Şimdi Ara

Sony Xperia Z Kamerada siyah leke sorunu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
4
Favori
25.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: seckinh

quote:

Orijinalden alıntı: daghanx

ilk aldım hiç bir şeyi yoktu 1 ay kullandım sıkıntısız.Sonra birden noktalar belirdi aradım sonyi anlattım derdimi dediler ki sizin sürümünüz eski 4.1.2 kullanıyordum.4.2.2 ile o sorun çözüldü dediler.Telefonu ingilteren aldığım için 4.2.2 güncellemesi türkiyeden daha geç oldu.4.2.2 önce türkiyeye verilmiş.Bekledim bekledim gelmedi paket bende rom u indirip kendim kurdum.Sonra siyah noktalar kayboludu 1 aydır sıkıntı yoktu dün gece gene kabus gibi ortaya çıktılar bugün arayacaktım fırsatım olmadı yarın ararım bakalım ne diyecekler

bendede hiç yer değiştirmiyor, sadece bir leke tamamen yok oldu. Sanırım benimki de yazılımsal. Arayıp konuştuktan sonra tekrar yazarsan sevinirim

arkadaşım senin problemin burada anlatılanların dışında. dikkat edersen diğer bütün arkadaşların sıkıntısı versiyon yükseltme sonrası olan problemler.

• quote:

Orijinalden alıntı: SergeiDragunov

quote:

quote:

ilk aldım hiç bir şeyi yoktu 1 ay kullandım sıkıntısız.Sonra birden noktalar belirdi aradım sonyi anlattım derdimi dediler ki sizin sürümünüz eski 4.1.2 kullanıyordum.4.2.2 ile o sorun çözüldü dediler.Telefonu ingilteren aldığım için 4.2.2 güncellemesi türkiyeden daha geç oldu.4.2.2 önce türkiyeye verilmiş.Bekledim bekledim gelmedi paket bende rom u indirip kendim kurdum.Sonra siyah noktalar kayboludu 1 aydır sıkıntı yoktu dün gece gene kabus gibi ortaya çıktılar bugün arayacaktım fırsatım olmadı yarın ararım bakalım ne diyecekler

bendede hiç yer değiştirmiyor, sadece bir leke tamamen yok oldu. Sanırım benimki de yazılımsal. Arayıp konuştuktan sonra tekrar yazarsan sevinirim

arkadaşım senin problemin burada anlatılanların dışında. dikkat edersen diğer bütün arkadaşların sıkıntısı versiyon yükseltme sonrası olan problemler.

Alıntıları Göster
    Benimki de versiyon yükseltmesinden sonra olmuştu, hatta farklı bir rom attığımda başta yok olmuşlardı ama sonra aynı yerde yeniden çıkmışlardı. Sonrasında kaç rom attıysamda değişen birşey olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seckinh -- 6 Ağustos 2013; 11:45:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

aradım dedim ki hani 4.2.2 ile düzelcekti?Hatunnun verdiği cevap şu ki ;4.2.2 ile kullanıcılarımız sorunu gidirildi muhtemelen sizin cihazınızda sorun var teknik servise götürmelisiniz dedi bende sorunun yazılımsal olup olamayacağını sordum diyorki yazlımsal olsa güncelleme ile düzelirdi dedi ama beni tatmin etmedi donanımsal olsa güncelleme ile bir süre nenden düzelsin ki öğleden sonra stock rom a dönmeyi düşünüyorum bu romla düzelirse telefona hiç gencelleme yapmayı düşünmüyorum malum teknik servis de canını okuyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: hussun

quote:

sök kardeşim sen :) gömülü kapağı kendi imkanlarınla sökersin, daha piyasaya çıkmış yeni telefonun garantisini yakıp sapasağlam takarsın da! maksat insanların bunları kendi kendine yapmları değil!!! 1700 lira verdiğin alete bırakta garantisini veren dünya devi düşünsün onarımını. neyin artisliğini yapıyorsunuz anlamadım ki? ucuz ucuz yorumlar yapacağınıza sony'ye ya da teleservice'e taleplerinizle gelin. sen teşhisi koymuşsun zaten, makineyi sallayınca kımıldayan lekeler var. bende sallayınca ya da vurunca yer değiştirmiyor o lekeler? napcaz? çekiçle falan mı vuralım? 100 küsür mesaj okudum yabancı forumlarda bu sorunla ilgili alayı yazılımsal diyor bi sen bunca gayretlisin donanımsal olduğuna dair.

sen iyisi mi, aç kardeş gömülü kapağı, nasıl kapatıyorsan kapat, halledemesen de anlat bize yaptığın artislik hareketleri. teknik, tecrübe, donanım bilgisi, mühendislik hepsini sen yaladın yuttun, hadi diyelim salt onun bunun dediğiyle yaptın, yap gel sana telefonumu verecem. net!

