Şimdi Ara

Sony Xperia Xa Ultra (100. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.249
Cevap
25
Favori
128.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • z5 Premium kullanıcısı olarak kesinlikle XZ hocam. Her alanda daha başarılı bir telefon 4k yı sadece Albüm ve video uygulamasında kullanabiliyoruz onunda çok fazla getirisi olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ouzqan

z5 Premium kullanıcısı olarak kesinlikle XZ hocam. Her alanda daha başarılı bir telefon 4k yı sadece Albüm ve video uygulamasında kullanabiliyoruz onunda çok fazla getirisi olmuyor.

Daha önce kimseye sorma fırsatım olmadı şimdi sorayım normal kullanımda 1080p paneli olan bir telefonla kıyasladığınızda fark belli oluyor mu?

Video ve albümde 4K olduğunu okumuştum ama normalde de ekranın ppi değeri bayağı yüksek, standart bir 1080p ekran ile kıyaslandığında fark belirgindir diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • açmayın-bağıran-karı kullanıcısına yanıt
    Ancak ekranın parlaklığını falan sonuna kadar açarsanız o fark belli oluyor hocam. Aşağıda paylaşacağım inceleme de gösterilen kadar fark oluyor sadece daha fazlasını beklememek gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: denizhansen

quote:

Orijinalden alıntı: e-Militarist

quote:

selam arkadaşlar,

anneme hediye almayı düşünüyorum gold olanını bir çok sayfa okudum hat vs problemlerini ama öneriniz ne olur

ya z5 premium yada bu cihaz?

Kesinlikle z5 premium alın. Bu cihaz için son 4-5 sayfaya bakmanız kafi.

sorunları farkettim vallahi :)

madem bunu eliyoruz xz veya z5p onda öneriniz ne olur

Xz alın tabii. Z5 ve xa ultra konudaki mesajlardan da anlaşılacağı üzere epey sıkıntılı cihazlar. Her gelen güncelleme bir hatayı giderirken başka hataları ortaya çıkarıyor. Ses gitmeme sorunları, şebeke sorunları, ekranın solundaki çizgi vb. gibi sorunlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• xzde farklı değil ekranı sıkıntılı 2 kere değisim yaptırdım gelenlerde aynı. ekran 60 degilde 30 hz sanki. Sony Center Çalışanına gösterdim. Reyonda Duran Telefonda bile sıkıntı var. Konusunda şikayetleri bulabilirsin. Birdaha Kesinlikle Sony'e Bulaşmam Telefonda.

• Selam arkadaşlar xa daki şebeke sorunu çözümü için başka bir ülkenin romunu yükleyip deneyen oldu mu

• mehmetyt M kullanıcısına yanıt
    Başka ülkenin romunun çözüm olacağını sanmıyorum ve xperia frimde bildiğim kadarıyla pek xa ultra romu yok kardeşim

• assassin(z) kullanıcısına yanıt
    Saolasın @assassin(z)

• selam arkadaşlar bende 3 gün önce ultra almış bulunmaktayım açıkcası 6 inç büyüklüğünde bir telefon istiyordum bu yüzden çokta forumları araştırmadan sony adına güvenerek aldım,şimdilik bir sorun yaşamadım acıkcası sinyal,ses yada ekran sorunum olmadı batarya çok uğraşmayan benim gibi normal bir kullanıcı için bir günü çıkarıyor zaten artık hepimiz evimizde,işyerimizde yada aracımızda jarj aleti taşımaya başladık malesef çok ücra yerde değilsek jarj sorun olmaz bence,ama benim açıkcası gıcık kaptığım tek konu ekranın alt tarafında ki sanal tuşların bulunduğu simsiyah alan 6 inç ekranda çok çirkin bir görüntü oluşturuyor hadi sanal tuş yaptın diyelim en azından lg gibi rengini şeffaflığını ayarlama imkanı ver dimi,bu siyahlıktan kurtulmanın bir yolunu bilen varsa şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: selcuk005

