Şimdi Ara

★ SONY XPERIA™ M5 | ANA KONU & FAN CLUB ★ 6.0 (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
823
Cevap
11
Favori
33.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şikayetvar sitesine bakarak telefon alınmaz.O sitede şikayeti olmayan bir şey yok gibi bir şey zaten.Çünkü her ürünün sorunlu çıkan modelleri illa ki olur.Bu yadsınamaz bir gerçek.Ama bahsettiğin gibi Htc m8s ve Xperia M5 her iki cihazında incelemelerini ve ukt videolarını izle ve kararını ver.Ama M5 tavsiye ederim şahsen.Ayrıca günümüzde yoğun kullanımda hiçbir telefon 2 gün gidemiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • real_king kullanıcısına yanıt
    Hocam ben Mediatek işlemciler hakkında konu açtım ama cevap veren olmadı. 1-) Mediatek işlemciler güncelleme ve root işlemcileri açısından sıkıntı çıkarır mı? 2-) Şarj performansı konusunda Helio X10 kullanıcıları tatmin eder mi sizce?
  • Haklısınız !!!!!, şikayetlere bakılarak karar verilmez ben şikayetlere aldırmadım aldım 2 saat sonra kapandı sarj aletini bağlamadan açmak mümkün olmadı aynı hatayı 2 günde 6 kere yaptı sony müşteri teknik desteği aradım kvk servise yönlendirdi servise gönderdiğim cihaz 2 gün boyunca yazılım ve donanım testi yapılıyor gerekçesiyle bekledi veeeee bu gün mutlu son cihazınızın ekranı ve mmc kart girişi kırık 352 tl bunu anlamak için 2 gün beklediler adam nasılmı kazıklarır işte böyle,,, bu yazıdan sonra almak için karar verenlere tavsiyem sabırlı ve çok paranız varsa alın 1 ay sonra çöpe atmak için alın bu teli bu arada telefonunuzla ilgili servis görüşmesi yapmak isterseniz KVK nın 11820 harici bir telefonu bulunmamakta ve dakikası 2.99tl den ücretlendirilmektesiniz her görüşme telefon no cıhaz imei no ad soyad vb sorularla en az 10 dk =30 tl Allah bunların eline düşenin yardımcısı olsun,,,,,,,

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• maykey kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yaşamış olduğunuz tatsız olaydan ötürü üzgünüm.Ve KVK'nın uygulamış olduğu fiyatlandırma politikasını doğru bulmadığımı da belirtmek istiyorum.Fakat sizde bilirsin ki bunlar kul yapısı elektronik aletler ve elektronik cihazlar biraz da şans işi diyebiliriz.Yani elbette bu yaşadığınız tatsız hadiseyi meşru kılmaz.Ve olmaması gerekirdi.Ancak cihazınızın ilgili yaşadığınız durumu genelleştirmeniz ve markaya mal etmeniz pek uygun ve etik bir davranış olmaz.Nitekim Xperia M5 alıp memnun olan ve sorunsuz kullanan bir çok kişi bulunmakta.Yaşanan bir takım yazılımsal ve major olmayan sorunlar var.Fakat bunlar halledilmesi mümkün şeyler.Yaşamış olduğunuz hadiseden dolayı sizin adınıza üzgünüm.Umarım en kısa sürede telefonunuza kavuşursunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mamoste87

Hocam ben Mediatek işlemciler hakkında konu açtım ama cevap veren olmadı. 1-) Mediatek işlemciler güncelleme ve root işlemcileri açısından sıkıntı çıkarır mı? 2-) Şarj performansı konusunda Helio X10 kullanıcıları tatmin eder mi sizce?

1.Mediatek işlemciler root işleminde sorun çıkarmaz.Fakat firmaların Snapdragon işlemcili diğer modellerine nazaran güncellemeleri biraz geç alması olasılığı var.Çünkü yazılım optimizasyonundan dolayı.

2.Mediatek işlemciler extra şarj harcamıyor.Cihazın içinde ne kadar güçlü batarya varsa o kadar gider.Sadece yazılım optimizasyonu iyi olan telefonlarda misal Xperia UI arayüzü safkan Android romuna yakın bir performans gösterdiği için şarj performansı biraz daha artış gösterebiliyor.Hali hazırda 1 günü çıkarıyor.

