Şimdi Ara

|SONY Xperia™ SP|| K. KULÜBÜ ||1.7 GHZ 720P HD 8MP da 3264 x 2448 px TFT MHL HDMI DLNA NFC GPS|| (585. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11.804
Cevap
73
Favori
298.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 583584585586587
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar size iki sorum olucak. Birincisi sim rehberindeki kişileri bir türlü silemiyorum. Tel rehberinden silsem bile yine simde gözüktüğü için Whatsapp gibi uygulamlarda yine karşıma çıkıyor. Bu durumu çözebilen var mı?
    İkinci Sorum ise root ve rom ile alakalı. Bu root olayının play store üzerinden bir uygulama ile yapıldığını duymuştum. O program ile yapan ve memnun kalan var mı? Bi de üstte yazdığınız Aosp-rpoyu kurmam için Yardımcı olabilecek bi kaynak var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Euroleagueefes

Arkadaşlar size iki sorum olucak. Birincisi sim rehberindeki kişileri bir türlü silemiyorum. Tel rehberinden silsem bile yine simde gözüktüğü için Whatsapp gibi uygulamlarda yine karşıma çıkıyor. Bu durumu çözebilen var mı?
    İkinci Sorum ise root ve rom ile alakalı. Bu root olayının play store üzerinden bir uygulama ile yapıldığını duymuştum. O program ile yapan ve memnun kalan var mı? Bi de üstte yazdığınız Aosp-rpoyu kurmam için Yardımcı olabilecek bi kaynak var mı?

Whatsapp içimden kişiyi görüntüle > kişilerde göster de oradan silmeyi dene.Direk rehberden silinmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Castieello

Ram sorunu olanlar için greenify programını öneririm.Whatsapp'ı programa eklemeyin yoksa whatsapp kafayı yiyor

Sen varya sen bitanesin hayatımı kurtardın
  • quote:

Orijinalden alıntı: pixelist

quote:

Orijinalden alıntı: Castieello

Ram sorunu olanlar için greenify programını öneririm.Whatsapp'ı programa eklemeyin yoksa whatsapp kafayı yiyor

Sen varya sen bitanesin hayatımı kurtardın

Sen o programı nasıl aradan kaçırdın.Sürekli konuşuldu bu konuda.Daha iyisi yok bence diğerlerine göre yaptığı iş daha mantıklı

• Castieello kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim sorunu hallettim. Bu arada ınstagram da ki siyah ekran sorunu uzun zamandır bende de vardı ama en son güncellemeyi yapınca düzeldi. 1 dakikalık videolar bile artık çalışıyor.
  • Bu telefonun kasası çok dikkat çekici.

Telefonun kasa dışındaki her şeyinden şikayetten geçilmiyor.

Bir bayide 599 TL ye vardı. Son anda almaktan vazgeçtim ama aklım hep bu telefonda kaldı.
  • Telefonda batarya sorunu yaşayan var mı benim telefonun batarya bitmeye başladı artık . Hafıza kartı falan taktığımda kendini kapatıyor . Şarj aleti ile açmam gerekiyor .
  • root atılmış bootloader kilidini açmadan sadece twrp yükleyerek rom atabiliyor muyuz xperia spye?
  • vampier V kullanıcısına yanıt
    Bootloader kilidi kapalı romlar biri ara vardı xda onlardan kurabilirsin ama tavsiye etmem garantisi zaten kalmamıştır bence aç kilidi .
  • Arkadaşlar rom tavsiye eder misiniz? Rom önerileri yapılmış ama ben son olarak bir daha öneri alayım dedim. Mümkün olduğunca en güncel ve stabil rom'u yüklemek istiyorum.
    Teşekkürler.
  • akay635 A kullanıcısına yanıt
    Ben CM13 kullanıyorum . Gayet stabil birde helium kernel yüklersen tamamdır .
  • arkadaşlar düştü ekranın bir bölümü karardı.lcd ekran mı almak gerekir. uugun fiyata bulabilir miyiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uludangelen U kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimalle ekranın değişmesi gerekiyordur. Bir kaç telefon tamircisinden bilgi ve fiyat almakta fayda var.
  • ouzqan kullanıcısına yanıt
    ''CM 13.0 NIGHTLY Huassan'' isimli rom'u kurdum. Sizin bahsettiğiniz rom ile aynı mı bilmiyorum.
    Rom'u 3-4 gündür kullanıyorum. Oldukça iyi bir rom. Herhangi bir şikayetim yok. Rom arayan arkadaşlara tavsiye ederim.
    Bu rom'un şöyle bir avantajı da var; rom güncellendikçe bu güncellemeleri OTA üzerinden yükleyebiliyorsunuz.

