Şimdi Ara

★ SONY XPERIA™ M5 | ANA KONU & FAN CLUB ★ 6.0 (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
823
Cevap
11
Favori
33.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çok beklettiler ya çıldırıyorum resmen çılım çılım çıldırıyorum
  • real_king kullanıcısına yanıt
    Burası egrinin doğrunun tartışılacağı bir konu. Eski bir üyeden böyle bir mesaj görmek şaşırtıcı bence de. Forumun amacını en iyi sizin bizim bilmemiz lazım. Fan club konusu olsa dediğiniz doğru olabilirdi. Eksilerini de belirtecegiz ki alan onu göz onunde bulundurarak alsın.

Argümana gelince ben yine pek katilamiyorum. 1600 lira az bir para değil bence orta sınıf fiyatı hiç değil. Bu fiyata bu donanım gibi bir durum yok yani ortada. Asus Zenfone 2 için denebilir bu, çünkü 1300 lira. 1500-1600e amiral gemi alınıyor. Bu donanımda ve kağıt üzerinde kompakt 5 inç boyutlu olduğu için bu telefonu bekleyen kitle de yok değil. Mesajlarim cihazin kompakt olmadığı yönünde. Herkes pastanin içini dışını görsün ona göre karar versin. Mesajim tartışma yaratmak amaçlı görülmesin, Bilgi paylaşımı.

Iyi forumlar.

@real_king

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: real_king

Xperia M5'in ekran kasa oranını beğenmeyenler yine Sony'nin ürettiği Xperia C5 Ultra modeline yönelebilirler.Zira C5 modelinde rakip orta düzey modellerinde göremeyecekleri bir çerçeve inceliğine sahip olabilirler ve ekran kasa oranı takıntısı olan arkadaşlar bu takıntılarını C5 modelinde fazlasıyla giderip tatmin olacaklardır düşüncesindeyim.

Fakat ben de dahil olmak üzere bu modeli gerçek anlamda merak edip satın alma konusunda ciddi düşünen çoğu arkadaşın M5'den sırf ekran kasa oranı yüzünden vazgeçeceğini düşünmüyorum. Zira bu modeli bekleyen çoğu ciddi alıcı forumdaşlar sahip olduğu donanım ergumanı nedeniyle zaten gani gani memnun durumdalar.

Ayrıca yinelemek gerekirse M5'i satın alacak olan çoğu arkadaş 1400-1600TL fiyat bandında sahip olduğu ve kullanıcısına sunacağı donanım gücü ve amiral gemi modellere göz kırpan teknik konfigirasyon özellikleri nedeniyle bekliyor ve sabırsızlanıyor...
    Ama görüyorum ki bazı arkadaşlar sırf ekran kasa oranı ve çerçeve inceliği yüzünden bu sınıfta böylesine iddaalı bir modeli es geçebilecek durumdalar.Ben böyle düşünen arkadaşlara saygı duymakla beraber anlamakta zorluk çektiğimi de belirtmek istiyorum.

Bu düşüncede olan arkadaşlardan tek bir ricam var.Malum düşünceleri sebebiyle madem ki konu sizin ilginizi artık çekmiyor ve daha ürün piyasaya çıkmadan bu kadar kati suretle kararlarını değiştirmiş durumdalar o halde Xperia M5 konusunda onları bağlayan bir sebep kalmamışsa dilerlerse diğer almayı düşündükleri modellerin konularına eşlik edebilirler.Sakın yanlış anlaşılmasın.Böyle diyerek onları konudan uzaklaştırmak gibi bir çabam asla olamaz bilakis ilgilendikleri modellerin de kusursuz modeller olmadıklarını takdirlerine bırakıyorum.

