Şimdi Ara

Sony Xperia Z Kamerada siyah leke sorunu (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
4
Favori
25.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • meraba arkadaşlar altı ay önce aldığım xperia z telefonumun kamerasında benimde 2 tane siyah lekem oldu.am ben sorunumu şu şekilde çözdüm-Ayarlar-Uygulamalar -Tüm Uygulamalar-Kamera-Önbelleği Temizle-Verileri Temizle-Devre dışı bırak- 5dakika sonra kamerayı tekrardan etkinleştir dedim ve lekeler kayboldu :) umarım sizdede işe yarar
  • Bende dua ediyorum yatmadan önce kameramda toz kalmasın diye :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bak kardeşim senin dediğin gibi yeşil gibi görünen lens evet.yalnız olay şu,o lens makro için sürekli hareket eder o sebeple sensin altındaki alıcı retina diye tabir edilen yerinde üzerinde olabilir ki sen onu göremez yada silemezsin,güçlü bir hava tut ve havayı tuttuğum esnada lensin hhareket etmesi için hafifçe vuruşlar yap o bölgeye ayna gibi olur,tekrar söylüyorum lens ve retina arasınada girmiş olabilir bilgin olsun.arka cam için bişey diyemem söktükten sonra tekrar yapıştırmak çok zor.ama silikon yapıştırıcılardan deneyebilirsin.kolay gelsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bestrafemich108 B kullanıcısına yanıt
    elektrik süpürgesi tutcam bakalım ne olacak :D yapışkan contalar gelince sonucu paylaşırım tozlar lenste değilmi çünkü arka kapağaa sabit olan kamera lensini koruyan camda olmadığına eminim
  • Arkadaşlar bu işi bi cözenininz yokmu sıkıntı bendede var bende ilk aldıgımda yoktu bi süre sonra 2-3 4-5 -5-6 derken şimdi 18-20 tane oldu bazen azalıyo bazen çoğalıyo anlamış degilim yurtdışı telefonum eger donanımsalsa kvk tarzı bi servise vericem telefonumdan ultra ultra memnunum tek bu sıkıntım var
  • ataq39 A kullanıcısına yanıt
    yukarda arkadaş arka kapağı açıp temizledim geçti demiş sallamıyosa deneyip görücez bendede var 3 küçük leke geçerse sizde deneyebilirsniz söyledikleri çok mantıklı geliyor toz olmasa nasıl hareket edicek o noktalar ufkumuz açıldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glumerna -- 25 Kasım 2013; 13:38:29 >
  • Sallama mı :))) himmet dal kardeşim yani o kadar şey yazdım bir elektronikçi olarak boşunamı yazdık.bak sony nin foxconn a ürettirdiği bu cihazın (bu arada diğer markalarında hepsi foxconn a üretim yaptırıyor) genel çüzümlemeli üretim hatalarına dayalı sorunların giderilmesiyle ilgili kendi özel sitesinde bulunan çince yazılardan alıntı yaptık.türkiyede bunu bilen kaç kişi var acaba ???

• bestrafemich108 B kullanıcısına yanıt
    0kişi hocam gaz vermek amacıyla dedim yoksa foruma girip mesaj dahi atmıyon :) @bestrafemich108

• Tesadüfi girdim bu siteye maksat yanlışları doğruya çevirmek.herkes herşeyi biliyor ah birde doğru bilseler.neyse kardeşim bu yazılanlar sayesinde başkalarınada bilgi ulaştırmışızdır umarım.dediğim gibi olay toz zerrelerinden ibaret.yani sony bunu yaparken hesap edecekti.kameranın etrafına conta yada en kötü ihtimalle sünger duvar yapsa bunlar olmazdı.bu hatadan japonya ve çinde z kullanıcıları hep bahsediyor zaten...

• Arkadaslar xperia z almayi planliyorum ama 2 nokta kafami karistiriyo bu menudeki gri tonlar bide bu kameradaki leke olayi napsam bilemedim.

• Kardeş ne gerisi ne beyazı ne siyahı 442 ppi yoğunluk ile en küçük yazıları okuyabilme,,,gerisi hikaye,,,kamera lekesi ile ilgili hemen söyleyelim,,,kulaklık kullanmazsan dolayısıyla kulaklık kapağını hiç açmazsan leke falan olmaz,,,sana tavsiyemiz kullanacaksan bluetooth kulaklık al...

• quote:

Orijinalden alıntı: bestrafemich108

Kardeş ne gerisi ne beyazı ne siyahı 442 ppi yoğunluk ile en küçük yazıları okuyabilme,,,gerisi hikaye,,,kamera lekesi ile ilgili hemen söyleyelim,,,kulaklık kullanmazsan dolayısıyla kulaklık kapağını hiç açmazsan leke falan olmaz,,,sana tavsiyemiz kullanacaksan bluetooth kulaklık al...

hocam conta geldi nasıl söküp lensi temizlicem sizde kaynak varmı çince mince videolu açıklayıcı döküman resimde olabilir nasıl ulaşırım bugün açıcam içini
  • Ben kulaklık kapağını hiç açmamama rağmen (Bluetooth Kulaklık kullanıyorum) benim cihazımda da bu sorun var. Toz bu illa kulaklık kapağından girecek değil ya, ordan girer burdan girer eğer lens koruma duvarı denildiği gibi yoksa her yerden ve her zaman bu durumla karşı karşıya kalabiliriz. İstediğimiz kadar garantiye gönderelim, üretimsel bu sıkıntı düzeltilmedikçe bu başımıza gelecektir. Bu telefona olan aşkıma rağmen en iyi satıp kurtulmak sanırım..
  • M__R__T kullanıcısına yanıt
    Saç kurutma makinesi ile ısıtıp kenarları ama baya ısıtmak lazım korkmaz bişey olmuyor.şu cama yapışan elbise askıları var bantın gibi onunla al yada üst köşeye yakın biyerden yapıştır yavaşça çek.kamerayı iyice temizle daha ilk hava tutuşta yok olacaktır kamerayı aç dene sonr. Cihazın tamamını iyice hava tutarak temizle ve son kontrol yapıp tekrar tak

