Şimdi Ara

Sony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.625
Cevap
67
Favori
438.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şimdi kısaca konuyu özetleyecek olursak geçen hafta mediamarkt'ten arkadaşıma sony xz1 aldık hatta ben mükemmelliyetçi birisi olduğum için elamana kapalı kutuyu kendim seçmek istiyorum dedim tamam dedi 7,8 tane yakamoz mavisi çıkardık çoğunun bandrolleri açılmış dedim bu ne bunlar açılmış yok abi kontrol amaçlı açtık falan dedi neyse aralarından bir tane açılmamış kutuyu aldık hesabı ödedik eve geldik sim kartı taktık kurulumu yaptım internete bağlandım hava durumuna bakmak için konum açtım tak ankara yazıyor noluyor falan dedim sonra batarya bölümüne girdim son tam şarjz süresi 79 gün önce ardından avg antivirüs programını açtım deneme süresi 14 gün kaldı kutuyu aldım en ince detayına kadar inceledim herhangi bir sorun yok bandrolü ben açtım üstündeki etiketleri ben kaldırdım ama içime bir şüphe düştü acaba bu ürünler yurtdışındaki arızalı yenilenmiş telefonlarmı tekrar paketleyip sıfır diye bizim gibi 3 dünya ülkelerinemi gönderiyorlar internette araştırınca geçmişte medimarkt'te böyle olaylar çok yaşanmış vicdanım hiç rahat değil arkadaşım bana güvenip aldı bir sorun yaşasın istemem o yüzden bu telefonu alanlar çok iyi incelesinler a z ye ve burda sonuçları paylaşsınlar acaba gerimi iada etsek diye düşünmeye başladım nedersiniz arkadaşlar ?

• fun777 kullanıcısına yanıt
    Takibe aldım bu olayı, özelden bana durumu aktarabilir misiniz hocam olayı yeri zamanı gibi detaylarla beraber?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 2 Kasım 2017; 18:21:3 >
  • arkadaş akşam bana gelicek hatta telefonu test etmek için 2,3 günlüğüne ödünç alıp gözden kaçırdığım başka bir şey varmı bakacağım fatura bilgilerine bakıp size detaylı bilgi veririm türkiye'ye gelen sony türkiye garantili telefonlar çin üretimli diye biliyorum thailand olması beni şüphelendirdi
  • hocam xzp bundan daha iyi bir pil performansı sunuyor.ve fiyatları neredeyse aynı,bunu almak için + özellik varmıdır ?
  • zibidi gonzales kullanıcısına yanıt
    GSM arena sonuçlarına göre 10 saat fazlası var gibi bekleme süresinin, günlük kullanımda pek fark yaratacağını sanmıyorum. Tek avantajı 100 tl kadar bile olsa daha ucuz olan fiyatı, artık ebadına göre tercihinizi yapın derim.
  • Konuyu devralmak isteyen olursa devredebilirim bu arada, XZ1 almayı düşünüyordum fakat Sony cephesinde yaşanan bazı olaylara tanıklık ettikten sonra kendimi enayi gibi hissetmemek için Sony ile devam eder miyim bilemiyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    hangi olaylar hocam açıklık getirirmisiniz çünkü bende xz1 almayı düşünüyorum
  • Generation Y kullanıcısına yanıt
    Hocam şuan için teknik destek ve garanti kapsamında yaşanan sıkıntılar ve gelen şikayetlere rağmen genel ve yerel tüm Sony müşteri temsilciliklerinin umursamaz tavırları olarak özetleyebilirim durumu. Kendileri ile 3 aydır sürekli mailleşiyorum ve kendi ricaları üzerine benimle iletişime geçebilsinler diye taraflarına irtibat numaramı iletmeme rağmen daha adam akıllı bir geri dönüş olmadı. Ama bu 3 aylık süreç boyunca sürekli nerde yanlış yaptığımı sorguladım ve tüm bunlara karşın halan "XZ1" dediğim için enayi gibi hissettim kendimi.

Görüşmeyi sağladığım takdirde daha detaylı anlatacam hocam mevzuyu merak etmeyin. Cihazla ilgili duyduğum pek bariz bir sıkıntı yok hocam, sıkıntı firmanın kendisinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 3 Kasım 2017; 15:13:14 >
  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    anladım hocam müşteri hizmetleri ve teknik servis gerçekten çok kötü
  • telefonu arkadaşımdan test etmek için ödünç aldım bütün testleri yaptım bir sorun gözükmüyor fakat antivirüs programında ayarlar etkinlik kaydında 9 ağusta etkinleştirildiği ve başarız veri tabanı güncelleştirmesi olduğunu gördüm ya dediğim gibi yurtdışı arızalı yenilenmiş ürünler yada fabrika çıkışlı birinci kalite avrupa cihazları bunu ancak recovery data programını kurup anlayabilirim

soru 1: arızalı yenilenmiş bir telefonsa hem sony hemde mediamarkt çok başı ağrıyacak bu işten

soru 2: birinci kalite avrupa cihazlarıysa süper bu telefonu alıp kullananlar için

sonuç: recovery data programında belli olacak ne olduğu

ancak bu telefonu alan kimse sorun çıkmağı sürece foruma uğramıyor bir şeyler paylaşmıyor ya aldığınız telefonlar sıfır değilse ne olacak ?
    Recovery data programı dediğiniz tam olarak nedir hocam?

