Şimdi Ara

Sony Xperia Z Kamerada siyah leke sorunu (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
4
Favori
25.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yurtdışından hediye gelen telefonumda sizler gibi siyah nokta sorunu yaşıyorum. Telefon yurtdışı olduğundan maalesef garantisi yok. Telefonumu serviste garanti dışı yaptırmak istesem nekadar masrafı olur acaba bilgisi olan varmı acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 55 tl + 1 ay bekle.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba,

bu konuda bende biraz araştırma yaptım bende bir aydır 1 tane leke var video da hareket halinde. Sony müşteri hizmetiyle temasa geçtim,konuştum anlattım. ilk başta bana yazılımsal hata dedi,çok soran oldu ve genelde yazılımsal oluyor dedi. Yakında sony yeni bir güncelleme getiricek (4.3 ) sanırım,onu yaptıktan sonra %95 düzelicektir dedi. Bende donanımsal bir hata yazılımdan değil dedim ısrarla diretti videoda hareket ettiğini söylediğimde hımm o zaman donanım hatası olabilir ama yinede sürüm güncellemeyi bekleyin dedi,orada bu konuyla ilgili fixlemeler yapılıcak boşuna garantiye vermeyin dedi. Bende garanti konusunu açılınca sizlerin yazdığı,netten okuduğum şikayetleri dile getirdim.. Teleservisin kötülüğünü söyledim. Ankara müdürlüğüne kendimin götürmesi daha iyi olacakmış,çünkü orada telefonu nasıl şekilde verdiğinizi anlatan bir form dolduruyormuşuz,o yüzden servisten gelen cihaz sizin verdiğiniz gibi olmazsa direk tutanak tutup sony e bildirmemiz gerekiyormuş. Peki 20 günlük süreyi aşarlarsa dedim.. temsilci de bizi tekrar arayıp belge numarasını söylemeniz yeterli dedi..

Bunu 1 ay kadar önce yaşadım,güncellemeyi bekliyorum telefonumdan baktığımda hala güncelleme gelmemiş görünüyor. Geldiğinde güncelleyip bakıcam leke var mı yok mu. Tek sorunum leke ve belkide biraz ses sorunu.(kalabalık yerlerde hiç duyulmuyor) bu yüzden berbat servise göndermeyede niyetim zaten yok.

Bu düşüncelerdeyken yine aradım ve konuştum,dile getirdim. Bana dediler ki teleservisten çok fazla şikayet olduğundan dolayı sony ocak ayından itibaren teleservis ile antlaşmayı sonlandırıyor ve tamamen kendi servis garantisi bünyesine alıyor dedi. Sony e götürdüğünüz de teleservise değil sonynin kendi servisinde işlem göreceğini söyledi. ne kadar doğru bilemem dedim.

2 gün önce gittiğim bir sony centerdaki çalışan da bana ben ona bu konuyu daha hiç söylemeden bana söyleyince demekki doğru dedim,ama biraz daha beklemem gerektiğini söyledi. Bu konuda başka bir fikri olan arkadaş varsa söyleyebilir mi :) Bu durumda ne yapmam gerekiyor?güncellemeyle düzelmezse nasıl bir yol izlemek mantıklı?
    aklımdan bunu satıp z1 almak bile geçiyor aslında ama ikinci el fiyatları görünce üzerine para eklemem zor olacak gibi görünüyor..

• Umarım güncelleme ile bu sorundan kurtuluruz. Bazı yabancı sitelerde güncelleme ile sorunun çözüldüğü yönünde kullanıcı yorumları gördüm. Bende servise vermeden önce güncellemeyi bekliycem. Şuan yayında olmasına rağmen bizim telefonlara neden gelmedi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder208 -- 1 Ocak 2014; 22:33:19 >
  • Dün 4.3 güncellemesi nihayetinde geldi. Ancak maalesef yine derdimize derman olmadı :( bu işi anca servis aklaycak gibi görünüyor. Sony servis hizmetini kendi bünyesinden yapacaktı durum hakkında bilgisi olan varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder208 -- 11 Ocak 2014; 9:40:11 >
  • Ölü Pixel falan yok sağa sola vurunca telefonu hareket ediyo bu noktalar bildiğin toz parçası gözeneklerinden giriyo kalıyo benim cihaz 7 aylık hep var geçse geçer allahtan belli olmuyo küçük bi nokta :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onder208

Dün 4.3 güncellemesi nihayetinde geldi. Ancak maalesef yine derdimize derman olmadı :( bu işi anca servis aklaycak gibi görünüyor. Sony servis hizmetini kendi bünyesinden yapacaktı durum hakkında bilgisi olan varmı?

ben dün 4.3 güncellemesini yaptım fakat sizdeki gibi benimde geçmedi ve servise vermek zorunda kaldık. Sony ile konuştum adamların böyle bir şeyi henüz yokmuş bilgileri dahi yok. mecburen teleservis bakıcak
  • quote:

