektigi calistigim yerde cekmez ise mecbur 2g secerek gsm sinyalini yukseltip kullanacagim. Ugrastigimiz islere bak ya

bu vodafonda sorun var, bunların hattını kullanan herkesde çok sorun var başda pili erken bitiriyor, bunların sattığı mate 7 p7 gibi cihazları avea kullanıcında iki katı şarj kullanım süresine çıkıyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar genel bir değerlendirme bendeki sorunları yazıyorum herkes aynı şekilde deneyip genel problemlerini yazarsa birbirimize faydamız olur diye düşünüyorum cihazımızda mı problem var genel bir problemmi öğrenmiş oluruz.2 günlük kullanımda kendi cihazım için ilk izlenimlerimi yazayım

1 -tel görüşmesi sırasında karşı taraftan gelen sesin az olması ( göreceli kişiye göre değişebilir )

2 -çekim kalitesi düşük 1 dişe kadar düşüyor. AÇIKLAMA: evde 3 kişi avea kullanıyoruz telefonları aynı konumda yani birebir aynı yerde yanyana getiriyorum lg g2 olan tel full çekiyor nokia 225 olan tel full çekiyor benim sony c5 en fazla 3 diş çekiyor.orjinal nano sim kullanıyorum.3 telde avea hattı aynı odada aynı masa üzerinde denedim.

3 -uzun sarj süresi 4 saate yakın (teli %1- %5 aralığında şarja taktığımda 3 buçuk saati kesin geçiyor dolması)

4- forumda mobilden yani telden girip mesela bu konuda bir arkadaşın yorumu okuyorum o esnada 5 - 10 saniye kadar sabit kalıyo dokunmuyorum sonra aşağı yada yukarı kaydırmak istediğimde anlık bi takılma oluyo her seferinde.ama sürekli kaydırınca akıcı.

5 -%97 den sonra tel şarj oluyor yazıyor ama olmuyor %97 de kalıyor.

6 -kamera kısayol tuşu telin sağ alt kenarındaki sonuna kadar sıkıca bastığımda açılıyor yani yumuşak bastığımda basmış gibi hissediyorum fakat işlevi pratik değil sonuna kadar iyice bastırırsam açılıyor kamera.önceleri yumuşak basıyordum açılmıyordu bazen açılıyordu acaba tuşmu bozuk sandım ama sonra sıkıca bastırdığımda her seferinde açıldı.

7 -oyun performansını merak edip denemek için asphalt8 kurdum evdeki lg g2yle kıyasladım.lg g2 de akıcı oynayabildim.sony c5 ultrada kesinlikle bi takılma donma yok onu belirteyim ama gözle görülür şekilde ağır çekim gibi gidiyordu araba özellikle bi 5 dk oynadıktan sonra hissediliyor.e haliyle arabayı istediğimiz gibi kontrol edemiyoruz oyunun tadı kaçıyor.başka bi oyun denemedim.

şimdi yukarıdaki bu 7 maddeyi denenebilecek olanları deneyip yorumları yazarsa herkes aklımızdaki soru işaretleri giderilmiş olur cihaz hakkında daha iyi ve doğru bir fikre sahip olmuş oluruz diye düşünüyorum

çift tıklama ile açılıp kapanma olsa süper olurdu ama benim için önemli değil olmasada olur.

ön kamera gerçekten süper diyebilirim kim görse hayran kalıyor.ama kamerada benim için önemli bir etken değil :) keşke pili uzun gitse kamera kötü olsa tercih ederim :) göreceli tabi

dış ses hoparlörü gerçekten çoğu telefondan güçlü o yüzden hoparlör sesine önem verenler pişman olmaz.hem ses şiddeti yüksek hemde yüksek sesdeyken bile denediğim müziklerde bi zorlanma cızırtı olmadı.

kulaklıklı müzik performansı ortalama diyebilirim beni çok tatmin etmedi.ses şiddeti az gibi geldi bana.biraz daha arttırılsa süper olurdu.kulaklığım creative ep 630 yıllardır bu kulaklığı kullanırım. arabada aux çıkışına bu teli ve lg g2 yi taktığımda lg g2 den daha yüksek ses şiddeti alabiliyorum.özetle kulaklıklı ses şiddeti biraz zayıf.kalitesi değil şiddeti yanlış anlaşılmasın.

