Şimdi Ara

[ Sony Xperia Sola { 1 GHz DC - 512MB | 3.7' FWVGA LCD | 5MP - AF - 720p | NFC ] (423. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.681
Cevap
42
Favori
342.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 421422423424425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: maxutttt

quote:

Orijinalden alıntı: imparator96

Merhaba arkadaşlar. Ben telefonu hep filmszi kullandım fabrika çıkışı gelen film bayağı yıprandı çiziklerden ekran görünmüyor. Şimdi bu filmi çıkarsam yerine başka ne takabilirim ? Ekran kalitesinden ödün vermeden. Birde bu filmi çıkarınca telefon düşünce falan sorun olur mu ?

Fabrika jelatinini çıkarmana gerek yok. Benim teldede fabrika çıkışlı jelatininde çok az da olsa çizikler vardı, gittim üzerine normal jelatin yaptırdım. Ekranın hiçbir şekilde kalitesi falan bozulmadı. Yalnız alırken jelatinin mat veya parlak olmasına dikkat et. Mat alırsa ekran hafif kararır ama parmak lekesi bırakmaz. Parlak alırsan fabrika çıkışlı jelatin gibi olur, hiçbir farkı olmaz

Hocam önceden mat taktırmıştımda hiç hoşuma gitmemişti. Fabrika filminin üzerindeki çizikler çok belli oluyor o yüzden çıkartmak istemiştim. Parlak filmi deneyim birde.

• Jelly Bean, görselliği yeter.

[ Sony Xperia Sola { 1 GHz DC - 512MB | 3.7' FWVGA LCD | 5MP - AF - 720p | NFC ]

• quote:

Orijinalden alıntı: sucuklukahve

Arkadaşlar stock ics (.54) üzerinde birkaç değişiklik yaptım. XDA'in yardımıyla.

Kilit Ekranı (Xperia Z1)

[ Sony Xperia Sola { 1 GHz DC - 512MB | 3.7' FWVGA LCD | 5MP - AF - 720p | NFC ]

Arayüz

StatusBar (Durum Çubuğu)

Ayarlar

Temalar

Yeni Albüm

Kullandığım Programlar;

-Root Explorer (Dosyaları sistem dosyası haline getirmek için kullanılan bir program. Mesela temaları sistem dosyalarına atıp permissions değiştirip kullanabiliyorsunuz.

-CWM Recovery (Dosyaları flashlamaya yarayan bir program)

-Xplore (Çok kapsamlı dosya yöneticisi)

Ayrıca biliyorsunuz bizim telefonun Floating touch özelliği var. Buna tam etkinlik kazandıran bir dosya sayesinde telefonun ekranına (hiçbir yerine) dokunmaya gerek kalmadan işlerinizi halledebiliyorsunuz. Ancak farklı bir olay alışmak zor. Bu dosyayı etkinleştirdiğinizde telefonu dokunarak kullanmanız da mümkün. Kilit ekranını dokunmadan açarsanız etkin, dokunarak açarsanız inaktif oluyor. İndirmeleri çok farklı yerlerden yaptığım için toparlamaya çalışıyorum. Daha sonraki günlerde paylaşacağım.

**Ayrıca arkadaşlar belirtmek isterim ki telefonda hiçbir kasma, sıkıntı yok. Bu uygulamalar sisteme port edildiği için normal apk, launcher dosyaları gibi sıkıntı çıkarmıyor. Son derece stabil. Tarayıcı olarak Opera Mini'yi öneririm.

Benimki daha görsel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sucuklukahve -- 27 Kasım 2013; 12:19:59 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: maxutttt

quote:

Merhaba arkadaşlar. Ben telefonu hep filmszi kullandım fabrika çıkışı gelen film bayağı yıprandı çiziklerden ekran görünmüyor. Şimdi bu filmi çıkarsam yerine başka ne takabilirim ? Ekran kalitesinden ödün vermeden. Birde bu filmi çıkarınca telefon düşünce falan sorun olur mu ?

Fabrika jelatinini çıkarmana gerek yok. Benim teldede fabrika çıkışlı jelatininde çok az da olsa çizikler vardı, gittim üzerine normal jelatin yaptırdım. Ekranın hiçbir şekilde kalitesi falan bozulmadı. Yalnız alırken jelatinin mat veya parlak olmasına dikkat et. Mat alırsa ekran hafif kararır ama parmak lekesi bırakmaz. Parlak alırsan fabrika çıkışlı jelatin gibi olur, hiçbir farkı olmaz

Hocam önceden mat taktırmıştımda hiç hoşuma gitmemişti. Fabrika filminin üzerindeki çizikler çok belli oluyor o yüzden çıkartmak istemiştim. Parlak filmi deneyim birde.