Ayrıca bir kernel yüklemedim. CM 13 ile birlikte ne kurulmuşsa onu kullanıyorum.
  • akay635 A kullanıcısına yanıt
    CM 13 ile cwm yüklü onun üzerinde yükleme yapmak için CM downloader indirip seçeneklerden addional zip den kerneli seçeceksiniz . Daha sonra telefonu reset atıp recovery girip yüklemeyi yapabilirsiniz .
  • @ouzqan

Hocam selamlar, xperia sp benim eski telefonumdu, yaklaşık bir yıldır peder beyde ve kullanmaya devam ediyor. Son dönemlerde artık iyice yavaşladığından çok takılmaya başladığından şikayetçi. Telefonda gereksiz ne kadar uygulama varsa kaldırdım fakat yine de kasma, ekran sararma problemleri çözülmedi. Hal böyle olunca benim aklıma 4.1 sürümüne dönmek geldi, ben 4.1'le kullanırken memnundum çünkü. Konuya girince herkesin cyanogen v.b. güncel romları yüklediğini gördüm. Bu romlar şu an üzerinde yüklü olan 4.3'den daha mı performanslıdır? Yani pederin beklentisi sadece sorunsuz ve akıcı bir şekilde cihazı kullanmaya devam edebilmek... En stabil ve akıcı rom hangisidir? Yükleme için yapmam gereken işlemler sırasıyla nelerdir? Sizi de yormayacak, vaktinizi çok almayacak şekilde 5-6 cümleyle durumu izah edebilirseniz çok sevinirim. Bootloader açmak v.b. işlemleri açıklamanızı elbette isteyemem ama maddeler halinde önce şunu sonra şunu yap dersen gerçekten memnun olurum. Google'da falan araştırıp sırasıyla yapabileceğimi düşünüyorum. Akıllı cihazlara yapılan bu tip işlemlerle ilgili çok fazla tecrübem yok ne yazık ki.

• @BiLgiSeaRcheR

Özel rom'ların büyük çoğunluğu bootloader kilidi açılmadan yüklenemiyor. Bootloader kilidini açmadan yüklenebilen romlarda var.

İki hafta önce ''CM 13 NIGHTLY'' romunu kurdum. Oldukça iyi bir rom. Tavsiye ederim.
    CM 13 NIGTLY romunu yüklemek için ana başlıklar halinde şu işlemleri yaptım.
    -telefonun root edilmesi
    -bootloader kilidinin açılması
    -CM 13 NIGTLY romunun kurulması

Yukarıda bahsettiği işlemlerle ilgili olarak aşağıdaki konudan faydalanabilirsin. (Aşağıdaki konuda arkadaşın vermiş olduğu bazı linkler kırık fakat linkini verdiği öğeyi google'dan kendiniz bulabilirsiniz). Aşağıdaki konu haricinde kendiniz google'dan araştırarak başka kaynaklar bulabilirsiniz.
    https://forum.donanimhaber.com/m_98802496//tm.htm#98802496

Yukarıda bahsettiğim olay bootloader kilidinin açılmasını gerektiriyordu. Bootloader kilidi açılmadan yükelenebilen rom'lar da var. Bootloader kilidini açmakla uğraşılmayacağı için işlemler daha kısa ve zahmetsiz olacaktır. Ben bu tür rom kurmadım hiç. Ama tahminimce önce telefon root edilecek ardından rom yüklenecek.
    Aşağıdaki sitede bahsettiğim türde iki tane var; sanırım CM 11 ve CM 12 romlarıydı. Belki daha başka romlar da vardır. Tekrar hatırlatayım ben bu romları kullanmadım.
    http://forum.xda-developers.com/xperia-sp/development
    (locked bootloader kelimeleri geçen rom'lara bakacaksınız)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akay635 -- 12 Ağustos 2016; 20:11:30 >

• @akay635

Hocam Allah sizden razı olsun. Gerçekten çok yardımcı oldunuz ve ne kadar teşekkür etsem azdır.
    Genel olarak CM13'ten memnuniyet sağlanmış gördüğüm kadarıyla. Bilinen bir sorunu da yok diye düşünüyorum.
    Hayırlısıyla ben de babamdan cihazı teslim edip gün içinde üstesinden gelmeye çalışacağım.
    Bootloader kırılmadan yüklenen romları denemeyi düşünmüyorum. Çünkü siz dahil bir çok insan aynı yöntemi kullanmış.
    Muhakkak ki bir bildiğiniz var. Allah'a emanetsiniz.
  • BiLgiSeaRcheR kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Allah sizden de razı olsun.

İşlemler zor değil aslında ama iyice kavrayıp ondan sonra uygulamak gerekir. Telefonun kullanılamaz duruma gelme ihtimali var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @akay635 İnce eleyip sık dokuyorum şimdilik hocam. AKK'ya takıldığım için bağlantım biraz yavaş. Rom iniyor şu an. Zip olanı indiriyorum. Recovery olan işimize yaramayacak sanıyorum, bir de rom kurulumundan sonra hangi gapps paketini yüklediniz acaba?
  • 
Sayfa: önceki 583584585586587
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.