|
Sony Xperia Pro-I fark yaratan kamera özellikleriyle geliyor
-
-
2500 dolara telefon + ikinci el A7 kamera alınabilir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hımm alamasakda bakarız bakması bedava
-
Sony'nin mobil bölümü ürünlerin nihayi tasarımına karar verirken ne kadar kötü kararlar aldığını şu arka kamera tasarımının haline bakarak yorumlayarak özetleyebiliriz.
Telefon dediğin cihaz artık çıkış amacının varoluş sebebinin çok ötesine gidip başka diyarlarda dolaştığı bir dönemde, cep telefonuna kaliteli bir kamera koyup bunu insan beğeni reflekslerinin dışında kalacak şekilde yapmak filan ibretlik bir durum. Zaten oldum olası SONY bu telefon işinde niye var ki sorusunu sormuşumdur, belki gerçekten güzel bir kamera paketi var ama cihazın albenisi en azından bende yok.
Geçen aylarda bir başka japon markanın benzer 1inç'lik bir telefon duyurusu vardı oda daha düzgün duruyor bu tasarımdan.
Diğer özelliklerini merak etmiyorum segmentasyon konusunda yine bir SONY faciası muhtemeldir.
Demek ki bu işlerde başarılı olmak ürün çıkarmak kolay değil, gelsin bakalım.
-
Kamera da mükemmel tasarım da özetle Sony damgası olana kötü demek istemiyorum. Meslek lisesi stajında hayalini kurduğum alamadım Arc S aklıma geldi aradan on yıllar geçti haftaya işe başlıyorum yine sony telefon alamıyorum. :) Bu durumda senlik bi'şey yok Sony abim. Biz içimizde böyleyiz zaten.
-
Tasarima laf edenler cikacaktir diyordum. Olmus bile. Olay sony markasina olan onyargiyla alakali, (onu bir kere kabul edelim). Millet altta ustte kucucuk cercevelre bile "ne absurt cerceve" diye yorum yazdilar. (2019oncesinden bahsetmiyorum) ekran cercevesinden vuramazlarsa kamera tasarimina laf edecekler ... Yani amiral gemisi androidlerin şelale ekran dedikleri kullanimi sifir , ekranlarina hala devam edilirken, applen korkunç centigi varken. Sonynin tasarimina laf etmek tamamen kisisel meseledir. Sony yazilim konusunda berbat. Buradan elestir eyvallah ama tasarim zaten ne kadar ayristirici ? Sony yazilim konusunu halletmedikcebistedigi kadar donanim eklesin... playstation markasindada ne kadar yazilim harikasi olduklarini goruyoruz zaten :))
-
Gerçekten çok değerli bir marka, zaten Steve Jobs da bir Sony hayranı ancak telefon tarafında gerçekten bazı büyük yanlışlar yapıldı. Mesela ilk XPERIA Z muazzam bir cihazdı ancak TFT LCD ekranla gelmişti. Telefon tasarımı konusunda çoğu zaman görünüş ve kullanım hissi, kullanılan materyal kalitesinden önemlidir. Bence Sony buna dikkat etmeliydi. Yine de her marka gibi popüler trendi takip etmemesi de markanın zaten ne kadar prestijli olduğunu gösteriyor. Tasarım kötü değil ancak bence Sony bu konuda daha iyisini yapmalı. Mesela Sony'nin arka kapaktaki tasarımına verdiği önemi çok takdir ediyorum, Sony telefonların arkası da önü kadar çekici görünüyor. Ancak çerçeveleri biraz daha küçültmeliler. Bu sızıntıda çerçevelerin boyutu belli değil ancak bu zamana kadar hep biraz büyüktü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shainx -- 26 Ekim 2021; 01:50:41 >
-
Populer akima karsi farkli yaklasimlari herkes sizin gibi yorumlamiyor. Buyuk prestijli firmalar kendi basina bir ekosistem. Birseylerin uydusu olmamali (ama dunya tek duzeligi sevmeye cok alisti)... cerceve konusunda kardesimde sony xperia z premium vardi. Telefon kamera ve hiz konusunda mukemmel ,mateeyalida cok şıktı. Ancak alt ust cerceveler berbat evet. Ancak sifir cercevede kullanim olarwk cok olumsuz. Mesela apple diger anroid telefonlar gibi incecik cerceve yapmiyor. Haeika bir ergonomi var. Sony en basta yazilimi gelistirmeli. Cok antallar hic bi islevsellik yok. 2010lara cozum uretiyorlae gibi..