Aynı anda iostan vazgeçmeyen arkadaşım içinde bir tane aldık ondada kamera hatası veriyor sürekli ,, belki yazılımla halledilecek olan sorunum her ne oldu ise ekran kırığına dönüştu ve 352 tl hesap çıkarıldı hemde yazılım ve donanım kontrolü yapılıyor denildikten 2 gün sonra ve sony temsilcisi biz servis raporuna bakarız diyor bana servis parasını ödeyip ödemeyeceğimin onayını soruyor bentelefonumu gönderdıkten 2 gün sonra birden telefonumun ekranı ve mmc yuvası kırık teşhisi konuluyor ve konuya SONY tepkisiz,,,

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Forumun tamamını okuyamadım gerçekten o kadar araştırdım ki aklım almıyor artık bir modelde karar vermek istiyorum. M5,C4,C5 Ultra modelleri aklımda olanlar. Bana tavsiye edebileceğiniz bir nodel var mı? Mediatek işlemciler kafamı çok karıştırıyor. Saygılar...
  • mamoste87 kullanıcısına yanıt
    Saydığınız modeller içinde en güçlü olan model şüphesiz M5

C4 başarılı oldu.Ve ardından aynı çizgide C5 ile devam ediyor.Fakat 5.nesil Xperia modelleri ile birlikte M serisi Z serisine göz kırpar vaziyette.Sony ailesinin şu anda Z5 den sonraki en iyi modeli her halükarda M5.

Lakin bildiğiniz üzere Sony, Mediatek işlemcilerle henüz yeni tanıştı.C4 ile sanırım.Ve bu tanışmanın yazılım optimizasyonu tarafında zaman zaman ufak gecikmelere mal oluyor.Yani Mediatek işlemcilerin aklınızı karıştırmasına gerek yok.Lakin Sony'nin Mediatek konusunda biraz acemi olduğu da bir gerçek.Güncellemeler gelecektir ve yazılımsal detaylar iyileşecektir.Endişe etmeyin.Sony güncelleme konusunda hassas.Ve bu saymış olduğunuz modellerin hiçbirisini M4 de dahil olmak üzere yarı yolda bırakmayacak ve desteklecektir.Seçim sizin.

• Arkadaşlar ilginç bir şekilde bataryam daha fazla gitmeye başladı ve diğer günlere göre hızlı deşarj olmuyor nasıl oldu bilmiyorum ama tek yaptığım kapalı iken 10 saat şarj etmekti.

Bunların dışında internet'te bir teknoloji sitesinde şöyle bir şey buldum belki yardımı dokunur ;

Öncelikle Google Play Store’dan uygulama yükleyerek, bu uygulamaların telefonunuzdaki azı servisleri ve hatta interneti kapatarak batarya kullanım süresini uzatmaları bir ÇÖZÜM DEĞİL. Batarya kalibrasyonu için bir çok yöntem mevcut olmasına rağmen, biz size aslında en kolay ve en etkili yöntemi göstereceğiz.

Batarya Kullanım Süresi Arttırma Yöntemi İçin Gerekli Olanlar:

1. Öncelikle bu işlem için ROOT YETKİSİ GEREKLİ DEĞİLDİR!

2. Android telefonunuza CWM (Clockworkmod) veya TWRP Custom Recovery yükleyin. Bunun için tüm Nexus ve popüler Samsung cihazları destekleyen Skipsoft’un programı Unified Android ToolKit‘i bilgisayarınıza indirip kurun ve uygulamadaki menülerden kendi telefon modelinize uygun recovery’yi yükleyin.

★ SONY XPERIA™ M5 | ANA KONU & FAN CLUB ★ 6.0

Not: Diğer marka ve modeller için google’da “marka adı ve modeli CWM (Clockworkmod) veya TWRP Custom Recovery” şeklinde arama yapabilirsiniz.

3. İşleme başlamadan önce telefonunuzu tam şarj edin.

4. Her iki Custom Recovery’den birini yükledikten sonra aşağıdaki yolu izleyiniz.

Not: Çoğu cihazda bu ses açma veya kısma tuşu ve güç tuşuna basılarak yapılsa da, her telefonda recovery’yi açmak farklıdır. Bunun için google’da “marka adı ve modeli recovery’ye nasıl geçilir” veya “marka adı ve modeli how to open recovery mode” gibi aramalar yapabilirsiniz.

CWM Recovery için:

★ SONY XPERIA™ M5 | ANA KONU & FAN CLUB ★ 6.0

Adım 1. CWM Recovery’yi kurduktan sonra, CWM menüsünden Advanced > Wipe Battery Stats menüsünü ve ardından da Yes seçeneğini seçerek batarya istatistiklerini sıfırlayın.

