Şimdi Ara

Sony Xperia Z Kamerada siyah leke sorunu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
179
Cevap
4
Favori
25.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dampierre

Aynı sorunu birkaç ay önce galaxy s2 de yaşadım. Canıma tak etti açtım telefonun içini, telefonun kasa açıkken taktım bataryayı, gözlük bezinin ucunu sivriltip lensi temizliyorum yok, çok az ıslatıp siliyorum yok, hafiften lense vuruyorum, toz ise sorun darbeden dolayı düşsün diye yok. 1 saat aralıksız denemediğim şey kalmadı, terden ıp ıslak oldum, odaklandım, çok uğraştım. Sökme takma işinde bayağı tecrübeli olduğumdan garanti konusunda hiç bir endişem yok, çünkü orada çalışan elemanların çoğu bu işlerden çat pat anlıyor. Çok sinirlendim kapadım telefonu garantiye yolladım kamera modülü değişti, lekeler gitti. Kısacası, o sorun kamera modülüyle alakalı ve %99 ihtimalle modül değişecek.

@hussun, sana sorunun yazılımsal olduğunu; senin şikayetinin de kamera lensiyle alakalı olduğunu (büyük ihtimalle) yazmıştım. bak sony center'ın verdiği cevap da hepimizi tatmin ediyor.

işin can sıkıcı tarafı şu, ürün ayıplı bunu sony kabul etmiş.

ayıplı ürünler normalde geri çağrılır, ve ürün üzerinde onarım/değişiklik yapılmaksızın artık heba olur, parçaları başka makinelerin garantisi için dahi kullanılmaz, bi şekilde imha edilir. (ki imha edeceklerini zannetmem, yaşasın vahşi kapitalizm) dolayısıyla sony'nin bütün ayıplı ürünlerini ilanen geri çağırması ve kullanıcılarına ayıpsız sıfır ürünleri vermesi gerekir. ben gömülü kapaklı, suya toza dayanıklı sertifikası olan malımı sizin kusurunuz yüzünden neden açtırıp aklımda soru işaretleri ile kullanmak zorunda kalayım ? bu iş tam tüketici hakları mahkemesinin işi. hiç boşuna çözüm yolu aramayın, cihazınızın garantisini ve sizin haklarınızı devre dışı bırakacak yazılımsal ve fiziksel girişimlerde bulunmayın. cihazınız kaç aylık olursa olsun değişim talebini hakkınız tarafınızca halen saklıdır bunu bilin. bulunduğunuz yerdeki tüketici hakları derneği ile iletişime geçin, prosödürü öğrenin ve hakkınızı alın! zamanı düşünmeyin, inanın bu konuda THD devreye girdiğinde cihazınız garantiye gidip onarılmış cihazlar kadar süre zarfında değişim görerek elinize ulaşıyor. en azından cihazınızı sıfır kullanın içiniz rahat etsin. (cihazı sony'ye ya da teleservise'e teslim eden herkes, cihazın arka kapak kısmındaki bilgilerin fotoğrafını mutlaka çeksin, cihazınız onarılıp gönderildiğini yada değişip geldiğini en iyi oradan anlayacaksınız, teşekkürler)

• quote:

Orijinalden alıntı: xdriver

quote:

Orijinalden alıntı: D4rkALeX

ayrıca şu sitedeki ingilizceyi çevirebilecek bir arkadasm varsa zahmet olmazsa bi el atsın, sonymobile ye atılmış ticketlar

http://talk.sonymobile.com/thread/126792?start=0&tstart=0

Hi All,

I am having the same problem with my Z...I have three dots.

I went to the Sony Support Center in Hong Kong Yesterday, they told me, it is a known issue within Sony Mobile and the dots are caused by software, only way to fix the problem..it is to replace the camera lens...but the lens is out of stock...waiting for the shipment, leads time 2-3 weeks. so they will get back to me when the lens arrive for replacment !

Not sure is it the same that you all heard ?

Is it true, Sony known the issue ? if so they should be more serious and faster response to this problem...

I am a died hard Sony fan..I use Arc, Xperia S, ION and now Z...everyone of it got problems...

Sony, if you got this message, please act quick and improve your product quality !

I am very close to switch to HTC One.