Mat aslında parmak lekesi bırakmyor o açıdan güzel ama ekran siyah oluyor işte.Benim teldede hafif çizikler vardı gittim parlak jelatin taktırdım şuan hiç belli değil

• arkadaşlar gb orjinal versiyon yüklü bir solaya ics custom rom yüklemek istiyorum. bootloader ve root olayını çözdüm sanırım. bana önerebileceğiniz sorunsuz hızlı ve az ram tüketimi olan bir rom var mı?

bir de gb orjinal den ics custom a geçerken özellikle dikkat etmem gereken bir konu var mı?
  • arkadaşlar telefon u power tuşundan kapat dedigimde telefonu baştan başlatıyor.bazen de direk kapatıyor.kafasına göre yapıyor.neden böyle yapıyor?orjinal ics yüklü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sylar.

arkadaşlar telefon u power tuşundan kapat dedigimde telefonu baştan başlatıyor.bazen de direk kapatıyor.kafasına göre yapıyor.neden böyle yapıyor?orjinal ics yüklü.

Telefonun kronik sorunu. Daha dogrusu ICS surumunun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tlhxyz -- 29 Kasım 2013; 16:05:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tlhGS

quote:

arkadaşlar telefon u power tuşundan kapat dedigimde telefonu baştan başlatıyor.bazen de direk kapatıyor.kafasına göre yapıyor.neden böyle yapıyor?orjinal ics yüklü.

diger android telefonlarda gördügüm power tuşuna basınca kapat ve yeniden başlat secenekleri oldugu.ama sola da sadece kapat secenegi var.yeniden başlat seceneginin eklmenmesi gerekiyor.
  • quote:

quote:

quote:

diger android telefonlarda gördügüm power tuşuna basınca kapat ve yeniden başlat secenekleri oldugu.ama sola da sadece kapat secenegi var.yeniden başlat seceneginin eklmenmesi gerekiyor.

Yapacak bir sey yok, Sony'ye aylarca mail attik guncelleme vermeleri icin ama bir guncelleme veremediler. Ben de Nokia'ya gectim. Boyle bir rezillik olamaz.

• quote:

quote:

quote:

Benim telefonda öyle bir sorun yok...

Benzer şekilde, başka arkadaşlarda da var mı bilmiyorum, mesela wifi, bluetooth, veri trafiği, uçak, gps gibi 10 tane kısayolun bir arada bulunduğu hızlı ayarlar seçeneğinden telefonu uçak modu'na basarak telefonu uçak moduna almak istediğimde bazen telefon aynı zamanda wi-fi seçeneğine basmışım gibi wi-fi açıksa wi-fi özelliğini kapatmaya, yok kapalıysa açmaya başlıyor. Fakat tabiki bu türden bir sorun her seferinde yaşanıyor olsaydı bile ciddî bir sorun sayılmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Casper_C

quote:

quote:

quote:

Benim telefonda öyle bir sorun yok...

Benzer şekilde, başka arkadaşlarda da var mı bilmiyorum, mesela wifi, bluetooth, veri trafiği, uçak, gps gibi 10 tane kısayolun bir arada bulunduğu hızlı ayarlar seçeneğinden telefonu uçak modu'na basarak telefonu uçak moduna almak istediğimde bazen telefon aynı zamanda wi-fi seçeneğine basmışım gibi wi-fi açıksa wi-fi özelliğini kapatmaya, yok kapalıysa açmaya başlıyor. Fakat tabiki bu türden bir sorun her seferinde yaşanıyor olsaydı bile ciddî bir sorun sayılmaz.

o widgeti kaldırıp tekrardan eklemeyi denedin mi.belki düzelir

• quote:

Orijinalden alıntı: Bulut5155

arkadaşlar gb orjinal versiyon yüklü bir solaya ics custom rom yüklemek istiyorum. bootloader ve root olayını çözdüm sanırım. bana önerebileceğiniz sorunsuz hızlı ve az ram tüketimi olan bir rom var mı?

bir de gb orjinal den ics custom a geçerken özellikle dikkat etmem gereken bir konu var mı?

çok fazla kullanmamıştım zamanında cm9a geçtim gbden.bi süre idare ettim beğenmedim stock icsye geçtim güzeldi herşey fakat biraz kasıyordu bende stock gbye döndüm.kuracaksan cm kurma başka romlara bak
  • Evet denedim, değişen bir durum yok, yine aynı. Özellikle wi-fi açıkken uçak modu'na geçiş yaptığımda oluyor.
  • Arkadaşlar benim batarya öldü sayılır yani günde 5 kere sarja takıyorum, şimdi sarj girişi de bozuldu galiba tel sarj olmuyor sarja takılı ve sarj doluyor gösteriyor ama dolmuyor daha da azalıyor. Garantiyi aramak istiyorum ama numara falan bulamadım. bi iletişim numarası verebilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berkayboys