Diğer sorum da destek bölümüne girince garanti geçerlilik tarihi en son ne zamana gösteriyor?

Umarım da dediğiniz gibi 1. Sınıf Avrupa cihazı çıkar. Aksi takdirde formalite adı altında gene bir ton gereksiz uğraş ve vakit kaybı olacak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 3 Kasım 2017; 17:1:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BRC_KHAN

Diğer sorum da destek bölümüne girince garanti geçerlilik tarihi en son ne zamana gösteriyor?

Umarım da dediğiniz gibi 1. Sınıf Avrupa cihazı çıkar. Aksi takdirde formalite adı altında gene bir ton gereksiz uğraş ve vakit kaybı olacak...

veri kurtarma programı eğer daha önce kullanılmış aktifleştirilmiş bir telefonsa rehber mesaj resim video müzik vb ne varsa bütün detaylarıyla ortaya çıkacak
    destek bölümüne bakmak hiç aklıma gelmedi siz yazana kadar şimdi kontrol ettim bilgi yok yazıyor güncelle deyince 2 yıl garantili olduğu gördüm
    veri kurtarma programı temiz çıkarsa on numara cihaz bende alabilirim çünkü yılbaşından sonra tekrar vergi geleceği yazıyor cep telefonlarına

not:ses kalitesi mükemmel çok yüksek değil ama temiz ve net özellikle hdr filmlerde ve kayıpsız flac vb müzik formatlarında enfes önceki modellere göre çok yükselmiş kalite
    1 sınıf avrupa cihazıysa birde geriye sadece kronik sorun çıkmaması ve teknik servise yolunuzun düşmemesi için tanrıya dua edin

Hocam önemli olan garanti süresinin 2 yıl olması değil, fatura kesim tarihinin 2 yıl sonrasını gösteriyor olması, 0 cihaz değilse mümkünatı yok fatura kesim tarihinden 2 yıl sonrasını göstermesinin.

• quote:

Orijinalden alıntı: fun777

quote:

Orijinalden alıntı: BRC_KHAN

veri kurtarma programı eğer daha önce kullanılmış aktifleştirilmiş bir telefonsa rehber mesaj resim video müzik vb ne varsa bütün detaylarıyla ortaya çıkacak
    destek bölümüne bakmak hiç aklıma gelmedi siz yazana kadar şimdi kontrol ettim bilgi yok yazıyor güncelle deyince 2 yıl garantili olduğu gördüm
    veri kurtarma programı temiz çıkarsa on numara cihaz bende alabilirim çünkü yılbaşından sonra tekrar vergi geleceği yazıyor cep telefonlarına

not:ses kalitesi mükemmel çok yüksek değil ama temiz ve net özellikle hdr filmlerde ve kayıpsız flac vb müzik formatlarında enfes önceki modellere göre çok yükselmiş kalite
    1 sınıf avrupa cihazıysa birde geriye sadece kronik sorun çıkmaması ve teknik servise yolunuzun düşmemesi için tanrıya dua edin

kardeş merhaba
    fatura tarihi ile destek kısmında yazılı garanti bitiş yazan süre aynı mı gün ay olarak ? yoksa farklı mı?

• Ben bu telefonu 16 ekim de aldım garanti süresi 16.10.2019 yazıyor. AVG programında da bahsedilen yerde 9 ağustos da virüs tanımları yüklemesi başarısız yazıyor. Ama şuna dikkat ettiniz mi o yazının altında AVG programı yüklendi yazıyor.
    Bence bu telefonlar dağıtıma çıkmadan önce 9 ağustosda açıldı AVG kuruldu ve kapatıldı. Herkes AVG programındaki ilk tarihi buraya yazarsa ve herkesin 9 ağustos ise eğer bundan daha çok emin olabiliriz.
    Bu arada kutuda tayland yazıyor ve mediamark dan aldım.
  • Kullanılan RAM e nasıl nereden bakıyoruz bulamadım.

• mga93 M kullanıcısına yanıt
    ayarlar - destek - araçlar - tanılama - bilgiler
  • Ben de de 9 Ağustos yazıyor. Bu kullanılmış anlamına gelmez ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: **BlackTower**

ayarlar - destek - araçlar - tanılama - bilgiler

Benim ram miktarı 2,50 2,75 arasında kullan görünüyor. 80 uygulama kurdum.

Hatırlatıcı ve anımsatıcı ve not olarak ne kullanmalıyız. Google play den mi indirmem gerekir.

• İos da uçak bileti Walet uygulamasına geliyor android de uygulama olarak neyi tavsiye edersiniz.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.