Şimdi Ara

★ ★SONY XPERIA™ C5 ULTRA ★ ★ ||| ANA KONU ||| EN İYİ SELFIE TELEFONU (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.047
Cevap
61
Favori
208.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • C5 in performansı kötü geldi nedense Z3 ile kıyaslama videosunu izleyince?
  • Bende bugün aldım vatan dan ama nano sim kullanıyormuş şimdilik sadece boş boş duruyor bir köşede. Mikro sim olmuyor sanırım denemedim ama.
  • Hardware plusin diyorsun, ben de izledim. Bir kere donanım performansı olarak C5, Z3den daha iyi antutu ve geekbench testlerinde görüldüğü gibi. Sonra C5de Android 5.0 varken Z3de 5.1.1 var, bu da bayağı etkiler.

Bir de konuştuğumuz sıradan bir telefon değil, Xperia Z3, yakın zamanın amiral gemisi ve fiyatı hala 1800 civarında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vedat79

Bende bugün aldım vatan dan ama nano sim kullanıyormuş şimdilik sadece boş boş duruyor bir köşede. Mikro sim olmuyor sanırım denemedim ama.

Micro sim kesin olmuyor. Nano sim alman lazım.

Hayırlı olsun bu arada.

• quote:

Orijinalden alıntı: fault

Ya arkadaşlar belki daha önce yazdığım yorumlarda okuyan olmuştur.Bahsetmiştim,telefon ara sıra durduk yere kitlenip reset atıyor.Telefonu vatandan 2 gün önce aldım.Cidden bu durum canımı sıkmaya başladı.Yazılımsal bi sorun olduğunu düşünmüyorum.Çünkü hem kimsenin başına gelmemiş.Hemde telefon daha açıldığı ilk andan itibaren bu başıma geldi bu donup reset atma olayı.Format attım düzelir diye yok gene aynı attıktan 5 dk sonra gene aynı olay oldu.Vatandan gidip birebir değiştirme imkanım var mıdır acaba telefonu?
    Perşembe günü aksam aldım daha telefonu...

Tamamen vatana bağlı. Değiştirebilirler veya servise yönlendirme yaparlar.

Pc companion ile onarımı denedin mi?

• millet c5 için kafama 2 3 sorum var .
    1. ısınma fazla oluyor diyorlar
    2. ekran ve telefonun dayanıklılığı nasıl
    3. oyun oynarken telefonda donma oldugunu gordum
    4. kronik sorun cıkabılıyrmus
    aldığım zaman 2 yıl gönül rahatlığı ile kullanabilirmiyim servis yüzü görmeden kısmetse sabah almaya gideceğim :)
  • Siparişi verdim gittigidiyordan %7 indirimle 1.235 ₺ geldi. 3.5" iphone 4'ten sonra 6" C5 ultra bakalım alisabilecekmiyim?

• Zenfone 2 daha iyi sonuc veriyor z3 ile basa bas hemde multitaskingte cok daha iyi z3 e gore

• İmzadanda anlaşılacağı üzere Z2 kullanıyordum ve anakartı yaktım Tamiri masraflı olacak ve ben de C5 Ultra almaya çok heveslendim. Çerçevesi ekranı ve özellikle eski amiral gemisindeki 2 mp ön kamera yerine 13mp ön kamera gerçekten merak ettirdi. Daha önce C4 filan da görmedim test edemedim.

Şimdi benim sorularımı biraz işten anlayan birileri cevaplarsa çok sevinirim. Malum son kullandığım Z2'ye göre sorular soracağım.

Her insan evladının her telefon modeliyle ilgili ilk sorusu olan ısınma problemi var mı sorusunu geçelim. Cıs diye elimi yakmasın havaya fırlatmayayım yeter o derece olmuyordur umarım?

Elinize aldığınızda dandik bir plastik hissi veriyor mu?

Sony xperia S'den beri tüm sony telefonlarını kullandım diyebilirim. Her seferinde yaşanan gece çekimi rezaletine alışkınım. Peki ön kameradaki flaş ve 13mp ön kamera karanlıkta tatmin edici fotoğraflar çekiyor mu? Örnek olarak fotoğraf yükleyebilir misiniz?