Kardeş bak bilmediğin durumlar hakkında atıp tutuyorsun
    yurt dışından alınmış bir telefonun Türkiye'deki uluslararası garantisi nedir biliyor musun?anca söylenip duruyorsun.
    Uluslararasi garantide bölgesel şartlar geçerli bunu araştır öyle gel sonra yorum yap.

Telefonu sallayınca noktaların yer değiştirmesi veya eksilmesi yazılımsal mı tekrar soruyorum sana?
    ve bendeki merceğin netleme olayı da tümden gitti.
    videoya aldığımda merceğin birebir kendi başına oynadığını görebiliyorum
    be birader buda mı yazılımsal

Arkadaşım durum şu
    büyük ihtimalle hareketli merceğin üstüne telefon içinden toz veyahut benzeri parçacıklar kaçtığı için bu durum oluştuğu birebir ortadadır
    bunun üstüne halen YAZILIMSAL diyorsan ben başka bişey demiyorum

Şuan yapılacak en mantıksız hareket telefonu söktürüp kurcalatmaktır diye düşünüyorum.Bugün yaklaşık 45 dk. kadar görüştüm sony ile telefonu sallayınca noktaların yer değiştirdiğinden bahsettim aldığım cevap şaşırtıcı;söylenen focuslama yazılımından kaynaklanan siyah noktaların telefon hareket ettikçe yer değiştirmesi normal çünkü camera her seferince başka bir noktaya odaklanmaya çalışacak o yüzden yer değiştiriyor dedi.stock rom a dönmeyi düşünüyorum döndüğümde yazarım,

• quote:

quote:

quote:

sök kardeşim sen :) gömülü kapağı kendi imkanlarınla sökersin, daha piyasaya çıkmış yeni telefonun garantisini yakıp sapasağlam takarsın da! maksat insanların bunları kendi kendine yapmları değil!!! 1700 lira verdiğin alete bırakta garantisini veren dünya devi düşünsün onarımını. neyin artisliğini yapıyorsunuz anlamadım ki? ucuz ucuz yorumlar yapacağınıza sony'ye ya da teleservice'e taleplerinizle gelin. sen teşhisi koymuşsun zaten, makineyi sallayınca kımıldayan lekeler var. bende sallayınca ya da vurunca yer değiştirmiyor o lekeler? napcaz? çekiçle falan mı vuralım? 100 küsür mesaj okudum yabancı forumlarda bu sorunla ilgili alayı yazılımsal diyor bi sen bunca gayretlisin donanımsal olduğuna dair.

sen iyisi mi, aç kardeş gömülü kapağı, nasıl kapatıyorsan kapat, halledemesen de anlat bize yaptığın artislik hareketleri. teknik, tecrübe, donanım bilgisi, mühendislik hepsini sen yaladın yuttun, hadi diyelim salt onun bunun dediğiyle yaptın, yap gel sana telefonumu verecem. net!

Kardeş bak bilmediğin durumlar hakkında atıp tutuyorsun
    yurt dışından alınmış bir telefonun Türkiye'deki uluslararası garantisi nedir biliyor musun?anca söylenip duruyorsun.
    Uluslararasi garantide bölgesel şartlar geçerli bunu araştır öyle gel sonra yorum yap.

Telefonu sallayınca noktaların yer değiştirmesi veya eksilmesi yazılımsal mı tekrar soruyorum sana?
    ve bendeki merceğin netleme olayı da tümden gitti.
    videoya aldığımda merceğin birebir kendi başına oynadığını görebiliyorum
    be birader buda mı yazılımsal

Arkadaşım durum şu
    büyük ihtimalle hareketli merceğin üstüne telefon içinden toz veyahut benzeri parçacıklar kaçtığı için bu durum oluştuğu birebir ortadadır
    bunun üstüne halen YAZILIMSAL diyorsan ben başka bişey demiyorum

