Şimdi Ara

Sony Xperia S Sarı Ekran Sorunu Olanlar (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
680
Cevap
4
Favori
58.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pape

quote:

Orijinalden alıntı: SF01

quote:

arkadaşlar merhaba, vatan bilgisayar da kampanya var xperia s yurtiçi 24 ay garantili 1200 TL. cihazı almayı düşünüyorum ama bu sarı ekran problemi beni ürkütüyor. forumda yaptığım araştırmada bu hatanın eski serilerde olduğu söylenmiş. bu doğrumudur sizce? vatan da satılan cihazların (sadece siyah rengi varmış) eski seri olma gibi bir durumu varmıdır? konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar yarımcı olabilirmi acaba?

Şimdiki serilerde birşey yok vatandaki telefonlar yeni seri

sağol arkadaşım, yarın büyük ihtimal vatana gidip alacağım. s3-iphone4-xperia s arasında xperia s e karar kıldım. s3 çok iyi bir cihaz olmasına rağmen tasarımı pek bana hitap etmiyor. iphone4 xperia s e göre zayıf bir cihaz. sony iyi seçim olacak gibi

geçmiş olsun ozaman

• quote:

Orijinalden alıntı: naclazo

quote:

quote:

quote:

arkadaşlar merhaba, vatan bilgisayar da kampanya var xperia s yurtiçi 24 ay garantili 1200 TL. cihazı almayı düşünüyorum ama bu sarı ekran problemi beni ürkütüyor. forumda yaptığım araştırmada bu hatanın eski serilerde olduğu söylenmiş. bu doğrumudur sizce? vatan da satılan cihazların (sadece siyah rengi varmış) eski seri olma gibi bir durumu varmıdır? konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar yarımcı olabilirmi acaba?

sağol arkadaşım, yarın büyük ihtimal vatana gidip alacağım. s3-iphone4-xperia s arasında xperia s e karar kıldım. s3 çok iyi bir cihaz olmasına rağmen tasarımı pek bana hitap etmiyor. iphone4 xperia s e göre zayıf bir cihaz. sony iyi seçim olacak gibi

geçmiş olsun ozaman

cocukmusun arkadaşım ne

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

hayırlı olsun hocam.ben de senin gibi vatandaki kampanyadan aldım.ACAM serisi benim telefonum

• quote:

Orijinalden alıntı: thextasy

quote:

quote:

quote:

hayırlı olsun hocam.ben de senin gibi vatandaki kampanyadan aldım.ACAM serisi benim telefonum

Arkadaşlar ikinize de hayırlı olsun.Güle güle kullanın.

Xperia S'te ciddi olarak servis sorunu olduğunu biliyorum ama hala Fiyat/Performans'ta iyi bir cihaz olduğunu düşünüyorum.
    Bu arada belki bilmek istersiniz;An itibari ile Xperia S'ten aldığım para ile (bkz.12.11.2012 tarih saat.16:23'teki mesaj) Note 2'ye geçmiş bulunuyorum.

Bir daha Teleservice servisli cihaz mı tövbeee

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi progress -- 28 Kasım 2012; 16:52:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rewkdark

Arkadaşlar.Ben de Kendime Video kalitesi,çözünürlük ve PPI değerleri yüksel olan ama aynı zamanda da cepte taşınabilecek bir telefon arıyordum.S3,ve özellikle ONE X+ modelleri çok iyi ama çok büyük olduğu için ve son 5 yıldır Sony kullandığım için (W810i ve son 3 yıldır da W995 )Sony almak istiyorumXperia S alacaktım ki buradaki "Progrees" in servis ile olan macerasını okudum.
    İzninizle kullanan arkadaşlaraCevaplamanız ümidiyle bir kaç sorum olacak.
    1-) Tüm Türkiye'de servis "Progress"in bahsettiği servis mi?Yoksa satan yere göre değişiklik gösterebilir mi?
    2-) Bana sadece film izlemek (Çoğu altyazılı) ve müzik dinlemek için lazım.Bu telefon bu istekleri karşılar mı?
    3-) Hangi parti üretim sorunsuz çalışıyor.(ACAM_ACAF yazan arkadaşlar olmuş)Telefon kutuluyken nasıl görebiliriz?Kutuda yazar mı?
    4-) Cepte taşınır mı?
    Hayırlı Akşamlar.