• M__R__T kullanıcısına yanıt
    Bak kardeşim lens koruma duvarı olmaması yüzünden seninde dediğin gibi heryerden geçer.ama o kulaklık kapağı muhakkak açılmıştır hiç açılmadı deme,,,bütün sebep o kapak ve onu tutan ip.bak z1 modelinde o kapak yok ve ayrıca kameranın olmadığı yere yapmış kulaklık girişini sony farkettiysen,,,başka soracağınız bişey???

• Arkadaşlar malum sorundan dolayı bende teleservise verdim cihazı. 20 iş gününü geçirdiler.Hepimiz lens değişecek diye biliyoruz ama ne değişeceğini yada yurt dışından getirdikleri şu muamma parçanın ne olduğunu asla söylemiyorlar. Araştırmalarıma göre 1 aydan önce yapılan bi z yok leke probleminden dolayı. Bende telefon trafiklerinden sonra mahkemeye karar verdim durumuda hem teleservise hemde sony türkiyeye bildirdim inanın hiç kale alınmadım. Kafaya koydum bi hukukçuya danıştım. Şu şelilde yapılmalıymış önce sony eurasia pazarlama aş ye ihtar çekmek gerekiyor. İhtarname ve dilekçemi hazırladım. Önce ihtarname yi gönderdim iadeli tahhütlü posta yolu ile. Durumdanda her iki firmayı haberdar ettim. İnanırmısını 2-3 gün içinde telefon yapıldı ve kargolandı. Kafaya koydum teslim almıycam diye ama ailem boşver uğraşma mahkemeyle dediler teslim aldık. Telefonu çıkardım birde ne göreyim telefonun sağında solunda üsrtünde bulunan o şerit gibi bölümler var üsttekinin kalkık olduğunu gördüm resmen yapıştırma bişey. Neyse dedim sorun değil o kadar telefonun sim kar yuvasını açtım sim i takacağım ya bu seferde adaptör yok. Hem sony i hem teleservisi aradım sony zaten teleservisi arayın deyip duruyor. Teleservice deki bayan tekrar gönderin demesin mi işte o an kendimi kaybetmişim kadın telefonu yüzüme kapatmak zorunda kaldı. Adaptörüde internetten sipariş ettim ertesi gün geldi. Şuan için sorun yok ama arkadaşın dediği gibi sorun sadece tozsa yazıklar olsun. Ben mahkemeye gitmediğime çok pişmanım bence bu gibi durumlarda kesinlikle mahkemeye başvurun. NOt: Telefon su geçirmezliğini koruyor zaten test yapılmasını istemiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fischmann -- 27 Kasım 2013; 13:06:16 >

• Bak kardeş kayıtlarda puana kadar cihaz arızası yazan yani fabrikasyondan kaynaklı kayda değer 3 belki 5 cihaz olmuş.yani yol denecek kadar.bu şunu gösteriyor,,,sony arıza yapmıyor ve xperia z mantık olarak üretim hatası olan bir cihaz.çince bir sitede adam üretici foxconn firmasına yazmış,,,böyle böyle bir arıza var cihazı direk size getirsek yaparmısınız fabrikaya çok yakınız,,,yazışma odasındaki foxconn görevliside aynen şu cevabı vermiş,,,o bizi ilgilendirmez cihazı biz yapıyoruz ama arıza durumunda üretici firmayla irtibat kurmalısınız,,,yani türkiyedeki durum çin de bile aynı.cihaz arıza verirse resmen yalnız başınıza kalıyorsunuz...

• arkadaşlar her yolu denedim cihaz banamısın demedi lense sokmadığım cisim yok tozlar sabit hava tuttum 2400 wattlık süpürgeyle çektim kulak pamuğu ile ittir kaktır yaptım lens temizleyici ile temizledim tozlar aynı yerde durmakta
  • Slm arkadaşlar. Benim sorunum düzeldi.
    Servise gönderdim parça değişimi yapıldı.
    Bende ayrıca hoparlör problemi vardı oda çözüldü.
    Tam 20 gün içinde geri geldi. Şu an hiç bir problem yok .
    Bakalım bugün geldi biraz zaman gecsin sıkıntı olsada olmasa da yazarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_cengiz -- 29 Kasım 2013; 22:25:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bestrafemich108

Bak kardeş kayıtlarda puana kadar cihaz arızası yazan yani fabrikasyondan kaynaklı kayda değer 3 belki 5 cihaz olmuş.yani yol denecek kadar.bu şunu gösteriyor,,,sony arıza yapmıyor ve xperia z mantık olarak üretim hatası olan bir cihaz.çince bir sitede adam üretici foxconn firmasına yazmış,,,böyle böyle bir arıza var cihazı direk size getirsek yaparmısınız fabrikaya çok yakınız,,,yazışma odasındaki foxconn görevliside aynen şu cevabı vermiş,,,o bizi ilgilendirmez cihazı biz yapıyoruz ama arıza durumunda üretici firmayla irtibat kurmalısınız,,,yani türkiyedeki durum çin de bile aynı.cihaz arıza verirse resmen yalnız başınıza kalıyorsunuz...

Pm yolladım hocam

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.