Şimdi Ara

Sony Xperia Z Kamerada siyah leke sorunu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
4
Favori
25.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar benim telefondada aynı sorun vardı geçen hafta servise yolladım ankaradaki teleservise lanet olsun kaydını bile 4 günde yaptılar telefon ile arıyorsunuz dakikalarca sizi hatta bekletiyorlar konusma uslupleri hiç hoş değil

Ama sonıyorum bu sorun Yazılımsal bir problem değil mekanik parça değişti diye yazıyor

İş emri:
    AN1026547
    Kargo Giriş Tarihi:
    2013-07-25
    Bitiş Tarihi:
    2013-07-31
    Tamir Bilgisi:
    TELEFONUNUZDA MEKANIK PARCA DEGISTIRILMISTIR, TELEFONUNUZA GUNCEL YAZILIM(SOFTWARE) YUKLENMISTIR, Genel Kontrol Yapilmistir., CIHAZINIZIN TAMIR SURECI BASARI ILE SONUCLANMISITR.
    Durum:
    Cihazınız son test aşamasındadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurraydinn -- 1 Ağustos 2013; 17:06:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurraydinn

Arkadaşlar benim telefondada aynı sorun vardı geçen hafta servise yolladım ankaradaki teleservise lanet olsun kaydını bile 4 günde yaptılar telefon ile arıyorsunuz dakikalarca sizi hatta bekletiyorlar konusma uslupleri hiç hoş değil

Ama sonıyorum bu sorun Yazılımsal bir problem değil mekanik parça değişti diye yazıyor

İş emri:
    AN1026547
    Kargo Giriş Tarihi:
    2013-07-25
    Bitiş Tarihi:
    2013-07-31
    Tamir Bilgisi:
    TELEFONUNUZDA MEKANIK PARCA DEGISTIRILMISTIR, TELEFONUNUZA GUNCEL YAZILIM(SOFTWARE) YUKLENMISTIR, Genel Kontrol Yapilmistir., CIHAZINIZIN TAMIR SURECI BASARI ILE SONUCLANMISITR.
    Durum:
    Cihazınız son test aşamasındadır.

Bir arkadaş parça değişiminden sonra telefonun su geçirmeme özelliğinin kaybolabileceğini söylemişti, sonuçta gömülü kapak açılıyor... İki ucu b.klu değnek resmen bu işin.

• arkadaşlar, aynı sorun benim cihazımda da var.

yalnız sizin de bilmeniz gereken birşey var! lütfen haklarınızı biliniz. ve kısmı dikkatli okuyunuz! çoğu satıcı, tüketicinin haklarını bilmememesinden faydalanıp durumu işkençeli bir hale getiriyor ve kaybeden tüketici oluyor. cihazı 30 gün içinde değiştirme gibi bir hakkınız var, lütfen aşağıda yazılanları okuyun. 30 gün içinde bu arızayı tespit edenler sakın cihaz onarımı yaptırmasınlar!

http://blog.milliyet.com.tr/ayipli-malin-iadesi-/Blog/?BlogNo=284536
  • romu yenile düzelir eğer öncekinde bi sorun yoksa demekki ondan kaynaklanıyor
  • rom nasıl yenileniyor ? arkadaş ne yapacağımızı şaşırdık..ankara teleservisi aradım bekletmeden gönderin biz karar vereceğiz arızaya göre tamirine filan dedi yüzde yüz tamir edip gönderecekler en hızlı 2 hafta sürer dedi..yani maksimum elime geçeceği süre 15 gün..bence 1 aydan önce gelmez yenisini talep etmek için telefonu aldığımızdan en fazla 30 gün içinde göndermemiz gerekiyormuş..bana düzelir gönderme dedikleri için bekledim 2-3 aydır kullanıyorum telefonu ne yapacagımı şaşırdım... :S
  • FatalShot kullanıcısına yanıt
    romu nasıl yeniliyoruz ? @FatalShot
  • quote:

Orijinalden alıntı: esertozun

rom nasıl yenileniyor ? arkadaş ne yapacağımızı şaşırdık..ankara teleservisi aradım bekletmeden gönderin biz karar vereceğiz arızaya göre tamirine filan dedi yüzde yüz tamir edip gönderecekler en hızlı 2 hafta sürer dedi..yani maksimum elime geçeceği süre 15 gün..bence 1 aydan önce gelmez yenisini talep etmek için telefonu aldığımızdan en fazla 30 gün içinde göndermemiz gerekiyormuş..bana düzelir gönderme dedikleri için bekledim 2-3 aydır kullanıyorum telefonu ne yapacagımı şaşırdım... :S

http://www.trandroidev.com/xperia-z-rom-paylasimlari/1970-sony-xperia-z-romlari-surekli-guncel.html Güncel romları bu siteden indirebilirsiniz yüklemek içinde siteden faydalanabilirsiniz internet üzeri biraz bakmanız yeterli olur denemeye değer bi iş eğer yeni telefon isteyeceksen bile serviste 1 aydan fazla kalması durumunda talep edebilirsin ancak oyle çözülebilir sorunu olan telefonlara yenisini vermezler istersen yolla ama zaman alcaktır kesinlikle 1 ayı geçersede yenisini verirler zaten.

• quote:

Boşuna rom atma bu sorun yazılımsal değil, ben 2-3 farklı rom attım ve hepsinde vardı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu sorun yazılımsal değil donanımsal
    aynı sorun bende de var
    hatta kamerayı tümden kaybettim artık mercek netleştirip çekemiyor
    büyük ihtimalle kamerası değişecek

• donanımsal olduğuna nasıl ve neden karar verdiniiz anlamış değilim? gsm donanımları ve yazılımları konusunda exper misiniz de böyle net açıklamalar yapıyorsunuz. son güncelleme çıktı 2-3 gün önce, 10.3.1.a.0.244 bu güncelleme öncesi tek nokta olan kamerada güncelleme sonrası nokta sayısı 2'ye çıktı. şimdi yazılım güncellemesi sonrası 2 ye çıkan noktalar nasıl donanımsal oluyor bana bunu teknik altyapınla bir açıklar mısın lütfen???
  • Resim ekledim umarım gorunur
    leke bir tane idi bir kaç tane oldu telefonu sarsınca bir kaç tane gidebiliyor
     Sony Xperia Z Kamerada siyah leke sorunu

• Kamerayı sarsınca eksilmesi yazılımsal mı oluyor fotoya yakından bakın öyle yorum yapın

• quote:

Orijinalden alıntı: seckinh

quote:

Boşuna rom atma bu sorun yazılımsal değil, ben 2-3 farklı rom attım ve hepsinde vardı.

nasıl giderdin sorununu ? ne yapmak lazım servise gönderdiğimde daha çok zarar görür,geldiğinde sorunlarım artar diye çekiniyorum göndermeye
  • hussun H kullanıcısına yanıt
    aynen kardeş benimde kamerada bu kadar var ne yapmak gerek..git gide artıyor..nasıl bir çözüm yolu izlemek gerek servise hiç güvenemiyorum su geçirmezlik özelliğini kaybediyor diyenler var..servisten sonra sorunlar dahada artabilir çekiniyorum...2000 liralık telefonda bu şikayetlerin olması çok üzücü rezil olduk...
  • Beyler leke bende 13mp de görünüyordu sadece ve ben sürekli 9mp i kullandım, arada sırada bakıyordum 13mp'e ve kendi kendine yok olmuştu bir tanesi, diğeri duruyor hala. Ama o da geçer diyr umuyorum. Kısacası hangi çözünürlükte leke yoksa, onu kullanın kendi kendine geçmesini bekleyin. Garanti bitiminde 1-2 ay kala hala kameramda leke olursa, ben göndermeyi düşünüyorum.

• Valla arkadaşlar ben bayağı bir araştırdım kendim yapmayı düşünüyorum telefonu sökmesine sökerim internette nasıl söküldüğünü gösteren videolar var
    velhasıl arka kapağı sağlam bir şekilde eskisi gibi nasıl yapıştırırım o aklıma takılıyor

ebay da xperia z yedek parçaları içinde ön ve arka kamera satılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hussun -- 5 Ağustos 2013; 19:47:45 >
  • sök kardeşim sen :) gömülü kapağı kendi imkanlarınla sökersin, daha piyasaya çıkmış yeni telefonun garantisini yakıp sapasağlam takarsın da! maksat insanların bunları kendi kendine yapmları değil!!! 1700 lira verdiğin alete bırakta garantisini veren dünya devi düşünsün onarımını. neyin artisliğini yapıyorsunuz anlamadım ki? ucuz ucuz yorumlar yapacağınıza sony'ye ya da teleservice'e taleplerinizle gelin. sen teşhisi koymuşsun zaten, makineyi sallayınca kımıldayan lekeler var. bende sallayınca ya da vurunca yer değiştirmiyor o lekeler? napcaz? çekiçle falan mı vuralım? 100 küsür mesaj okudum yabancı forumlarda bu sorunla ilgili alayı yazılımsal diyor bi sen bunca gayretlisin donanımsal olduğuna dair.

sen iyisi mi, aç kardeş gömülü kapağı, nasıl kapatıyorsan kapat, halledemesen de anlat bize yaptığın artislik hareketleri. teknik, tecrübe, donanım bilgisi, mühendislik hepsini sen yaladın yuttun, hadi diyelim salt onun bunun dediğiyle yaptın, yap gel sana telefonumu verecem. net!