Edit sony xperia 10 III (bu nasil sacma bir isim koyma)
altta ve ustte mini bir kalinlik var , yahu adam applen centiginin sagini solunu uzatmis iste. Asimetrik dengesiz bir tasarim yok . Asrin tasarim faciasi centik varken 2mm kalin cercelere takiliyoe insanlar (sozum size degil) .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayansame -- 26 Ekim 2021; 3:7:18 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sony kullanmayan inasaların Sony'yi övmelerinden nefret ediyorum abi yıllarca bir kaç cihazını kullandım ve size şunu söyliyim Xiomi cihazlarıyla muadil olabilir ancak. Sony markadan başka bir şey değil sadece adını satıyor. Mesala kamerası bir resim çekiyorsunuz 10 saniyede resim kaydediyordu su geçirmez dediler suya sokup cıkardığında en az 15dk kulaklıkdan ses gelmiyordu daha nelerini sayıyım Türkiye ortamında 2ci eli ölüydü kimse almıyordu. Yeni cihazlarında gerçekden tasarım özürlü bir firma kullanıcıyı zerre takmıyorlarlar nato mermer nato kafa denen cinslerden. Yani kısacası Sony sadece isim fazlası değil.
-
muhtemelen bazirlarinin konsol fanatikliginden geliyordur. benim de bir arkadasim var, yillardir sony telefon kullaniyor, surekli sony ovuyor. kamera vs vs. galaxy 7 kameralari daha iyi mesela, ama hala telefonunu ovuyor. daha iyi derken, sony 2 yillik telefon, galaxy s yeni cikmisti. adama hala sony daha iyi oldugunu idda ediyordu.
sanirim musteri kitlesi boyle.
-
onlara sony müşteri kitlesi değilde, fanboy deniyor. kendileri kullandığı için en iyisi o oluyor. çoğu markada var bunlar.
konuya dönersek, sony gerçekten çok değerli bir marka ve harika tasarımları, ürünleri var. fakat telefon bölümü tasarımcısı ve son çıkan ps5 in tasarımcısını kovması lazım. :)) beğenen olur. onlara da eyvallah. zevk meselesi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceo-tr -- 26 Ekim 2021; 8:12:4 >
-
Ah be Sony ne zaman adam olacaksın? Keşke eskisi gibi Cyber-Shot ve Walkman serisi cihazlar çıkarsanız.
-
Bu fiyat bandında ne kadar bir kitleye hizmet ederler bilemiyorum.
-
Bu cihazda sony pro özellikleri telefona entegre etmiş en büyük olayı bu.. dolayısı ile herkes için değilde profesyöneller için üretilmiş bir cihaz..
-
Sony bu işi kalite ve hobi olsun diye yapıyor öyle satış kaygısı yok.. Adamlar en iyisini yapmış
-
Güzel cihaz fakat 2500 dolar batı ülkelerinde bile bir telefona çok yüksek bir fiyat.
-
Kesinlikle katılıyorum. Canon EOS 6D mark 2 sadece body 1389€ zaten.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şimdi şöyle söyliyim; bende 3 sene samsung, 5 sene sony, 2 senedir de xiaomi telefon kullandım. Aralarında işletim sistemi optimizesi olarak uzun yıllar sorunsuz çalışan en stabil marka sonydi. Kamerasına gelecek olursak şuan mi note 10 kullanıyorum ve inanılmaz kamerası var, yani bas çek tarzında foto çekmiyorum özelliklerinş karıştırırarak pro modda çekiyorum ve harikalar yaratabiliyor. Ama bundan 5 sene öncesindeki lensleri kıyaslıcak olursam o zamanda sony kamerası mükemmeldi. Denk olan telefonların kameraları süşük ışıklarda, karanlıkta vs berbat resim çekiyodu. Ayrıca resimi çektikten sonra pcye atıp da bakmak gerek. Pcde de baktığımda resmi en bozmadan çeken kamera sonye aitti. Ki zaten bir çok telefonun lensi sonyden oluyo. Bu da ayrı bir ironi. Suyun altından çıkardığınız da da o sesin boğuk olması gayet doğal çünkü siz de su altında 15 dk kalın balalım kulaklarınızla herhangi bir ses duyabiliyor musunuz deneyin 😉 içini açıp baktınız mı bilmem ama ben baktığımda suyun geçmemesi için özel kumdan gibi bir malzeme var ve onun kuruması gerekiyor.