Adım 2. İşlem bittikten sonra menüden geri gelerek reboot system now menüsünü seçerek telefonunuzu yeniden başlatın.

TWRP Recovery için:

Adım 1. TWRP Recovery’yi kurduktan sonra, TWRP menüsünden sırasıyla Advanded > File Manager‘ı açın ve /data/system/ klasörüne geçin.

Adım 2. Bu klasörde yer alan batterystats.bin dosyasına tıklayın ve sonraki ekranda Delete butonuna tıklayın.

Adım 3. İşlem bittikten sonra ana menüden Reboot butonuna tıklayarak cihazınızı yeniden başlatın.

Bu işlemler sonrası Android telefonunuzun şarj olma süresinin hızlandığını ve batarya kullanım süresininde (kullanıma ve telefon yazılımına bağlı olarak) %40’lara varan bir iyileşme göreceksiniz. Bu Android telefonları için en iyi batarya kalibrasyonu yöntemidir.

Kaynak : Tıkla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zack06 -- 19 Aralık 2015; 10:17:33 >

• Bu da başka bir yöntem ;

Greenify isimli uygulama diğer bir çok batarya ömrü uzatma uygulaması ve performans attırma uygulamaları gibi RAM kazanmak için uygulama kapatıp duran ve bir çok servisi engelleyen bir uygulama olmayan Greenify, istediğiniz uygulamaları Hibarnate yöntemiyle derin uyku moduna sokuyor ve siz açmadıkça o uygulamalar açılmıyor.

Greenify uygulamasını Google Play Store‘dan indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Kaynak : Tıkla

Edit : Greenify uygulamasını yükledim ve gerçekten mükemmel çalışıyor ,telefon hızlıydı şimdi daha da hızlandı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zack06 -- 19 Aralık 2015; 10:43:32 >

• zack06 kullanıcısına yanıt
    Yazmış olduğunuz ilk yöntemi şahsen biraz riskli buluyorum.Fakat "grenify" uygulamasının başarılı sonuçlar verdiğini söyleyebilirim.
    Eski Xperia arc S telefonumda bir ara kullanmıştım ve işe yarıyor.
    Uygulamaları uyutuyor ve şarj performansı biraz daha artıyor.

Bende ilk yöntemi kullanıyorum ve de memnun kaldım ama ilk yöntem riskli olduğu için yapmadım
    Hocam cevaplarin icin teşekkür ederim sanırım Mediatek olsa bile M5 alacam. Sayet alirsam bilgilendiririm sizi. Saygilar..

Hayırlı olsun şimdiden
  • Tesekkur ederim dostum

M5 alırsan bekleriz yine.Deneyiminden bahset ki senin gibi henüz almamış olan arkadaşlar faydalansın.Bu forumlar bunun için.M5 güzel bir cihaz.Yazılımdan kaynaklı ufak çaplı sorunlara denk gelebiliyoruz zaman zaman.Ancak Android 6 Marshmallow güncellemesi yakında gelecek.Sony desteğini esirgemez.Alacak arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun.

6.1 onaylanmış sanırım ama Sony'ye ne zaman gelir bilmiyorum
    Normal olarak Haziran'da yayunlanacak mış sanırım
    Tamam hocam alirsam bilgilendiririm sizi.

• Öncelikle @real_king dostuma yardımseverliğinden dolayı teşekkür ediyorum.

Ben de M5 Gold kullanıcısı olarak aranızdayım. 1 hafta doluyor ve çok çok memnun olduğumu belirtmeliyim. Herhangi bir sorusu olan varsa yardımcı olmaya çalışırım.

@zack06 bahsettiğiniz Greenify adlı uygulamayı kullanıyorum ancak gerçekten işe yarıyor mu emin değilim zira her seferinde uyutulacak uygulama yok diyor. Ancak şu açıdan faydası var ki ekrana kısayol oluşturarak uygulamaları uyutup ekranı kilitliyorum.

Ayrıca tavsiye ettiğiniz bir uygulama veya verim arttırıcı yöntem var mıdır ?

Real_King ile konuşmuştuk diğer arkadaşlara da sorayım; kılıf, temperli cam, arkası için jelatin vb kullanıyor musunuz ?
  • Photographer Boy kullanıcısına yanıt
    Greenify da şuan için bir sorun olmadı gayet görevini yerine getiriyor. Gereksiz dosyaları silmek için Clean Master kullanıyorum başkada program kullanmıyorum. Bunun dışında ekrana cam film yaptırdım ve arka kısmı içinde silikon kılıf kullanıyorum onun dışında bende çok memnunum telefondan.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.