Şuan yapılacak en mantıksız hareket telefonu söktürüp kurcalatmaktır diye düşünüyorum.Bugün yaklaşık 45 dk. kadar görüştüm sony ile telefonu sallayınca noktaların yer değiştirdiğinden bahsettim aldığım cevap şaşırtıcı;söylenen focuslama yazılımından kaynaklanan siyah noktaların telefon hareket ettikçe yer değiştirmesi normal çünkü camera her seferince başka bir noktaya odaklanmaya çalışacak o yüzden yer değiştiriyor dedi.stock rom a dönmeyi düşünüyorum döndüğümde yazarım,

Alıntıları Göster
    stock rom a döndüm düzelme yok ne yazıkki açıkcası honami rom dan ümitliyim forumda anlatılmış honaminin nasıl kurulacağı sayfayı biraz kurcalayıp birzda yardımla kurabilrim diye düşünüyorum eğer kurabilrisem burdaya yazarım

• quote:

stock rom a döndüm düzelme yok ne yazıkki açıkcası honami rom dan ümitliyim forumda anlatılmış honaminin nasıl kurulacağı sayfayı biraz kurcalayıp birzda yardımla kurabilrim diye düşünüyorum eğer kurabilrisem burdaya yazarım

ben hiç rom yüklemedim.. nasıl yükleniyor kardeş ? bide garanti dışı kalır diyorlar doğru mudur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: esertozun

quote:

ben hiç rom yüklemedim.. nasıl yükleniyor kardeş ? bide garanti dışı kalır diyorlar doğru mudur ?

Alıntıları Göster
    arkadaşlar ben cihazımı garantiye göndermiştim bugun geçti elime tekrar herahngi bir sorun leke kalmamış herşey gayet güzel ki ayrıçça suya dayanıklılık garantisi hala devam ediyormuş teknik servis ile görüştüm . tek sorun garanti süresinin uzun sürmesi o kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: redshytan

arkadaşlar ben cihazımı garantiye göndermiştim bugun geçti elime tekrar herahngi bir sorun leke kalmamış herşey gayet güzel ki ayrıçça suya dayanıklılık garantisi hala devam ediyormuş teknik servis ile görüştüm . tek sorun garanti süresinin uzun sürmesi o kadar

Suya dayanıklılık garantisi yok telefonumuzun, sertifikası var.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Yazılımdan olduğu belli hocam.

• Halen yazılım diyenler var
    şaşırıyorum valla

• Şu an telefonuma sonu 244 ile biten güncelleme geldi
    yazılım diyen arkadaşlar şimdi bunu güncelleyince telefondaki lekelerin gitmesi lazım bakalım gidecek mi?
    alta da resim ekleyim güncellemeden önce
    kameranın son hali

Sony Xperia Z Kamerada siyah leke sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hussun -- 8 Ağustos 2013; 21:03:51 >
  • quote:

Şu an telefonuma sonu 244 ile biten güncelleme geldi
    yazılım diyen arkadaşlar şimdi bunu güncelleyince telefondaki lekelerin gitmesi lazım bakalım gidecek mi?
    alta da resim ekleyim güncellemeden önce
    kameranın son hali

arkadaş sen ne inatçısın ya!

bi dinlesene doğru düzgün önce...

ben telefonu ilk aldığımda leke falan yoktu. ilk güncelleme sonrası tek leke belirdi.
    geçen günlerde gelen ikinci yükleme sonrası leke adedi 2 oldu!!!

anladın mı?

senin merceğinde problem olabilir, ama burada anlatılan sorunlar yazılımdan sonra meydana gelen sorunlar. yazılımdan sonra düzelmesi gerekmez mi diye sormuşsun? aynı mantıklı soruyu zaten biz de soruyoruz SONY'ye. Sony'den cevap gelmiyor. kafa karıştırmak niyetinde olmasan da, şurada sorunun yüzde 99 unun yazılımsal olduğunu anla. Kendi telefonunun sorununun donanımsal olduğunu iddia ediyorsan servise koş bir an önce, ama insanlara telefonun içini sökmeye dair cahilene bilgilerde bulunma! Bu tip telefonların içini exper adamların sökmesi uygun, 3310 la falan karıştırdın galiba xperia Z'yi sen. neyse senle polemiğe girmeyecem daha fazla, geçmiş olsun!