sizden ricam yaşadığımız sorunları elimizden geldiğince test edip birbirimize yardımcı olalımki kendi cihazımızdamı sorun var yoksa genel bi sorunmu yada telin kendi kapasitesi özelliği o kadarmı öğrenmiş oluruz

herkese iyi bayramlar :)

• prenss1907 kullanıcısına yanıt
    1- Bu sorunu hiç yaşamadım
    2-Çekim kalitesi bendede düşük vodafonedan diye tahmin ediyorum cunku dısarda full cekiyor evde 2-3 diş arası. genelde 2diş hatta bunun pil yedigini düşünüyoruz cunku stamina modda birakip yatınca %7 10 arası sarj gidiyor ama ucak moduna alınca %1 gidiyor.
    3-Sarj suresi uzun bunu hep yazdık normal zaten 3-5kere sarj edince 3.30 dan daha kısa süreye iniyor sarj bende aynısını diyordum.
    4-Hiç öyle bir sorun olmadı.
    5-O oluyor acıp kaparkende farklı degerler gösterebiliyor teli sarjdan alma %97 de birak 30 dk daha sonra %100 oluyor sanırım bi pil göstergesinden sıkıntı var güncelleme şart bunlarıda yazdık önceki sayfalarda.
    6-O tuş gerçekten garip kameraya acıp tusa hafif basınca odaklama yapıyor ama fotoyu cekmek için guclu basmak gerekiyor anlamadım bende tus hafif basınca calısmasa odaklama işinide yapmazdı diye düşünüyorum o niye öyle bende anlamadım.
    7-Oyun performansı hakkımda bilgim yok deneyemedim bende inidircem kota yenilenince. Aslında bizimkini işlemcisi g2den iyi çok az fark var ama g2de ekran ufak oldugu için rahat yetiyor bizde ekrandan dolayı yetmiyor olabilir.

Şuan yazdıgın şeyler içinde kamera tuşu hariç bütün hepsi konuda yazıyor hatta %90 ben kendim sordum diger kullanıcılara. sana başta kızmamızın sebebi buydu senin bu yazdıgın herşey konuyu baştan sona oku hepsini almadanda ögrenirsin zaten.

•  ★ ★SONY XPERIA™ C5 ULTRA ★ ★ ||| ANA KONU  ||| EN İYİ SELFIE TELEFONU

apk manidan oyun indiriyorum acılmıyor artık korsan indirdigimiz belli oluyor varmı bunların çözümü denemek için oyun indiremiyoz :)
    1- Öyle bir soruna rastlamadım.

2-Turkcell nano sim kullanıyorum, genelde 4 diş, nadiren de olsa 3 veya 2 ye düşüyor ama sorun yok.

3- Uzun evet, 3-3.5 saat gibi. Daha güçü adaptör ile yarıya inebilir ama ne kadar sağlıklı olur tartışılır.

4-Seyrek de olsa dediğine benzer şeyler oluyor ama başka sitede olmuyor. Sanıyorum bu daha çok Donanım Haberin optimizasyonu ile alakalı, malum ne kadar " iyi " olduğu son zamanlardaki ibadullah çökmelerden.

5-Dikkat etmedim açıkçası, kalibrasyon gerekebilir.

6-İlk basışta odaklanır, ikinci basışta çeker. Basarken sağ taraftan basarsan çok daha kolay basılıyor hiç zorlamadan.

7-O oyunu hiç bilmiyorum, belki 5.0 Lollpop optimizasyonu ile ilgilidir. Reacl Racing 3 oyununda hiç sorun yok. Mortal combat x ve Modern Combat 5 deneyebilirsin.

Ses bana düşük gelmiyor ama mümkündür çünkü getirilen bazı kurallar, standartlar var bu ses şiddeti konusunda. Sorun şu ki bu standartlara ne LG, ne Samsung ne de başkası uymazken bir tek Sony uyuyor nedense. Amaç sağlığı korumak. Çözümü çok kolay.