selam arkadaşlar bende 3 gün önce ultra almış bulunmaktayım açıkcası 6 inç büyüklüğünde bir telefon istiyordum bu yüzden çokta forumları araştırmadan sony adına güvenerek aldım,şimdilik bir sorun yaşamadım acıkcası sinyal,ses yada ekran sorunum olmadı batarya çok uğraşmayan benim gibi normal bir kullanıcı için bir günü çıkarıyor zaten artık hepimiz evimizde,işyerimizde yada aracımızda jarj aleti taşımaya başladık malesef çok ücra yerde değilsek jarj sorun olmaz bence,ama benim açıkcası gıcık kaptığım tek konu ekranın alt tarafında ki sanal tuşların bulunduğu simsiyah alan 6 inç ekranda çok çirkin bir görüntü oluşturuyor hadi sanal tuş yaptın diyelim en azından lg gibi rengini şeffaflığını ayarlama imkanı ver dimi,bu siyahlıktan kurtulmanın bir yolunu bilen varsa şimdiden teşekkürler

Adb üzerinden dpi değiştirebilirsiniz. Ben 340 dpi kullanıyorum çok daha güzel duruyor (normali 480). Tek sıkıntı arama geldiğinde çıkan resim ekrana tam oturmuyor yanlardan boşluklar kalıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: açmayın-bağıran-karı

quote:

selam arkadaşlar bende 3 gün önce ultra almış bulunmaktayım açıkcası 6 inç büyüklüğünde bir telefon istiyordum bu yüzden çokta forumları araştırmadan sony adına güvenerek aldım,şimdilik bir sorun yaşamadım acıkcası sinyal,ses yada ekran sorunum olmadı batarya çok uğraşmayan benim gibi normal bir kullanıcı için bir günü çıkarıyor zaten artık hepimiz evimizde,işyerimizde yada aracımızda jarj aleti taşımaya başladık malesef çok ücra yerde değilsek jarj sorun olmaz bence,ama benim açıkcası gıcık kaptığım tek konu ekranın alt tarafında ki sanal tuşların bulunduğu simsiyah alan 6 inç ekranda çok çirkin bir görüntü oluşturuyor hadi sanal tuş yaptın diyelim en azından lg gibi rengini şeffaflığını ayarlama imkanı ver dimi,bu siyahlıktan kurtulmanın bir yolunu bilen varsa şimdiden teşekkürler

Adb üzerinden dpi değiştirebilirsiniz. Ben 340 dpi kullanıyorum çok daha güzel duruyor (normali 480). Tek sıkıntı arama geldiğinde çıkan resim ekrana tam oturmuyor yanlardan boşluklar kalıyor.

hocam beni mazur görürseniz nasıl yapıldığını daha açık tarif ederseniz sevinirim şimdiden teşekkürler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: açmayın-bağıran-karı

quote:

hocam beni mazur görürseniz nasıl yapıldığını daha açık tarif ederseniz sevinirim şimdiden teşekkürler

Öncelikle adb ve yanındaki araçları indirin hocam (şuradan:https://www.androidfilehost.com/?fid=745425885120698566)

Kurulumu C: ana dizinine yapar muhtemelen. Kurulum bittikten sonra Windows logosuna sağ tıklayıp komut istemini yönetici olarak açın. "cd C:\adb" yazın. Telefondan geliştirici seçeneklerini etkinleştirip usb hata ayıklamayı açın. Daha sonra pcye geçip "adb devices" yazın. Telefondan izin ver dediğinizde listede cihazın seri numarası çıkarsa devam edebilirsiniz demektir. "adb shell wm density 340" yazın. Telefonu kapatıp açın işlem bu kadar.
    340 çok küçük gelirse 360, 380, 400 vs. deneyebilirsiniz. 280de tablet moduna geçer ama tavsiye etmem yazılar ve ikonlar çok küçük oluyor yolda kullanmak çok zor oluyor.