Başka bir sorum yok istediğin kadar zorlasan kasma yapmayan bir arayüz Sony'nin kullandığı. O yüzden problem yaşayan arkadaşlara da tavsiyem alalı 3-4 ay olmadan en ufak donma takılma gördüğünüzde götürüp yenisi ile değişim isteyiniz çünkü herhangi bir takılmanın imkanı yok.

• Bu arada M4-C4-M5-C5 Gibi orta segment telefonlara da giriş yapmış bulunuyorum amiraller hakkında istediğinizi sorabilirsiniz tüm Z serisini kullandım diyebilirim yardımcı olmaya çalışırım. Arkadaşıma 2 ay önce M4 Aqua aldırdım dün kendim baktığımda hiçbir sıkıntı göremedim sorduğumda da kendisi mükemmel olduğunu söyledi. C5 çok güzel bir telefon şuan M5'i bekliyorum ona dokunduktan sonra aralarında seçim yapacağım fiyat farkını da göz önünde bulundurarak.
  • Saf işlemci performansını ölçen Geekbench 3 testinin sonuçları, sırasıyla Asus Zenfone 2, Xperia Z3 ve Xperia C5 Ultra :

• colourofthelife C kullanıcısına yanıt
    Pc companion nedir?
  • Evet bunu kurdum ama onarım diye bi yer görmedim :s
  • fault F kullanıcısına yanıt
    Support zone tıkla önce, sonra başlat seç. Muhtemelen birşeyler indirecek. Ondan sonra telefonunuzu bağlayın diyecek ama bağlama henüz. " Telefon/tablet güncelleştirme" denen yerde başlat seç, bulunamadı diyecek, aynı ekranda " telefonumu/tablet bilgisayarımı onar" denen ibareyi tıkla. Buradan da ekrandaki talimatlara göre hareket edersin, gene muhtemelen birşeyler indirecek. Telefonunu, yazılım istediğinde bağlarsın. Ekranda da uyaracağı gibi, telefondaki datalar silinecek, Sd karttakiler kalıyor, o yüzden yedeğini al.

Ayrıca telefonun şarjının enaz %80 dolu olması lazım ve kapalı şekilde bağlayacaksın. Haliyle ben ileriki aşamaları yapmadım telefonda sorun olmadığından, ekranda söyler zaten ne şekilde yapman gerektiğini, dikkatle takip et.
  • Geçmiş olsun öncelikle. Dediğin doğru, anakart tamiri muhtemelen pahalıya patlar ve ölü yatırım olurdu.

Ben , Sony Ericsson T630, W810iden Xperia Z ve Z2'ye kadar birçok Sony cihaz kullandım. Z2'yi 1 ay kullandım sadece , kronik sorundan dolayı para iadesi aldım.

Isınma problemi olduğunu düşünmüyorum, aslında ben telefonun daha çok ısınmasını bekliyordum 8 çekirdekten dolayı. Şu kısa ısınma testinde, C5 Ultranın ne kadar ısındığını görebilirsin :

https://www.youtube.com/watch?v=sTB0S_XtFzw

Kesinlikle vermiyor, Z2'den belki daha bile iyi hissettiriyor tutması, Z'den ise kesinlikle çünkü Xperia Z, çok köseli olduğundan, bir süre sonra tutması insanın elini acıtıyordu. Arka kapak için , bazı yerlerde plastik, bazı yerlerde camla kaplanmış deniyor. Ben kendim telefona sahip lduğum halde tam emin değilim. Cam olması mümkün çünkü plastik olamayacak kadar parlak, ayrıca plastiği neden parlatsınlar? Arkasına bakınca, tıpkı camda olduğu gibi kendini görebiliyorsun. Tabii almadan önce muhakkak incele derim.

Gece çekimi konusunda aynı fikirdeyim, nedense gece çekimleri çok iyi değildi önceki SOny telefonlarda. Önceki sayfalarda gece ve düşük ışık fotoları koymuştum birçok , inceleyebilirsin. Umduğumdan çok daha başarılı gece ve düşük ışık çekimleri, düşük noise, yüksek detay ve ışık patlaması minumumda, şaşırdım açıkçası, bu kadar iyi olacağını ummaıştım super otomatik modda çektiğim halde. Flaşı tabii bir Xenon değil ama çok güçlü. Sıfır ışıkta çektiğim fotolarda var, inceleyebilirsin. Ön ve arka kamera için hemen her koşulda fotolar var önceki sayfalarda. Genelde ilk çıkan Sony telefonlarda fotolar çokiyi olmaz, güncellemeyle düzelir, bunda görece daha iyi ve muhtemelen daha da iyi olacak.