Hocam sony`nin resmi telefon servisi Teleservice`dir.Ürünün ekranı gerçekten çok iyi.inceleme videolarında da görülmekte zaten.film deneyimi oldukça iyi ekran kalitesi açısından.dışarıya verdiği ses de başarılı bana göre.AA ile başlayan serilerde sarı ekran sorunu vardı.AB ile başlayan ürünler 2.seri , AC ile başlayanlar 3.seri ürünlerdir.Alacağınız yerden telefonu incelerken arka kapağı çıkarıp hangi seri olduğuna bakabilirsiniz.bataryada belirtiliyor.Cepte taşıması hiç sorun olmadı benim açımdan.yeni bir kullanıcıyım ama dar pantolonda bile rahatsızlık vermedi bana

• quote:

thextasy Hocam sana çok teşekkür ediyorum.Aklımdaki bütün soru işaretlerini 1 kerede sildin.Yalnız son bir soru 3.seri bulamazsam 2. seri de alsam bu sorun çıkmaz sanırım değil mi? Sadece ilk seri hatalı diye biliyorum.İşin rast gitsin.

şuan piyasadakiler 4. veya 5. seri
  • quote:

Yani hocam sadece 1.seri mi hata veriyor?Yoksa 2.ve 3. seri de de mi sorun var.Emin oluyum ki bi aksilik çıkmasın."Progress" hocanın yaşadıklarını yaşamayalım.Belki satıcının elinde kalmıştır O da bana denk gelmesin,bilerek alalım diye soruyorum.Bi de internetten(hepsiburada-Vatan-Ereyon...) mi alalım yoksa bulunduğumuz ildeki bir yerden mi alsak daha güvenli olur?

Sadece 1.seri hocam.ben aylarca araştırdım daha ikinci seride sorun yaşayan duymadım.Gidip bakmanda fayda var.Ürünü gör , incele , beğen öyle al.Piyasada ilk seri sıfır ürün kalmadı SF01 hocamın dediği gibi.İkinci seri alsan da sıkıntı yaşamazsın özet olarak.Nasıl almak istiyorsan öyle al güvenlik açısından sıkıntı olmaz ama ben ürünü görüp almaktan yanayım çünkü verilen para az değil.
    Ayrıca konuyu baltalamayalım hocam eğer başka sorun olursa bana özel mesaj atabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zazliya -- 4 Aralık 2012; 22:49:41 >

• ARKADASLAR SONY EXPERİA S ALICAKTIM FİYATI DİĞER AKILLI TELEFONLARA GÖR ÇOK UYGUN VE EN IYILER DEDİĞİMİZ GALAXY S3 NOTE2 IPHONE 4S HTC ONE X GİBİ TELEFONLARA KAFA TUTUYOR HATTA BAZI ÜSTÜN OLDUĞU DURUMLARDA VAR AMA BU EKRAN SARARMASINI OKUYUNCA GERÇEKTEN SOĞUDUM BİRAZDA BİRİKTİRİP NOTE 2 ALICAM NE DİYOSUNUZ

Ömrü Yarıda, Aklı Karıda Kaldı.
  • Galaxy Note 2 özellik olarak bayağı iyi bir cihaz yalnız ppi değeri s ten düşük.Bir de gerçi sadece bir kişide olduğunu okudum forumlarda ama iç ekran kendiliğinden çatlamış eleman uğraşıyormuş.Ama teknik servisleri olumlu yanıt verdiler mi bilmiyorum.
  • arkadaşlar bir sorum olacak benim telefon ilk seri.Sarı ekran sorunu var yani.servise gönderecem ve telefonu geçen yıl nisan ayında aldım.gönderdiğimde cihaz değişimi,para iadesi talep etme hakkım var mı yoksa geç mi kaldım?ne yapabilirim gönderirken zarar etmemek için?açıkçası teleservice korkutuyor beni mağdur edecek sanırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm xperia s lerde olan kronik bir sorun mu bende düşünüyorum almayı ama burayı görünce geri teptim.
  • Ekranda sarı leke ( yellow tint ) kusuru ilk serilerde yaşandı özellikle AAAB serilerinde ki benim Xperia S de bu seridendi.Yeni serilerde olmadığı söyleniyor.Bilgi olsun diye ekliyim yurtdışı Avrupa ülkelerinden alınmış faturalı cihazlarda da sarı ekran hatası varsa Teleservice den ekran değişimi yapılabiliyormuş.Bana en kötüsü patladı anakartım arızalıymış telefon şu anda Almanya'da :))) Garantinin kapsamı içinde sadece anakart değişimi yapılmıyormuş yurtdışı cihazlara.
  • telefonun AAAB serisi olup olmadığını nasıl anlayacağız ana band sürümünde yazıyor ise bende AAABQOLYM yazıyor o serimi oluyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HarleyDavidson