Ben o marka iyi bu marka iyi demiyorum. Tecrübelerimin sonucunu sölüyorum.
Sadete gelecek olursak en iyi telefon kullanıcının işini taleplerine en uygun şekilde yerine getiren cihazdır. 😉
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Ah ah büyük potansiyel vardı ama telefona gereken önemi vermediler. Elinden birçok Android geçmiş biri olarak Sony’nin Android’in Apple’ı olduğunu söyleyebilirim. Android bir cihazda iOS deneyimini alıyordunuz.
Sony’nin Türkiye’den çekilmesi ile Android ile ilişkimi kestim, artık iPhone kullanıyorum. Ne zaman Sony eskisi gibi olur (çok zor olsa da) ve Türkiye’ye gelirse geri dönerim. Ama öyle görünüyor ki bundan sonra iPhone ile devam.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Çöp
Kamera da mükemmel tasarım da özetle Sony damgası olana kötü demek istemiyorum. Meslek lisesi stajında hayalini kurduğum alamadım Arc S aklıma geldi aradan on yıllar geçti haftaya işe başlıyorum yine sony telefon alamıyorum. :) Bu durumda senlik bi'şey yok Sony abim. Biz içimizde böyleyiz zaten.
|
Bu cihazda sony pro özellikleri telefona entegre etmiş en büyük olayı bu.. dolayısı ile herkes için değilde profesyöneller için üretilmiş bir cihaz.. |
Şimdi şöyle söyliyim; bende 3 sene samsung, 5 sene sony, 2 senedir de xiaomi telefon kullandım. Aralarında işletim sistemi optimizesi olarak uzun yıllar sorunsuz çalışan en stabil marka sonydi. Kamerasına gelecek olursak şuan mi note 10 kullanıyorum ve inanılmaz kamerası var, yani bas çek tarzında foto çekmiyorum özelliklerinş karıştırırarak pro modda çekiyorum ve harikalar yaratabiliyor. Ama bundan 5 sene öncesindeki lensleri kıyaslıcak olursam o zamanda sony kamerası mükemmeldi. Denk olan telefonların kameraları süşük ışıklarda, karanlıkta vs berbat resim çekiyodu. Ayrıca resimi çektikten sonra pcye atıp da bakmak gerek. Pcde de baktığımda resmi en bozmadan çeken kamera sonye aitti. Ki zaten bir çok telefonun lensi sonyden oluyo. Bu da ayrı bir ironi. Suyun altından çıkardığınız da da o sesin boğuk olması gayet doğal çünkü siz de su altında 15 dk kalın balalım kulaklarınızla herhangi bir ses duyabiliyor musunuz deneyin 😉 içini açıp baktınız mı bilmem ama ben baktığımda suyun geçmemesi için özel kumdan gibi bir malzeme var ve onun kuruması gerekiyor.
Ben o marka iyi bu marka iyi demiyorum. Tecrübelerimin sonucunu sölüyorum. Sadete gelecek olursak en iyi telefon kullanıcının işini taleplerine en uygun şekilde yerine getiren cihazdır. 😉 |
Ah ah büyük potansiyel vardı ama telefona gereken önemi vermediler. Elinden birçok Android geçmiş biri olarak Sony’nin Android’in Apple’ı olduğunu söyleyebilirim. Android bir cihazda iOS deneyimini alıyordunuz.
Sony’nin Türkiye’den çekilmesi ile Android ile ilişkimi kestim, artık iPhone kullanıyorum. Ne zaman Sony eskisi gibi olur (çok zor olsa da) ve Türkiye’ye gelirse geri dönerim. Ama öyle görünüyor ki bundan sonra iPhone ile devam. |
Benzer içerikler
- youtube video indirme programı
- whatsapp"ta engellendiğimi nasıl anlarım
- whatsapp tema değiştirme
- whatsapp profil resmi ss alınca bildirim gidiyor mu 2024
- instagram görüldü kapatma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X