Arkadaşlar benim batarya öldü sayılır yani günde 5 kere sarja takıyorum, şimdi sarj girişi de bozuldu galiba tel sarj olmuyor sarja takılı ve sarj doluyor gösteriyor ama dolmuyor daha da azalıyor. Garantiyi aramak istiyorum ama numara falan bulamadım. bi iletişim numarası verebilir misiniz?

http://www.sony.com.tr/section/bize-ulasin

Garanti belgesinde bulunan numaralardan teknik servislerden birini ararsan daha iyi olur.
  • android is 9 günde 1.30 gb veri yemiş 3 aralıkta hotpost yapmıştım ondan sonra başlamış neden olmuş olabilir
    not:geçen aylara bakıyorum 60 70 mb yemiş
  • Ben başta telefonu beyaz almak istiyordum,internette arka ve alt kapak buldum beyaz alt kapak değişiyor mu?Nasıl çıkıyor?

http://www.n11.com/sony-xperia-sola-mt27i-orjinal-alt-kapak-beyaz-P17244142
  • quote:

Orijinalden alıntı: Klimt

quote:

Orijinalden alıntı: yüksel75

Arkadaşlar bir şarjda 3G açık kaç saat gidiyor?

Ben sabah 7'de %100 şarj ile güne başlıyorum, 3G ve internet sürekli açık, gün içinde YouTube, Whatsapp, birkaç haber programından haber okuma, hava durumu gibi internet kullanımlarım var, ortalama 20 telefon görüşmesi ve bazen de oyun oynuyorum. Akşam saat 18:00 'da eve gidince WiFi internete geçiyorum, akşam da en az yarım saat telefon görüşmem var. Bu şekilde gece 00:00'da şarjım %5 - %3 ile bitmek üzere oluyor. Gece şarja takıp tekrar sabah işe giderken çıkarıyorum. Düzenim bu... Telefon 10 aylık falan...

Benim telefon 3 aylık,sabah 5'te %100 iken okula gidiyorum,okulda mobil veri neredeyse her zaman açık (oyun oynarken kapatıyorum),1 saate yakın minecraft ve dead trigger oynuyorum,saat 16.30'da eve gelince şarj %40'larda geziyor.Evde wifi açıyorum whatsapp açık oluyor bazen de oyun indiriyorum.Saat 10'da şarj %20 oluyor şarja takıyorum yatarken sabah çıkarıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: By40bir

Sony Xperia SOLA Bootloader açmak için;

* unlockbootloader.sonymobile.com adresinden bootloader kilidini açmak için gereken kodu alıyoruz. (Ekran yönergelerini takip ederseniz rahatlıkla kodu mail adresinize alabilirsiniz. Yinede ayrıntılı yol haritası arayanlar, internette yığınla döküman bulabileceklerdir.)

*https://app.box.com/s/w7qvg89yjjb7jvxdmt99 uygulamasını indirip, rar içinden çıkanları bilgisayara bir klasör halinde çıkarıyoruz.

* Klasör içindeki "Flashtool-drivers" paketini kuruyoruz. (resimlerde kırmızı şerit ile gösterdim)

* "SE Bootloader_Unlocking_Relocking" programını açıyoruz ve ;
    -Telefon kapalı durumda.
    -Ses AÇMA tuşu basılı bir şekilde, USB Kablosunu telefona takıyoruz. Açıklama; USB kablosunun bilgisayar ucu takılı olsun, telefonun ses açma tuşuna basılı tutun ve en son usb kablosunun telefon noktasını bağlayın.
    (ses kısma tuşu basılı bir şekilde bağlarsak telefon flashboot modunda bağlanıyor, ses açma tuşu basılı bir şekilde bağlarsak telefon fastboot modunda bağlanıyor)

* Sonrası ise aşağıdaki resimdede çok net bir şekilde anlaşıldığı gibi, kodu yazıp Unlock BL tuşuna tıklıyoruz...

Hayırlı olsun Bootloader açılmıştır...

Xperia SOLA'da denenmiştir...

Kontrol için ;

Telefonunuzdan *#*#7378423#*#* kombinasyonunu tuşlayınız. Açılan Menüden, Service info > Configuration > Rooting Status kısmına geliniz. "Bootloader unlock allowed: Yes" yazıyorsa; bootloader kapalı fakat açılmasına izin veriliyor demektir. "Bootloader unlocked: Yes" yazıyorsa; bootloader açık demektir.

arkadaslar telefona root atmak boot loader ı açmak isteyenler için bu mesajı tekrar paylaşmak istedim

• Mesajı alıntılayınca, benide konudan haberdar ettin. Saol

• 
Sayfa: önceki 421422423424425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.