Şimdi Ara

Sony Xperia Ion - Samsung Galaxy S3 - Samsung Galaxy Note 2. Sizce hangisi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Değerli arkadaşlar; bir konuda yardıma ihtiyacım var. Bir şeyi tam anlamıyla araştırmadan asla almam. Bu özelliğimden dolayı aldığım şeylerin çoğunda memnun olmadığım bir özellik kolay kolay bulunamaz ve dolayısıyla pişman da olmam.

Sony Xperia Ion ile Samsung Galaxy S3 veya Note arasında kaldım. Fanboyluk yapmayacak herkesin yardımlarını bekliyorum.

Sony Xperia Ion'da şebeke üzerinden görüntülü görüşme seçeneği yokmuş. Şuana kadar kullanmış olduğum 5800'da bu özellik olmasına rağmen hiç kullanmadım. 1,3 kamerayla cambazlık yapacağıma açarım Skype'dan görüşürüm daha iyi bence. Bu sebepten bu benim için bir eksiklik değil. Onun haricinde internette aramadığım taramadığım yer kalmadı. Hiçbir mecrada bu telefonun müşteri memnuniyeti %95'in altına inmemiş bu sebepten beni fazlasıyla cezbediyor. Dahili bataryanın mAh oranının S3'e göre az olması ve sabit olup değiştirilemiyor olması beni düşündürse de 1 saatten az sürede şarjının tam dolu olması güzel bir özellik. 32 GB olan dahili hafızasının arttırılamaması da kafamı karıştıran bir diğer özellik tabi. Görüntü olarak fazlasıyla özenilmiş, bu da çok belli ediyor kendini.

Samsung Galaxy S3'ün işlemcisinin ve bazı özelliklerinin biraz daha iyi olması dışında bir artısı yok. Tasarımını beğenmiyorum ama donanımsal özellikleri kafamı fazlasıyla karıştırıyor. Özellikle son zamanlarda türeyen bol miktardaki "S3 fanboyu" sebebiyle pek objektif yorum yapabilen adama rastlamadım. Genel olarak iyi bir telefon olsa da kasası çok adi ve çelimsiz. Kılıf bile toparlayamaz bence. Yazılım konusunda zaten 3 telefon da hemen hemen aynı, temelde Android kullanıyor. Öyle çok oyun oynayan insan da değilim o açıdan da sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum ama yine de kafamda pek çok soru var.

Samsung Galaxy Note 2'nin en önemli özelliği büyüklüğü. 5,5 inç olması dikkat çekici. Fakat bu denli büyük bir telefon günlük kullanımda sorun yaratabilir diye düşünüyorum. Yine de kullanmadığımdan bilmiyorum mutlaka alışıyordur zamanla insan. İnternette yorumlar genel olarak iyi. Müşteri memnuniyeti de aynı şekilde. Diğerlerine göre daha yeni bir telefon. En önemli özelliği bataryası. mAh oranı çok yüksek bu sebepten yoğun kullanımda dahi şarjı 2 güne yakın gidiyormuş. Onun haricinde özellik olarak S3'e çok yakın bir model. Tablete yakın bir model olması sebebiyle listemde.

Elbette ki bu 3 telefon modelinden birini kullanan birileri vardır forumda. Bu konuda yardıma ihtiyacım var çünkü uzun süreli kullanmayan telefonun artı ve eksi yönlerini tam anlamıyla ortaya koyamaz. Bu telefonlardan herhangi birinin kullanıcısı iseniz sizden ricam kısa ve öz bir şekilde kullanım esnasında gördüğünüz artı ve eksi özellikleri yazmanız.

Peşin olarak söyleyebilirim ki; HTC One X, Apple 4S-5 ya da diğer herhangi bir şirketin telefonunu düşünmüyorum. Üstte saydığım 3 model haricinde seçenek sunmuyorum. Hacı HTC al, Blackberry al şeklinde cevap yazacaklar hiç yazmazsa sevinirim. Çünkü bu tarz cevaplar işime yaramayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rayground -- 23 Kasım 2012; 16:24:07 >

• Ben note 2 al derim dostum pişman olmazsın
  • işine yaramayacak ama markaya göre telefon alınmamalı . ben sana piyasadaki enleri yazayım . iphone 5 i koymuyorum buraya ;

Nexus 4 = Optimus G > Note2 > S3 = One X > Xperia S = 4X HD

Testler sonucu oluşan sıralamalar bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EvoRoncatto -- 13 Kasım 2012; 22:23:22 >
  • Xperia S diyorum ben 2. olarakta s3
  • Cevaplarınız için teşekkürler. Note 2'nin büyük ekranı her ne kadar kullanışlı olsa da konfor açısından şüphelerim var. Cepte taşıması sıkıntı yaratır mı acaba? Kotta falan sıkıntı yaşatır mı bana? Note 2 sahibi olanlardan yardım bekliyorum.
  • Ion diyorum ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rayground

Değerli arkadaşlar; bir konuda yardıma ihtiyacım var. Bir şeyi tam anlamıyla araştırmadan asla..................................