forumda istediğim yere girerim istediğim yorumu atmakta özgürüm sen neden sony i aşırı savunuyorsun ki.bu kadar savunmanın sana ne yararı var.forum neden vardır inasanlar her detayını burda paylaşacak ki alıcak olan okuyup alıcak.sen tlfn alınsın diye elinden geleni yapıyorsun.çıkarın ne bu işten birisi bir yorum yapıyor.avukatı gibi hop savunuyorsun.hop atlıyorsun sanane be kardeşim istediğim konuya istediğim yorumu atarım.hasbinALLAH çoluk cocuk gibi sana fanboy kaç para maaş alıyorsun diye hitap da mı bulunayım.konu başlığı açıyorsun başta ooo şu bu derken iyi,eksi taraflarını bahsederken kötü ya daha ağır yazacam forum kuralları var.şu millet vazgeçmedi marka yalakalığından.çoluk cocuk başlık açarsa sonuç bu olur.bide donanım haber babasının malıymış gibi başlıktan çıksın diyor.sen parkta salıncak la oyna senin neyine başlık açmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kissed by Fire

Burası egrinin doğrunun tartışılacağı bir konu. Eski bir üyeden böyle bir mesaj görmek şaşırtıcı bence de. Forumun amacını en iyi sizin bizim bilmemiz lazım. Fan club konusu olsa dediğiniz doğru olabilirdi. Eksilerini de belirtecegiz ki alan onu göz onunde bulundurarak alsın.

Argümana gelince ben yine pek katilamiyorum. 1600 lira az bir para değil bence orta sınıf fiyatı hiç değil. Bu fiyata bu donanım gibi bir durum yok yani ortada. Asus Zenfone 2 için denebilir bu, çünkü 1300 lira. 1500-1600e amiral gemi alınıyor. Bu donanımda ve kağıt üzerinde kompakt 5 inç boyutlu olduğu için bu telefonu bekleyen kitle de yok değil. Mesajlarim cihazin kompakt olmadığı yönünde. Herkes pastanin içini dışını görsün ona göre karar versin. Mesajim tartışma yaratmak amaçlı görülmesin, Bilgi paylaşımı.

Iyi forumlar.

@real_king

+1 çoluk çocuğun açtığı başlık bu kadar olur.marka yalakalığından başka birşey değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: cankal

quote:

Orijinalden alıntı: Kissed by Fire

Iyi forumlar.

@real_king

+1 çoluk çocuğun açtığı başlık bu kadar olur.marka yalakalığından başka birşey değil.

+1

• 1500 TL gibi rakamlar az buz değil... Herkes içindeki en ufak tereddüdü bile buraya yazmalı. Telefona alacak gözüyle bakan kişiler için bu durum onları üründen soğutmaktan ziyade alacakları şeyin farkına varmalarını sağlayacaktır. Sonuçta her gün gidip bu paralara telefon almıyoruz.
  • Walla 1600leri duydukça vazgeçmeye doğru ben de kayıyorum. Şimdi M5, 1600 olunca Z5c kaç olacak 1900 mu? O zaman Z3 neden almasın insanlar. Telefon fena değil tamam da 1600 de güzel para..
    Bizde bir hastalık vardır ya " benim cihaz en mükemmel cihaz" , sanırım arkadaş da aynı hastalıktan muzdarip..

• 1. Çoluk çocuk diye hitap ettiğin kişi 30 yaşında.İspatlamak zorunda olmasamda çok istersen younow da yayın yapıyorum.Ordan gösterebilirim kimliğimi. Ki bu yapmak istediğim en son şeydir!

2. Ben mesajımda nasıl ki size saygı çerçevesinde düzgün bir üslup kullanıyorsam siz de bana olan mesajlarınızda saygılı olmak zorundasınız.Bu forumun en eski üyelerinden birisi olarak sizi üslubunuzdan mütevellit esefle kınıyorum.

3. Mesajımı kendi istediğiniz gibi yorumlamışsınız malesef.Ayrıca Sony'e dair hiçbir çıkarım olmadığını ve icabında bazı arkadaşlardan gelen sorulara nesnel olarak cevap verdiğimi ve diğer markaların ilgili modellerini tavsiye ettiğim dahi görülmüştür.Konumuzun eski mesajlarında bunu rahatlıkla görebilirsiniz.

İyi bayramlar dilerim...

• Kissed by Fire kullanıcısına yanıt
    Mesajıma cevaben vermiş olduğunuz saygıdeğer iletinizden dolayı teşekkür eder, iyi bayramlar dilerim.

En azından forumumuzda halen anlayışlı ve üslubuna dikkat eden, tartışma ortamında dahi saygısını bozmayan insanlar da varmış.Ne diyebilirim ki.

Saygılarımla...