Verdiğin sitede genel olarak herkes sorunlarını anlatmış,bir tek bu yorum biraz işe yarar gibi duruyor.Bu kullanıcı siyah nokta problemi için Hong Kong'daki sony centere gitmiş.Oradakiler Sony mobile tarafından bu sorunun bilindiğini söylemişler ve noktalara yazılımın neden olduğunu söylemişler.Sorunu çözmenin tek yolu da kamera lensinin değişmesi gerekiyormuş.Lensinde stoklarında olmadığını 2-3 hafta içinde geleceğini falan filan anlatmışlar...

ben Xz mi gittigidiyor dan almıştım sanırım paralel ithalat yine yurtiçi garantili fakat servisi nasıldır bilmiyorum çok fazla şüphem var bu şekilde cihaz alanlar herhangi bir sorun yaşadımı acaba

• D4rkALeX kullanıcısına yanıt
    Aldığınız yerin garantisi ile iletişime geçin.Durumu anlatın ve yeni cihaz isteyin.Paralel ithalatsa parça sıkıntısı yaşayabilir firma ve yenisini vermek zorunda kalabilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xdriver

Aldığınız yerin garantisi ile iletişime geçin.Durumu anlatın ve yeni cihaz isteyin.Paralel ithalatsa parça sıkıntısı yaşayabilir firma ve yenisini vermek zorunda kalabilirler.

Anladım hocam ilgin için teşekkür ederim. Ben yarın iletişime geçeyim hem bu sayede bu şekilde paralel ithalat ile cihazını alanlar içinde yardımcı olmuş oluruz gerekli iletişimi kurduktan sonra yarın buradan paylaşırım..
  • biz parça değişimi yaptırdık, kamerası değişti su anlık sorun yok.
    içi açıldığı icin su gecirmezliginde bi sikinti olur mu diye sorduk, yok olmaz su gecirmemesi icin kenarlarda silikon var, o silikonu yeniliyoruz içini açtığımızda dedi servis, bilginiz olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu bende ilk yoktu gayet memnundum ilk 1 tane ile başladı şimdi 3 tane mi ne anlamadım yazılımsal mı donamımsal mı ve garantiye versek ne kadar sürede gelir??

• Bugün bendede cikti üstte 3 altta 2 kümelenmis siyah nokta var yeni güncelleme mi bekleyelim ne yapalim

• merhaba arkadaşlar ! mart ayında istanbuldaki meşhur doğubanktan almış olduğum Xperia Z malesef kendi hatamdan dolayı akvaryuma döndü. ( kapaklardan birkaçı açık kalmış bende havuza daldım ) neyse telefon sizlere ömür. telefonu tamirciye götürdüğümde açılıan telefonların kesinlikle su geçirmez özelliği KALMIYOR dedi yani izole edilirken sıcak hava ile telefonun kapakları kapatılıyor ve açıldığı zaman malesef telefonunuz su geçiriyor. ben kendi gözümle gördüm tamircide aynı gün başka bir Xperia Z daha vardı sahaibi almanmış ve daha önceden ekranı çatlamış değiştirmiş ekranı ve tekrar telefonuna güvenip atlamış denize. ve sonuç mokoko. ayrıca bizim telefonların en kolay arıza yaptığı bölüm malesef kamera entegresiymiş büyük bir ihtimalle bu entegre yüzünden bu noktalar oluşuyor.

gelelim benim telefona ! benim telefondada su geçirmeden önce aynı bu lekeler vardı ama artık önemsemiyorum çünkü o telefon artık yok dolayısı ile lekelerimde yok :)

aynı gün hiç düşünmeden gittim yeni bir Xperia Z aldım. inanın başka bir telefon aklımın ucundan bile geçmedi. her kim ne derse desin şu an piyasadaki en iyi telefona sahibiz. evet belki servislerde sıkıntı olabilir. bunun yine biz Xperia Z sahipleri çözeriz. toplanırız herkes telefon imei nolarını direk sony Japonyaya göndeririz ! illaki sesimizi bi şekilde duyururuz.

• Selam arkadaşlar bende dün farkettim böyle bir sorun olduğunu. geçmiş fotolara baktığımda belli bir tarihten sonra başlamış lekeler.
    Ayrıca farklı çekim modlarında lekelerde azalma olabiliyor. Bu fotolar aynı gün içinde çekildi birinde azalma olmuş sanki ama sağ üst köşedeki hep sabit

Sony Xperia Z Kamerada siyah leke sorunu Sony Xperia Z Kamerada siyah leke sorunu Sony Xperia Z Kamerada siyah leke sorunu

• Aynı sorun benim cihazdada vardı gönderdim geldi ve arka kapağı oturmamış açık vaziyette geldi tekrar gönderdim arefe günü hala bekliyoruz .. ürünün değişimi istedim ama değişim yerine parça bekliyor diye yazıyor değişim olmayacak olsa bile gelen cihazdada aynı sıkıntı olurmu bilmem..
  • Şimdi bu sıkıntılardan dolayı sony yi değiştirsemmi karar veremedim sizce ne yapsak? benim xperia neo 8.1MP li sony var onda hiç sorun çıkmadı maşallah buunda cıktı..
  • tugras34 T kullanıcısına yanıt
    yok artık:)
    iyi niyetinizden şüphem yok ama bu kadar optimist olmak da iyi değil bence.