• quote:

Orijinalden alıntı: prenss1907

arkadaşlar genel bir değerlendirme bendeki sorunları yazıyorum herkes aynı şekilde deneyip genel problemlerini yazarsa birbirimize faydamız olur diye düşünüyorum cihazımızda mı problem var genel bir problemmi öğrenmiş oluruz.2 günlük kullanımda kendi cihazım için ilk izlenimlerimi yazayım

1 -tel görüşmesi sırasında karşı taraftan gelen sesin az olması ( göreceli kişiye göre değişebilir )

2 -çekim kalitesi düşük 1 dişe kadar düşüyor. AÇIKLAMA: evde 3 kişi avea kullanıyoruz telefonları aynı konumda yani birebir aynı yerde yanyana getiriyorum lg g2 olan tel full çekiyor nokia 225 olan tel full çekiyor benim sony c5 en fazla 3 diş çekiyor.orjinal nano sim kullanıyorum.3 telde avea hattı aynı odada aynı masa üzerinde denedim.

3 -uzun sarj süresi 4 saate yakın (teli %1- %5 aralığında şarja taktığımda 3 buçuk saati kesin geçiyor dolması)

4- forumda mobilden yani telden girip mesela bu konuda bir arkadaşın yorumu okuyorum o esnada 5 - 10 saniye kadar sabit kalıyo dokunmuyorum sonra aşağı yada yukarı kaydırmak istediğimde anlık bi takılma oluyo her seferinde.ama sürekli kaydırınca akıcı.

5 -%97 den sonra tel şarj oluyor yazıyor ama olmuyor %97 de kalıyor.

6 -kamera kısayol tuşu telin sağ alt kenarındaki sonuna kadar sıkıca bastığımda açılıyor yani yumuşak bastığımda basmış gibi hissediyorum fakat işlevi pratik değil sonuna kadar iyice bastırırsam açılıyor kamera.önceleri yumuşak basıyordum açılmıyordu bazen açılıyordu acaba tuşmu bozuk sandım ama sonra sıkıca bastırdığımda her seferinde açıldı.

7 -oyun performansını merak edip denemek için asphalt8 kurdum evdeki lg g2yle kıyasladım.lg g2 de akıcı oynayabildim.sony c5 ultrada kesinlikle bi takılma donma yok onu belirteyim ama gözle görülür şekilde ağır çekim gibi gidiyordu araba özellikle bi 5 dk oynadıktan sonra hissediliyor.e haliyle arabayı istediğimiz gibi kontrol edemiyoruz oyunun tadı kaçıyor.başka bi oyun denemedim.

şimdi yukarıdaki bu 7 maddeyi denenebilecek olanları deneyip yorumları yazarsa herkes aklımızdaki soru işaretleri giderilmiş olur cihaz hakkında daha iyi ve doğru bir fikre sahip olmuş oluruz diye düşünüyorum

çift tıklama ile açılıp kapanma olsa süper olurdu ama benim için önemli değil olmasada olur.

ön kamera gerçekten süper diyebilirim kim görse hayran kalıyor.ama kamerada benim için önemli bir etken değil :) keşke pili uzun gitse kamera kötü olsa tercih ederim :) göreceli tabi

dış ses hoparlörü gerçekten çoğu telefondan güçlü o yüzden hoparlör sesine önem verenler pişman olmaz.hem ses şiddeti yüksek hemde yüksek sesdeyken bile denediğim müziklerde bi zorlanma cızırtı olmadı.

kulaklıklı müzik performansı ortalama diyebilirim beni çok tatmin etmedi.ses şiddeti az gibi geldi bana.biraz daha arttırılsa süper olurdu.kulaklığım creative ep 630 yıllardır bu kulaklığı kullanırım. arabada aux çıkışına bu teli ve lg g2 yi taktığımda lg g2 den daha yüksek ses şiddeti alabiliyorum.özetle kulaklıklı ses şiddeti biraz zayıf.kalitesi değil şiddeti yanlış anlaşılmasın.

sizden ricam yaşadığımız sorunları elimizden geldiğince test edip birbirimize yardımcı olalımki kendi cihazımızdamı sorun var yoksa genel bi sorunmu yada telin kendi kapasitesi özelliği o kadarmı öğrenmiş oluruz

herkese iyi bayramlar :)

1) Bana normal geldi

2) Çekim kalitesi ile ilhili sorunumu yukarıdaki mesajlarda belirtmiştim. Operatör 3g altyapısı ile alakalı sanırım.