• selcuk5101 S kullanıcısına yanıt
    Sahip olduğum ve olacağım cihazların hiçbir zaman en iyisi olduğunu iddaa etmedim, etmemde!

Çünkü en iyisi şu an Z5 Premium

Şaka bir yana, en iyi cep telefonu diye bir şey yok bence çünkü hepsi biraz eksik.Dezavantaj ve avantajları var sadece.Mükemmel cihaz gibi bir durum söz konusu olamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi real_king -- 24 Eylül 2015; 13:05:41 >
  • Evet günden güne ekime yaklaşırken yapılan her türkçe incelemede büyük ihtimalle Sony tarafından aksettirilmesi istenen 1500 1600 fiyat bandı , cihazın gerçek fiyat politikasının bir ürünü. Birçok cihaz 29 eylül ve 1 ekim ile beraber gün yüzüne çıkacak : Nexus 5X, 6P , M5 , Lg yeni bir telefon tanıtacak ve dahası. Bir de günümüzde bu fiyat seviyelerinin +- 100,200 lira civarında gezen cihazlar var ki ( G4, Z3 ) bu cihazların fiyatı yeni tanıtılan cihazlarla beraber min. 100 lira düşecektir. Görece 1500 1600 fiyat bandı bol çeşitliliğin olacağı bir ateş hattı haline gelecek. Merakla bekliyorum Ekim ayını bakalım bize neler getirecek, ancak 1500' tl ye güncelleme alıp almaması dahi muallak olan M5' i getirirse, ilk kaybedenin o olacağını söyleyebilirim .
    Selamlar , İyi bayramlar.
  • Şimdi gerçekler konusulmaya baslandi.
    Ayni paraya yeni orta sinif alacagima eski amiral alirim.
    Guncellemeleri almis yazilimsal problemler giderilmis oturmuş bir cihaz daha mantikli

• Bu telefonu eskiden almayı düşünen ve almakdan vazgeçen biri olarak biri olarak eksilerini yazayım;

1 - MediaTek işlemci. Bu Sony'nin C5 Ultra ile birlikte ilk mediatek işlemcisi bu ne anlama geliyor, Sony bu mimariye android güncellemesi konusunda deneyimsiz. Bunu telefonun 5.0 çıkmasıyla ve hala 5.1 gelmemesiyle görebilirsiniz. Ayrıca genel olarak MediaTek işlemcilerin snapdargonlara göre yazılım geliştirme konusunda daha kötü olduğuda bir gerçek.

2 - Metal çerçeve dendi fakat telefon plastik kasa çıktı. Buda 1500 TL vereceğniz tel için kötü bir hissiyat demek.

3 - SONY'nin ekran/çerçeve oranının diğer telefon üreticilerinden kötü olduğunu biliyoruz. Fakat SONY, M5 orta seviye telefon diyerek sırf konumlandırma amaçlı bu telefonun ekran/çerçeve oranını ''bilerek'' daha da kötü yapmış.

4 - Ekran/çerçeve oranında dolayı Beyaz renk alınmaz. Dahada kötü bir görntü oluşuyor.

5 - Gold rengi en güzel rengi ayrıca, ekran/çerçeve oranını göz yanılmasıyla en iyi gösteren modeli. Fakat telefon plastik çerçeve olduğu için plastiğin boyası attığında Gold renk kalktığında altından nasıl bir renk çıkacak?

6- Telefon 1500-1600 TL olacak. Bu ne anlama geliyor? Bu fiyata bu yılın amiral gemileri alınıyor. LG G4 1550 TL'ye bulunabiliyor, 1600+300 koyarak S6 alınıyor. Ayrıca bu civara Note 4 veya Note Edge bulanabiliyor yada aynı fiyata Z3 alınabiliyor. Kendi tecrübelerimden şunu söylebilirim, 2 telefon arasında kaldıysanız biri amiral gemisi biri normal bir modelse mutlaka amiral gemisi tercih edin çünkü bu telefonlarda kağıt üzerinde yazmayan şeyler, malzeme kullanımı, iç aksam, ses çipi, mikrofon kalitesi gibi unsurlar orta seviye telefonlardan daha iyi oluyor.