telefonun AAAB serisi olup olmadığını nasıl anlayacağız ana band sürümünde yazıyor ise bende AAABQOLYM yazıyor o serimi oluyor ?

hocam kapağı çıkar arkada yazar
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogukan23

quote:

Orijinalden alıntı: HarleyDavidson

telefonun AAAB serisi olup olmadığını nasıl anlayacağız ana band sürümünde yazıyor ise bende AAABQOLYM yazıyor o serimi oluyor ?

hocam kapağı çıkar arkada yazar

yazmıyo hocam demekki o seriden değil
  • arkadaşlar ben de netcell 18 ay garantisi olan bir xperia s aldım, sarı ekran sorunu şu ana kadar yaşamadım, ancak daha oyun falan oynamayı denemedim. Sarı leke sadece telefon ısındığında mı çıkıyor? Yoksa 1 kere çıktıktan sonra telefon soğusa da düzelmiyor mu? Ve netcell telecell aynı firma değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: unwanted_rogue

arkadaşlar ben de netcell 18 ay garantisi olan bir xperia s aldım, sarı ekran sorunu şu ana kadar yaşamadım, ancak daha oyun falan oynamayı denemedim. Sarı leke sadece telefon ısındığında mı çıkıyor? Yoksa 1 kere çıktıktan sonra telefon soğusa da düzelmiyor mu? Ve netcell telecell aynı firma değil mi?

hocam telefonun arka kapağını çıkar işaretlediğim yerde serisi yazar."AAAB" serisi ise muhtemelen sarı ekran vardır.benimki aaab serisiydi ve lekeler her daim oradaydı özellikle alt kısımda çizgi halinde oluyor.ekran ısınınca daha çok belli oluyor.ayrıca gri ya da beyaz bir arka plan dener ve parlaklığı yükseltirsen görebilrsin.

http://f1212.hizliresim.com/14/s/h7p8v.jpg

• Ekranın sararmasından korkan arkadaşlara tavsiyemdir.

Ekranın sararmasının yegane sebebi telefonun çok fazla ısınmasıdır. Telefonun ısınmasının yegane sebebi ise 3G internet kullanımıdır. Aynı seride bazı kişilerin sararma yaşayıp bazılarının yaşamam sebebi ise 3G kulanım oranlarıdır. Telefonunuz ile yolda giderken youtube'dan video izlemek yerine wi-fi alanında aynı videoyu izlemek sizi sarı ekrandan bir nebze daha fazla korur.
    3G sadece Xperia S serisinde ısıtmıyor telefonu. Neredeyse tüm telefonlarda ısınma sebebidir. I Phone'lar da dahil. Xperia S serisinin ekranının sararmasının sebebinin pilin telefona dahili olması ve telefonun ince olması sebebiyle ekran ile anakart arasının daha yakın olması diye bir söylenti var. Ekran malzemesinde kullanılan plastik jelatin mamülü filmin sarardığından şüpheleniliyor.
    Sony'nin bu problemi çözmesinin yolu ise ya anakartı sıfırdan dizayn etmek (Yani sıfır bir telefon yatırımı yapmak), ya da Ekran yapısını yeniden dizayn etmek (Bu da en az onun kadar yatırın isteyen birşey ) Yani bu problem seriden seriye geçici önlemlerle azaltılabilir, ısı aktarımını azaltan materyallerin kullanımı ile yok edilebilir ama hiçbirşey bu telefonun sakat doğduğu gerçeğini ortadan kaldıramaz.

