Şimdi Ara

Sony Xperia telefonlarda gizli 120 Hz ekran modu olduğu ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sony Xperia kullanıcılarını ilgilendiren ilginç bir durum söz konusu. Bazı Xperia telefonların ekranlarının tıpkı Razer Phone gibi 120 Hz tazeleme hızında çalıştırılabileceği ortaya çıktı. Daha da net konuşmak gerekirse bu özelliğin 2016 yılından beri cihazlarda yer aldığı anlaşıldı.

Ayrıca Bkz.Moto G6 serisi 19 Nisan'da tanıtılacak
    Sony'nin 120 Hz ekran modunu bazı modellere dahil ettiği ancak devre dışı bıraktığı keşfedildi. Tek sorun özelliğin kolayca etkinleştirilememesi. XDA Developers üyelerine göre muhtemelen cihaz sahipleri de bunu yapmayı tercih etmeyecek. Zira yazılımsal bir sorun nedeniyle sağlıklı çalışmıyor.

Etkinleştirmek zor ve riskli

120 Hz modunu etkinleştirmek için Xperia kullanıcılarının telefonlarındaki dahili çekirdeği yamamaları gerekecek ki bu da normal kullanıcıların altından kalkabileceği kolay bir iş değil. Bunun için kamera performansını düşüren bir Custom ROM yüklenmesi gerekli. Ayrıca etkinleştirmeyi başarsanız bile bu özelliğin tutarlı çalışmadığı belirtiliyor.

Yapılan araştırmalar Xperia X, Xperia X Performance, Xperia XZ, Xperia XZ1, Xperia XZ1 Compact, Xperia XA2 ve Xperia XA2 Ultra modellerinde gizli 120 Hz modunun yer aldığını ortaya koymuş durumda. XDA Developers'a göre Android platformunun 120 Hz performans için optimize edilmemiş olması sorun yaratıyor. Android P'nin yüksek tazeleme hızına sahip ekranları desteklemesiyle bu durum değişecek.

• 120Hz olmasının avantajı nedir? Ne tür etkileri ya da faydaları vardır?

Bilenler bizleri de aydınlatırsa çok makbule geçer.

• zunerall kullanıcısına yanıt
    Sayfayı aşağı yukarı kaydırırken görüntülerin hayalet gibi değilde daha net ve keskin olmasını sağlıyor

Tabi ki bataryadan daha fazla yiyor
  • Portalda troll yapayım derken suyunu çıkartmayın

• Sayın Donanım Haber, Xperia XZ2 nin çıkışı ile ilgili bir duyumunuz varmıdır? İyi çalışmalar dilerim.

• Ekranlarda kaliteyi gösteren parametreler vardır.Bunlar ekran (amoled,ıps vb.) tipi,çözünürlük (HD,Full HD,4K),ppı değerli (inch başına düşen piksel yoğunluğu) ve Hz oranıdır.
  • kımyasal kullanıcısına yanıt
    2k 120hz panel, 4k 60hz panelden daha iyidir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Basit,

arch/arm/boot/dts/qcom/dsi-panel-somc-synaptics-sharp-4k-cmd-ID6.dtsi

dosyasını değiştirip kerneli tekrar derleyeceksiniz. Akabinde flashlayıp bakacaksınız olmuş mu diye.

Bana basit tabi.

• akıcılık 10 numara olur tabi işlemci ve gpu gereksinimi karşılıyorsa , ama pili mahveder ve aşırı ısı demek bu.

• lg02561 L kullanıcısına yanıt
    Birisi çıkıp şu mesajı neden 54 kişinin beğendiğini bana açıklayabilir mi? Şakaysa komik değil, ciddiyse ne saçmaladığı belli değil... Kafalar Stephen Hawking maşallah, hayatlar mahallenin Deli Kazımı...

• freedom36 kullanıcısına yanıt
    aynen bir tek sen çözdün işi. kalan 54 kişi sığır olduğundan beğendi çünkü.
    bakınız: mizah nedir nasıl yapılır?
    tabi mizah ve ironi için biraz zeka da gerekeceğinden herkesin anlaması beklenemez.
  • intel7mix kullanıcısına yanıt
    Ok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum. Bir iş bilene basit bilmeyene zor görünür. Şahsen root ve rom atma dışında bir bilgim yok.

Senin mesaj n'olmuş hacı abi???

Şimdi kim çözmüş oluyor işi?! Hadi ötede ağla...
    modun teki silmiş çok da önemli değil bir sürü öyle mesajım var. asıl sana nolmuş bizde bi söz vardır el şeyiyle gerdeğe Girilmez diye sana noluyor asıl ben onu anlamadım. bi mesajım silindi diye ağlayacak değilim benim bütün hayatım bu forumdan ibaret değil, senin aksine.
  • 120hz veya 144hz cep telefonları olsa daha iyi olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloody Roar -- 12 Nisan 2018; 11:32:43 >
    "Değişik"sin vesselam.

Atalarımızda şöyle bir laf vardır: "Kişi, kendinden bilir işi." Hayatı forumdan ibaret olan ben miyim, sen misin? Katılım zamanlarına ve mesaj sayılarına bakıp ortalama alınca her şey belli oluyor.

Modun silmesi önemli değil de senin boş beleş muhabbet yapıp konuyla alakalı içerik üret(e)mediğin tescillenmiş oluyor. Tabi senin bunu böyle yorumlayabilmen için de ayrı bir içselleştirme sürecinden geçmen lazım.

Hadi işine bak şimdi.
    hahah laf söylediğini sandı şimdi çeyrek aklıyla. aynen bro aynen hadi yürü bekleme yapma.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.