Bu telefon ne kadar olursa alınır derseniz bu telefonun ederi, max 1400 TL'dir. Bu fiyat ile çıkarsa düşünülebilir, eğer üstü çıkarsa bir olayı kalmıyor.

• Senta34 kullanıcısına yanıt
    Sony, güncelleme konusunda karnesi iyi olan bir marka.Z ve Z1'e bile Android 5 desteği verdi.M5 her ne kadar orta sınıf olsada Xperia ailesinin çok özel bir üyesi ve en az 2 büyük güncelleme alacağını söyleyebilirim.Sony, Mediatek işlemcilere yeni yeni yer versede bu işlemciyi kullanan modellerini de yüz üstü bırakacağını zannetmiyorum.Snapdragon
    kullanan modeller kadar hızlı bir destek sunamayabilir ama eninde sonunda güncellemeleri alacaktır.

• Keşke alsa üstadım benimde en büyük arzum o yönde ancak xperia Z ' ye bile geçtiğimiz ay 5.1 güncellemesinin verilip, bizlere Orta Üst Sınıfın en iyi modeli olarak lanse ettikleri M5' i 5.0 ile piyasaya sürmeleri büyük bir çelişki oluşturmakta , benim şüphelerimi kuvvetlendiren ana şeylerden biri bu diğeri de x10 üzerinde çok oynama yağmış sony bu bariz belli bu sebeple ve chipset e de bakınca güncelleme , en azından Z serileri ile aynı anda güncelleme haliyle hayal oluyor.

Gerçekçi olmak gerekirse ülkemizde telefonların standart tüketiciye pazarlanış stratejisi kamera üzerinden oluyor ve Sony de haklı olarak önde 13 arkada da 21 mp' in ekmeğini ülkemizden haliyle yemek istiyor. Bu anlaşılabilir ama bu fiyatla en azından az biraz piyasayı bilen, donanımdan anlayan insanları kaybedecektir Sony.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senta34 -- 24 Eylül 2015; 16:45:26 >
  • metal çerçeve olmadığını nereden biliyorsunuz eğer öyleyse beni de caydırır
  • CİHAZ ELİMDE SUAN İNCELEME AMACLİ

METAL KASA DEGİL PLASTİK USTTE BİRİ SORMUSTU

ARKASİ CAM DEGİL PLASTİK

OİS OLMAMASİNİNİ BEGENMEDİM GECE KOTU CEKİM YAPİYOR

KİSACA BOYLE SORUNUZ VARSA SORUN !!

• quote:

Orijinalden alıntı: TEKNOLOJİUZMANI10

CİHAZ ELİMDE SUAN İNCELEME AMACLİ

ARKASİ CAM DEGİL PLASTİK

hocam g2 kullanıyorum ve bu cihaza geçmeyi düşünüyorum beni etkileyen özelliği kamera ama iyi çekmiyor diyorsun kasa plastik ve arka cam da plastik diyorsun peki hissiyat nasıl kolay cizilen bişey mi yoksa kaliteli mi çerçeve boya atar mı bildirim ledi var mı en iyi yanı ve en kötü yanı nedir şimdiden teşekkür ederim hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: eray_07_91

quote:

ARKASİ CAM DEGİL PLASTİK

hocam g2 kullanıyorum ve bu cihaza geçmeyi düşünüyorum beni etkileyen özelliği kamera ama iyi çekmiyor diyorsun kasa plastik ve arka cam da plastik diyorsun peki hissiyat nasıl kolay cizilen bişey mi yoksa kaliteli mi çerçeve boya atar mı bildirim ledi var mı en iyi yanı ve en kötü yanı nedir şimdiden teşekkür ederim hocam

GECMEYE GEREK YOK

Valla çizildi arka
    Ama on iyi dayandı

Boya atmadi o kadar dil

Çerçeve çok kalın g2 DEN berbat

Hizli iyi cihaz kamera gece kötü g3 ten kötü bence

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eray_07_91

quote:

ARKASİ CAM DEGİL PLASTİK

GECMEYE GEREK YOK

Valla çizildi arka
    Ama on iyi dayandı

Boya atmadi o kadar dil

Çerçeve çok kalın g2 DEN berbat

Hizli iyi cihaz kamera gece kötü g3 ten kötü bence

bildirim ledi var mı

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.