• Merhaba.. Güncelleme hakkında bilgisi olan var mı? Her gün kontrol ediyorum, vallahi sıkıldım

• quote:

Orijinalden alıntı: sezgo88

Merhaba.. Güncelleme hakkında bilgisi olan var mı? Her gün kontrol ediyorum, vallahi sıkıldım

XDA'da tek simli versiyona Temmuz ortasında, çift simli versiyona Ağustos'ta geleceğine dair söylentiler var.
    Bugün eski 111 sürümüne (Rusya) döndüm ve 4G çalışmadı. Daha sonra elimdeki İtalya ftfsini (yine 111) flashladım sorun düzeldi. Farklı ülke romlarında bile fark var (ki Rusya ile aynı LTE bantlarını kullanıyoruz diye biliyorum). Şebeke sorunu yaşayan arkadaşlar Avrupa ülkelerinden olmak şartıyla farklı ülkelerin romlarını denesinler bence. Flashtool'un bir güzelliği ise data.sin dosyasını seçmediğiniz sürece hiçbir verinizi, ayarlarınızı vs. kaybetmeden farklı romları flashlayabiliyorsunuz.
  • quote:

kesinlikle hediye alınmayacak telefonlardan birisi sanırım :)

cihazla ilgili problem videosu,

https://www.youtube.com/watch?v=PeRAE3KUhAE#t=15.238759

bu videodada ise x ile değiştirmişler

https://www.youtube.com/watch?v=jjVswXGKNG8#t=96.014251

Sen bence sonyden uzakdur. Sony eski sony degil hele turkiyede gatanti servis vs hak getire

• abilerim kardeşlerim daha 2 gün önceye kadar telefonum 1.5-2 saatte dolardı , şuan telefon akşamdan sabaha anca doluyo.
    sabahtan beri evde sarj takılı kullanıyorum yüzde 10 doldu . sarj girişini iğneyle bi güzel temizledim ama hala çözülmedi.
    onlarca kablo denedim nolur yardım edin ?
  • Tohatlıı T kullanıcısına yanıt
    Önce sorunu iyi teşhis et. Fiziksel olarak şarj giriş yerinde sorun var mı? kabloyu 4 yönde oynat
    akım kesiliyor mu vs.. farklı kablolarla test et. Fiziksel ise servis yolu görünüyor demektir.
    Yazılımsal ise çeşitli battery programları kur ve son kurduğum yazılımlardan olabilir onları.
    Olmadı fabrika ayarlarına geri dön bence.
  • Android 7, Yunanistan ve Türkiye cihazları için hazır. Xperifirm + flashtool ile veya PC Companion üzerinden direkt indirip yükleyebilirsiniz.
    Sürüm numarası: 36.1.A.0.179
    OTA üzerinden gelmesi 1 haftayı bulabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi açmayın-bağıran-karı -- 15 Haziran 2017; 13:13:41 >
  • Nihayet, bakalım nasıl olmuş. Temiz kurulum için yükseltme sonrası Companion'dan yazılım onar mı yapmak daha uygun olur yoksa direkt telefondan ayarlardan sıfırlamak mı?

Edit: 7.0 Nougat'la birlikte gelen yenilikler:

-Yeni batarya yönetim modu
    -Özelleştirilebilir orta güç/yüksek güç modu seçim imkanı
    -Uygulama güç monitörü bataryayı kullanan ama aktif olmayan uygulamaları otomatik olarak kapatıyor
    -2'ye bölünen ekranla çoklu uygulama çalıştırma imkanı
    -Fotoğraf kamera ekranında hızlı efektler menüsü
    -Yeni performans modu ile Optimize, Oyun, Eğlence ve Yüksek Performans modları seçimi ile batarya ömrü ve performans seçimi hızlı bir şekilde yapılabilecek
    -Geliştirilmiş klavye
    -Kablosuz ağları güvenilir yaparak sonradan otomatik bağlanma özelliği

Edit 2: İlk izlenimlerim şu şekilde:

-LTE simgesi maalesef 4.5g ile değiştirilmiş
    -Yüklü gelen uygulamaları devredışı bıraktığınızda cihazda 0mb yer kaplıyor olarak görünüyorlar ve cihazım eski haline göre çok daha fazla boş alana sahip, baya bir uygulamayı devre dışı bıraktım.
    -Tümünü temizle ikonu sayfanın üst kısmına taşınmış
    -Performans olarak 6.0'dan farklı değil gibi, herhangi bir yavaşlık yaşamadım
    -Telefon uygulamasında arar veya aranırken karşı tarafın resmi artık küçük bir pencere yerine ekranın yarısını kaplıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Father Torque -- 15 Haziran 2017; 17:9:29 >

• Şebeke sorunu ne durumda

• 
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.