10 yıllık Sony Kullanıcısıyım Normal şartlarda İon derdim ancak şu incelemeyi izleyince Galaxy S3 ten başkası ŞİMDİLİK hikaye diyorum...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SAMSUNG GALAXY NOTE 1 HAFTALIK..
    13 yıl önce açıldı
    SAMSUNG GALAXY J7 PRO [ANA KONU]
    8 yıl önce açıldı
    Samsung Galaxy Note 3 N9005
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: siteripci

quote:

Değerli arkadaşlar; bir konuda yardıma ihtiyacım var. Bir şeyi tam anlamıyla araştırmadan asla..................................

10 yıllık Sony Kullanıcısıyım Normal şartlarda İon derdim ancak şu incelemeyi izleyince Galaxy S3 ten başkası ŞİMDİLİK hikaye diyorum...

2-3 ay öncesine kadar evet hikayeydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: EvoRoncatto

quote:

quote:

Neymiş hikaye yapmayan telefon: Htc one X denilen tasarım faciası mı ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

one x te ne? one x+ bile s3 le aynı donanımda htc kullanıyor olabilirim ama fanlık vsvs söz konusu değil . siz piyasayı takip etmiyorsunuz galiba? xperia v - zperia t - optimus g - note 2 - htc dlx - xperia yuga - iphone 5 - padfone 2 - lumia 920 gibi o kadar model varki kafalarda . s3 e piyasanın en iyisi demeyin allah aşkına

EDİT: Tasarım faciası dediğiniz telefon en sağlam tasarıma sahip telefonlardna bu arada one s le yakın ondan biliyorum . s3 ün yan sanayi plastik kapakları ve birşeye benzemeyen tasarımından çok daha iyi en azından

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EvoRoncatto -- 24 Kasım 2012; 19:36:09 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

one x te ne? one x+ bile s3 le aynı donanımda htc kullanıyor olabilirim ama fanlık vsvs söz konusu değil . siz piyasayı takip etmiyorsunuz galiba? xperia v - zperia t - optimus g - note 2 - htc dlx - xperia yuga - iphone 5 - padfone 2 - lumia 920 gibi o kadar model varki kafalarda . s3 e piyasanın en iyisi demeyin allah aşkına

EDİT: Tasarım faciası dediğiniz telefon en sağlam tasarıma sahip telefonlardna bu arada one s le yakın ondan biliyorum . s3 ün yan sanayi plastik kapakları ve birşeye benzemeyen tasarımından çok daha iyi en azından

Verdiğiniz şu örnekler: xperia v - zperia t - optimus g - note 2 - htc dlx - xperia yuga - iphone 5 - padfone 2 - lumia 920

Xperia Yuga haricinde bir rakip göremedim, zaten Yuga da şu anda hayali bir telefon S4 yolda onu da çıkaralım o zaman...

iphone 5 4s ten farkı boyutu, t v krait işlemciler var, çift çekirdek kullanıyor, lumia 920 yi wp8 olduğu için kıyaslma gereği hissetmiyorum...

Xperia Vl var japon piyasasında üretiliyor. Onu bile söylesen hikaye hala...
    Gorilla 2 cam ı var. S3 elinle bastırsan kırılmıyor... Tekno donanım olarak S3 ün eline su dökemezler bu örnek verdiğin telefonlar.

Ben sıkı bir Sony ciyim şu an al dersen Xperia V ya da Ac ro S alırım tasarım harikaları çünkü. Ancak tasarım harici bir telefon dersek: S3 ten başkası HİKAYE

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Verdiğiniz şu örnekler: xperia v - zperia t - optimus g - note 2 - htc dlx - xperia yuga - iphone 5 - padfone 2 - lumia 920

Xperia Yuga haricinde bir rakip göremedim, zaten Yuga da şu anda hayali bir telefon S4 yolda onu da çıkaralım o zaman...

iphone 5 4s ten farkı boyutu, t v krait işlemciler var, çift çekirdek kullanıyor, lumia 920 yi wp8 olduğu için kıyaslma gereği hissetmiyorum...

Xperia Vl var japon piyasasında üretiliyor. Onu bile söylesen hikaye hala...
    Gorilla 2 cam ı var. S3 elinle bastırsan kırılmıyor... Tekno donanım olarak S3 ün eline su dökemezler bu örnek verdiğin telefonlar.