3) Hızlı şarj olayının olmadığı zaten telefonu almadan öncede konuda belirtilmişti. Alanlar buna göre aldı. Kaldı ki neredeyse 3000 mah lık pilin 0.85 lik şarj aletiyle 3,5 saatte dolmasından doğal bir şey olamaz... Pile zarar vermesini umursamazsanız 2.0 mah lik tablet şarj aleyleriyle 1,5 saatte şarj edersiniz.

4) Forumdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bilgisayardan bile foruma girdiğimde deli gibi kasıyor. Yazılımcılarımıza selam olsun buradan

5) %100 dolu gösteriyor. Sıkıntı yok.

6) Bendeki sorun deklanşör tuşuna basıyorum, odaklanıyor ama çekim yapmıyor. ( vardır muhakkak bir ayarı. )

7) Oyunları tabletten oynadığımdan telefona kurmadım. Bu hususta değerlendirme yapamayacağım...

Genel olarak yeni çıkan bir cihaz olduğundan bir kaç güncelleme almadan tam randımanlı performans beklememek lazım. Benim açımdan çekim kalitesi uyuz etse de geri kalan özellikleri tatmin edici seviyede şimdilik...

Bende yazayım sizin gibi hemde bir nevi cevap olur sizin sorunlara

1- karşı tarafın sesi az gelmiyor göreceli birşey değil yani hatta yanımdaki bile rahatlıkla duyabiliyor az geldiğini sanmanızın sebebi şu olabilir üst hoparlör telefonun en üst kısmında yani o kısım biraz yukarda kalınca ses azmış gibi geliyor bende başta sizin gibi düşündüm ama sonra farkettim

2- çekim kalitesi gayet iyi önceki zenfone 6 dan bile daha iyi köydeydim bugün geldim şehre köyde 3g şebekesi çekmediği için 2g de çekiyor ve full çekiyor ama 3g şebekesine hiç 4 diş çektiğini görmedim en fazla 3 diş ama speedtest ile internet hız denemesi yaptığımda 15-16 mbitlere ulaşıyor hız çekimde sıkıntı olsa zor bu hız hattım avea ve kestirdim hattı yeni kart almadım

3- Evet malesef yavaş şarj oluyor zenfone 6 vardı o da aynıydı şarj cihazı Amperi 1350 olmasına rağmen 4 saate yakın dolduruyorum ama Asus kısıtlamaya gitmişti batarya hızlı şarjdan zarar görmesin diye Sony c5 in şarj cihazının Amperi 850 eğer sony de asus gibi kısıtlama yapmışsa malesef 3.5-4 saat normal bunu lg g2 nin 2000 lik şarj cihazıyla denemek lazım kısa zamanda doldurursa hızlı şarjlar erken dolum yapabilir

4- o tarz bir durum başıma gelmedi Asustan tarayıcısını kullanıyorum Chrome kullanıyorsanız ondan kaynaklı olabilir farklı tarayıcılar deneyin
    Bende de aldığımın 2.günü telefon bi kilitlendi ne kapandı ne de tepki verdi ses kısma kapama tuşuna uzun uzun basarak telefonu kapatabildim ama daha olmadı bu durum

5-böyle bişey hiç olmadı

6- kamera tuşu pek pratik değil özellikle de selfie çekimlerinde

7- oyun performansını pek deneyemedim

• Evet arkadaşlar, Gsmarena, C5 Ultra için çok ayrıntılı inceleme yayınlamış. İngilizce bilenler okuyabilir, cidden bayağı ayrıntılı. Bilmeyenler için belki çeviri yapılabilir.

http://www.gsmarena.com/sony_xperia_c5_ultra-review-1310.php
  • quote:

Orijinalden alıntı: Massibe

Pil süresi efsaneymiş yalnız

Mesela?

• Şu değerlendirme işlemci hakkında Geekbench 3 testi ardından :

"The battery of tests starts as usual with Geekbench 3.0, which measures RAW CPU performance. Mediatek's True octa-core concept is a real beast and C5 Ultra posts a beastly score - the same as its C4 predecessor, but unmatched among its rivals in the midrange."

Çeviri : " Test dizimiz her zaman olduğu gibi , ham işlemci gücünü ölçen Geekbench 3 ile başlıyor. Mediatek'in gerçek 8 çekirdek kavramı gerçekten bir hayvan-canavar ve C5 Ultra hayvani bir skora imza atıyor - Selefi C4 gibi ama orta segmentteki diğer rakipleri arasında emsalsiz. "

Sonra da Geekbench 3 skorunu vermişler ki müthiş.
  • 1 -böyle bi sorunum olmadı.