Android 4 ICS de 3G kapama işlemi ve dikkat edilmesi gerekenler:

Menü > Ayarlar > Diğer > Mobil Şebekeler > Şebeke Modu : Yalnızca GSM

Önemli : Android 4 ICS de telefonu kapayıp açınca genelde şebeke modunun kendi kendine 3G ye döndüğü görülmektedir.
    Android markete 2G-3G OnOff diye bir uygulama var, onu indirip masaüstünüze kısayol yaptıktan sonra tek dokunma ile bu menüye gelip seçimi yapabilirsiniz.

Oyun oynarken, film izlerken vb telefonunuzu ısıtabilecek kullanımlarda hem mobil interneti hemde wifi'i kapalı tutun. Sorunun üzerine gitmek sararmanın telefonunuzda görünmesini kolaylaştırır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ~SeBi~

Ekranın sararmasından korkan arkadaşlara tavsiyemdir.

Ekranın sararmasının yegane sebebi telefonun çok fazla ısınmasıdır. Telefonun ısınmasının yegane sebebi ise 3G internet kullanımıdır. Aynı seride bazı kişilerin sararma yaşayıp bazılarının yaşamam sebebi ise 3G kulanım oranlarıdır. Telefonunuz ile yolda giderken youtube'dan video izlemek yerine wi-fi alanında aynı videoyu izlemek sizi sarı ekrandan bir nebze daha fazla korur.
    3G sadece Xperia S serisinde ısıtmıyor telefonu. Neredeyse tüm telefonlarda ısınma sebebidir. I Phone'lar da dahil. Xperia S serisinin ekranının sararmasının sebebinin pilin telefona dahili olması ve telefonun ince olması sebebiyle ekran ile anakart arasının daha yakın olması diye bir söylenti var. Ekran malzemesinde kullanılan plastik jelatin mamülü filmin sarardığından şüpheleniliyor.
    Sony'nin bu problemi çözmesinin yolu ise ya anakartı sıfırdan dizayn etmek (Yani sıfır bir telefon yatırımı yapmak), ya da Ekran yapısını yeniden dizayn etmek (Bu da en az onun kadar yatırın isteyen birşey ) Yani bu problem seriden seriye geçici önlemlerle azaltılabilir, ısı aktarımını azaltan materyallerin kullanımı ile yok edilebilir ama hiçbirşey bu telefonun sakat doğduğu gerçeğini ortadan kaldıramaz.

Önemli : Android 4 ICS de telefonu kapayıp açınca genelde şebeke modunun kendi kendine 3G ye döndüğü görülmektedir.
    Android markete 2G-3G OnOff diye bir uygulama var, onu indirip masaüstünüze kısayol yaptıktan sonra tek dokunma ile bu menüye gelip seçimi yapabilirsiniz.

Oyun oynarken, film izlerken vb telefonunuzu ısıtabilecek kullanımlarda hem mobil interneti hemde wifi'i kapalı tutun. Sorunun üzerine gitmek sararmanın telefonunuzda görünmesini kolaylaştırır.

çok doğru dediklerinize katılıyorum.bende ars s vardı ondada sararma vardı

• quote:

Orijinalden alıntı: assault79

quote:

Orijinalden alıntı: ~SeBi~

Ekranın sararmasından korkan arkadaşlara tavsiyemdir.

çok doğru dediklerinize katılıyorum.bende ars s vardı ondada sararma vardı

Arkadaşlarım,

Allahaşkına yapmayın,biz bu cihazı niye alıyoruz.3G'yi kapatacaksam,cihazı ısıtacak oyun oynamayacaksam ne yapayım ben bu cihazı.Gider bir 3310 alırım ne ısınma ne sarı ekran kullanırım gider.
    Burada önemli olan Sony firmasının yapmış olduğu hatayı gidermesidir.Ki doğru olan da budur.Sony firması bunu yapmışmıdır.Türkiye için bence cevap kocaman bir HAYIR.

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.