Şimdi Ara

Sony Xperia Z Kamerada siyah leke sorunu (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
4
Favori
25.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bende staj param ile z düşünüyorum şimdi almayayım mı? çıkar mı siyah nokta sorunu, alırsam?
  • Diline sağlık arkadaşım ben zamanında söyledim ama dinletemedim
    Burda sergei diye biri var kendini biliyor o
    Sorun donanımsal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hussun -- 12 Eylül 2013; 13:07:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu 33. Sony telefonum olduğu halde sony ye yazıklar olsun diyorum.

Tamam üretim hatası olabilir ama servis konusu tam biş komedi.

Benim teli Sony Centerdan Sony Eurasya garantili olarak aldım. Sonynin kendi garantisi altında dediler.
    Ama....
    Kamerada sorun çıkıp servise göndermek için Sony Çağrı Merkezini, Eurasya yı ve aldığım Center ı aradığımda hepsi Teleservise yönlerdirdi.
    Şu kimsenin beğenmediği, haftalarda telefonun beklediği, ve tamir sonrası su geçirmezlik garantisi vermeyen yer!

işin garibi x10minisini internette enucuz siteden brighstar diye bir garantili anlan arkadaşımda telefonunu teleservise verdi.

Sony garantisinin hiçbir anlamıyok, bosuna Sony center da 300-400 TL fazla veriyoruz.

Elim mahkum Teleservise verdim teli. Ama bir de not düşürdüm, "su geçirmezlik testi yapılsın" diye. Su geçirmez bi şekilde veriyorum bu şekilde almak istiyorum diye.

Bakalım ne olacak?

• Cihaz bugün servisten geldi, önceden de belirttiğim gibi kamera değişmiş. Sim kart okumuyor demiştim gitti geldi hala sim kart okumuyor :) Ayrıca sim kart yuvasını kırmıslar, ekranıma da delik açmıslar. Lanet olsun sonye de teleservise de !
  • maxim kullanıcısına yanıt
    büyük geçmiş olsun hocam..
  • Sony Xperia Contact Center :"In response to your query we would like to inform you that the spotting in the camera is due to dead pixels in the camera. It is ****ed that you bring your phone to the service centre.

Yani yukarida anlasildigi uzere sorun toz vs degil, camera icindeki olu piksellerden kaynaklanmaktadir.
    Burdaki listede de Sony tarafindan degisime ugrayan parcalar:

Sony Xperia Z Kamerada siyah leke sorunu

Bende Xperia Z aldim fakat daha pasaport a isletmedim, o yuzden de henuz kullanmadim cihazi hic. Merak ettim bir sorunu var mi arastirayim bir derken pixel sorunu oldugunu ogrendim. Olayin aydinlanmasi amaciyla biraz arastirma yaptim fakat simdiden canim skldi iyi mi :)

• bu sorun bi müddet sonra tüm telefonlarda çıkıyor mu ? 1 sene ya da ona yakın bir süre kullanıp da bu sorunu yaşamayan var mı ?
  • Kamera için servise giden Biraderin Z telefonu geldi simkart çekmecesini kaybetmişler yan düğme haşat olmuş çıraklara yaptırmış herhal cihazı..Çok hor işlem görmüş özen düzen yok..1800 TL lik telefonun servisine bak.Cihazınızı Garantiye falan göndermeyin yeni alanlarda derhal iade etsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARK KING -- 30 Eylül 2013; 16:16:42 >
  • Benim telefon şu geçirdi 2yada 3 gün sensorler çalışmadı teleservice gönderdim sıvı teması var anakart arızalı diye geri gönderdiler daha sonra kendiliğinden düzeldi bu sefer de kamerada siyah leke sorunu var diye gönderdim garanti dışı işlemle 35 lira ücrete yaptırdım tam bir ay neredeyse telefonsuz kaldım SİYAH LEKE SORUNU BENCE su ile alakalı su lensde leke bırakıyor (benim tahminin) çünkü su geçirmeden önceki resimler de. Siyah leke yoktu. Not:z güzel makina ama suya karşı garantili değil sadece dayanıklı çok kişi mağdur olmuştur bu durumdan. Ayrıca boğazda su altı çekimi yapıp telefonun arkasında durmamak çok yanlış bir hareket.