2 -böyle bişey var avea ve vadafoneda bendede öyle avealıyım dışarda 4 diş çekiyor evde 2 bu telin sorunu deil hatla ilgili.

3 -uzun sarj süresi 4 saate yakın (teli %1- %5 aralığında şarja taktığımda bu doğru bendede uzun şarj oluyor.

4- forumda mobilden yani telden girip mesela bu konuda bir arkadaşın yorumu okuyorum o esnada 5 - 10 saniye kadar sabit kalıyo dokunmuyorum sonra aşağı yada yukarı kaydırmak istediğimde anlık bi takılma oluyo her seferinde.ama sürekli kaydırınca akıcı.--- BENDEDE BÖYLE BİRŞEY YOK

5 -%97 den sonra tel şarj oluyor yazıyor ama olmuyor %97 de kalıyor. BİRKERE BANA OLDU ŞARJ %72 İKEN KAPATTIM AÇTIM %8 GÖSTERDİ PİL BİTİO UYARISI GELDİ TEKRAR KAPATTIM AÇTIM %78 OLDU BİDAHADA AYNISINI YAPMADI.AMA %100 ŞARJ OLUYOR HEP.

6 -kamera tuşu 2 kademeli arkadaşlar özelliği bu ilk yumuşak basışta odaklanıyor. İkinci tam basışta çekiyor. Doğal olarak kamerayı açması için sert basmak gerekiyor.

7 -bende fifa 2015 ve real racing oynuorum sorunsuz..

• quote:

Orijinalden alıntı: prenss1907

% 2 deyken şarja taktım 4 saat yazdı dolmasına tabı bekleyemedım %70deyken çıkardım ama çok uzun değilmi şarj süresi yoksa bendemi bi sorun var.kendi orjinal adaptörüne baktım 1 amper bile değil sanırım acaba bu yuzdenmı gec sarj oluyor.

Selam, geç dolumun nedeni orjinal şarj aletindeki düşük Amper nedeniyle olabilir. Elinde kardeşinin G2 si varsa bir kerede onunla şarj edermisin kaç saatte dolum yapacak merak ediyorum. Bendede şuan G2 var 1.8A veriyor. 1.8A altında şarj etmeye çalıştığımda G2 yavaş şarja geçiyor.

XDA daki bir eleman 1.5A'lik başka bir şarj ile 3-3.5 saatte tam dolum oluyor yazmıştı. Eğer öyleyse 1.8A ile çok daha hızlı dolum yapabilir. Eğer bu sorunu çözersek telefonun en çok eleştirilen bir eksisinin çözümün bulmuş oluruz. Bu testi imkanı olan diğer arkadaşlarda yapıp sonucu yazarsa iyi olurdu.

• shadow006 kullanıcısına yanıt
    Sony nin kendi 2A üstü adaptörleri var ama işte böyle yüksek amperli adaptörle şarj edersen, batarya ne olur Allah bilir, hele sürekli kullanımda. Hızlı şarj pratik olsa da batarya ömrü açısından iyi değil.

• mert1905x kullanıcısına yanıt
    APK archive Dene, eniyisidir, sürekli de güncel.

• öncelikle cihaza sahip arkadaşlara iyi günlerde kullanmaları dileğiyle...

kararlı bir Sony kullanıcısı olarak bende bu cihazı düşünüyorum fakat Sony lerin klavyede bodoslayıp şişmesini çok iyi biliyorum,hali hazırdaki cihazım xperia z2,cihazda fiziksel sorunlar oluştuğu için değiştirmeyi düşünüyorum.

iki cihaz arasında kaldım,Asus selfie ve c5 ama aslında ikiside ön kameralarıyla öne çıksada ,selfie çekimlerle uzaktan yakından ilgisi olan biri değilim,sadece Asus un arayüzü , boyutlarına ve pilinin çıkarılır olması, qualcomm ile gelmesi en güçlü yanları...

bu cihazda klasik Sony kalitesi,uzun vadede çok konforlu olacağından eminim ve şahsi fikrim; bu cihazı gösteren yeşil renkli modeli...
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.