• Güncelleme sonrası beyaz sayfa üzerine kamera performansı

• quote:

Güncelleme sonrası beyaz sayfa üzerine kamera performansı

Yerleri bile değişmemiş. Allahtan benim telefonda sadece 1 leke var ama sizde durum bambaşka yaa. Yerinizde olsam garantiye gönderirirdim ben, garantiden çıkıncada telefonu suya sokmayıverin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seckinh -- 9 Ağustos 2013; 15:02:12 >

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Ben kesin çözüm buldum arkadaşlar, telefonu satıyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay Exe

Ben kesin çözüm buldum arkadaşlar, telefonu satıyoruz

Alıntıları Göster
    Ben bugün X z mi 4.2.2 ye güncelledim derleme 10.3.A.0.423

Bazı arkadaslar güncelleme ile kara noktalar gidiyor demişti benim telefonumda herhangi bir düzelme olmadı
    Üstelik bazı arkadaslar da 9 mp ye düşürdünce noktalar gidiyor demiş ben 9 değil 5 megapixele düşürdüm yine aynı.

Canımı sıkıyor bu konu ayrıca 4.2.2 ile pek de bi güzel oldu X z, şu kameraya bi çözüm bulsam harika olucakk

• quote:

Orijinalden alıntı: D4rkALeX

Ben bugün X z mi 4.2.2 ye güncelledim derleme 10.3.A.0.423

Bazı arkadaslar güncelleme ile kara noktalar gidiyor demişti benim telefonumda herhangi bir düzelme olmadı
    Üstelik bazı arkadaslar da 9 mp ye düşürdünce noktalar gidiyor demiş ben 9 değil 5 megapixele düşürdüm yine aynı.

Canımı sıkıyor bu konu ayrıca 4.2.2 ile pek de bi güzel oldu X z, şu kameraya bi çözüm bulsam harika olucakk

Alıntıları Göster
    ayrıca şu sitedeki ingilizceyi çevirebilecek bir arkadasm varsa zahmet olmazsa bi el atsın, sonymobile ye atılmış ticketlar

http://talk.sonymobile.com/thread/126792?start=0&tstart=0

• quote:

Orijinalden alıntı: D4rkALeX

ayrıca şu sitedeki ingilizceyi çevirebilecek bir arkadasm varsa zahmet olmazsa bi el atsın, sonymobile ye atılmış ticketlar

http://talk.sonymobile.com/thread/126792?start=0&tstart=0

Hi All,

I am having the same problem with my Z...I have three dots.

I went to the Sony Support Center in Hong Kong Yesterday, they told me, it is a known issue within Sony Mobile and the dots are caused by software, only way to fix the problem..it is to replace the camera lens...but the lens is out of stock...waiting for the shipment, leads time 2-3 weeks. so they will get back to me when the lens arrive for replacment !

Not sure is it the same that you all heard ?

Is it true, Sony known the issue ? if so they should be more serious and faster response to this problem...

I am a died hard Sony fan..I use Arc, Xperia S, ION and now Z...everyone of it got problems...

Sony, if you got this message, please act quick and improve your product quality !

I am very close to switch to HTC One.

Verdiğin sitede genel olarak herkes sorunlarını anlatmış,bir tek bu yorum biraz işe yarar gibi duruyor.Bu kullanıcı siyah nokta problemi için Hong Kong'daki sony centere gitmiş.Oradakiler Sony mobile tarafından bu sorunun bilindiğini söylemişler ve noktalara yazılımın neden olduğunu söylemişler.Sorunu çözmenin tek yolu da kamera lensinin değişmesi gerekiyormuş.Lensinde stoklarında olmadığını 2-3 hafta içinde geleceğini falan filan anlatmışlar...

• Aynı sorunu birkaç ay önce galaxy s2 de yaşadım. Canıma tak etti açtım telefonun içini, telefonun kasa açıkken taktım bataryayı, gözlük bezinin ucunu sivriltip lensi temizliyorum yok, çok az ıslatıp siliyorum yok, hafiften lense vuruyorum, toz ise sorun darbeden dolayı düşsün diye yok. 1 saat aralıksız denemediğim şey kalmadı, terden ıp ıslak oldum, odaklandım, çok uğraştım. Sökme takma işinde bayağı tecrübeli olduğumdan garanti konusunda hiç bir endişem yok, çünkü orada çalışan elemanların çoğu bu işlerden çat pat anlıyor. Çok sinirlendim kapadım telefonu garantiye yolladım kamera modülü değişti, lekeler gitti. Kısacası, o sorun kamera modülüyle alakalı ve %99 ihtimalle modül değişecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: redshytan

kardeşim kaç gün sürdü garanti işlerin.Ayın 21'i gibi göndermeyi düşünüyorum istanbulda teleservise.16'sı Kocaeli'nde okulum başlayacak sence yetişir mi ?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.