• arkadaşlar siyah leke problemi için cihazı verdim mekanik parça değişimi yapılmış aldığım gün su döküldü üstüne bi sıkıntı olmadı sabah bi kalktım kamerada buhar var su geçirmiş tekrar servise verdim değişim talep ettim ama oradaki kadın telefonun garantisi gidecek ve sizden para talep edecekler dedi halen bklemediyim cihaz işlem sırasında diyor bayram da girdi araya baya bekkleyecem galiba ama sonunda tüketici mahkemesine gidecem olumsuz sonuç alırsam
  • fickle F kullanıcısına yanıt
    alma emeğine parana yazık biz aldık daha telefonun tadını alamadan servislerde sürünüyom lanet olmasın nerden aldım nerden bulaştım
  • Arkadaşlar selam
    Siyah Leke sorunu benim cihazımda da mevcut son versiyondan önce 1 tane olan leke versiyon yükslemeden 1 gün sonra yaklaşık 20 adede çıktı. Suya kesinlikle sokmadım bir anda leke belirdi ekranda. Servise sordum objektif değişecek ancak tüm bilgileriniz silinir dediler daha vermedim ama çok pişman oldum cihazı aldığım için.
  • arkadaşlar siyah leke sorunu telefonunuza gelen sert bir müdahale veya yere düşme sonucu ortaya çıkıyor dün telefonum yere düştü ve siyha leke çıktı 3 tane bu siyah leke demek lensin önüne kaçan küçük toz parçacıkları demek telefonu sert şekilde tuşların olmadığı köşeden masaya vurarak siyah noktaları geri yok edebilirsiniz ben öyle yaptım ve düzeldi
  • beyler ben hiç uğraşmadım servise verdim
    cihazım yurtdışı olduğu için 53 tl tuttu
    mekanik parça değişimi yapılmış
    telefon geldi
    su testide yaptım
    sıkıntı yok
    servis teleservis
  • hussun H kullanıcısına yanıt
    Bravo kardeşim bunu farkeden tek sen oldun...şimdi gelelim sebebine,,,sony Xperia z de büyük bir hataya imza atmış,,,bütün xperia z kullanıcılarına soruyorum,,,cihazın kulaklık girişine hiç dikkAT ettinizmi,,,kameraya en yakın kapak orada ve o kapağı düşmesin diye tutan plastik ip,,,evet can alıcı noktaya geliyoruz,,,bu kapağı kulaklık takmak için bir çok defa açtınız eminim,,,işte burası bu cihazın zayıf noktasıdır,,,toz bu bölmeden hemen altındaki kameraya ulaşıyor ve maalesefki arka Cam ile lens arasında Koruma duvarı yapılmadığı için toz zerrecikleri lanse ve sensin altındaki alıcı retina üzerine gelince bu durum kaçınılmaz oluyor,,,dikkat ediniz sony bu durumu farketmiş ve z1 modeline o kapaPopo koyamamıştır,,,elinizden geldiği kadar o kapağı kullanmayın stereo bluetooth kulaklık alın,,,sevgili arkadaşlar umarım durumu tam olarak anlatabilmişimdir,,,şunu unutmayın yinede en iyisi her zaman sony dir,,,saygılarımla... @hussun

• Beyler siyah nokta olayı bende de oldu. Başparmağımın tırnağıyla lensin üzerine hafif baskı yaparak giderdim.
    Video çekerken daha iyi fark edeceksiniz telefonu hareket ettirdikçe nokta hareket ediyor. Donanım sıkıntısı olsa yer değiştirmez diye düşünüyorum.
    Yazılım sıkıntısı olsa bu şekilde düzelmezdi.
    Sanıyorum lensin olduğu katmanda ufak bir toz vb. birşey oluyor görüşüne katılıyorum.
    Boşu boşuna yazılım yüklemekle ya da servise açtırmakla uğraşmayın. Dediğim gibi lensi ufak ufak ovalar gibi siyah noktayı görüntünün dışına attım.
    O günden beridir bir kere bile sorun çıkmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bestrafemich108

Bravo kardeşim bunu farkeden tek sen oldun...şimdi gelelim sebebine,,,sony Xperia z de büyük bir hataya imza atmış,,,bütün xperia z kullanıcılarına soruyorum,,,cihazın kulaklık girişine hiç dikkAT ettinizmi,,,kameraya en yakın kapak orada ve o kapağı düşmesin diye tutan plastik ip,,,evet can alıcı noktaya geliyoruz,,,bu kapağı kulaklık takmak için bir çok defa açtınız eminim,,,işte burası bu cihazın zayıf noktasıdır,,,toz bu bölmeden hemen altındaki kameraya ulaşıyor ve maalesefki arka Cam ile lens arasında Koruma duvarı yapılmadığı için toz zerrecikleri lanse ve sensin altındaki alıcı retina üzerine gelince bu durum kaçınılmaz oluyor,,,dikkat ediniz sony bu durumu farketmiş ve z1 modeline o kapaPopo koyamamıştır,,,elinizden geldiği kadar o kapağı kullanmayın stereo bluetooth kulaklık alın,,,sevgili arkadaşlar umarım durumu tam olarak anlatabilmişimdir,,,şunu unutmayın yinede en iyisi her zaman sony dir,,,saygılarımla... @hussun

Kardeş bu işlemi bende yapacam piyasada yoksun az bilgilendirsen

• Şimdi kardeş olay basit ancak 200 tl gibi bir rakam gider eğer garanti yoksa.çünkü arka camı alman gerekiyor Asya telekomda mevcut. Sonuçta camı söktükten sonra üzerindeki yapışkan stiker tekrar kullanılamaz. Olay biraz zor ama kendin yapmak istersen tek yol bu. Küçük bir ayrıntı,,, camı değiştirdikten sonra kulaklık girişini hiç açma tekrar aynı sorunu yaşarsın...

• Hocam arka cam dediğimiz arka kapakmı oluyor içerideki stickeri zaten değiştiricem pazartesi. Yada salı arka kapağın üstü kalkık yapıştırmam gerekli su geçirmezlik için lensi mi arka kapağımı temizliyoruz yani tam olarak tozlar nerede bulunuyor lensin üzerindeki yeşilimsi camdamı yoksa arka kapağın arkasındaki kameracamındamı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bestrafemich108

Şimdi kardeş olay basit ancak 200 tl gibi bir rakam gider eğer garanti yoksa.çünkü arka camı alman gerekiyor Asya telekomda mevcut. Sonuçta camı söktükten sonra üzerindeki yapışkan stiker tekrar kullanılamaz. Olay biraz zor ama kendin yapmak istersen tek yol bu. Küçük bir ayrıntı,,, camı değiştirdikten sonra kulaklık girişini hiç açma tekrar aynı sorunu yaşarsın...

Ben işlemi yaparken fotoda çekicem eğer olursa bundan sonra millet faydalanır olmassada zaten kameramda pek sıkıntı yok belli belirsiz 2 nokta var kullanmaya devam ederim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.