Orijinalden alıntı: feardark

quote:

Dün 4.3 güncellemesi nihayetinde geldi. Ancak maalesef yine derdimize derman olmadı :( bu işi anca servis aklaycak gibi görünüyor. Sony servis hizmetini kendi bünyesinden yapacaktı durum hakkında bilgisi olan varmı?

ben dün 4.3 güncellemesini yaptım fakat sizdeki gibi benimde geçmedi ve servise vermek zorunda kaldık. Sony ile konuştum adamların böyle bir şeyi henüz yokmuş bilgileri dahi yok. mecburen teleservis bakıcak

Servise verdinizmi nekadar sürüyor herkes 1 ay diyor ama doğrumu?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: feardark

quote:

Servise verdinizmi nekadar sürüyor herkes 1 ay diyor ama doğrumu?

kendiminkini henüz vermedim arkadaşınkini verdik yanlış olmasın 15-16 günde geldi cihaz.

sony nin yetkiyi alıcağı olayları yalan dolanmış. Ben sony center a gittiğimde sormuştum adam öyle söylemişti bana sony ile irtibata geçip konuştum kendilerinin bilgisi olmadığını söyleyip teknik bilgi garanti araştırma servisinden bir yetkiliye beni arattılar konuştuk böyle birşeyin olmadığını hatta bana bunu söyleyen sony center mağazasını da sorup bu konuyu araştırıcaz size nasıl böyle söylerler dediler. Bende bunun üzerine garantiye vermeyi aklıma soktum..

teleservis ilede bilgi paylaşayım ; yetkili bana telefon,fatura fotokopisi ve sorunumun A4 kağıda yazılı şekilde götürmemi söyledi.bunlar yeterli hemen işleme alınır dendi. Sony ile konuştum akabinde ve bana doğru öyle yapın dedi. Bende nette servis kötü diyorlar verildiği gibi gelmiyomuş dedim öyle bişey olamaz telefonu filmli bile verseniz size öyle gelmek zorunda dedi. Bilinçsiz insanlar direk veriyor siz telefonu alacak yetkiliden telefonu şu şu şu şekilde teslim ettim diye bir onaylı kağıt almalısınız dedi. Yoğunluk olduğundan vermek istemezler sizin hakkınız dedi.Bunu unutmayın aksi takdirde telefon verdiğiniz gibi gelmezse bir hak iddaa edemiceksiniz dedi.

• Arkadaşlar ben yolladım telefonu 3 güne geri geldi :)
  • seckinh kullanıcısına yanıt
    Teleservise mi yolladınız hocam

• Evet, maltepe teleservice.

• Arkadaşlar bu güncelleme-kara leke olayına şöyle bi dokunuş yapmak istıyorum yardmcı olur mu blmiyorum ama ben tel.umu nisanda aldm ve inanın bugüne kadar HİÇBİR güncellemesini YAPMADIM! Şuan kameramda en az 10 tane leke var:)) garantiye yollamayı düşünüyorum. Tabi yazlmla alakalı oldğunu düşünemiyorum bu durumda ama bi güncellemeyi indirmeyi denicem inşallah düzelir:)

Yalnız ayarlarda sürüm 4.1.2 derleme 10.1.a.1.350 yazıyor pek anlamıyorum bu işlerden. Şimdi ben ne indirmem gerekiyor ve son sürümü lap diye indirsem bi sıkıntı olur mu?

Şimdiden teşekkürler..

• arkadaşlar benimde vardı bu siyah lekelerden 8 dokuz tane tam niyeti bozdum servise gönderecektim . aksamm uyurken yataktan düştü bi baktım lekelerden bazısı kabolmuş . sonra sert sekilde elime dizime vurmaya başladım bazen arttın bazen azaldı. en sonunda azaldı sadece köşede iki tane kaldı . düşüş yeri şarj kapagının üzerine düştü. sizde deneyin bakalım olacakmı
  • brkkartal kullanıcısına yanıt
    telefonu pc ye taktığında sony comp. ile güncelleyebilirsin zaten direk tanıyor hepsini günceller
  • Bende de var 7 tane siyah nokta. Uyuz oldum.
  • arkadaşlar benim xperia z de geçen farkettim normal ekranda bişey yok ama kamerayı açtığım zaman orda küçük bir leke oluşmuş sebebini bilen varmı yada ne yapabilirim
  • Bu sorun yüzünden telefonu satacak duruma geldim. 3-5 derken 10u gecti siyah noktalar. Napacagim bilmiyorum valla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: McLemore

Bu sorun yüzünden telefonu satacak duruma geldim. 3-5 derken 10u gecti siyah noktalar. Napacagim bilmiyorum valla.

Servise ver değiştirsinler, bendede aynı sorun vardı

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.