Ben sıkı bir Sony ciyim şu an al dersen Xperia V ya da Ac ro S alırım tasarım harikaları çünkü. Ancak tasarım harici bir telefon dersek: S3 ten başkası HİKAYE

neler kastettiğini anlamıyorum ama krait mimarisi çok daha iyi bir mimaridir. yugada kafalarda var dedim zaten . iphone 5 4s in sadece büyütülmüş halimi? yapmayın allah için girin 2 -3 teste bakın ip5 i ne notelar geçememiş . nexus 4 son testte ancak geçebilmiş eminmisiniz 4s ten tek farkının bu olduğuna? bu telefonlar s3 ü silmiş ortalıktan . optimus g keza öyle atom işlemcili motorola çıkacak sanırım o çıkmadan dünyanın en güçlü telefonu kabul ediliyor . s3 nerede? note 2 çıktı çıkalı s3 ün adı duyulmuyor s3 nerede? dünyanın en iyi işlemcisi kabul edilen snapdragon 4 padfone da var , nexus 4 te var bu cihazlarda 2 GB ram var s3 nerede? (s4 olayını verdiğin linkteki arkadaş söylüyor. ) ve htc dlx yine o arkadaş söylüyor piyasada görülen en iyi model diyor o cihaz için. bi çıksın onunda testlerini görelim. ama dediğim gibi verdiğim her cihaz s3 ten daha sağlam . adreno 320 ler s4 prolar 2 gb ramli telefonlar varken eskimiş mali400 e 1 gb rame kimse bakmaz . tasarım harici kimse su dökemez demişsin birde

• sony'e para kazandirmada ne alirsan al sony mobile tr'nin akillanmasi gerek xperia t cikti.turkiyede simdiki ion'un fiyatindan satilacagi yerde ,mayista getireceklermis.
  • quote:

Orijinalden alıntı: retro.

sony'e para kazandirmada ne alirsan al sony mobile tr'nin akillanmasi gerek xperia t cikti.turkiyede simdiki ion'un fiyatindan satilacagi yerde ,mayista getireceklermis.

Kesinlikle haklısın. Ben Sony pazarlama yetkilisi olacağım varya. Türkiyede en üst düzey satışı yapmazsam ne olayım... Tasarım faciası telefonlar işlemcileri uğruna yok satıyor. Ne yani cep telefonu adı üstünde cebine koyucan konuşma mesaj atma medya (oyun eğlence müzik film izleme, ofis uygl) yı kullancaksın. Uzay gemisi satın alırmışcasına davranıyoruz. Yok ram iydi işlemcisiydi bilmem ne.. Tasarımda 1. numara gözüyle bakıyorum Sony ye... LAKİN Tr ye zamanında gelmemesini kınıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siteripci -- 25 Kasım 2012; 5:25:40 >

• quote:

quote:

sony'e para kazandirmada ne alirsan al sony mobile tr'nin akillanmasi gerek xperia t cikti.turkiyede simdiki ion'un fiyatindan satilacagi yerde ,mayista getireceklermis.

Kesinlikle haklısın. Ben Sony pazarlama yetkilisi olacağım varya. Türkiyede en üst düzey satışı yapmazsam ne olayım... Tasarım faciası telefonlar işlemcileri uğruna yok satıyor. Ne yani cep telefonu adı üstünde cebine koyucan konuşma mesaj atma medya (oyun eğlence müzik film izleme, ofis uygl) yı kullancaksın. Uzay gemisi satın alırmışcasına davranıyoruz. Yok ram iydi işlemcisiydi bilmem ne.. Tasarımda 1. numara gözüyle bakıyorum Sony ye... LAKİN Tr ye zamanında gelmemesini kınıyorum...

yanıt verirmisin?

• quote:

quote:

onceki iki telefonum sony idi biri 1.6'dan 2.3'e kadar destek aldi digeri ise 2.3'ten 4.0'a bile gecemedi neymis donanim yetersizmis.4.1 jb'den hic bahsetmiyorum bile.

ardindan sony xperia s cikti yetmedi ion yetmedi xperia t yetmedi tx yedmedi odin yetmedi yuga oda yetmedi yeni cikas sizintilar isi bozdu bende gittim note 2 aldim.tamam bir xperia x10 kalitesi yok telefonda ama en azindan 2 jenerasyon guncelleme garantisi var.ve yeni modeli 1 yil sonra geliyor.

• dediğin 3 telefondan birini seçmek zorunda kalsam note 2 seçerdim
  • İon.
  • Xperia ne ya?O kadar çirkin tasarımlı bir telefon olamaz.Note 2 en iyi telefondur şu an.Eğer çok büyük gelirse S3 veya One X bakın.
  • xperia serisini beğenmeyen adamın estetik algısı çok farklıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabrizo -- 25 Kasım 2012; 12:43:51 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.