1- sony ve lg malesef türkiye'yi çok sallayan markalar değiller. geçmiş ürün deneyimlerinden görmekteyiz. sony bayiilerinden ürün aldığımda hani bunun aksesuarı diyorsunuz ve eleman size "valla biz de söylüyoruz ama takan yok pek" diyor.

2- en iyi telefon çok abartı oldu. ben de su geçirmezliği için 2 defa aldım bu cihazdan ama artık işim olmaz malesef. kamera noktasını ben toz falan zannetmiştim. burada görünce böyle bir sorunu hata olduğunu da anlamış oldum.

3- herşeyi geçtim ekranın ortasından uzaklaştıkça başlayan berbat çözülmeyi sadece benim gözlerim mi algılamakta yoksa bu cihazın ekranına güzel diyenler hiç ips mi kullanmadılar? s4 2 gün şarjı giderken ve şu an kullandığım GM Discovery gibi 599 tl lik telefon 1.5 gün giderken aynı şekilde kullanarak xz'yi günde 2 defa şarj etmek ne oluyor?

telefonun estetik harikası olduğu ve denizin altında video çektiğimi de göz önüne aldığımızda bu özelliklerine diyecek yok ama ekran dediniz şey de bir telefonun en önemli parçası yani. ayrıca bu mobil ise en azından batarya bir günü kurtarması gerek.

sonuç olarak "en iyi telefon"a sahip "değılsınız"...

• olaya bak millet 2000 tl bayılıyor ama kamera focusunda meydana gelen arızayı kimse sallamıyor...eskidenmiş sanırım sony efsanesi....2000 TL bayılacagım ve güncelleme sonrası kamera perte çıkacak ha..aldığım yeri tozu dumana katar iade ederim o cihazı.Halada fan boyluk yapanlar görüyorum ne diyeyim abi PARA VAR HUZUR VAR demekki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARK KING -- 28 Ağustos 2013; 12:10:07 >
  • Aynı problem bnde de mevcut 2 defa sony care üzerinden görüştüm sorunun donanımsal oldugunu onlar da söyledi, yarın servise gönderecem, euraisa garantisinde oldugunu teleservise yollamam gerektiğini söylediler.

6-7 leke var, yazılımla çok ugrastım değişmedi

Sony Xperia Z Kamerada siyah leke sorunu
  • Olu pixelmi acaba

• arkadaşlar bendede güncellemeler sonrasında olmuştu güncelmme bekledik 2 güncelleme daha attık yien aynı sorun hatta arttı
    YOlladım servise değiştiler yok artık leke meke tamamen donanımsal ne yazılımı!
  • quote:

Orijinalden alıntı: ynsgnr61

arkadaşlar bendede güncellemeler sonrasında olmuştu güncelmme bekledik 2 güncelleme daha attık yien aynı sorun hatta arttı
    YOlladım servise değiştiler yok artık leke meke tamamen donanımsal ne yazılımı!

Ben de aynı sorundan yolladım bekliyorum siz direk ankaraya gönderdiniz deği mi cihazı? Birde ne kadar sürede tamir oldu? Benim cihaz da yedek parça bekliyor.
  • ben cihazı distribütör garantili aldım istanbuldayım yolladım yolladıgım günden 1 hafta sonra evime geldi tam tamına 1 hafta. Ve sıkıntısız :D
  • quote:

ben cihazı distribütör garantili aldım istanbuldayım yolladım yolladıgım günden 1 hafta sonra evime geldi tam tamına 1 hafta. Ve sıkıntısız :D

Lensi mi değiştirdiler yoksa cihazı mı ?
  • quote:

ben cihazı distribütör garantili aldım istanbuldayım yolladım yolladıgım günden 1 hafta sonra evime geldi tam tamına 1 hafta. Ve sıkıntısız :D

Teleservice ile uğraşmadınız yani?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.