• ilk aldım hiç bir şeyi yoktu 1 ay kullandım sıkıntısız.Sonra birden noktalar belirdi aradım sonyi anlattım derdimi dediler ki sizin sürümünüz eski 4.1.2 kullanıyordum.4.2.2 ile o sorun çözüldü dediler.Telefonu ingilteren aldığım için 4.2.2 güncellemesi türkiyeden daha geç oldu.4.2.2 önce türkiyeye verilmiş.Bekledim bekledim gelmedi paket bende rom u indirip kendim kurdum.Sonra siyah noktalar kayboludu 1 aydır sıkıntı yoktu dün gece gene kabus gibi ortaya çıktılar bugün arayacaktım fırsatım olmadı yarın ararım bakalım ne diyecekler
  • quote:

Orijinalden alıntı: SergeiDragunov

sök kardeşim sen :) gömülü kapağı kendi imkanlarınla sökersin, daha piyasaya çıkmış yeni telefonun garantisini yakıp sapasağlam takarsın da! maksat insanların bunları kendi kendine yapmları değil!!! 1700 lira verdiğin alete bırakta garantisini veren dünya devi düşünsün onarımını. neyin artisliğini yapıyorsunuz anlamadım ki? ucuz ucuz yorumlar yapacağınıza sony'ye ya da teleservice'e taleplerinizle gelin. sen teşhisi koymuşsun zaten, makineyi sallayınca kımıldayan lekeler var. bende sallayınca ya da vurunca yer değiştirmiyor o lekeler? napcaz? çekiçle falan mı vuralım? 100 küsür mesaj okudum yabancı forumlarda bu sorunla ilgili alayı yazılımsal diyor bi sen bunca gayretlisin donanımsal olduğuna dair.

sen iyisi mi, aç kardeş gömülü kapağı, nasıl kapatıyorsan kapat, halledemesen de anlat bize yaptığın artislik hareketleri. teknik, tecrübe, donanım bilgisi, mühendislik hepsini sen yaladın yuttun, hadi diyelim salt onun bunun dediğiyle yaptın, yap gel sana telefonumu verecem. net!

Kardeş bak bilmediğin durumlar hakkında atıp tutuyorsun
    yurt dışından alınmış bir telefonun Türkiye'deki uluslararası garantisi nedir biliyor musun?anca söylenip duruyorsun.
    Uluslararasi garantide bölgesel şartlar geçerli bunu araştır öyle gel sonra yorum yap.

Telefonu sallayınca noktaların yer değiştirmesi veya eksilmesi yazılımsal mı tekrar soruyorum sana?
    ve bendeki merceğin netleme olayı da tümden gitti.
    videoya aldığımda merceğin birebir kendi başına oynadığını görebiliyorum
    be birader buda mı yazılımsal

Arkadaşım durum şu
    büyük ihtimalle hareketli merceğin üstüne telefon içinden toz veyahut benzeri parçacıklar kaçtığı için bu durum oluştuğu birebir ortadadır
    bunun üstüne halen YAZILIMSAL diyorsan ben başka bişey demiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: daghanx

ilk aldım hiç bir şeyi yoktu 1 ay kullandım sıkıntısız.Sonra birden noktalar belirdi aradım sonyi anlattım derdimi dediler ki sizin sürümünüz eski 4.1.2 kullanıyordum.4.2.2 ile o sorun çözüldü dediler.Telefonu ingilteren aldığım için 4.2.2 güncellemesi türkiyeden daha geç oldu.4.2.2 önce türkiyeye verilmiş.Bekledim bekledim gelmedi paket bende rom u indirip kendim kurdum.Sonra siyah noktalar kayboludu 1 aydır sıkıntı yoktu dün gece gene kabus gibi ortaya çıktılar bugün arayacaktım fırsatım olmadı yarın ararım bakalım ne diyecekler

bendede hiç yer değiştirmiyor, sadece bir leke tamamen yok oldu. Sanırım benimki de yazılımsal. Arayıp konuştuktan sonra tekrar yazarsan sevinirim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.