Arayüz konusunda aynı fikirdeyim, yazılım ve stabilite konusunda Sony 1 numara, yalnız donma takılma konusunda katılmıyorum, onun çok çeşitli sebebleri olabilir, hatta kurduğun bir uygulama, servis dahil.

M4 Aqua gayet güzel telefon ama çok ciddi bir sıkıntısı var, telefon belleği sadece 8 GB ve kullanıcıya kalan da 3 GB civarı.

• Hsnyksr H kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, ben gittigidiyora güvenmem aslında ama tercih senin.

Hem de çok kolay alışacaksın, hatta vazgeçemiceksin. Aldıktan sonra bak iPhone 4'e, oyuncak gibi gelecek. Benim en büyük kullandığım telefon 5 inc civarı idi bundan önce. C5'in kasası, ekranı ve tasarımı o kadar başarılı ki, adeta kompakt cihaz kullanıyormuşsun gibi hissediyorsun, 6 inclik devasa telefon yerine.
  • xseyver X kullanıcısına yanıt
    1- Olmuyor, bu sayfada video ekledim, izleyebilirsin.

2- Ekran çok iyi, parlak, yüksek kontrastlı ve bakış açıları da güzel. Dayanıklılık olarak da, henüz erken olsa da, çok iyi olduğunu düşünüyorum.

3-Real Racing 3de olmuyor, başka oyun oynamadım.

4- Ne gibi?

2 seneden de fazla kullanılabilir, donanımı, tasarımı ve ekranı buna müsait.
  • quote:

Ya arkadaşlar belki daha önce yazdığım yorumlarda okuyan olmuştur.Bahsetmiştim,telefon ara sıra durduk yere kitlenip reset atıyor.Telefonu vatandan 2 gün önce aldım.Cidden bu durum canımı sıkmaya başladı.Yazılımsal bi sorun olduğunu düşünmüyorum.Çünkü hem kimsenin başına gelmemiş.Hemde telefon daha açıldığı ilk andan itibaren bu başıma geldi bu donup reset atma olayı.Format attım düzelir diye yok gene aynı attıktan 5 dk sonra gene aynı olay oldu.Vatandan gidip birebir değiştirme imkanım var mıdır acaba telefonu?

götür değiştirirler, bendede geçen yıl teknosadan aldığım başka marka cihaz bozuk çıktı , 3 defa servise gittti bozuk geldi, ve gene vermem üzerine değişim yaptılar, şimdi satılan telefonların nerdeyse yarısı bu yolla değişime giriyor NEDEn ? değişim oranın yüksek olması şunu akla getiriyor, distribütör veya satıcı 2. parti kaçak malı bu yolla aklıyor, yani bozuk cihazı fatura ederek defalarca piyasaya sürüyor geri alıyor, yerine kaçak malın sağlamını veriyor. dolayısı ile kaçakçılığın alasını büyük ünlü firmalar yapıyor, aslında verdikleri telefon yarı fiyata maal oluyor onlara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanoto -- 27 Eylül 2015; 11:47:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aslanoto

quote:

götür değiştirirler, bendede geçen yıl teknosadan aldığım başka marka cihaz bozuk çıktı , 3 defa servise gittti bozuk geldi, ve gene vermem üzerine değişim yaptılar, şimdi satılan telefonların nerdeyse yarısı bu yolla değişime giriyor NEDEn ? değişim oranın yüksek olması şunu akla getiriyor, distribütör veya satıcı 2. parti kaçak malı bu yolla aklıyor, yani bozuk cihazı fatura ederek defalarca piyasaya sürüyor geri alıyor, yerine kaçak malın sağlamını veriyor. dolayısı ile kaçakçılığın alasını büyük ünlü firmalar yapıyor, aslında verdikleri telefon yarı fiyata maal oluyor onlara.

Resmi ile ithalatların fiyatları bu yüzdenmi aynıya gelmeye başladı acaba dediğin mantıklı, teknosadan beklerim bu hareketi hiç güvenmem kendilerine.

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.